• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinden Şiddet gören ve boşanmaya cesaret edemeyen herkesi dertleşmeye bekliyorum

leydi26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
14
0
86
43
İstanbul
Kızlara merhaba ben 10 yıllık bir beraberliğin ardından mutlu olabileceğimi sandığım çok iyi tanıdımı düşündüğüm bi evlilik yaptım ve hayatım cehenneme döndü benimle aynı problemleri yaşan arkadaşlar gelin dertleşelim

şiddetmi görüyorsun...
çok üzüldüm !
peki neden bu zulüme bir son verip darp raporu alıp kocan olacak o pisliği dava etmiyorsun ?

Boşanmaya neden cesaret edemiyorsun o kısmını anlayamadım eşinden korktuğun içinmi ? Aç bi dava ver mahkemeye evden uzaklaştırılsın bak bi daha uğrayabiliyomu o eve, boşanır taşınırsın başka bi yere adresini kimseye vermezsin kurtulursun neden çekiyorsunki sanada yazık değilmi ... Hayatını mutlu bi şekilde geçirmek varken kendine yazık ediyorsun ...

üstelik finans uzmanı olarak görünüyorsun profilinde eğer doğruysa ona maddi olarak bir bağımlılığında yok ?
pekala kendine çok güzel bir hayat kurabilirsin.
susmak nereye kadar?
ve neden?

Şiddet görüyorum demişsin neden çekiyorsun o zaman eşin olacak o adamı .
Mesleğinde var yazık değilmi sana.
Bırakamadığına göre kendince sebeblerin var herhalde.

senağlama şiddete maruz kalmak kesinlikle ve kesinlikle kabul edilebilicek bişi değil ilk eşimle bazı sorunlarımızdan ötürü boşanma kararı almıştım eski eşime bunu söylediğimde annemdeydik balkonda eşimle oturuyorduk...söylediğim anda yüzüme inen bir tokat ve tokatın şiddeti ile kafamı öyle bir balkon demirlerine vurmuştumkii kaşım yarılmıştı.belki evliliğimi kurtarabilirdim ama şiddett olduğu anda durum değişiyor 18 yaşındaydım aallahtan çocuğum yoktu o tokattan sonra defalarca yalvardı.ertesi günü dayıma gittim annemle birlikte uzun süre dayımda kaldımm.annem evimize geri döndüğünde defalarca gene anneme gidip yalvarmış.dayımda olduğumu söyleyince annem dayıma çıkıp geldi...benim en büyük şansım ailemdi çünkü bana sonuna kadar destektiler.tekrar yalvardı yakardı dayımla konuştu dayım kararımı verdiğim değişmeyeceğini söyledi.bende bunu onayladım benim sorunum şiddet değildi boşanma kararımı alırken eşimin sorumsuzluğuydu öyle birinede çocuk doğurmakta en büyük hata olurdu kendime değil evladıma yazık olurdu.ama evliliğimi tam anlamı ile sona erdiren kesinlikle o tokattı.belkide o tokat olmasa eşim bişiler için çabalasa gene boşanmazdık kimbilir.ama daha yolun başında iki aylık evli iken bir tokat herşeyi bitirdi....şuan ikinci evliliğim ve çok mutluyum allahım nazarlardan korusun... bu konuda söyleyebileceğim tek söz aileniz desteği çok ama çok büyük rol oynuyor boşanmak tabiiki kolay bişi değil ama şiddet cidden evliliğin en büyük tehditi allah şiddet ile yuvasını ayakta tutmaya çalışan nerde kim varsa yardımcısı olsun sabır versinnn ne denebilirkii..ama tekrar tekrar söylemeliyimki belki bende ailemden destek alamasaydım belki hala o kişi ile evli olabilirdim ve bir kez şiddete başvuruldumu devamı bir şekilde geliyor bunu yaşayan bir akrabam ve bunu yaşayan tanıdıklarımdanda buna şahidim allah yardımcınız olsunnnn

Ben bu tip insanları anlamıyorum....Şiddet görüyor ve ayrılmıyor...

Sizin hiç mi kendinize saygınız yok? Hiç mi gururunuz yok?

Vallahi anlamakta güçlük çekiyorum ve bu kadınlara çoooook kızıyorummm :olmaz:

Dayağa katlanıyor iseniz hepte katlanacaksınız demektir. Karşı taraf bu mantıkta.

Boşanmaya cesaret edememek nasıl birşey ki. Hiç bir güç insanı bu eziyet altında tutamaz. Yeri gelir insan tek başına da olsa ayaklarının üstünde durabilir.

Dayağa katlanıyor iseniz hepte katlanacaksınız demektir. Karşı taraf bu mantıkta.

Boşanmaya cesaret edememek nasıl birşey ki. Hiç bir güç insanı bu eziyet altında tutamaz. Yeri gelir insan tek başına da olsa ayaklarının üstünde durabilir.

vereliniortak

Ayrıca bence durabilir değil...Her türlü DURMALI!

ablam esinden siddet görüyorr ara sira ..esi calismaz bütün gün evde .is buluruz begenmez .bu kadar paraya calisilir mi diyee..iki tane cocuklari var .yirmili yaslar da .bosanacaklar kizlari önüne geciyoo.bu yasdan sonra babami yalniz mi birakacan.ablam calisir evi gecindirirr. yüzü gülmedii bir türlü esinden cekiyo.bir iki defa darp izi aldi .hastaneden .ayrilcakri.baktik bir ay sonra tekrar barismislarr.cocuklarinin hatirina barisiyorlarr.annem babam eve sokmuyooo

arkadaşım şubatın 4 ünde 2009 da sözlüymüşsün... eee yeni evli sayılırsın bugüne bakarsak.. 06.03.2010 dayız... hemen evlensen daha 1 yıllık evlisin... hayatın nasıl cehenneme döndü.. bir anlat bakalım...

Son düzenleme:
Dertleşmek çözüm sağlamaz.
Asıl köklü çözüm boşanmayı düşünün.
Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz.:olmaz:
Neden layık olmadığınız bir hayatı seçiyorsunuz?

ne kadar zamandır evlisin canım?

ne zaman başladı şiddet?

şiddet senin suçun değil çekmek zorunda değilsin. ama boşanmak da kolay değil...
eşinin sinir problemi var mı? ailesinden kaynaklanıyor olabilir mi?
belki problemli bir çocukluk geçirmiştir.

anlat istersen. bizler burda seni yargılayamayız telkin edip yol göstermeye çözüm göstermeye çalışırız anca.

acaba neden herkes ilk önce çözüm olarak boşanmayı gösteriyor boşanmak kolay bişeymi acaba?lütfen yıkıcı değil yapıcı önerilerde bulunalım hemen hemen her konuda aynı şeyle karşılaşıyorum kolay çözüm boşan at onu insanlar buraya günlük anlık sıkıntılarıyla yazıyorlar bu şekilde birbirimizi rahatlatamayız arkdaşlar lütfen daha derin bakalım olaylara

leydi26 arkadaşım konu açmışsın ama yorumlara hiç dönmemişsin inşallah sorunun sıkıntıların hallolmuştur canım

acaba neden herkes ilk önce çözüm olarak boşanmayı gösteriyor boşanmak kolay bişeymi acaba?lütfen yıkıcı değil yapıcı önerilerde bulunalım hemen hemen her konuda aynı şeyle karşılaşıyorum kolay çözüm boşan at onu insanlar buraya günlük anlık sıkıntılarıyla yazıyorlar bu şekilde birbirimizi rahatlatamayız arkdaşlar lütfen daha derin bakalım olaylara

Boşanmak elbette son çare. Ama dayak yiyen bir insana sizin sunacağınız bir çözüm var mı? Doktora gidin demezsiniz inş.

Bütün bu olaylar zaten kaybetme korkusu olmamaktan kaynaklanıyor. Garanti görmekten kaynaklanıyor. Ben hayatımda sadece birkere dayak yemiş birini görmedim, birkere izin verdiysen devamını da katlanıyorsun, buna katlanabilmek çok ağır. Bir kadının bütün iç dünyasını yıkar bu, ya çocukların.

Boşanmak elbette son çare. Ama dayak yiyen bir insana sizin sunacağınız bir çözüm var mı? Doktora gidin demezsiniz inş.

Bütün bu olaylar zaten kaybetme korkusu olmamaktan kaynaklanıyor. Garanti görmekten kaynaklanıyor. Ben hayatımda sadece birkere dayak yemiş birini görmedim, birkere izin verdiysen devamını da katlanıyorsun, buna katlanabilmek çok ağır. Bir kadının bütün iç dünyasını yıkar bu, ya çocukların.

Arkadaşım ok tabiki şiddetle yaşamaması gerekiyor arkadaşımızın...Fakat sadece bir cümle söylemiş ve çıkmış olayın ayrıntıları ne bilmiyoruz..ayrıca neden doktora gitmeyi önermek yanlış geliyor size...terapistler genelde kendilerini kapatan yanaşmayan yardımı kabuletmeyen erkeklerden dertlidirler ama açıkcası bir bayanın da konunun ayrıntısınıda bilmeden direkt ön yargılı bakması beni üzdü...eşinin şiddet uygulamasının bir çok nedeni olabilir...en başka kendine güvensiz insanların baş vurduğu yöntem ne bilim cinsel yetersizlik duygusuda erkekleri değişik yanlış davranışlara itebiliyor...uzman değilim tabi ama aileden öğrenmiş olabilir ki bu çok etkili...halk arasında bir laf vardır ''gelinler kaynanaların hayatını yaşarmış diye'' boşa söylenmemiştir bu çünkü evliliğide ailemizden öğreniyor ve ister istemez kodlanıyoruz...Bence bazı şeylerin bu şekilde çözümü olabilir en azından denenmeli haa dahada olmadı ve aynı hatalar tekrarlandı o zaman tabiki kimsede hayatını ceheneme çevirmemeli...bunun kaybetme korkusuyla direktte bağlantısı yok...yani sadece bu şekilde açıklanabilecek bir şey değildir şiddet...

tabiki bende şiddete sezsiz kal demiyorum ama konuyu açan arkadaş durumunu tam açıklamamış şiddetin şeklini boyutunu açıklamamış buna rağmen arkadaşların ilk aklına gelen öneri boşanma belki iyi ve akılcı yönlendirmelerle burdaki bir çok kadına yol gösterip sorunlarında kurtumalarına yardımcı olabiliriz ben burdaki konularda kendi sıkıntılarıma örnekler buluyorum ve buralara yapılan bazı yorumlar benim rahatlamamı ve deşarj olmamı sağlıyor o açıdan böyle yazdım canım

Back
X