• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinden Şiddet gören ve boşanmaya cesaret edemeyen herkesi dertleşmeye bekliyorum

Ben bu tip insanları anlamıyorum....Şiddet görüyor ve ayrılmıyor...

Sizin hiç mi kendinize saygınız yok? Hiç mi gururunuz yok?

Vallahi anlamakta güçlük çekiyorum ve bu kadınlara çoooook kızıyorummm :olmaz:

onunda vardır kendine göre bir nedeni dısardan soylemesi kolay her kadının gururu vardır ama gururdan oncelikli, bazı durumlar olabilir basına gelmeyen anlamaz

kızlar böyle düşünmeyin. kimse bir hödükle evli kalmak istemez. kimse şiddet görmek istemez. ama onun yaşantısını bilmiyoruz. belki bebeği tek çare olarak düşünüyordur. yani "hamile kalırsam eşim bana bulaşmaz. hatta yeniden aşık olur" ne bileyim. bunun gibi işte.

burada dertlerimizi anlatıyoruz, çünkü inanın anlatacak başka kimse yok.

yargılamayın insanları. kendimden pay biçeyim, ailemden 15 saat uzak bir memlekete gelin geldim. eşimin köyüne. tabiiki sorunlarım oluyor. basit şeyler de değil. e açıp anneme anlatsam, kahrolur kadın. eli ermez gözü görmez. kız kardeşlerime anlatsam, en büyüğü üniversitede, "abla boşa gitsin" der. bekara boşamak kolay derler ya... akrabalarımı arasam iş büyür de büyür. e burada tek komşum yok. eşim kendi köyü olduğu için dedikoduya karışır adım diye kimseyle görüştürmüyor. iki eltim ve kaynanam tek sosyal hayatımı oluşturuyor.
ilk geldiğimde saftım herkesle dertleşiyordum---o üç kişiyle yani--- bir baktım laflarımın üstüne 1000 katıp yetiştiriyorlar.
bunalıma girdim. eşim " elti eltinin iyiliğini istemez. sen bana anlat derdini" dedi. anlayışlı şey...:19:
ne zaman anlatsam, hep annesi haklı...eltilerimi anlatsam, muhatap olma diyor. muhatap olmasam, "şehirden köye geldin, kimseyi beğenmiyorsun" diyor.

e bana da dertleşmek için sanal ortam kalıyor.

düşünsenize, burada da tepkiyle karşılaşsam, insan kafayı yemez mi?

ben de hamileyim.
kadınlar aptal mı oluyor, saf mı bilmiyorum. sevgiliyken hep değiştireceğim umuduyla devam ediyorsunuz. bir de ben hayran olduğum şairle evlendim. nişanlıyken, "aynı evde yaşasak sorun kalmaz" deniyor. e aynı ev... sonra "bir bebek olsa o da yumuşar" diyorsunuz.

yani bu, uydurma hikayelerle buradakileri kandırmak değil. bu hayatın kendi çelişkisi. geçen o kadar sinirimi bozdu ki, "çocuğun velayeti 3 yaşına kadar annede kalıyor. avucunu yalarsın" dedim.
şimdi benim evim cehennem değil. ama mükemmel de değil.

kadınları yanılgıya sokan şey, adamların dengesizliği. yani 24 saat dayak pozisyonunda, her lafı azar olan bir adama elbette dayanılmaz. ama o bazen odun, bazen o aşık olduğun romantik şair oluyorsa, kafan karışıyor. cesaret edemiyorsun ters bir adıma...

"ya ben bitirirsem ve mutsuz olursam, bak arada değişiyor. zaten bende de suç var. onu böyle kbul etmeliyim...."

uzun oldu ama kimseyi kınamayın ve kötü sözler kullanmayın...

bence kadınlar daha evcimen oldugu için rahata alışıyor , çalışmak ve savaşmak işlerine gelmedigi için kocaları igrençte olsa sırf bambaşka düzene geçmemek için bunlara katlanıyorlar.birçok kadına milli piyangodan para çıksa bakın bakalım katlanıyorlarmı ne köy hayatına ne dayaga nede koca dır dırına nede cocogum var babasız kalmasın muhabbetine.

bence kadınlar daha evcimen oldugu için rahata alışıyor , çalışmak ve savaşmak işlerine gelmedigi için kocaları igrençte olsa sırf bambaşka düzene geçmemek için bunlara katlanıyorlar.birçok kadına milli piyangodan para çıksa bakın bakalım katlanıyorlarmı ne köy hayatına ne dayaga nede koca dır dırına nede cocogum var babasız kalmasın muhabbetine.

sanmıyorum. bu tür konularda genelleme çook yanlış. ben öğretmenim. istediğim gibi istediğim yerde düzenimi kurarım. ama paradan önemli şeyler var.

bu arada sizin böyle bir durumunuz olsa demekki milli piyangoyu vurunca adamı bırakacaksınız:82::68:

21-12-2010 18:10 Konu Sahibi : a.sahin #1 a.sahin
Profil bilgileri
Forumdaki Cevaplarım
Özel Mesaj
Add as Contact
Nilüfer

Giriş tarihi May 2009
Mesajlar 207 İstanbul Avrupa Yakasında ssk anlaşmalı yada uygun yollu bir hastane önerir misiniz ?
Arkadaşlar en sonunda doktorum infertilite bölümü olan bir hastaneye gitmem gerektiğini söyledi.türkiye gazetesi hastanesinde bu uygulamayı kaldırmışlar.
Sizden rica ediyorum istanbul avrupa yakasında ssk anlaşmalı yada uygun yollu
bir hastane önermeniz.
Internetten araştırdığımda bir sonuç bulamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum
lütfennnnnnnnnnnnnnnnnn

aaaaaa bakar mısınız ? bu kadın için ne çok üzülmüştüm( k ) .bi de akıllı dayak yediği için çocuk yapmıyor sanıyoruz:( meğer infertilite için tedaviye başlamışmış :47:
neden uyduruk hikayelerle insanları saf yerine koyarlarrrrrr :47: :47:

aaaaa şoktayım..konu sahibi mi bu dayak olayını uyduran ? anlamadım ki://

Ben de gerginim dün akşamdan beri..
Eşim de dayak olayı felan yokda sinirlendinmi çok kırıyor..
Lafları çok ağır dokunuyor..
Dün teyzemin oğlunun nişanı vardı..
EE nişan bizim oğlan bizim ee oynadık eğlendik haliyle burnumdan getirdi..
Niye oynadında sen bekarmısında sen bi oturmak bilmezmisinde..
yaa kıskanıosan karının yanından ayrılmıcan ozaman
Ne alaka bekar evli evli oynayamas die bi kanun mu var acayip sinirliyim..
Zehir zıkkım etti nişanı bana..
Laflarlada dövebilio bazen eşler böyle..

kızlar bilmiyorum ne kadar doğru ama eşimle bir süre önce çok felaket bi tartışma yaşadık tabiki annesi ve kızkardeşi yüzünden sürekli onları savunuyordu ortada bi mesele bile yok 50 tl gönderseler geri istiyorlar zaten düğünde bişey yapmadılar dedim diye olay çıktı ve eşime çok fena rest çektim o kadar iyiyse ailen çık git ailenin yanına aynı evde yaşayamam bu şekilde senle dedim çok şükür ki o günden beri aile lafı etmiyor ne var şu ailelerinde anlamıyorum ki bacısı benden 5 yaş büyük ama benden 5 yaş küçük gibi davranışları evlendi boşandı aman aman diye kimse ses çıkarmıyo o da afedersiniz ama iyi bi halt yaptığını sanıyo:47::47::47: sinir oluyorum yaa bizim de gelinimiz var biz eziyet etmiyoruz diye görümceliği bilmiyor muyuz biz çıldırıyorum yaa onlarla da aynı şehirde olacam diye ailemin yanına taşınamıyorum

Ben de gerginim dün akşamdan beri..
Eşim de dayak olayı felan yokda sinirlendinmi çok kırıyor..
Lafları çok ağır dokunuyor..
Dün teyzemin oğlunun nişanı vardı..
EE nişan bizim oğlan bizim ee oynadık eğlendik haliyle burnumdan getirdi..
Niye oynadında sen bekarmısında sen bi oturmak bilmezmisinde..
yaa kıskanıosan karının yanından ayrılmıcan ozaman
Ne alaka bekar evli evli oynayamas die bi kanun mu var acayip sinirliyim..
Zehir zıkkım etti nişanı bana..
Laflarlada dövebilio bazen eşler böyle..

Nişan senin oğlan senin anladık neden? oğlanı sahiplendin niye erkek o erkek kızı getirir.Çok ,güzel haklısın ancek sen el oğluna tam gittin mi ? onun sözüne bakıyor musun? oynama diyorsa oynama unutma teyze oğlun senden değil sen kocandansın senin mantığınla ;)

Nişan senin oğlan senin anladık neden? oğlanı sahiplendin niye erkek o erkek kızı getirir.Çok ,güzel haklısın ancek sen el oğluna tam gittin mi ? onun sözüne bakıyor musun? oynama diyorsa oynama unutma teyze oğlun senden değil sen kocandansın senin mantığınla ;)

Artık öle olcak yasakladı oynamak felan yok dedi mecbur deveyi güdecezz..:31:

sanmıyorum. bu tür konularda genelleme çook yanlış. ben öğretmenim. istediğim gibi istediğim yerde düzenimi kurarım. ama paradan önemli şeyler var.

bu arada sizin böyle bir durumunuz olsa demekki milli piyangoyu vurunca adamı bırakacaksınız:82::68:

benim durumum gayet iyi zaten.ailem sagolsun şanlı doganlardanım.milli piyangoya ihtiyacım yok.ihtiyacı olana çıksın inşallah.
evet genelleme yapmak yanlış haklısınız ,birçok deger var ondada haklısınız ama bazı kesim kadınlar diyeyim ,genelde bire bir gördügüm için söyledim,savaşmaktan kaçıyorlar ve imkanım yok,çocugum babasız büyümesin gibi şeylere sıgınıyorlar.onun için yazdım.
elbette kimse çocugunu babasız büyümesini istemez ancak mutsuz bir ailede büyüyecegine babasız büyüsün bunda hem fikiriz yanılmıyorsam.

Hata bendeydi çok kızdırdım ya da
bir gün son olacak bu diye düşünüyorlar kendimden biliyorum

Hata bendeydi çok kızdırdım ya da
bir gün son olacak bu diye düşünüyorlar kendimden biliyorum

ve o bir günlerin sonu hiç gelmiyor senin tüm insanlara olan güvenini alıp,
kendinden bile tiksinmene sebep olan sevginle bırakıp gidiyorlar:58::58::58:

Şok oldum insan annesi bile sesini yükseltiğinde zoruna gidip kaç gün konuşmazken eşinizin tokat atmasına nasıl:30: tahamül edersiniz inanamıyorum!!!

bende boşanmaya cesaret edemeyenlerden biriyim :85::85::85:
boşanmaya karar veririmde, eşimin ailesi bana bir şey yapar yavrum perişan olur diye cesaret edemiyorum bnde:85::85::85::85:

bende boşanmaya cesaret edemeyenlerden biriyim :85::85::85:
boşanmaya karar veririmde, eşimin ailesi bana bir şey yapar yavrum perişan olur diye cesaret edemiyorum bnde:85::85::85::85:

Canım bu ülkede hukuk var.Nasıl korkuyorsun bir şey yaparlar diye,neden korkuyorsun?Seni daha önce tehdit ettiler mi?

Canım bu ülkede hukuk var.Nasıl korkuyorsun bir şey yaparlar diye,neden korkuyorsun?Seni daha önce tehdit ettiler mi?

evet bu ülkede hukuk var bende çok iyi biliyorum
ama kadınlarımızın ne kadar korunduğunu(yada korunamadeğını) görüyoruz
her gün haberlerde boşanmış eş cinayeti...
benden öncekileri ne kadar koruyabildiler ki beni koruyabilsenler
eğer korumak bana yada çocuğuma bir zarar geldikten sonra o kişiyi cezalandırmaksa ben istemiyorum
evet daha önce evi terkedip annemin evine döndüğümde kayınpederim annemin evine silahla geldi
senide annenide öldürürüm dedi ve kayınpederim orda silahı üzerime doğruttuğunda çekip beni vursaydı kim ne yapabilirdi?

eğer korumak bana yada çocuğuma bir zarar geldikten sonra o kişiyi cezalandırmaksa ben istemiyorum
evet daha önce evi terkedip annemin evine döndüğümde kayınpederim annemin evine silahla geldi
senide annenide öldürürüm dedi ve kayınpederim orda silahı üzerime doğruttuğunda çekip beni vursaydı kim ne yapabilirdi?

İşte bu yüzden sordum daha önce tehdit edildin mi diye.Ne diyeceğimi bilemiyorum,çok zor bir durum,Allah cc yardımcın olsun canım,çok üzüldüm.Evet hukuk var fakat cinayet işlenmesine engel olunamıyor maalesef:14:Eşinle konuşmayı denedin mi?Neden böyle davrandığını sordun mu?Düzelebilme ihtimali var mıdır acaba?

sen de haklısın :44:

ne diyelim, sana zulmedenler, mislini bulsun.. bu dünyada adalet varsa, bu olsun..

Back
X