Eşinden Şiddet gören ve boşanmaya cesaret edemeyen herkesi dertleşmeye bekliyorum

Arkadaşım ok tabiki şiddetle yaşamaması gerekiyor arkadaşımızın...Fakat sadece bir cümle söylemiş ve çıkmış olayın ayrıntıları ne bilmiyoruz..ayrıca neden doktora gitmeyi önermek yanlış geliyor size...terapistler genelde kendilerini kapatan yanaşmayan yardımı kabuletmeyen erkeklerden dertlidirler ama açıkcası bir bayanın da konunun ayrıntısınıda bilmeden direkt ön yargılı bakması beni üzdü...eşinin şiddet uygulamasının bir çok nedeni olabilir...en başka kendine güvensiz insanların baş vurduğu yöntem ne bilim cinsel yetersizlik duygusuda erkekleri değişik yanlış davranışlara itebiliyor...uzman değilim tabi ama aileden öğrenmiş olabilir ki bu çok etkili...halk arasında bir laf vardır ''gelinler kaynanaların hayatını yaşarmış diye'' boşa söylenmemiştir bu çünkü evliliğide ailemizden öğreniyor ve ister istemez kodlanıyoruz...Bence bazı şeylerin bu şekilde çözümü olabilir en azından denenmeli haa dahada olmadı ve aynı hatalar tekrarlandı o zaman tabiki kimsede hayatını ceheneme çevirmemeli...bunun kaybetme korkusuyla direktte bağlantısı yok...yani sadece bu şekilde açıklanabilecek bir şey değildir şiddet...

Şiddet varsa olayın ayrıntısını çokta düşünmüyorum açıkçası. Çünkü benim için hiçbir neden ,neden değil dayak için. İnsanın eşi aldatsa bile ,çekip gitmeyi bilir, şiddeti haketmez.

Ben de bundan bahsediyorum. Birkere dayak yiyen insan belki hiç yoktur. Birkere başladı mı öyle gidiyor, nereye kadar. Böyle insanlarıda doktorun düzeltebileceğini pek sanmıyorum açıkçası.

kendisi yok biz burda kafa ve parmak patladıyoruz yorumunuza aynen katılıyorum mavigece75

arkadaslar ilk evliligim 8 yil sürdü ve bosandik...ben bu karari verebilmek icin 2 yil düsündüm ...iki cocugumuz vardi ...bir kadin icin kolay degil bu karari verebilmek ..karsidan ayril demek kolay...arkadasin derdini bilmiyorum ama bende bosanmis biri olarak bunun cok ta kolay bir karar oldugunu söylemeliyim...cok düsündüm ama iyiki de ayrilmisim ayrildigimda 25 yasindaydim ve ikinci evliligimi 34 yasinda yaptim ...ayrildigima hic bir zamanda pisman olmadim cünkü bende siddet görüyordum...allah bunu ceken kadinlarimiza sabir versin .....

ne diyim allah yardım etsin ama buna katlanman çok anlamsız gerekeni yapmalısın!

Şiddet varsa olayın ayrıntısını çokta düşünmüyorum açıkçası. Çünkü benim için hiçbir neden ,neden değil dayak için. İnsanın eşi aldatsa bile ,çekip gitmeyi bilir, şiddeti haketmez.

Ben de bundan bahsediyorum. Birkere dayak yiyen insan belki hiç yoktur. Birkere başladı mı öyle gidiyor, nereye kadar. Böyle insanlarıda doktorun düzeltebileceğini pek sanmıyorum açıkçası.

Çok keskinsin arkadaş şiddetin hakkedilebilecek bir şey olduğunu kim söyledi..tabiki kimse hakketmez...ama bu kadar keskin olma her olay kendi içinde değerlendirilmeli...ayrıca sadece doktorun düzeltebileceğini sanmıyorsun..emin değilsin...buna samimiyetle yaklaşan ve yanlışı gören bazı insanlarada faydası olabilir yani denemeye deymezmi...demek ki keskin olmamak gerekiyor..bende böyleydim ama hayat öğretti...keskin olmamayı ...asla diyemiyeceğin durumlar var...bence sorunu tam olarak öğrenmeden keskin cümleler kurmuyalım...bu kimseye yardımcı olmaz...

kısa bi acıklama yapmak isterim benim doktora gitsinde kastım bayan ın gitmesi idi..
boşanamamk biraz özgüven eksikliğinden kaynaklanır..sonuctaa işi gücü olan biri.
boşanmanın sancılarını daha cabuk çözmek için psikolğa gitmeli..
biz burdan ne yabiliriz ki..
doktor değiliz ki reçetesini yazalım..baskasının tecrübesi kimseye yaramaz.kendi yasamadığı sürece

Çok keskinsin arkadaş şiddetin hakkedilebilecek bir şey olduğunu kim söyledi..tabiki kimse hakketmez...ama bu kadar keskin olma her olay kendi içinde değerlendirilmeli...ayrıca sadece doktorun düzeltebileceğini sanmıyorsun..emin değilsin...buna samimiyetle yaklaşan ve yanlışı gören bazı insanlarada faydası olabilir yani denemeye deymezmi...demek ki keskin olmamak gerekiyor..bende böyleydim ama hayat öğretti...keskin olmamayı ...asla diyemiyeceğin durumlar var...bence sorunu tam olarak öğrenmeden keskin cümleler kurmuyalım...bu kimseye yardımcı olmaz...

Özellikle bu konuda çok keskin bakmamın kendime göre sebepleri var elbette. Mesela senelerce dayak yemiş bir anneye sahip olmak gibi. Ne yapmışta ,dayak yemiş bu insanlar acaba. Ve nereye kadar.

Evet en ufak bir şans varsa bile denemeye değer. Kesinlikle çok zordur ,insanın kendi yuvasını bırakıp ailesinin evine dönmesi. Ama şiddet 3-5 olmuşsa artık ve eşte çözüm aramıyorsa (inş doktora gitmeyi kabul eder,edeceğini de sanmıyorum ya) bu böyle gider. Ve doktor bunca yıkılan yüreği, nasıl unutturur, nasıl çare bulur, herşeyini şiddetle çözen bu zihniyeti nasıl çözer bilemiyorum. İnsanın yaşadıklarını silemiyorlar ki. Valla benim gördüklerimi ailemde, hiç bir doktor silemedi.

Ama pişman olacaksa ,düzeltmeye niyetliyse denemeye değer.

bence psikolojik şiddet fiziksel şiddedten daha acı ve yıpratıcı eşim yeni evlendiğimiz zamanlar bana fiziksel şiddet uyguluyordu buna katlandım çünkü onu çok seviyordum çünkü yardıma ihtiyacı vardı bunu aştık şimdi artık bana fiziksel şiddet uygulamıyor ama psikolojik şiddet uyguluyor inanın bu daha yıpratıcı ama gidemiyorum çünkü şimdide çocuklarımın bana ihtiyacı var

dayak araya girdiyse saygı da bitiyordur..
sadece sevgi ile evlilik sürer mi ki hic bilmiyorum..evli olanlar yazsın
:(

yani şiddetin her türlüsü oluyor birinden kaçsan biri yine seni buluyor canım maalesef

sürmesi gerekiyorsa sürüyor boşanma bir çare değil benim annem birkaç evlilik yaptı kaderi onu takip etti çok mutsuz oldu canım annem mükemmel bir kadındı ama yaşladıkları onu çok yordu ben bunu yaşamak istemiyorum polyanacılık oynuyorum bakalım nereye kadar inşallah çocuklarımı sağlıklı büyütücem ALLAHın izniyly tabi

Konu sahibi burda olsa nolur...

Bu konu altında ki dertleşme nasıl olcak,
-Benimki bugün belimde 2 sopa kırdı...
-Ay öyle mi benim adam da enseye tokat bilmem nereme şaplak attı... benneyaptımki

Pes valla!
Kardeşim,oturup dert yancağına çözüm yolu ara...Erkek hayvan bile dişisine dalaşmıyor.
Evliliğinizi bozmak istemiyorsanız gidersiniz bir aile terapistine....Bu kadar mı zor?
Hangi ülkede,hangi devirde yaşıyoruz yarabbim!

esini doven bi adam kesinlikle sevmiyordur,saymiyordur..bu sartlarda evlilikten bahsedilmez..tabi kisinin canina kasti yoksa,dayak yedigini hak ettigini dusunuyorsa ki hak edilmez..

bir evliliğe dayak girmişse eğer benim nezlimde o evlilik bitmiştir.
kalkıpta vah vaah canım ciğerim düzelir elbet düzelir diye moral veremem burada kimse kusura bakmasın...
yıkıcılıksa eğer yıkarım evet
anam beni elin oğlu gelsinde gebertesiye dövsün diye doğurmadı...
babamdan-anamdan bir fiske yememişim kocam oldu diye dayağına göz yumayım öylemiii...
geçin lütfen bunları nerede kaldı kadınlık gururu,onuru ?

ben direk darp raporu alıp dava açmasını öneriyorum evet.
ayrıca leydi26 bunu yapmadan önce kocan olacak pisliğin şampuanının içine bir tüp tüy dökücü krem boşaltmayı unutma...

elmi yaman beymi hadi bakalım....:dilcikar:

[/COLOR][/B]
bir evliliğe dayak girmişse eğer benim nezlimde o evlilik bitmiştir.
kalkıpta vah vaah canım ciğerim düzelir elbet düzelir diye moral veremem burada kimse kusura bakmasın...
yıkıcılıksa eğer yıkarım evet
anam beni elin oğlu gelsinde gebertesiye dövsün diye doğurmadı...
babamdan-anamdan bir fiske yememişim kocam oldu diye dayağına göz yumayım öylemiii...
geçin lütfen bunları nerede kaldı kadınlık gururu,onuru ?

ben direk darp raporu alıp dava açmasını öneriyorum evet.
ayrıca leydi26 bunu yapmadan önce kocan olacak pisliğin şampuanının içine bir tüp tüy dökücü krem boşaltmayı unutma...

elmi yaman beymi hadi bakalım....:dilcikar:

helal valla ne güzel yazmışsın arkadaşım
ayrıca tüy dökücü ve şampuanı tuttum :)

bence atropin koyun :)direk kalpten gitsin hahahah :))
siz böle konusuyorsunuz ya zaten soğuk baktığım evliliğe daha soğuk bakıyorum..

şiddetin her türlüsünden kaçılabilir göz yummayarak yapılır bu

segacığım sen fiziksel şiddet uygulamıyor artık ama psikolojik şiddet uyguluyor diyorsun ama bu zaten fiziksel şiddet huynun uzantısı değil mi sence tamam eşin tedavi olmuş sana el kaldırmıyor ama el kaldıramamanın acısını psikolojik olarak çıkarıyor aslında sanırım tedavisine devam etmeli zaten daha önce kabul etmiş ben bir kere daha öner derim naçizane

benim gözümde fiziksel şiddetin azı çoğu hastalığı falanı filanı yoktur şiddet uygulayan kişi sonucuna katlanır ben kimsenin kum torbası olayım diye gelmedim dünyaya onu biliyorum

o nedenle de şiddet gören her kadına tek yavsiyemdir boşanmaları şiddet düzelmez üstelik bazı insanlarda giderek dozu artar tokata göz yumarsın iki tane olur ona da göz yumarsan tekme olur onu da sineye çekersen kemer olur işkence olur şiddet uygulayan kişi evet hastadır ama o hastalığın ne düzeyde olduğu ve nereye kadar insanı götüreceği hiç belli olmaz

çok uç bir örnek elbette nadir başa gelir o ayrı ama kafası kesilmiş olarak bulunan kızımız daha önce birkaç kez tokat yemiş katilinden adamın içindeki şiddet adamın hastalığı o hale gelmiş ki sonunda kızı öldürmüş o kızımız şiddete katı baksa ilk tokatta adamı terk edecekti belki

normal değildir şiddet uygulayan ve sonu herşeye varabilir kocan seni doğrudan öldürmeye kalkmasa aldığın darbeden yere düşüp başını bir yere çarpıp beyin kanamasından ölmeyeceğinin garantisi yoktur bu bir tokatla da olur annem beni ben canımı sokakata bulmadım şiddet görenlerin bir de bu yönden bakmasını dilerim olaylara

siddet bence aldatmaninda üzerinde olabilicek en kötü seydir annem bosandi bende bosanmayayim diye ömür boyu ruhen bozuk bir kisiligin dayagini yemek buna katlanmak ne kadar mantikli bunu bilemiycem adam alismis bir kere anlasilan bir degil iki degilki bunun bir keresi bile cok kötü benim nazarimda büyük konusmakta istemem ama zaten esini döven cocugunuda döver cocugunuz siz dövüldügünüz icin piskolojisi bozulur erkekse ileride oda esini dövmeye yeltenicektir kizsa kocasindan dayak yemek normal bir seymis gibi gelicektir benim anlayamadigim siz neyi dertlesiceksiniz sizin gibi dayak yiyenlerle konusup benim gibler var diye icinizmi rahatliycak anlamadim valla

Back
X