kızlar böyle düşünmeyin. kimse bir hödükle evli kalmak istemez. kimse şiddet görmek istemez. ama onun yaşantısını bilmiyoruz. belki bebeği tek çare olarak düşünüyordur. yani "hamile kalırsam eşim bana bulaşmaz. hatta yeniden aşık olur" ne bileyim. bunun gibi işte.
burada dertlerimizi anlatıyoruz, çünkü inanın anlatacak başka kimse yok.
yargılamayın insanları. kendimden pay biçeyim, ailemden 15 saat uzak bir memlekete gelin geldim. eşimin köyüne. tabiiki sorunlarım oluyor. basit şeyler de değil. e açıp anneme anlatsam, kahrolur kadın. eli ermez gözü görmez. kız kardeşlerime anlatsam, en büyüğü üniversitede, "abla boşa gitsin" der. bekara boşamak kolay derler ya... akrabalarımı arasam iş büyür de büyür. e burada tek komşum yok. eşim kendi köyü olduğu için dedikoduya karışır adım diye kimseyle görüştürmüyor. iki eltim ve kaynanam tek sosyal hayatımı oluşturuyor.
ilk geldiğimde saftım herkesle dertleşiyordum---o üç kişiyle yani--- bir baktım laflarımın üstüne 1000 katıp yetiştiriyorlar.
bunalıma girdim. eşim " elti eltinin iyiliğini istemez. sen bana anlat derdini" dedi. anlayışlı şey...

ne zaman anlatsam, hep annesi haklı...eltilerimi anlatsam, muhatap olma diyor. muhatap olmasam, "şehirden köye geldin, kimseyi beğenmiyorsun" diyor.
e bana da dertleşmek için sanal ortam kalıyor.
düşünsenize, burada da tepkiyle karşılaşsam, insan kafayı yemez mi?
ben de hamileyim.
kadınlar aptal mı oluyor, saf mı bilmiyorum. sevgiliyken hep değiştireceğim umuduyla devam ediyorsunuz. bir de ben hayran olduğum şairle evlendim. nişanlıyken, "aynı evde yaşasak sorun kalmaz" deniyor. e aynı ev... sonra "bir bebek olsa o da yumuşar" diyorsunuz.
yani bu, uydurma hikayelerle buradakileri kandırmak değil. bu hayatın kendi çelişkisi. geçen o kadar sinirimi bozdu ki, "çocuğun velayeti 3 yaşına kadar annede kalıyor. avucunu yalarsın" dedim.
şimdi benim evim cehennem değil. ama mükemmel de değil.
kadınları yanılgıya sokan şey, adamların dengesizliği. yani 24 saat dayak pozisyonunda, her lafı azar olan bir adama elbette dayanılmaz. ama o bazen odun, bazen o aşık olduğun romantik şair oluyorsa, kafan karışıyor. cesaret edemiyorsun ters bir adıma...
"ya ben bitirirsem ve mutsuz olursam, bak arada değişiyor. zaten bende de suç var. onu böyle kbul etmeliyim...."
uzun oldu ama kimseyi kınamayın ve kötü sözler kullanmayın...