- 22 Ekim 2013
- 4.268
- 7.338
- 398
- Konu Sahibi alonedark18
-
Seni cok iyi anlıyorum ve inan yanliz degilsin,suanda bence dunyada bir cok kisi bu psikolojide hepimiz en depresif zamanlardayız.Kaldı ki sen zorlu bi donemden geciyorsun bebegin ve ufak cocugun var.Bazen ne yemek yiyecegiz sorusu bile beni sinir edebiliyor.3 ogun yemek dusundugumuz bir donem.Cocuklar ayri ilgi bekliyor es ayri ilgi.bende çocuklarımla çok mutluyum ama onlar var diye onların sevgisiyle mutluyum ...ama ruhum bir yandan bunlari hissediyor ...bazen anne mutsuz olunca o evde üst ust herdk çocuklarla durması daha da kötü aslında ..ruhu dinlenmiş doymuş bir anne daha çok verimli olur yaa ...inanın günlük rutinimiz hiç şaşmaz..sabah kalk ayilamadan kahvaltı hazırla çocuklarla ilgilen ...ufacık bir arada bulaşık evi derle tapla hop bı otur nefes al derken yenide. açılan cocuklwr yeniden oluşan bulsiklar , yemek hizmet bekleyen koca gece uyutmayaca çalıştığın bebek , derslerine yetişmek zorund aoldugun birinci sınıf çocuk ve sürekli etkinlik oyun isteyen...kolik bebek ...gece dört falan olunca anca yalnız kalıyorum ...nekadar verimli olabilirim ruhum iyi degil
Yanlış anlaşın.. demek istediğim eğer kocanın büyük hataları yoksa basit ufak tefek tartışmalar sa o yemek de hakkı var dedim.. sonuçta çalışan kadin olsa bu sefer adam çalışmadığı icin yemek yapması gerekir ve çalışan karısının da o yemeği yemeye hakki vardir.. ama büyük hatası varsa yani tartışmanın sebebi küfür hakaret dayak filan sa hiç o anda bırakıp gitmeli adamı ama bazi kadinlar buna rağmen bırakmadığı icin bende o zaman hakki yok dedim senin yaptığı yemeğe yıkadığı giymeye.. yani çalışan kadin yemeği yapan erkek olsa yine derdim kadının da hakki var o yemeği yemeye diye tabi ufak tefek evliliğin tuzu biberi dediğimiz tartismalardaParayı veren düdüğü çalar yani.
O zaman karısına aşçı, temizlik görevlisi, bakıcı maaşları bağlasın.
Ve işte o zaman o sofraya oturmaya hakkı olur. Yoksa pazardan aldığı pırasayı kemire kemire yer.
valla gözlerim doldu ..saol evet onlar benim el emeğim ..şu ruh halimi anlammaaları icin çok çabalıyorum ama bazen patlak veriyor birde eşle sorunlu isen daha bı içine kapanıyor insan çaresizlikten ...hemşire olmayı hayal eden ben ve yaşadığım su çaresiz hayat...şimdi ben bu şekilde mi toprağa gireceğim ...çocuklar büyüdükten sonra beni kim ise alır ? çalışma tecrübesi referans bunların hiçbiri i saglayamamis kişiyiSeni cok iyi anlıyorum ve inan yanliz degilsin,suanda bence dunyada bir cok kisi bu psikolojide hepimiz en depresif zamanlardayız.Kaldı ki sen zorlu bi donemden geciyorsun bebegin ve ufak cocugun var.Bazen ne yemek yiyecegiz sorusu bile beni sinir edebiliyor.3 ogun yemek dusundugumuz bir donem.Cocuklar ayri ilgi bekliyor es ayri ilgi.
Kk olmasa bende kendimi cok yanliz hissederdim burada guldugum eglendigim kadar belki de bende cok mutlu degilim reelde.Sen cok verimli bir annesin gune mutlu basla cocuklarin senin el emegin buyuduklerinde gurur duyacaksin kendinle.
Yanlış düşünüyorsunuz.Yanlış anlaşın.. demek istediğim eğer kocanın büyük hataları yoksa basit ufak tefek tartışmalar sa o yemek de hakkı var dedim.. sonuçta çalışan kadin olsa bu sefer adam çalışmadığı icin yemek yapması gerekir ve çalışan karısının da o yemeği yemeye hakki vardir.. ama büyük hatası varsa yani tartışmanın sebebi küfür hakaret dayak filan sa hiç o anda bırakıp gitmeli adamı ama bazi kadinlar buna rağmen bırakmadığı icin bende o zaman hakki yok dedim senin yaptığı yemeğe yıkadığı giymeye.. yani çalışan kadin yemeği yapan erkek olsa yine derdim kadının da hakki var o yemeği yemeye diye tabi ufak tefek evliliğin tuzu biberi dediğimiz tartismalarda
bende bu düşünce ile sofra kurdum çoğu zaman ..kolay değil dedim işe git gel pazara da o gidiyor elbbetteki hazirlayacam en fazla masaya koyarım muhabbet etmem dedim..bunu bende düşünüyorum ...ama asla önüne Güler yüzle konan bir yemeğin yerini almazAdamin çalışıp getirdiği pata ile alınıp yapılıyorsa tabi yiyecek.. aç mi gidecek işe.. çok büyük dayak vb hatası olur adamin o zaman hakkı yok iste senin yaptığını yemeye bırakırsın kendine yapsın yesin dayak atani o anda bırakmak lazım da bazi kadinlar bıkmadığı yada birakamadigi icin bu onerim
Bebegin buyudugunde acıktan okursun hic dert etme..Suan bir daha asla inemeyecekleri ozleyecegin yaştalar,sen bu zamanlara donup keske kendime zehir etmeseydim diyeceksin.Esin yuzunden bu eksiklikleri tasiyorsun.Kendi assagilik komplekslerini kadindan cikarir bazi erkekler buna kapilma..valla gözlerim doldu ..saol evet onlar benim el emeğim ..şu ruh halimi anlammaaları icin çok çabalıyorum ama bazen patlak veriyor birde eşle sorunlu isen daha bı içine kapanıyor insan çaresizlikten ...hemşire olmayı hayal eden ben ve yaşadığım su çaresiz hayat...şimdi ben bu şekilde mi toprağa gireceğim ...çocuklar büyüdükten sonra beni kim ise alır ? çalışma tecrübesi referans bunların hiçbiri i saglayamamis kişiyi
haklısınBebegin buyudugunde acıktan okursun hic dert etme..Suan bir daha asla inemeyecekleri ozleyecegin yaştalar,sen bu zamanlara donup keske kendime zehir etmeseydim diyeceksin.Esin yuzunden bu eksiklikleri tasiyorsun.Kendi assagilik komplekslerini kadindan cikarir bazi erkekler buna kapilma..
Hayat sana oyle kapilar acar ki..neden okumadim demessin.Sabirli ol.Senin el emeklerin evet :) her ilmeginde motifleri sen vericeksin.Okumann yasi yok 55 yasinda hukuk okuyor kuzenim.Teyzem 70 yasinda suan 60inda lise bitirdi ,bilgisayar kursuna,kuran kursuna gitti..
doğrudur herkesin hayat hikayesi farklı ..bu da benim ki. evet çaresiz görüyor beni önemsemiyor hislerimi ..bende madem maddi özgürlüğüm olsun isyerdim çalışmanın önemi heryerde var ki zaten ...hep bir artısı kadının...çalışıp zulüm görenleri de kendi sınavı ...ama hem calisamayip hemde ufak tefrk psikolojik şiddet de oldukça agirÇalışmayan kadınlar saygi görmüyor diyemeyiz, tipki calisan her kadinin saygi gördüğünü söyleyemeyeceğimiz gibi.
Burada ne konular okuduk, kadın çalışıyor ama maaş kartı kocada. Kadın kendi maasiyla kendine bir çanta alamiyor, almaya kalksa kocasindan yemediği hakaret kalmiyor. Kadının maaşından kadına harçlık veriyor adam.
Çalışmayıp eşi tarafından el üstünde tutulan kadinlar da görüyoruz aynı şekilde.
Yani değer görmekte kıstas çalışıp çalışmama değil bence, eşin vicdan merhamet sahibi olmasıdır. Kadını görmek istediği yerdir.
Konu sahibinin eşi de eşine bu değeri saygıyı hissettirmiyor belli ki.
Konu sahibi de çareyi çalışmakta arıyor. Saygı görmesem de en azından eline bakmak zorunda kalmam diye düşünüyor.
En kısa zamanda kendisine hayirli bir kapı açılır umarım.
O zaman kendin icin birseyler yap.Zaten yapiyorsun ama seni tatmin etmiyor.Cocuklarinin kullanmadigi esyalari 2.el platformlarinda satabilirsin.Kullanmadigin esyalari mesela.Bu bile bir sey.Bir arkadasima da onermistim oyle iyi geldi ki tokasını bile koyuyor :) ona terapi gibi gelmis mesela bu durum.Hem para kazaniyor.Hemde kazandigiyla yeni urun alip satiyor kucuk bir ticaret.haklısıngönül isterdiki şu en güzel yasda 30 yaşımda hayatı doyasıya yaşayayım çok şükür sağlığım uerimde elhamdülillah..ama maddi özgürlük olmayınca da kapana kısılmış bir hayat yaşıyorsun bir erkeğin egemenliği altında ..keşke gencligim böyle gecmeseydi ...55 yaşlarında mezun olmak değil de şimdi şu günlerde olsaydım da çocuklarım biraz daha buyunce belki bir oluru olurdu ..çaresizlik tam olarak bu
zorlayıcı taleplerde asla bulunmuyorum idare edebileceğim kadar idare ettim ...bozulan ruh hali cabasi...valla sekiz senedir evliyim eksik görme denen şeyde alınmış atletlerimi giyiyorum hala okadar deformelerki daha nasıl idare edebilirim gerçekten bilmiykrum daha neler neler...yazmaya cekindigim...Yanlış düşünüyorsunuz.
Çalışmak sadece eve para getirmek değildir.
Çünkü ürünü emek olmadan faydaya çevirebilmek mümkün değildir.
Herkes para kazanabilir, kadın ya da erkek farketmez fakat ev durumu ayrıdır.
Evdeki insan, öbürü dışarıda çalışıyor diye onun yükünü de üstlenmemeli.
Nasıl bir koca ‘karım çalışmıyor’ diye iki ayrı işte çalışmaya ihtiyaç duymuyor ya da böyle düşünmüyorsa, evdeki kadın da ‘bana bakıyor’ gözüyle adamın bir zahmet totosunu kaşımasını izlemeyecek.
Küfre, hakarete ya da dayağa gerek yok ki bunlar boşanma sebebidir zaten.
Kıymetinizi bilmeyen ve sizi eş tanımı dışında davranan kocanıza daima emeğinizi sakınmak hakkınız vardır.
Kıymet bilecek insan!
Bir kadın da geliri neyse ona göre yaşamayı bilecek, evde tek çalışan koca ise bütçe planlamasını iyi yapacak ve zorlayıcı taleplerde bulunmayacak.
Ben sizin durumunuzu hiç iyi görmüyorum.doğrudur herkesin hayat hikayesi farklı ..bu da benim ki. evet çaresiz görüyor beni önemsemiyor hislerimi ..bende madem maddi özgürlüğüm olsun isyerdim çalışmanın önemi heryerde var ki zaten ...hep bir artısı kadının...çalışıp zulüm görenleri de kendi sınavı ...ama hem calisamayip hemde ufak tefrk psikolojik şiddet de oldukça agir
bak bu ikinci el olayforumu ada el attım ama şimdi sen yazınca bende gaza geldim yarından itibaren evde ne var ne yok satıyorumO zaman kendin icin birseyler yap.Zaten yapiyorsun ama seni tatmin etmiyor.Cocuklarinin kullanmadigi esyalari 2.el platformlarinda satabilirsin.Kullanmadigin esyalari mesela.Bu bile bir sey.Bir arkadasima da onermistim oyle iyi geldi ki tokasını bile koyuyor :) ona terapi gibi gelmis mesela bu durum.Hem para kazaniyor.Hemde kazandigiyla yeni urun alip satiyor kucuk bir ticaret.
Ee sizin deyiminize gore tartışma ufak da olsa erkek de o zaman tartışmadan sonra had ve kıymet bildirmek icin para vermemeli ihtiyacını karşılamamalı, madem karisi ufak tartışma da had ve kıymet bildirmek icin yemek yedirmemeye hakkı varsa.. erkek yapsa bunu ufak tartışma da karisi haksız sa bi ihtiyacını karşılamayarak kıymet bildirmeye çalışsa haklı mi diyeceğiz.. evet dayak küfür bosanma sebebi ama boşanmayan kadinlar da var bende ne diyebilirim buna rağmen bosanmayanaYanlış düşünüyorsunuz.
Çalışmak sadece eve para getirmek değildir.
Çünkü ürünü emek olmadan faydaya çevirebilmek mümkün değildir.
Herkes para kazanabilir, kadın ya da erkek farketmez fakat ev durumu ayrıdır.
Evdeki insan, öbürü dışarıda çalışıyor diye onun yükünü de üstlenmemeli.
Nasıl bir koca ‘karım çalışmıyor’ diye iki ayrı işte çalışmaya ihtiyaç duymuyor ya da böyle düşünmüyorsa, evdeki kadın da ‘bana bakıyor’ gözüyle adamın bir zahmet totosunu kaşımasını izlemeyecek.
Küfre, hakarete ya da dayağa gerek yok ki bunlar boşanma sebebidir zaten.
Kıymetinizi bilmeyen ve sizi eş tanımı dışında davranan kocanıza daima emeğinizi sakınmak hakkınız vardır.
Kıymet bilecek insan!
Bir kadın da geliri neyse ona göre yaşamayı bilecek, evde tek çalışan koca ise bütçe planlamasını iyi yapacak ve zorlayıcı taleplerde bulunmayacak.
Film, eşiyle ilgili açtığı başka bir konu vardı kendisinin, bu konu ve o konuda ki eş o kadarda farklı ki.Ben sizin durumunuzu hiç iyi görmüyorum.
İki gecede bir apayrı şeylerle alakalı konu açıyorsunuz, bambaşka şeyler hem de.
Ya her şeyi inanılmaz kafaya takıyorsunuz da ciddi anlamda canınız fazla sıkılıyor...
can sikintisindan konu açmıyorum ben burada çok güzel arkadaşlıklar edindim kafama takılan canımı sıkan birşeyi paylaştığımız okadar güzel şeyler yazanlar varlı bu beni rahatlatıyor güç veriyor.motive ediyor ..ama köstek yorum yazanlara artık açıklama yapmıyorum ...bdv ye girdiklerinde konu sahibi ftmgazrl diye geçiyor zaten hakkımda iyi düşünmeyenler konularını kendilerinde saçma bulanlar o üye ismini görünce girip okumasın..Ben sizin durumunuzu hiç iyi görmüyorum.
İki gecede bir apayrı şeylerle alakalı konu açıyorsunuz, bambaşka şeyler hem de.
Ya her şeyi inanılmaz kafaya takıyorsunuz da ciddi anlamda canınız fazla sıkılıyor...
Duygularıma tercüman oldun gerçekten. Yazmaktan çekindim şimdi anlayışsız gibi olmayım diyeBen sizin durumunuzu hiç iyi görmüyorum.
Sizin eşinizle olan iletişiminiz yanlış. Hangi kavgadan sonra insan telefonu kapatıp uyuyabilir? Tartışmak istemiyorum ya da bu konuyu sakinken konuşalım demek yerine yatıp uyumak bilemedim mantıklı gelmedi. Ya da kacip ortadan kaybolup yoklugunu hissettirmek de cok mantıksız.şuan para kazanan bir kadın olsaydım çocuklarımın isteklerini kocama söylemeden alırdım..kendisi biraz cimri balon bile almak istemez ne gerek var der çocuk ruhundan anlamaz ...aslında bunu anlamanız olmanız lazım hangi birini yazayım ki ben şimdi ...para biriktirip ufak bı araba alırdım evde kocam bize bı tür attirsada kafamız rahatlasa diye minnet etmezdim haydi çocuklarım sizi şöyle bı hava aldirayim derdim..ki şimdi tek yapabildigim bebek arabasıyla evin önüne inmek...özgürlüğüm kısıtlı...tripten kastimi da anlamniz lazım ..ilişkilerde kavgalar olabilir kırgınlık olabilir ..konuşarak da bazen bitmez..bekarsan kapatirsin telefonu yatar uyursun sen istediğin zaman sana ulaşabilir . ama şimdi kırgın olsan da ne yemek var acım deyip yeyip uyuyon bir erkeğin başını beklersin...maddi özgürlük olsaydı bu kadarda aşağılayıcı olamazdı ya ..çalışan kadının yeri ayrı ...çalışmayın maddi durumu iyi olanlar baska
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?