eşine boyun eğen ev hanimlari

Film, eşiyle ilgili açtığı başka bir konu vardı kendisinin, bu konu ve o konuda ki eş o kadarda farklı ki.

Bazı yorumlarını şaşırarak okudum.

Hangisi doğru hangisi yanlış?
belki eşimin çok değişik ruh halleri var ..bir öyle bir böyle belki ..yine esk konuları hortlatmayin her derdin her konunun ayrı bir psikolojisi var belki

Ne dedim, karısı çalışmıyor diye iki ayrı işte onun yerine de çalışan varsa yapsın, hakkıdır.
Çünkü çalışmak başkası için değil, kendin içindir.
Evlenmeden önce de çalışmak zorunda insanlar, sonrasında da.
Bu hayatın idamesi için gerekli bir koşul, karım için çalışıyorum diye bir dünya yok yani.

Senin sorun kocan da.. ufak tefek tartışma her evlilik de olur ama belli ki sizin ki öyle değil.. ayda 100 lira vermek nedir.. sen çalışsan da senin koca bu sefer de baska yerden uzer seni.. çalışmanın tek avantajı boşanman daha kolay olur tabi bosnama niyetin olursa.. yoksa yine mutsuz olursun bu evlik de, cunku dediğim gibi ne ev hanımları var eşleri asla muhtaç hissettirmeyen mutlu eden gözünü birsey de bırakmamaya çalışan elinden geldiğince tabi

Hic şakam yok bu konuda.Cimbizini hatta yarim ojesini satiyor insanlar.Alan olmasa koyarlarmi ,yarim kalmis pamuk paketimi dersin.Herseyi.Ben bir cansız manken edindim zaman zaman evde cekim yapiyorum kendimce oyalaniyorum sende dene.Guzel ısık alan bir duvarda cek cek koy.Cocuklarina ihtiyaci olan birseyi alirsin.Yemek ismarlarsin.Senin emeginle onlara birsey almıs olup gururlanirsin.

belki eşimin çok değişik ruh halleri var ..bir öyle bir böyle belki ..yine esk konuları hortlatmayin her derdin her konunun ayrı bir psikolojisi var belki
Eşinizi bilmiyoruz ama sizin açtığınız birbirinin tam tersi konular ortada.
Ve çoğu çelişkili.

Bir konuda çok iyi baba dediğiniz eşinizi diğer konuda çocuklarıyla zorla vakit geçiren baba diye anlatırsanız eski konularda açılır yeniden rahatlıkla. .

Ben sizi yermek için söylemedim bilakis iyiliğiniz adına konuşuyorum.
Zor ve yorucu bir hayatınız var, eşinizle problemleriniz ayrı.
İki günde bir başka şeyleri kafaya takıp bunları konuşmak, sizi odak sorunlardan uzaklaştırıyor.
Sohbet etme amaçlı kullanıyorsanız, geyik bölümüne bir konu açın bence, aklınıza gelen her şeyi konuşursunuz.
Ama bu şekilde her konunuz hem çözümsüz hem faydasız kalıyor.
Anlatarak rahatlayan bir insan olabilirsiniz, size iyi geliyordur bir şey diyemem ama dalga geçme amacıyla değil, endişe ettiğim için yazıyorum bunları.
Anlık dalgalanmalarınız mevcut, uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?
Yineliyorum, zor hayatınız var farkındayım.

Sabret cocuklarin elbet büyüyecek.Simdilik kendini öyle hizmetci gibi düşünmemek için eşinle seni öyle hissettirmesine sebep olacak konuma gelme.Gerekirse duyma,bakma her şeyin zamani var diyip kendini motive et.Herkes hayallerini yaşayamıyor ama umutlarina sarılıyor dayanmak için sebepler ariyor.Biraz sabır her şeyin zamani var.

Film, eşiyle ilgili açtığı başka bir konu vardı kendisinin, bu konu ve o konuda ki eş o kadarda farklı ki.

Bazı yorumlarını şaşırarak okudum.

Hangisi doğru hangisi yanlış?
Dalgalı deniz misali bir psikoloji söz konusu.
Gerçekten endişe ediyorum, dalga geçmedim.
Minnacık bebeği var sonuçta, evde yetişen başka bir çocuk daha.
Annelerinin psikolojileri gün be gün kayıp gidiyor.

Bende karisi icin çalışıyor demedim zaten.. tek dediğim ufak tefek anlaşmazlıklarda yemek benim elimde nasılsa had bildireyim vermiyim ee para da bende had bildireyim ihtiyacını almiyim bunlar hoş değil yani.. ufak kuşluk de yemek bende sana yapmam diye göz korkutan kadına erkek para da bende ihtiyacını karşılamam dese haklıdır yani.. senin dediğine o evlilik degil iş ortaklığı gibi birşey olur...

Aynen bu durumu yasadim elimde olmadan degismisim hala farkinda degilim
Eskisi gibi kavga edeyim istiyo adam
Bende susuyorum yoruldum cunku
Ben sustukca daha cok konusur daha istedigimi yapar oldu
Kaybetme korkusu sanirim

bütün konularıma şu alintiladigim kadar olgun ve arkadaşça yaklaşsaydiniz bende sert cikmazdim...hep bir alaycı haliniz var , evet belli anlatarak ve aynı şeyi yasayaarla.konusrak anlık rahatlıyorum .bende istemezdim böyle ulu orta dert anlatmak ...alay konusu olmak bazı insanların kahkaha smleylerini görmek acı çektiğim konumun içinde...uzman yardımı emzirme döneminden sonra alicam zaten ben o an içinde bulunduğum ruh halimi rahatlatmaya çalışıyorum güzel arkadaşlıklarım var burada , alay etmiyorlar mesela saolsunlar

Hala anlatamadım, adam o parayı karısı için kazanmıyorsa vermeme gibi hakkı yok.
Ama kadın o yemeği o adam yesin diye pişiriyor, tek amaç o, anlatabildim mi?

Neyse bakış açılarımız farklı.
Ben çalışmayan bir kadın olarak her kadının şartlar ne olursa olsun çalışması gerektiğini düşünüyorum, para kazansın ya da kazanmasın.
Evdeki insandan sıyrılıp, hayata ve topluma bir şekilde üretmede fayda sağlamalı.

Son düzenleme:
Dalgalı deniz misali bir psikoloji söz konusu.
Gerçekten endişe ediyorum, dalga geçmedim.
Minnacık bebeği var sonuçta, evde yetişen başka bir çocuk daha.
Annelerinin psikolojileri gün be gün kayıp gidiyor.
siz pek endişe etmeyin beni ( ediyorsanız o da ) ben çocuklarım için sağlam duruyorum zaten , bir odada ağlayıp gözümün yaşını silip diğer odada saklambaç oynayacak kadar güçlüyüm ...

Ben sizinle hiç dalga geçmedim ki, karıştırdınız herhalde.
Yemek konunuzda bana gece gece börek gömdürdünüz yahu
Bebek konunuzda ayrıca yaşadıklarımı anlatarak bir fayda sağlamayı amaçlamıştım, eş konularınıza yazmadım bile.
Büyük ihtimal karıştırdınız, yazmasam bile okuyorum ve endişe ediyorum.
Ciddi olmayan bir profilim olabilir, bu size karşı böyle değildi.
Belki siz bizle dalga geçiyorsunuz, böyle bir ihtimal de olabilir ama tüm iyi niyetimle sorunlarınızın çözümsüz kalmasıyla yol alamayacağınızı belirtmek istedim.

Umarım her şeyi geride bırakırsınız...

yok asla karıştırmiyorum...yemek konusunda orada sizle espirilesirken birden bire diğer üyelerle eski konularından dem vurmuştunuz ..bende sizinle güzel muhabet ediyorum sanıyordum...yine aynı bir konum dada siz diğer başka üyelerle birleşip derdimi oldukça yerden yere vurmuştunuz topluca ban da aldık ikizler burcu iseniz bilemeyeceğim ..ama gerçekten her konumda itina ile varsınız

:)
Adım gibi eminim şuan karıştırdığınıza filmgibi üyesiyle sık sık karıştırılıyoruz ama onun sizinle olayını bilmeden de etiket yapmayayım, önemli değil.
1 aylık tüm iyi niyet ve temennilerimi buraya harcadım, onda da inandıramadım sizi
Neyse, sağlık olsun, siz iyi olun.

bende neyse diyorum siz de iyi olun .

27 senelik birfiil calisma hayatimdan sonra pandemi vs vesilesi ile isten ayrildim evde oturuyorum ve şunu net çok iyi anladım ki en büyük emekçi ev hanimlarıdir . Emekliligi yok maaşı yok ev temizlenecek cocuga bakilacak yemek yapilacak vsvs uzar gider bu liste gunun sonunda size kalan sadece yorgunluktur. En buyuk emekçilerin önünde ben saygıyla egiliyorum bir yildir neredeyse evdeyim şunu çok iyi anladim ki çalişan bayanlar; oh ev hanimlari ne güzel istedigi zaman uyur uyanir biraz temizlik biraz yemek ondan sonraki vakitte bomboş istedigini yapar diye düşünenlerdendim ben de ama ev işi öyle nankör ki asla bitmiyor ...
Bir erkegin bunu anliyor olabilmesi icin ya ev hanimi ya da empati yeteneginin kuvvetli olmasi gerekiyor maalesef ; o da bizim erkeklerimizde zor ...
Üzüldüm durumunuza ancak hepimiz bir yerlerde benzer sorunlar yasayabiliriz her şey insanlar için evinizde kendinizi geliştirmeye çalışın; örgü dantel ya da bir odanizda bir şeyler dikerek ihtiyaclarinizi karşılayabileceginizi düşünüyorum ya da bir firmaya bir şeye yemek yapabilirsiniz o tarz yerler var ev yemegi diye gelip kapinizdan aliyorlar ne bileyim takı olur patik örer satarsınız gibi gibi...
Allah yar ve yardimciniz olsun

hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyor kelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Başlığınız ve sonrasında şu 2 mesajınız dikkatimi çekti de topiğinize geldim, ilerleyen sayfalarda siz ve arkadaşlar neler yazdı bilemiyorum.

Evet kadın meslek sahibi olmalı, çalışmalı, maddi imkanları ve bir kariyeri olmalı mutlaka ve bunların hepsini bence evlenmeden önce yapmalı, ev kadını olmama rağmen hep bu düşünceyi destekledim, genç kızlara bu yönde tavsiyelerde bulundum.

Ev kadınıyım, üniversite okumadım dolayısıyla bir mesleğim de yok, hayatım boyunca bir gün dahi çalışmışlığım da ama hiçbir zaman asla eşime karşı boynum eğik olmadı, ne kendimi maddi olarak muhtaç hissettim, ne eşim bana bakacak el mecbur dedim, ne de evin kazancını sağlayan eşimdir deyip ona karşı sus pus oldum.

Biraz özgüvenli olun, rest çekmesini, hakkınızı aramasını bilin, şart mı ev işlerini istemeyerek de olsa yapmak, çocuklarınızın beslenme, genel bakımları ve ihtiyaçlarıyla ilgilenin, diğer şeyleri boşverin mesela, eşiniz sorunca da sana kırıldığım için evde bir şey yapmak gelmiyor içimden deyin, bunları söylemek zor değil ya da kızınca kafa dağıtmak için evden biraz uzaklaşmak da zor değil, neden kendinizi eşinizin karşısında acizmişsiniz gibi gösteriyor öyle hissediyorsunuz ki?

Hadi şimdi pandemi var, hafta sonları kısıtlamalar vs eşinize sen çocuklara bak ben biraz dolaşacağım demeyi öğrenin mesela, hafta sonları o çocuklara bakarken kendinize zaman ayıracağınız saatler düzenleyin, evde bile olsa şöyle kafa dağıtacak zaman dilimleriniz olsun, siz silin eşiniz süpürsün, siz büyük çocuğunuzu yıkarken, eşiniz küçüğün altını değiştirsin, sanırım siz eşiniz para kazanıyor diye diğer tüm sorumlulukları almışsınız omuzlarınıza, şimdi de yorgunluk ve bıkkınlık yaşıyorsunuz, baştan yapmayacaktınız ama bundan sonra da değiştirebilirsiniz bazı şeyleri, yeter ki değiştirmek isteyin.

Ama şunu da unutmayın ev kadınıyım, muhtacım, eşim ne derse susmalı boyun eğmeliyim derseniz eşinizde size bu doğrultuda davranır.

Çok tuhaf düşünceleriniz var. Eşle kavga etmenin ev işi ile bağlantısını çözemedim. Kavga ettim güçlü durmalı ve klozetteki mok birikintilerini temizlememeliyim. Kavga ettim o halde çoluk çocuk acından ölsün, halıları falan kemirsinler yemek yapmam. Kavga ettim trip yapayım da mutfak tezgahına damlayan yağlar iyice donsun pislik içinde kalalım. Bu mudur?

Güçlü olmak öyle bir şey değil. Bir insan temiz ve düzenli ise, bu kocadan yahut kocayla yapılan kavgadan bağımsız olarak devam edecek bir durumdur. Hepimizin sorumlulukları var. Kocanız karımla kavga ettim o zaman işe gitmeyeyim de trip atayım diyor mu? Diyemez çünkü gitmek zorunda. Sizin de belli başlı sorumluluklarınız var ve yapmak durumundasınız. Trip atma uğruna tüm gün koltukta mı oturmak istiyorsunuz anlamadım ki.

Oğlum doğduğundan beri çalışmıyorum, öncesinde çalışıyordum. Ezik hissetmiyorum kendimi. Trip atma gibi bir temennim de yok. Kavga edilirse, canım isterse konuşurum istemezse konuşmam ama hayatımı etkilemez bu durum. Her zaman ne yapıyorsam onları yapmaya devam ederim çünkü güçlü olmak tam da böyle bir şey. Pipili canımı sıktı diye hayattan kopacak, trip yapıp ilgi bekleyecek kadar hayatımı ona adayacak değilim.

Sandığınızın aksine çalışan kadınlar da o saydığınız işleri yapıyor. Hamileliğin sonuna kadar çalışıyordum, gayet de temizlik, yemek yapıyordum. Ne o zaman eziktim ne de şimdi eziğim. Eşlerimiz ile hayatı paylaşıyoruz. O çalışıyor ise siz de iki tane çocuk büyütüyor, evin sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Bunun adı hizmetçilik değil. Eşiniz de çalışıp para kazandığı için hizmetçi mi oluyor? Evin bütçesi ortaktır ve kimin ne ihtiyacı varsa imkanlar dahilinde ihtiyacını alır. Hiç gurur yapmam bu konuda. Akşam işten yorgun geldiğinde sıcak yemek buluyor ise, ben de ona sormadan istediğim şeyi alırım eve giren parayla.

Pandemi biter yine iş hayatına dönerim inşallah ama bunu ev hanımı olamam, ezik olamam düşüncesi ile yapmam. Düşünceleriniz çok tuhaf, siz kendi kendinizi eziyorsunuz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…