- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
- #121
ben maddi durumum kendime bağımsız maaşım olsaydı ayaklarımın üzerinde durabilen bir insan olsaydım bosanabilirdim...kiramı bari öderim derdim...o durumu olup dayak yiyen boşanmayan kadınlari anlamıyorum.Bunun sizin maddi gücünüzü elinize almanızla emin olun ilgisi yok. Kocayla alakalı bir durum. İster eğitimli olun ister eğitimsiz, ister yüksek maaşlı işiniz olsun ister ev hanımı, olay sizi her türlü kaybetmekten, Sizi incitmekten korkan erkeği bulmaktan geçiyor. Ne statüsü yüksek kadınlar gördük, duyduk evde dayak yiyen, kocasından hakaret işiten, değer görmeyen.. Malesef.
Malesef kötü örneklere bakarsak çok trajik ve can sıkıcı durumlar var, dediğiniz gibi her sosyo-ekonomik grupta hem de.Var tabi ki her türden örnekler. Mesela babaanem çalışmış fakat parayı hiç görmemiş. Bazen kızardı dedeme maaş alıyorum torunlarıma bile harçlık veremiyorum diye.. hadi onlar 90 yaş grubu fakat günümüzde böyle olan da çok.
Ben doktor olup ilkokul mezunu kocasının alkolünü çeken kadın da gördüm, karı koca doktor olup karısına ve çocuklarına dünyanın eziyetini edip dövüp psikolojilerini bozan ve üstüne parasını alan hanzo da gördüm. Sizi beni tedavi ediyor böyle aşağılıklar düşünebiliyor musunuz?
Ben evdeyim mesela ama eşim ilk günden beri kazandığını belli bir yere koyar, ordan istediğim kadar alırım. Ekstra verdikleri de olur sağolsun fakat durumumuz neyse ortadadır. Çok sıkıştığımız zamanlar da oldu, fakat o kendinde olmasa da bize verdi sağolsun. Ben evinden eşinden para sakınmayan adamların paralarının bereketli olduğuna ve işlerinin arttığına yaşayarak şahit oldum.
Burda yine önemli olan aile, eşim de ailesinden böyle gördüğü için doğrusunun bu olduğuna inanmış.
Yani o zaman bir iş bulana kadar şöyle düşünün, bize daha iyi bir hayat sunmak için yükselmeye çalışıyor, emek veriyor deyip çalışmasını destekleyin. Hem o zamana kadar çocuklarınız büyümüş ve sizde istediğiniz sınava girecek duruma gelmiş olursunuz. Yani siz bir ailesiniz, adam kazancını sakınmıyor anladığım kadarıyla. haliyle şartlar neyse uyum sağlıyorsunuz sizde. Tüm yorumlarınıza bakarak eşiniz çok da fena bi insan değilmiş gibime geldi.tabirleri herzaman öyle değil...yeri gelir öyle tatlı konuşur bende mecbur tamam benzin kısıtlıysa yakasına yapiscak halim yok der susarım bazende ise gidecem sabah boş boş ne gezevez gibi der ...her ikisi durumdada yine boyun eğen ben ölüyorum ...öğrenilmiş çaresizlik miydi bunun adı psikolojide
Sayısalcı değilsenız sözelci olabilirdiniz.sgalikci olmayi çok istemiştim lisede puanım yetmemisti sağlık bölümlerine hemşirelik hele ,kafam pek almıyordu matematiği ağlayarak çalışırdım hemşire olmalıyım diye ..yinede pek tuttutamazdim bu sayısal işini...ya şuan bı şansım olsa bı sağlık oku gibi ya hayaller hayatlar işte neyse
gerçekten çok zor bir durum...büyük kızın istekleri bitmiyor okadar okdarokadar eksiklervarki hangi birini alicam 100 TL ile ? şuan çalışabilme şansım olsa çok şey değişecek çok ..en azından çocuklar için...ama nasıl çaresizim anlatamam...gerçekten çok didiniyorum milletin kaşini aldım biyigini aldım evimde harçlık çıkardım ..netten resim çizmede kendimi geliştirdim gece uyumadım resim çizip sattım ama sonu yokki bunun...düzenli gelir bambaşka ve ben bunu gerceklestoremiykrum elim kolum tutarken ben evde çaresizce yemek pişirip ütü temizlik yapiyoriim gönlüm de kırık....Şöyle bir durum da var tabi. Kavga ettiğimiz, evlilik hali içinde birbirimize küstüğümüz zamanlarda ne o beni maddi olarak cezalandırır ne de ben evde üstüme düşen görevleri aksatırım. O ayrı o ayrı diye düşünürüz hep.
Konu sahibinin 100 tl meselesi kötü cidden üstelik çocuklar da var.
Bir şeyi merak ettim. Eşiniz elinden geleni yapıyor da yetmiyor mu aslında parası var da sizden ve çocularınızdan mı kısıyor. Eğer yetiremiyorsa ona destek olmak için çalışmanıza neden karşı çıksın ya da önünüze ket vursungerçekten çok zor bir durum...büyük kızın istekleri bitmiyor okadar okdarokadar eksiklervarki hangi birini alicam 100 TL ile ? şuan çalışabilme şansım olsa çok şey değişecek çok ..en azından çocuklar için...ama nasıl çaresizim anlatamam...gerçekten çok didiniyorum milletin kaşini aldım biyigini aldım evimde harçlık çıkardım ..netten resim çizmede kendimi geliştirdim gece uyumadım resim çizip sattım ama sonu yokki bunun...düzenli gelir bambaşka ve ben bunu gerceklestoremiykrum elim kolum tutarken ben evde çaresizce yemek pişirip ütü temizlik yapiyoriim gönlüm de kırık....
Ama işte konuya bu denli Fransız kalmanız size kendinizi bu kadar ezilmiş hissettiriyor olmasın konu sahibesi. Tabi olmasın ama yarın esinize bi sey olsa nerede paranız var, kime ne borcunuz var bilmeden sudan çıkmış balık gibi kalacaksınız resmen. İnsan evine bu kadar yabancılaşırsa kendini korkmuş ve küçülmüş hisseder normal olarak. Sizi evinize ve ekonomik hayata baglayacak sey bi meslek edinmek ise acilen edinin. Ama ben yeterli olacagını sanmıyorum. Eşinizle iletisimsizliginizin boyutlarına bi el atmalısınız öncesinde.evin gelirinden arta kalan bir para yok aslında bizim ...benim maaştan hiç haberim yok evin bütün gelir gider tamamen onda ..arada gecikmelidir olsa hesabıma 100 TL yatırır peşine hemen msj gelir idareli harca , büyük cocugumiz için aniden bişe ihtiyaç olursa alırsın diye ...
yok ben neyse onu söylerim canım çok fena biri değil elbette , zulüm görüyor olsam bı dk durmam deliyimdir alır başımı giderim ama ufak tefek psikolojik şiddet mi desem ne desem bilemiyorum ...o sınavı kazanması dört sene sonra oda kazanırsa .. işi yükselirse ..ben bunca Senem zaten gitti birde onu beklemek sırf okul okuyabilmek için ya işte bunlar kendime saygısızlık gibi geliyor bilmiyorumYani o zaman bir iş bulana kadar şöyle düşünün, bize daha iyi bir hayat sunmak için yükselmeye çalışıyor, emek veriyor deyip çalışmasını destekleyin. Hem o zamana kadar çocuklarınız büyümüş ve sizde istediğiniz sınava girecek duruma gelmiş olursunuz. Yani siz bir ailesiniz, adam kazancını sakınmıyor anladığım kadarıyla. haliyle şartlar neyse uyum sağlıyorsunuz sizde. Tüm yorumlarınıza bakarak eşiniz çok da fena bi insan değilmiş gibime geldi.
malesef arkadaş çevrem yok .o olsaydı bari belki biraz daha ondan bağımsız olurdum...arkadaşlık komşuluk bunlarda iyi değilim pek ...hani kafam bozuk Ken hadi şuraya gidelim bı çay içelim deyip güzel fotolar cekinecegim kimsem yok..tek arkadaşım o ..malesef...Kendinize ait bir haytınız olsun. Hobiniz olur, arkadaslarınız olur. O ve onunla ilgili işlere ara verin. Bence değişim size karsı merakını arttıracaktır.
Halk ve eğitim ve belediyelerin meslek edindirme kursları oluyor cüzi miktarlarda. Bi araştırsanız belki işe yararbi şeyler bulursunuz.yok ben neyse onu söylerim canım çok fena biri değil elbette , zulüm görüyor olsam bı dk durmam deliyimdir alır başımı giderim ama ufak tefek psikolojik şiddet mi desem ne desem bilemiyorum ...o sınavı kazanması dört sene sonra oda kazanırsa .. işi yükselirse ..ben bunca Senem zaten gitti birde onu beklemek sırf okul okuyabilmek için ya işte bunlar kendime saygısızlık gibi geliyor bilmiyorum
ama bunu da o yaşatıyor ...sen boşver maaşı borçları diyor eksikleri şöyle alabildikce alıyorum diyor birclari yatırımda söylüyor ..ev kredisi doğalgaz elektrik su cocuklarin masrafı mutfak masrafı araba yakıt bunlara zaten anca yetiyor ya maaşı ...ben sadece aylık odendiklerini soruyorum pek konuşmuyor hesabıma kitabıma karışma boşver sen çocuklarımıza bak diyor ...bu da çare değilAma işte konuya bu denli Fransız kalmanız size kendinizi bu kadar ezilmiş hissettiriyor olmasın konu sahibesi. Tabi olmasın ama yarın esinize bi sey olsa nerede paranız var, kime ne borcunuz var bilmeden sudan çıkmış balık gibi kalacaksınız resmen. İnsan evine bu kadar yabancılaşırsa kendini korkmuş ve küçülmüş hisseder normal olarak. Sizi evinize ve ekonomik hayata baglayacak sey bi meslek edinmek ise acilen edinin. Ama ben yeterli olacagını sanmıyorum. Eşinizle iletisimsizliginizin boyutlarına bi el atmalısınız öncesinde.
pandemi öncesi gittim dokuz ayımı verdim bir kursa ama biseyler uydurdular sınav erteledni falan dediler ..size bişey deyimmi bu belediyelerin kurslarına hiç guvenmiyorum ben artık...orda okadar şeyler dönüyor ki ..belge vermemek için kırk takla attiriyorlarinsana. ..pandemi sonrası yine düşecem ama peşineHalk ve eğitim ve belediyelerin meslek edindirme kursları oluyor cüzi miktarlarda. Bi araştırsanız belki işe yararbi şeyler bulursunuz.
yok ya parası varsa bizden kısıyor diye birşey yok ...borç ödüyor anlıyorum onu ...ama bu hayatı da onun yüzünden yssiyoruz ...ilk çocuğumda çok savaştım kreşe verelim çalışayım diye ailelere kadar gitti mesele ..kimse arkamda durmadı bende eli mahkum kaldım evde ...ama evlilik öncesi mesleğimi edinmem lazımdı bu da benim hatam ..kendime yaotigim en büyük saygisizilik..Bir şeyi merak ettim. Eşiniz elinden geleni yapıyor da yetmiyor mu aslında parası var da sizden ve çocularınızdan mı kısıyor. Eğer yetiremiyorsa ona destek olmak için çalışmanıza neden karşı çıksın ya da önünüze ket vursun
O evli olduğun adamla alakalı.. ne ev kadınları vat çalışmayan kocası asla muhtaç hissettirmeyen.. eksik bırakmayan.. birde ne çalışan kadinlar var ev hanımından daha muhtaç durumda olan, aldığı ufak birseyin bile hesabını veren.. çalışmanın avantajı daha kolay rest cekebilmen,hayır ama maddi özgürlüğü olmayan kocasının vereceği üç kuruşa muhtaç olan kadınlar gerçekten çalışanlara göre biraz daha boynu eğik kalıyorkelimelerle tarif edemiyorum sanirim
Adamin çalışıp getirdiği pata ile alınıp yapılıyorsa tabi yiyecek.. aç mi gidecek işe.. çok büyük dayak vb hatası olur adamin o zaman hakkı yok iste senin yaptığını yemeye bırakırsın kendine yapsın yesin dayak atani o anda bırakmak lazım da bazi kadinlar bıkmadığı yada birakamadigi icin bu onerimKüsünce adamin gelip sofraya oturmamasi lazim aslinda. Yüzsüzce gelip yeyip kalkiyor mu ille kovmak mi lazim
bende çocuklarımla çok mutluyum ama onlar var diye onların sevgisiyle mutluyum ...ama ruhum bir yandan bunlari hissediyor ...bazen anne mutsuz olunca o evde üst ust herdk çocuklarla durması daha da kötü aslında ..ruhu dinlenmiş doymuş bir anne daha çok verimli olur yaa ...inanın günlük rutinimiz hiç şaşmaz..sabah kalk ayilamadan kahvaltı hazırla çocuklarla ilgilen ...ufacık bir arada bulaşık evi derle tapla hop bı otur nefes al derken yenide. açılan cocuklwr yeniden oluşan bulsiklar , yemek hizmet bekleyen koca gece uyutmayaca çalıştığın bebek , derslerine yetişmek zorund aoldugun birinci sınıf çocuk ve sürekli etkinlik oyun isteyen...kolik bebek ...gece dört falan olunca anca yalnız kalıyorum ...nekadar verimli olabilirim ruhum iyi degilBu kendinle yasadigin icsel bir catisma,annemde calisan bir anneydi ve bana yeterli olamadigini dusunup agladi gecen gun oysa ben evlenmis barklanmis anne olmusum,bende ev hanimiyim cocuklarima calismayip bakabildigim icin cok minnettarim.
Calisan annenin cocugunun neler hissettigini bilsen sevgili Fatma boyle dusunmezdin.Emin ol pire icin yorgan yakilir.Atilan imzalar yok sayilir.Bosanilir.Bir cati altinda mutlu ,hayati paylasan anne ve baba goren cocuklara verecegin en kiymetli miras huzurdur.
Senin gibi hissettigim anlarda hemen bunlari dusunup tevekkul ediyorum.Kuleleri yapmak zahmetlidir,maharet yikmamakta..
Parayı veren düdüğü çalar yani.Adamin çalışıp getirdiği pata ile alınıp yapılıyorsa tabi yiyecek.. aç mi gidecek işe.. çok büyük dayak vb hatası olur adamin o zaman hakkı yok iste senin yaptığını yemeye bırakırsın kendine yapsın yesin dayak atani o anda bırakmak lazım da bazi kadinlar bıkmadığı yada birakamadigi icin bu onerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?