eşine boyun eğen ev hanimlari

Ha güçlü kadin nasil olur demissiniz onuda yanitlim. Benim arkadaslarim hatta esleri bile benden icin güçlü der. Çünkü bilmedigimi öğrenmeye çalışırim, elimden geliyorsa yaparim. Konfor alanimin disina cikar, yeni seyler kesfederim. Okuyorum, canla basla çocuklarimi terapiye götürüyor onlara nasi faydali olabilirim diye didiniyorum. Sosyal bir insanim, genel kültürüm çevreme göre baya iyi diyebilirim. Herhangi bir konu açın mesela, ucundan tutarim o muhabbet gider. Bilmişlik değil farkli alanlara ilgi duymak diyelim. Benim tarifim böyle , arkadaslarim biraz daha eşleri evlerine yakin olup hatta homeofice çalıştıklarından eslerinden yana daha fazla destek görüyorlar, belki bu yüzden kendi degimleri ile üşeniyorlar. Ne ugrasicam ay ondan bundan hic haberim yok diyorlar. Ama telefon ellerinden hiç düşmez mesela.
Cevrenizde çalışıp kendine güvenen kadinlari gördüğunuz icin belki böyle dusunuyorsunuz ama herkesin hayati farkli, sizin bebeğiniz var size en cok ihtiyaci oldukları zamanlar. Burdaki şartlar orada olsaydi, sizde bosanma niyetindeysebiz bosanirdiniz, devlet size maas baglar cocuk parasi yollar, asgari ücret öder cocuklarin okul malzemeleri için yardim ederdi. Calismak bile zorunda kalmazdiniz. Bu sartlar Türkiye'de olmadığı icin mi siz esinize karsi kendinizi ezik görüyorsunuz? Yani bu halde çalışmam bu adama mecburum diye?

youtubeden çizim videoları izleyerek kendimi geliştirip resim bile çizip sattım ..ama yok devamı gelmiyor asgari ücret de olsa devamlı bir maaş gibi olurmu olmuyor ...anneme çok yalvarıyorum küçüğüme bak da çalışayım diye ..ne ilk çocuğuma baktı ne küçüğe bakarım diyor ..kv eltimin çocuklarına bakıyor onlarla yaşıyor ...kreşe eşim hep karşıydı çok mücadele ettim ben çocuğumu kreşe bırakamam deyip durdu..caresizim

Bazı adamların kafasında beyin yerine bir nohut var, bomboş kafa, ama bir kükredi mi, eşleri pusuveriyorlar. Adam parayı kazanıyor diye, artık o nasıl isterse, öyle oluyor.
Annemin kuzeyninin küçük kızı, Balıkesirin köylerinden, İstanbul'dan bir çocukla çok erken yaşta severek evlendi. İkisininde babaları, onlar küçükken daha vefat etmiş ve sade anneyle büyümüşler. Eşi maskesini evlendikten daha birkaç hafta sonra çıkardı ve esas karakterini gösterdi. Haftada en azından bir defa tekme tokat, aşağılamalar, küfürler. İlk çocuğu bir kiz oldu, hepimiz aman sakın bir daha çocuk yapma dedik, annesi yalvarirdi, al çocuğu gel köye diye ama, kızı 7 yaşına basınca 2. Çocuk, bir oğlu oldu. Esas ondan sonra eziyetler iyice başladı. 3 odalı eve, adam annesini de aldı, annesinin elinden banka kartını da aldı, annesinin evini kiraya verdi, o parayı da aldı ve annesine büyük bir tehdit, eger bizimle kalmazsan, torunlarını hiç gostermeyecegim sana dedi. Üç odalı evde, 5 kişi, kadin huzurlu değil, gelini huzurlu değil, çocuklarda öyle ama ne annesi, ne karısı beraber olup o serseriye bir ton sopayi cekmediler. Adamın salak karısı birde, cumhurbaşkanımız en az 3 çocuk yapın dedi diye, 3. Çocuğa da hamile kalınca, adam iyice delirdi. Kaynana da artık çocuk sesinden, yaygaradan, bezdi ve sabahtan akşama kadar, gelinine saldırdı. Sen çok çirkinsin, ben seni hiç beğenmedim , elinden birşey gelmiyor, kafan hasta, vs. Zaten evlendikten sonra, hemen başını kapaticaksin dedi, sonra peçeleri taktirdi, kızını da 12 yaşında kapattırdı, o zavallı kızına ne sopalar, ne aşağılamalar. Simdi evden işe giderken kapıyı kilitleyip gidiyormuş ve kızına ve karısına dışarı çıkması yasak etmiş. 3 çocuk, babaanne ve anne evde kapalılar üç odalı evde. Çocuklarin çok canı sıkılmış son aylarda, köye gidelim annemin yanına diye günlerce yalvarmis yobaz kocasına, tamam yarın 4 haftalina gidin madem demiş. Akşama işten eve gelince, yemek masası niye kurulmamış, o aç işten eve gelince diye, sandalyeleri duvarlara fırlatmış, bardakları kırmış, bağrış çağrıs, patırtı kütürtü, hiç bir yere gidemezsiniz, izin vermiyorum demiş.

Bu yobaz, mağara yaratığına karşı hem karısı, hem annesi ve karısının annesi boyun eğiyorlar. 3 tane umutsuz, korkak, mutsuz ve dik duramayan kadinlar.

Babaane ne hayaller kurmuş çalışırken , emekliye ayrılınca gezilere gideceğine, tatillere, baska şehirlerde akrabalarına, öğleye kadar yatıp uzun uzun kahvaltı edeceğine. Hayallerinin Hiç birini yapamıyor. Kapalı 3 odalı, perdeleri çekili evde, 3 tane çocuk ve sevmediği gelini ile. Oturma odasında yattığı için, çocuklar uyandığı gibi, o da mecbur kalıyor kalkmaya. Evin sessiz bir köşesi yok. Ama oğluna karşı sesini çıkaramıyor, torunlarımi gostermiyecek diye.
Şimdiye kadar bunlar nasıl delirmedigine biz şaşıyoruz.
Boyun hiçbir haksızlığa eğilmemeli. Herzaman insan hakkını arasın ve hakları için dik dursun savaşsın, ben öyle düşünüyorum.

Ya kendi sinavlara girebiliyor ama sennki luks gereksizmi goruyor . O oyle dedgnde peki mi diyosun ne oluyor o konusma nasl sonlaniyor yahut gercekten o masrafi odeyecemeyecek durumda mi mesela .

Emin olun siz çalışıyor olsanız da kocanız moralinizi bozup modunuzu düşürürdü. Siz şimdi rahatça harcayacak paranız olsa daha mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz ama evlilik herkes kendi parasını harcasın anlayışında ev arkadaşlığı gibi bir şey değil ki.

tabiki o da çok büyük bir etken ...Türkiye'de bosanan kadınlara maddi destek varmı bilmiyorum olsada nekadardir..kira mi çocukları mi idare eder ben çalışsam çocuklar ne olur ..ailemin yanına gidemem olmaz ..yurt dışında neguzel imkanlar varmış valla oralara kacasim geldi :)

Çok afedersiniz o zaman eşek gibi arabadaki benzini bitirme demiycek. Uykusundan bi saat de olsa fedakarlık edip sizinle ilgilenicek. Sanki bana sorun değer vermiyormuş gibi geldi. Değer verse para pul hiçbi şeyin lafı olmaz.

Eşimin işi çok yoğun mesela, 3 gün uykusuz kaldığı da oluyor fakat eve gelince çocuklar uyanıksa mutlaka onlarla oynar ilgilenir. Bu başka bir şey ya eşiniz odun gibi bir şey, Allah akıl fikir vicdan merhamet versin.

Okudukca sinirleniyorum, hakkaten üç kadın baş edemiyor bir adamla

Ya kendi sinavlara girebiliyor ama sennki luks gereksizmi goruyor . O oyle dedgnde peki mi diyosun ne oluyor o konusma nasl sonlaniyor yahut gercekten o masrafi odeyecemeyecek durumda mi mesela .
işte bunu. gibi bir çok aşağılık durumlar ....kendine harıl harıl gelecek hazırlıyor bu çok zoruma gidiyor mesela ..çalıştığı işte yüksek departmanı geçebilmek için sınavları var ücreti de yüksek ,borçların içinde biraz zar zor oduyir ..bende gırtlağına yapisamamki öde diye ...odeyebilme durumu olsaydı zaten karşı çikmazdi heralde ya . ama ben kendime bir gelecek kuramazken onun çay keyfi yapıp ders yapması çok zoruma gidiyor cokkk

Size ayda 100TL mi veriyo Kavga ettiğiniz bi günün sonunda kıyafetlerimi yıkandın mı diye soruyo bi de sizin çalışmamaktan ziyade insan ve yetişkin olarak varlık gösterememek gibi çok daha ciddi sorunlarınız var ve bunlar için "kendini özletmek ve ulaşılmaz olmak" gibi 18-25 yaş grubu erkeklerde işe yarayan yöntemleri bırakıp daha ciddi çözümler aramanız gerekiyor.

Bu arada konudan bağımsız soruyorum eşlerden sadece birinin çalıştığı durumlarda yani tek maaş giren evlerde bu maaş iki kişinin de ortak erişimi olan bi banka hesabına gitmiyo mu? Herkes bütçe dahilinde bu hesap üzerinden kendi iradesi ile harcama yapmıyo mu? Ya da ne bileyim çalışmayan eşe ek kart cıkartılıp ay sonunda o hesaptan ödenmiyo mu? Ciddi ciddi bütçeyi tamamen bi tarafa bırakıp karşı taraftan eline harçlık saymasını bekleme, harcama yapmak icin izin alma durumu var mı hala? Tabi istisnalara bakarsak ülkemiz bi cennet, her duruma uygun örnek var ama ben makul ve genel egilimi merak ediyorum.

şuan kocanızdan nefret ettim. ne demek masraf çıkarma ya ağlamayın ama bi şekilde o aöf e yazılın. mutfaktan kısın gerekiyosa eşiniz ek işte çalışsın ama siz asla kendinizden vazgeçmeyin

Düşünüyorum da ben bosansam ailemin yanina gitmek istemezdim. Evde bekar kardeslerim var, oda sayısı belli. Herkesin düzeni var, ev üstüne ev kurmak gibi oluyor. Ayri eve çıkardım, çocuklar sabah anaokuluna gidince calisabildigim kadar çalışırdım. Şartların orda böyle olmamasi cok cok üzücü

Son düzenleme:
harikasınız :)

Eşimin kazandığı parada ikimizin ortak erişimi var. Bir şey almam gerekiyorsa alırım. İhityacım olduğunda isterim verir.
Yapı olarak çok harcamayı sevmem zaten insanlık hali bazı aylar giderler fazla oluyor mesel öyle durumlarda saçma sapan bir şeyi almak istiyorum diye tutturmam. Eşim de bugüne kadar istediğim şeylere hiç itiraz etmemiştr. Sanırım denge kurmak önemli burda.

hiç ilgisiz diyemem zorla da olsa çocuklarla oynar bazen hiç gezdiremsde diyemem arada takılırız ama o isterse boyun eğmek bu işte kastım...benzinim yok gidemem dediğinde bizim için hayat odada o gün son bulmak zorunda . ben çocuklarımı elimden geldiğince bebek arabasına koyup yesillige falan çıkarıyorum onca işi. gücün arasında ama yinede ortada bir çaresizlik var

Hicte ezik hissetme yillarca calistim ailemin gozbebegi arkaaslarim arasinda guclu isinde basarili esimden tek kurus almadan yillarimi gectim sigortamo doldurdum nerdeyse. Ama o evkadinlarindaki ozguven cok baska gelmistir bana. Hepimizin gorevleribbemce kutsal biz iste siz evde. Kaldiki siz daha cok yoruluyorusunuz. Ama sunu unutmauin asla gec degil memurlugun yasi yok. Bazi mesleklerin yasi yok tabi 50 den sonra demiyorum kastim.cocukalr biraz buyudumu evden okullarinizi bitirmeye bakin aciktan. Onu gectim bir memurluk olmasa bile kuaforluk dikis nakis bunlar ogrenilse yine meslek sahibi olunur yani. Ekonomik ozgurluk cok guzel. Hic bir zmaan kocamin verdigi 50 lirayla market alisverisine boyun egmedim. Maasim yattii gibi gozumu kirpmadan dusunmeden 1 milyar cantaya verdigim olmustur. O yuzden calisin.

Canim ben seni anladim esin sana deger vermiyor durumu yetmese bile soyle deseydi bak isyerinde yukselmem icin sinavlara girmeliyim bu bizim gelecegmz icin guzel olacak smdilik sen beni destekle ben de yukselip maasm arttgnda seni destekleyecegm suan bu kdr gucum yetmez deseydi bu kdr uzulmezdin .

Bi konun vardiya yemek yeme ile bence sorun bu iyi hissettirecek tek sey yemek yemek gbi geliyor esin seni sevdgni hissettirirmi

Eviniz kira mı?
Ama adam da ne yapsın?
Ev giderleri, faturalar, 4 kişilik mutfak masrafı, borç ödüyormuş ee ulke sartlarında tek maaşla bunları yapabilmesi bile iyi. Siz ekstralar kıyafetler, tatiller, çocuklara her ay oyuncaklar alabilmek, kendinize bakımlar yapabilmek istiyorsanız mecbur çalışacaksınız, ya da 30 bin maaş alan biriyle evlenecektiniz.
Hem meslek olmadan durumu iyi olmayan biriyle evlenmişsiniz, hem iki çocuk yapmışsınız hem de her şeyin mükemmel olmasını bekleyemezsiniz.
Neden tek çocukta kalıp 100 lira harçlıkla geçinmeye uğraşmakk yerine, çalışıp o çocugunuza en iyi şartları sunmaya çalışmadinız ki?
Tek çocuk olsa anneniz de kolay ilgilenirdi belki ya da kreş parası çok koymazdı ama bu şekilde çok zor.
Bazen tek çocuk yapınca bencillik oluyor diyorlar, ee siz şimdi iki çocuğun eğitim, sağlık, kılık kıyafet, kişisel gelişim, spor-kurs ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksınız, asıl bencillik bu değil mi?
Yani kusura bakmayın da hayat pembe hayallerle değil, aklı başında adımlarla sağlıklı ilerliyor, siz hiç sağlıklı adım atmamışsınız ki. Bari bu saatten sonra mantıklı yol alın.

Böyle diyenlere kızılıyor biliyorum ama evladın bir balon bile almayan adam baba olmamalıydı. İlerde o çocuklar başkalarında gördükleri ama sahip olamadıkları minicik bir şeyi bile acı hatıralarla anacaklar. Babam parası olduğu halde bize giyim ve kırtasiye namına bir şey almak istemedi. Biz çalışacak yaşa gelene kadar hep başkalarına özenerek büyüdük. Hiç spor ayakkabım olmadı mesela çocukken. Beden derslerine bile babetle giderdim. Şimdi bile nefret doluyor içim. Atandıktan sonra çok fazla ayakkabı aldım bu yüzden. Özendiğini ne varsa aldım. Pek çok şey uktedir içimde. Benim babam ve onun gibiler baba olmamalı. Bir balon almamak Ne büyük kötülük aslında. Keşke ikinci çocuğu yapmasaydınız. Bunu sizi kırmak için demiyorum. Ama çocuklara üzülüyorum

şuan kocanızdan nefret ettim. ne demek masraf çıkarma ya ağlamayın ama bi şekilde o aöf e yazılın. mutfaktan kısın gerekiyosa eşiniz ek işte çalışsın ama siz asla kendinizden vazgeçmeyin
ya birazda maddi durumumuz zar zor gidiyor kimseye muhtaç degiliz sadece ona sukredip dururum hep..ama ekstra bişey yapma şansı yok işte ..okul okumak gibi ....sanmıyorum benim için ekstra çalışacağını ..keşke ben çalışsam da işte ona minnet etmesem ..çaresizlikten kastım bu...polislik sınavına gireyim dedim araştırdım 31 yasa girdim 30 yazmış sanırım sinir ...boy pos herşey tutuyordu çok uzuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…