- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
Arkadaşım ok tabiki şiddetle yaşamaması gerekiyor arkadaşımızın...Fakat sadece bir cümle söylemiş ve çıkmış olayın ayrıntıları ne bilmiyoruz..ayrıca neden doktora gitmeyi önermek yanlış geliyor size...terapistler genelde kendilerini kapatan yanaşmayan yardımı kabuletmeyen erkeklerden dertlidirler ama açıkcası bir bayanın da konunun ayrıntısınıda bilmeden direkt ön yargılı bakması beni üzdü...eşinin şiddet uygulamasının bir çok nedeni olabilir...en başka kendine güvensiz insanların baş vurduğu yöntem ne bilim cinsel yetersizlik duygusuda erkekleri değişik yanlış davranışlara itebiliyor...uzman değilim tabi ama aileden öğrenmiş olabilir ki bu çok etkili...halk arasında bir laf vardır ''gelinler kaynanaların hayatını yaşarmış diye'' boşa söylenmemiştir bu çünkü evliliğide ailemizden öğreniyor ve ister istemez kodlanıyoruz...Bence bazı şeylerin bu şekilde çözümü olabilir en azından denenmeli haa dahada olmadı ve aynı hatalar tekrarlandı o zaman tabiki kimsede hayatını ceheneme çevirmemeli...bunun kaybetme korkusuyla direktte bağlantısı yok...yani sadece bu şekilde açıklanabilecek bir şey değildir şiddet...
Şiddet varsa olayın ayrıntısını çokta düşünmüyorum açıkçası. Çünkü benim için hiçbir neden ,neden değil dayak için. İnsanın eşi aldatsa bile ,çekip gitmeyi bilir, şiddeti haketmez.
Ben de bundan bahsediyorum. Birkere dayak yiyen insan belki hiç yoktur. Birkere başladı mı öyle gidiyor, nereye kadar. Böyle insanlarıda doktorun düzeltebileceğini pek sanmıyorum açıkçası.