eşine boyun eğen ev hanimlari

Bence yanlis bir dusunce icerisindesiniz. Iki cocuktan sonra ulazilmaz gorunmek istemeniz bana hic olgun bir dusunce gibi gelmedi. Siz esinize karsi kendinizi bu kadar ezik gorurseniz oda sizi horlamaktan cekinmez. Esinizle mutlu degilseniz calisiyor olsaydinizda buna benzer sorunlariniz olacakti. Sizin sorununuz calismiyor olmaniz degil aslinda mutsuz bir evlilik.

Ah en mühim konuya değinmeyi unutmuşum destan gibi mesajımda ajsjsj. Siz yazınca fark ettim. Yahu iki çocuktan önce de ulaşılmaz olmaya gerek yok ki zaten. Bunlar hep göster ama elletme öğretisinden kaynaklanıyor. Sonra millet kezban deyince de hororo. İlişki nedir, nasıl yaşanır başlığı altında acilen eğitilmemiz lazım. Yoksa daha çok mutsuz olur Türk kadınları.

siz bence tam olarak kendinizi bu hale getiriyorsunuz.şöyle söyleyeyim üniversite okudum, evlenmeden önce 2 sene istanbulda kendi mesleğimi yaptım. evlendim şu an yaşadığım yere geldim iş imkanım atanmadan burada özel hastane olmadığı için yok. 45 dk yol gidersem var sadece o da bir özel hastane olduğu için hak ettiğin maaşı veremiyor. sen yoksan başkası var hesabı. her neyse evlendiğimden beri evi eşim geçindiriyor ve çalışmıyorum diye hiçbir şekilde boynum eğik durmuyor. ev işlerini yapıyorum, yemeği yapıyorum, gerektiği yerde yemeği yapamıyorum dışarıda oluyorum, istediğim şeyi maddi doğrultumda istediğim gibi alıyorum. bu evde iki kişi yaşıyoruz, evlilik iki kişilik bir hayat. kimse bencillik yapıp sadece kendini düşünmezse kimse de boynunu eğmez. bence sizin mutsuzluğunuz başka. belki eşiniz para verdiği için başınıza kakıyor yorumları okumadım bilmiyorum. ama çalışmıyorsunuz diye boyun eğilecek kadar bu evlilikte küçük bir yeriniz yok. ev hanımı ve annesiniz bu eşinizin çalışıp para getirmesinden daha bile yorucu oluyordur çoğu zaman. önce kendinize değer verin ki, karşınızdakinden de değer görürsünüz

Üniversite mezunuyum ama ev hanımıyım. Sebep iş bulamama, bulunan işlerin hep vardiyalı olması. 9 yıllık evliyim bikaç işe girip çıkmışlığım da var ama herhalde 9 yıldır iş arıyorum çocuk oldu ara verdim, iş arıyorum okula başladı hep hasta oluyor ara verdim iş arıyorum bakacak kimse yok iş arıyorum corona çıktı. Yıllardır kendimle bu şekilde çelişiyorum. Ama asla kendimi ezik hissetmedim, hissetmiyorum. Hatta eşim bankamatiği bana verir sürekli bendedir zavallım cüzdanina 10 tl koyar haftalarca 10 tl ile işe gidip gelir. Olur da harcarsa bi 10 tl daha koyar. Yıllardır bu şekildedir. Ha kavga çıkarsa yine ondan çok benim sesim çıkar evde. Bilmiyorum belki alıştırmakla alakalıdır. Yemek bulaşık çamaşır vs anne olduğunda bu zaten olağan bir durum. Ağır gelmemeli bence. Ceza vermekte saçma.

Valla haklisiniz. Hadi bekarligin verdigi toylukla neyse bir nebze anlarimda evli ve iki cocuklu birinin boyle bir komplekse girmesi cok sacma.

Anakonu ve şimdiye kadar yazdığınız yorumlar anlaşılıyor ki siz aslında ekonomik özgürlük, çalışma, maddiyattan öte ilgi istiyorsunuz değerli hissetmek istiyorsunuz. Ulaşılmaz olmak, trip atmak gibi söylemleriniz de bundan. Hatta burada zırt pırt konu açmanız da ilgi eksikliğinin bir tezahürü.

Valla haklisiniz. Hadi bekarligin verdigi toylukla hadi neyse bir nebze anlarimda evli ve iki cocuklu birinin boyle bir komplekse girmesi cok sacma.

Tam olarak ne istiyor acaba konu sahibi. Adam cinsel münasebet kurmak için salona gelsene film izleriz söz sadece sarılıcam yalanını mı uydursun mesela ahsjsjs. Ya da hafta sonu buluşma planı mı yapsın? Aynı evin içinde iki çocukla nasıl ulaşamasın adam yahu. İshal falan olup tuvaletten geç çıkınca ulaşamaz belki.

Demeseydin iyidi.
Kitlelerin sesi olmak ters tepti, paparayı yedim

idrak, ablasının kuzusu bunlar güçlü olmak değil tabii ama bazı insanların morali bozuk olunca gözü ev mev görmez, mesela ben sinirlenmişsem tuvaleti temizleyeyim çamaşır suyu koklayıp WC'nin üzerindeki fırınlanmış kaplamayı sökene kadar çamaşır telini sürteyim demem, üzüntü, öfke gibi duygularımda gözüm hiçbir şey görmez, kimi yemek yer, benim iştahım kesilir, eğer sinirliysem bulunduğum ortamdan gitmem lazım yoksa ne yaparım ne söylerim ben bile kestiremiyorum, hırsımı yürümekten ve müzikten alırım, kimse dokunmayacak gelmeyecek uzak duracak benden, sanırım konu sahibesi de eşine kırılınca kendini yalnız kalacağı bir yere kapatmak istiyor veya çekip gitmek biraz kafa dağıtmak sakinleşmek istiyor.

Sinirlenip öfkelenince ev işinden soğumak başka (gerçi ben hep mesafeliyim neyse) "kavga ettik dur ev işini yapmayım evi b.k götürsün de kıymetimi anlasın" kafası başka. Konu sahibininki daha çok ikincisi gibi geldi bana

Sanirim esinde kaybetme korkusu yok buda konu sahibini degersiz hissettiriyor. Yada kendini hizmetci gibi gordugunden esininde onu oyle gorup degersizlestirdigini saniyor. Bu dusuncelerle kendine yazik ediyor ama once konu sahibi kendini sevecek kendine deger verecekki eside ona saygi gostersin. Kendini boyle mutsuzluga mahkum etmesi en basta o cocuklar icin buyuk haksizlik cunku ne kadar gizlemeye calissada cocuklar annelerinin mutsuzlugunu hisseder.

Aaa deme öyle apla, ben sinirli isem teli alır fayansları kazırım. Sinir stres kalmıyor valla :) üzgün olunca içimden bir şey yapmak gelmiyor tabi ama bir noktada ayağa kalkıyorum. Çünkü hiç kimseyi, beni o hale getirecek kadar önemsemiyorum artık. Yaş 34 oldu üstüne afiyet :) ölüm ve hastalık dışında kolay kolay o raddeye gelmiyor insan.

Konu sahibi çok farklı bir şeyden bahsediyor bence. Örneğin eşimle kavga ederim canım sıkkın olur yemek yapmak istemem dışarıdan söylerim ya da menemen yapar geçerim. Bu normal, olabilir. Ama aksini yaptığımda da kendini hizmetçi olarak görmem, ne münasebet. Canı sıkkınsa geçiştirsin bir şeyleri. Adam "bu evin hali ne pis hizmetçi" mi diyecek? Diyorsa zaten sorun, ev hanımlığından daha vahim bir sorundur.

Bunu ben ustalıkla yapıyorum, kendi ilişkimde doğru yöntem olduğunu da deneye yanıla gördüm.
Çünkü koca kişisi temizlik, düzen takıntılı ve ben bir o kadar umursamaz.
Eğer ben onun için hassasiyet gösteriyorsam ki bence bu kendimden verdiğim ödündür, anında geri alırım.
Ve evet, ne yemeğini yaparım ne işini.
O bana aynı şekilde hassasiyet göstermediği sürece de kendi işini yapmakla mükelleftir.
Kıymet bilsin, kıymetimi değil, onun adına sevmediğim bir şeye tahammülümün kıymetinin ne önemli olduğunu anlasın diye.

Sen bir ace teyzesin zaten, aksini beklemezdim.
Tertip, düzen ve temizlik abidesi, biz bağzı pis üyeler yapmayabiliyoruz

Sanırım bizde balık baştan kokmuş ben de dağınığın tekiyim eşim de buna sinir olur ama ben kendimi hiiç kasmam canım isterse toplarım temizlerim dolayısı ile de kendim için yaptığım bir şeyi yapmayarak kimseyi cezalandırmış olmam.

Tüm içeriği bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem elbette, başlık çok dikkatimi çekmişti bir de alıntıladığım 2 mesajı.
Ben ev işini zaten sevmem, sinirlenince de hırsımı ev işinden çıkarmıyorum, belki sevmediğim için gözüm görmez, adama kızdım ama dur mutfak tezgahı yağ olmuş sileyim demem, kendi silsin der evden giderim, artık ne zaman sakinleşmişirsem.

Ben tüm konuları takip imkanı bulamıyorum ama bazı kadınların erkek karşısında özgüvensiz olmasını çalışmamaya veya başka bir nedene bağlamasını da doğru bulmuyorum, maddi imkanın da katkısı vardır mutlaka ama özgüven çok başka bir şey bence, bugün tepem atsa benden bu kadar hadi eyvallah diyebilirim, ki çalışmıyorum fakat kendime çok güveniyorum, öfkem ya da kırgınlıklarım beni güçsüz yapmaz, aciz ve çaresiz hissettirmez, aksine daha da kamçılar.

Baştan her şeye evet diyor bazı kadınlar, ne istenirse ne söylenirse sorgusuz yapıyorlar, hem eşlerine hem eş ailelerine, bir yerden sonra bunlar birikiyor ve patlama noktasına getiriyor, velhasıl baştan yanlış başlıyor ilişkilerin bir kısmı.

İşte önemli kelime ‘kendim için’.
Ben kendim için yapmıyorum, umrumda da olmaz, döner totomu uyurum.
İş çıkmasın evde diye artık yemek bile yemiyorum yahu, o tabak hesabına girdim
Kadın erkek ilişkilerinde daima ‘ne kadar ekmek o kadar köfte’ derim.
Beni bir tarafına takmayan, ilgi göstermeyen insana emeğimi heba edemem.

Hakkını yemek olmaz şimdi ilişkide kim daha fedakar dersek o eşimdir. Ben de iki süpürge bi silme yapıyorum işte hayrına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…