eşine boyun eğen ev hanimlari

Meslek edinme gibi bir şansınız var mı? Çocuklar kaç yaşında?

İşte zorla oynamıycak, çünkü o çocuklar ikinizin tabi ki ilgilenecek. Ben genelde yalnız olduğum için hasta olsam bile evin bi işini aksatmamaya çalışıyorsam çocuklarım için tabi ki eşim de fedakarlıklar yapcak.

Tabirleri bana hiç hoş gelmedi, arabanın benzinini bitirme, masraf çıkarma falan.. hanımına karşı biraz daha tatlı dilli olabilir diye düşünüyorum.

Size dese ki ya hayatım, durumlar bu ara biraz sıkışık idare eder misin beni biraz? Biliyorum farkındayım yoruldun, bunaldınız ama şartlarım rahat olsa sizi hiç üzer miyim diyerek karşılık verse siz yine böyle hissedecek misiniz acaba?

peki ne yapayım bu saatten sonra ? yorumlara çok yazdım sartlarimi caresizligimi şuan da bana yol gösterin mesela ben ne yapayım çocuklara bakan yokki kims zorunda değil....kreşe eşim çocukları asla bırakmaya razı değil senelerdir bunun için mücadele ettim ...bari evdeyken okul okuyayaim diyorum evet maaş yetmiyor bunu da kwrsialamk zorunda değil ...tamam hata yaotim meslek olmadan evlendim ama şua. ben ne yapayım ?

Meslek edinme gibi bir şansınız var mı? Çocuklar kaç yaşında?
biri yeni doğan biri birinci sınıf online eğitim....peki sizin bildiğiniz biseyler varmı ?meslek okulları duydum bı ara ..lise mezunları bile gidip orda meslek okuyordu adını tam hatırlayamadım..bilginiz varmı ...

Maalesef bir bilgim yok çok üzüldüm umarım en kısa zamanda sorun çözülür

tabirleri herzaman öyle değil...yeri gelir öyle tatlı konuşur bende mecbur tamam benzin kısıtlıysa yakasına yapiscak halim yok der susarım bazende ise gidecem sabah boş boş ne gezevez gibi der ...her ikisi durumdada yine boyun eğen ben ölüyorum ...öğrenilmiş çaresizlik miydi bunun adı psikolojide

örgü biliyo musunuz evden örgü örüp satın? çizim yapıyormuşsunuz ona devam edin. sizi anlıyorum istikrarlı para akışı olsun istiyorsunuz ama bi ucundan tutmalısınız hayatın. bi de eşinizin size böyle kaba davranmasının altında yatan bi sebep var mı? siz eşinize nasıl davranıyorsunuz hep atarlı giderli sinirli davranıyosanız belki o da misilleme yapıyodur. insan ilişkilerini değiştirmenin en kolay yollarından biri güler yüzdür mesela.

çalışıyor olsanız ne değişecektiki. Maaşıniz var diye her tartışmada boşanma davasi açmazdınız sonuçta. Bence esinizle aranızda iletisim sorunu var. Sorunları konuşarak halletmeye bakın. Küsmek, trip atmak, cezalandirmak çözüm değil.

mesela bu iki cevap şekli varmış ya acaba siz de isterken farklı şekillerde mi istiyosunuz da ona göre farklı cevaplar alıyosunuz.

Tülay kök videoları izleyebilirsiniz ara sıra eş ilişkisinden falan bahsediyor, soru yollayabilirsiniz yanıtlıyor

Maalesef bir bilgim yok çok üzüldüm umarım en kısa zamanda sorun çözülür
sgalikci olmayi çok istemiştim lisede puanım yetmemisti sağlık bölümlerine hemşirelik hele ,kafam pek almıyordu matematiği ağlayarak çalışırdım hemşire olmalıyım diye ..yinede pek tuttutamazdim bu sayısal işini...ya şuan bı şansım olsa bı sağlık oku gibi ya hayaller hayatlar işte neyse

Aileniz arkanızda olmaz mı? Boşansanız elinize resmen daha çok para geçecek

ik
Aileniz arkanızda olmaz mı? Boşansanız elinize resmen daha çok para geçecek
eylulcmre ailem onu hele babam okadar çok seviyorki şu evde yaşadıklarımı bilmiyorlar sinsi sinsi babamın kanına girdi ...oyuzden bosansam ailemle yaşamak istemem zaten olmaz annemle ve bekar kardeşimle anlasamam sigamam o eve çok zor bir durum ..

Var tabi ki her türden örnekler. Mesela babaanem çalışmış fakat parayı hiç görmemiş. Bazen kızardı dedeme maaş alıyorum torunlarıma bile harçlık veremiyorum diye.. hadi onlar 90 yaş grubu fakat günümüzde böyle olan da çok.

Ben doktor olup ilkokul mezunu kocasının alkolünü çeken kadın da gördüm, karı koca doktor olup karısına ve çocuklarına dünyanın eziyetini edip dövüp psikolojilerini bozan ve üstüne parasını alan hanzo da gördüm. Sizi beni tedavi ediyor böyle aşağılıklar düşünebiliyor musunuz?

Ben evdeyim mesela ama eşim ilk günden beri kazandığını belli bir yere koyar, ordan istediğim kadar alırım. Ekstra verdikleri de olur sağolsun fakat durumumuz neyse ortadadır. Çok sıkıştığımız zamanlar da oldu, fakat o kendinde olmasa da bize verdi sağolsun. Ben evinden eşinden para sakınmayan adamların paralarının bereketli olduğuna ve işlerinin arttığına yaşayarak şahit oldum.

Burda yine önemli olan aile, eşim de ailesinden böyle gördüğü için doğrusunun bu olduğuna inanmış.

ilgileniyor ama en fazla bir saat ....bakın ben çekirdek çok severim.nesela geçen almıştım kendime :) üç haftadır oturup onu yiyemedim ama o her akşam yemektej sonra arada çocuklarla yalandan ilgilenir gibi yaparak koca paket kuru yemişleri i bitirdi hani daha nasıl anlatayim:)

ozaman sizin maddi durumunuz da iyiydi ki bukadar mutlusuznuz :) aylık 100 TL ile idare etseydiniz evin kraliçesi olmazsınız pek bı nevi kul kedisine donusebilirdiniz

Teşekkür ederim fikir verdiğiniz için. Ortak erişim konusu bence çok önemli. Merak ediyodum bu durumu.

Çalışmamak benim için bi seçenek değil ama empati yapmaya çalışıyorum; kişinin içinde bulunduğu acil bi durum sebebiyle anlık ihtiyaçları olabilir ve o an para istemeye fırsatı dahi olmayabilir mesela. Ya da konu sahibininki gibi kızgınlıktan, kırgınlıktan ya da tamamen canı istemediği için para istemek istemeyebilir. O nedenle eşine ulaşamasa ya da ulaşmak istemese de ortak oaraya ulaşabilmeli insan.

Ki kişisel fikrim yetişkin bi insan için para istemek eylemi zaten başlı başına yersiz ve gurur kırıcı. Evin gelirinden giderinden, o ay alınması ve ödenmesi zorunlu seylerden ve boşta olan paradan iki tarafın da haberi olur; boşta olan o para da eşit ve adil bi sekilde harcanır.

Yoksa harcalamaları dengeleme konusu zaten tek maaş için de geçerli çift maaş için de. Giderlerin arttığı dönemlerde lüksten fedakarlık etmek ve zorunlu masraflara yönelmek zaten iki tarafın da yapması gereken bi sey. Hep banacılıkla degil iki maas 10 maasla da ev gecindirilmez, iliski de yürümez.

Konu sahibinin aylık 100TL şokunu atlatamadım ama bi varlık gösterip sizinkine bencer bi paylaşım modelinde ısrar etmeli bence, cok daha adil ve verimli görünüyor.

Bunun sizin maddi gücünüzü elinize almanızla emin olun ilgisi yok. Kocayla alakalı bir durum. İster eğitimli olun ister eğitimsiz, ister yüksek maaşlı işiniz olsun ister ev hanımı, olay sizi her türlü kaybetmekten, Sizi incitmekten korkan erkeği bulmaktan geçiyor. Ne statüsü yüksek kadınlar gördük, duyduk evde dayak yiyen, kocasından hakaret işiten, değer görmeyen.. Malesef.

evin gelirinden arta kalan bir para yok aslında bizim ...benim maaştan hiç haberim yok evin bütün gelir gider tamamen onda ..arada gecikmelidir olsa hesabıma 100 TL yatırır peşine hemen msj gelir idareli harca , büyük cocugumiz için aniden bişe ihtiyaç olursa alırsın diye ...

Şöyle bir durum da var tabi. Kavga ettiğimiz, evlilik hali içinde birbirimize küstüğümüz zamanlarda ne o beni maddi olarak cezalandırır ne de ben evde üstüme düşen görevleri aksatırım. O ayrı o ayrı diye düşünürüz hep.
Konu sahibinin 100 tl meselesi kötü cidden üstelik çocuklar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…