- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi sstsessizol
-
O zaman nasip kısmet diyeceksin bebek yapacaksın ama işte eşin İstemiyo bide o var.doğumdan sonra onun yardımı çok önemli.ben istemedim kendin istedin hiç şikayet etme diye başlar sonra.çocuk bakmak sandığın kadar zevkli kolay güzel bişey değil canım.tamam çok seviliyor Canını bile verecek kadar bu hayattaki herşeyden herkesten çok seveceksin.ama gerçekten çok zor bakıp büyütmesi.gerçi senin yaşın büyük daha olgunsun bilinçli bi şekilde anne oluyorsun.ben 20 yaşında anne oldum.çok zorluk çektim.inşallah herşey istediğin hayal ettiğin gibi olur.Kizlar ikinize de ayri ayri hak veriyorum ama inanin cok ama cok yoruldum su sinavlar yuzunden surekli hayatimi ertelemeyi.
Bende evlendigimden beri surekli ders calisma, sinav... Ama sonuc yine husran, yine yillar gitti.
Size de hak veriyorum, ozellikle de hamileligi yasamis olup bana olayin zorlugunu anlatanlara.
Ama ben de yildim artik, cabalamaktan, sonucu belli olmayan seyler icin omrumun geri kalanindaki gunleri garantisi olmayan seyler icin heba etmekten.
O zaman nasip kısmet diyeceksin bebek yapacaksın ama işte eşin İstemiyo bide o var.doğumdan sonra onun yardımı çok önemli.ben istemedim kendin istedin hiç şikayet etme diye başlar sonra.çocuk bakmak sandığın kadar zevkli kolay güzel bişey değil canım.tamam çok seviliyor Canını bile verecek kadar bu hayattaki herşeyden herkesten çok seveceksin.ama gerçekten çok zor bakıp büyütmesi.gerçi senin yaşın büyük daha olgunsun bilinçli bi şekilde anne oluyorsun.ben 20 yaşında anne oldum.çok zorluk çektim.inşallah herşey istediğin hayal ettiğin gibi olur.
Evet canım kızım şimdi 6 yaşında kimse inanmıyor kızım olduğuna.anasınıfında arkadaşları bile aa bu senin annen mi diyolar.buda iyi yanı işte.cok sagol tavsiyelerin icin canim
olsun bak sen de evlatlarinin her halini gencecikken goreceksin insallah
Migren "bir migren bile" denilip geçilecek bir rahatsızlık değil. Etrafımdan biliyorum o ağrı tuttuğunda günlerce kendine gelemiyor insan. Sen iyi düşün iyi olsun. Kötü örnekleri sakın okuma güveneceğin bir doktor bul ve onun sözünü dinle araştırma yapma. Sağlıklı bir bebek doğurmamak için bir neden yok benceBende sınavlar için hazirlanmaya çalışıyorum.
Ama migrenden dolayı adam akilli çalışamıyorum.
Migren olmadığı zamanda sürekli uyku hali alıyor beni.
Hedeflerimiz var.
Bir migren bile beni bu hale koyarken bebeğin hayatimiza neler yapacağını söylüyor.
Hani ben soylemesemde beni o halde bulması sorun teşkil ediyor malesef..
Evet , o olmadan da yaparım.
Çok şükür o güç bende var.
Tek korkum bebeğimin sağlığı.
BendeKi durumlar yüzünden ona zarar vermekten çok korkuyorum.
Ve biliyorum o ileriki zamanlarda bambaşka biri olacak. Ki zaten diğer babalar gibi olamaz. Eşimi çok seviyorum. Ve beni deli gibi sevdiğinden de şüphem yok. Ama yaklasimini doğru bulmuyorum bulmam da.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.
Size hak veriyorum ve bende asla bu davranisi dogru bulmam.
Ne olursa olsun essiniz. Resmi nikahlisiniz, bebek ikinizin... Maddi, manevi her sey yoluna girer insallah.
Ben su konuya da takildim. Madem bu kadar sorun cikartacaktin, nasil olurda korunmasiz iliski yasarsin. İnsan bu kadar tepki verecekse, neden riske atar? Yani bebegin olmayacagini varsayim uzerine nasil inanirsin.
Tepkim size degil yanlis anlayamayin. Esinize cok kizdim.
Ayrica konumda elbette siz de benzer dertlerinizi anlatabilirsiniz, gayette hosnut olurum. Birbirimizin yasadiklarindan da ogrenecegimiz cok sey olduguna inanan birisiyim.
Şöyle düşünün, tabiki biz bazı hedefler için çalışıyor çabalıyoruz. Ama nasipten ötesi Yok. Sizin zaten öyle bir niyetiniz Yok ama Allah korusun sırf iş güç sınav vs için bebeği aldırsanız, belki de Allah'ın gücüne gidecek onları da nasip etmeyecek. Allah kolaylığını verir elbet, sanırım hassas ve kırılgan bir insansınız ve geçmişten gelen kırgınlıklar var, belki bu Bebek size umut olacak, gücünüzü dirayetinizi arttıracak,
eşiniz de siz hassassınız, bedenen de kaldıramayacaksınız diye düşünüyor olabilir ama belki de bu Bebek fiziki ve psikolojik olarak çok çok güçlendirecek sizi. İnşallah sağsalim kucağınıza alırsınız
Benimde incindigim kızdığım nokta orası iste.
Bir türlü anlam veremiyorum. Düşündükçe sinir yüklüyorum.:/
Evet , bende bu dusuncedeyim.
Eşim için de dediginiz gibi kaldiramayacagimi dusunuyor.
Amin inşaallah. Gerçekten desteğiniz için teşekkür ederim.
Ama benim durumumu siz yaşamış olsaydınız. Aldırır miydiniz ?
Yada suan ki konumda aldirmali miyim?
Hayır tabiki. O cana kıyılır mı hiç , sonra ömür boyu vicdan azabı çekersiniz , bu çocuk gayrı meşru değilki anası babası belli. Birde bu olmadı aldıralım, yine olur mantığını anlamıyorum ben. Ya Allah bir daha vermezse. Durduk yere Allah'ın verdiği cana kıymak çünkü. En basitinden şöyle düşünün sevdiğiniz birine değerli bir hediye verdiniz o da istemedi çöpe attı, bir daha hediye almak vermek ister misiniz..
Benimde incindigim kızdığım nokta orası iste.
Bir türlü anlam veremiyorum. Düşündükçe sinir yüklüyorum.:/
Evet , bende bu dusuncedeyim.
Eşim için de dediginiz gibi kaldiramayacagimi dusunuyor.
Amin inşaallah. Gerçekten desteğiniz için teşekkür ederim.
Ama benim durumumu siz yaşamış olsaydınız. Aldırır miydiniz ?
Yada suan ki konumda aldirmali miyim?
Asla aldirmayin, aslaa.
Hayatinizin en buyuk hatasini yaparsiniz.
Hayır tabiki. O cana kıyılır mı hiç , sonra ömür boyu vicdan azabı çekersiniz , bu çocuk gayrı meşru değilki anası babası belli. Birde bu olmadı aldıralım, yine olur mantığını anlamıyorum ben. Ya Allah bir daha vermezse. Durduk yere Allah'ın verdiği cana kıymak çünkü. En basitinden şöyle düşünün sevdiğiniz birine değerli bir hediye verdiniz o da istemedi çöpe attı, bir daha hediye almak vermek ister misiniz..
Bazen şer gördüğümüz şeylerde hayır vardır, bende hamile olarak işimle ilgili bir sınava hazırlandım, sınava girdiğimde 2,5 aylıktı kızım ve uyumadığı çalışamadığım zamanlarda kendime çok kızmıştım, neden kendimi bu duruma düşürdüm diye. Zaten çocuğum vardı çünkü, ne gerek vardı vs..
Ama sınav o kadar iyi geçti ki,doğru düzgün soru sormadılar bile diyebilirim, kendimi üzdüğüme üzüldüm bu sefer. Şimdi önümde emeklemeye çalışan, ama geri geri giden 7 aylık bir bebiş var , tırnağına değişmem hiçbirşeyi
Niye esin bu kadar korkuyor ki gelecekten.Aldirmak aklımın ucundan bile geçmiyor.
Ama eşimin sürekli aklında ara arada diline vuruyor.
Sadece Gerçekten bencillik mi yapiyorun yani yaanlış mı yapıyorum, demekten alıkoyamıyorum kendimi.
Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Ki zaten sizin düşüncenizde olmasaydım inanın halletmiştim çoktan.
Zaten eğer cikip aldirirsam esimlede yolumu ayiririm. Bu konuda kimse tutamaz beni.
Ayrıca Allah bağışlasın.
Bebek dogdugu zaman eşim bırakmaz biliyorum onu ben.
Hatta bi sert konuşmamız olmuştu malesef .
Eğer kendime dikkat etmezsem, hedeflerimize varamazsak cocugu alıp gideceğini fln söylemişti.
Gelecek kaygisi var.
Allah büyüktür.
Her can rizkiyla gelir.
Rabbim hayırlı bol riziklar vermiş olsun içimdeki cana.
Sizlerede mutluluklar dilerim.
Rabbim selamet versin.
Huzurunuz mutluluğunuz daim olsun.
Bu arada Rabbim çok isteyipte olmayanlarada hayırlısı ile versin.
Onların o yalvarislarini gözü yaşlı bekleyislerini tatlı telaselerini görünce içim gidiyor.
Ömür de grizkindiyor.
Bizlerin neler bekledigini bekleyecegini bilemiyoruz.
Ama suanı yaşıyoruz. Nasıl yaşamak istiyorsak nasıl bi yaşantı bırakmak istiyorsak o şekilde devam etmeliyiz.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.
Umut ettiklerimiz, olsun diye cabaladiklarimiz ve olur olmaz supriz ler karsilasmalarimiz hakkımızda hayırlısini getirmiş/getirecek olsun.
Çok teşekkürler.Allah bagislasin
Esimden yana hicbir kuskum yok cok sukur. Yani su an kazara dahi olsa, ya neden oldu vs diyecek biri degil.
Cocuklari da sever. Bebek de istiyor, arada cumle icinde de kullanir cocugumuz olunca soyle yapariz vs diye...
Ama tek sorunumuz hazir hissetmiyor kendini.
Ve ben onun ne zaman hazir olacagini bilemedigim ve kendim cok istedigim icin bu konuyu actim
Migren "bir migren bile" denilip geçilecek bir rahatsızlık değil. Etrafımdan biliyorum o ağrı tuttuğunda günlerce kendine gelemiyor insan. Sen iyi düşün iyi olsun. Kötü örnekleri sakın okuma güveneceğin bir doktor bul ve onun sözünü dinle araştırma yapma. Sağlıklı bir bebek doğurmamak için bir neden yok bence
İlerleyen dönemde ilişkiniz düzelecektir. Dediğim gibi biraz zaman ver eşine durumu henüz tam kavrayamamış olması çok normal. Rica ediyorum.
Değil mi?Niye esin bu kadar korkuyor ki gelecekten.
Allah her seyin hayirlisini versin.o cocugun dogacagi varsa dogacak zaten.
Herkesin rizkini Allah verir.
Benim de isim yok calismiyorum esimin parasiyla geciniyoruz. Cok şükür ac acikta degiliz.
Rabbime siginip yasiyoruz ne yapalim yani.
Cocuk bereket demektir helaliyle namusunuzla hamile kalmissiniz.
Bu kadar tedirginse birlikte olmayacakti seninle.
Allah verdi oldu.
Aldir imasi bile ne kadar cirkin.
Olmusla ölmüse care var mi?
Yok artıkEvet , suan ve doğum sonrasina güvenebilir bi doktor bulmam lazım.
Onu da en kısa zamanda inşaallah bulurum.
Eşim ara ara iş seyahatlerine çıkıyor.
Bu konuyu birlikte çalıştığı iş arkadaşına açmış.
İş arkadaşı kendinden örnekler vererek daha genç olduğumuzu ..ben26 - 31eşim .. ilerde yapilabilecegini. Suan icin üstümüze yük alacağımızı. Çocukla ilgilenemeyecegimizi, calisamayacagimizi , sinavlar okul durumunun olumsuz sonuclanacagini borçlar üstüne borç olamayacagini boylelikle hayatımızı karartacagimizi söylemiş.
O da eşi gebeyken başka ilerdeimis.
Eşinin yanında olamamış.
Aynı durumları yaşamayın. Diye ikazda bulunmuş. Benimde çocuğu aldırmam için söylenmiş. Bu arada arkadaşı dediğim de yaşı 50 civarı..
Değil mi?
Doğacağı varsa doğar. Rızkı da Rabbimden hazır zaten.
Borçlarimiz var. Bende belli bir süreye kadar çalışacağım. Yani hareket alanimin kisaldigi döneme kadar.
Doğum sonrası tekrar çalışmaya koyulacagim.
Tedirginliğine dem vuruyorum.
Sanki ben ona tecavüz ettim de hamile kaldi gibi davranıyor.
Çok şükür benim gibi düşünenler var. Yalnız olmadığımı bilmek çok güzel.
Yorumlarınız ve destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim hanımlar.
Rabbim gönlünüze göre hayırlısı ne ise versin. Dualarınızı da eksik etmeyin.
ÇocuklarıNı seviyor.Yok artıknasıl bir arkadaşmış o yaaa. Demekki içinde hiç çocuk sevgisi yok. böylelerin çocuğu olurken gerçekten seven insanların çocuğu olmuyor anlamıyorum bu düzeni..
Çocuk yük değil baş tacıdır. Eşin aklını başına toplasın ve o adamı dinlemesin bence. Kendi kanından canından olma bir birey bahsi geçen, bitki satın almıyorsunuz ki!
Arkadaşım 21 yaşında anne oldu ve benden daha enerjik olduğu için hiç uyumayan bebeğine çok güzel bakabiliyor. 30 yaşındayım ve Benim kızım 2 saat az uyusa ben pert oluyorum
Garip bir insanmış adam. Kendi çocukları olduğunda her şeyi yapmış ama senin olmasın demiş eşine. Çok değişik bir yaklaşım sonuçta eşin yapsak mı acaba dememiş bebek var demiş.ÇocuklarıNı seviyor.
Hatta onların geleceği için herşeyi yapmış.
2 çocuğu var. 2 side üniversite okuyor.
Evlatlari da masaallah zehir gibi.
Özel okullar liselerde kendilerini gelistirebilecek her ne varsa yonlendirmis.
Hatta kızı bugünkü sınavımda bana çok yardımcı oldu. Allah razı olsun hakkını yemicem ama cikip aldirsin , demesini hiç hoş bulmamistim. Tabi adamın düşüncesi. Benim hayatım benim kararım. Bu yüzden arkadasina her hangi bir tepkim olmadı.
Sadece eşim e darginligim kirginligim.
Benim içimi ferahlatacak bi yaklaşımı olmadığı için söyledikleri ve yaptıkları bana etki etmiyor.
Arkadaşına gerekli cevapları vermiş mi dersiniz bilmiyorum.
Bana söylediğine göre vermiş.
Benim migrenim gebeliklerimde tamamen düzeldi nerdeyse. Ayda 1 olan başağrılarım tüm hamilelikte 1-2 kez oldu . Hamilelik sonrası da şimdi Arada oluyor ama evlenmeden önceki kadar şiddetli değil, ağrısı da sıklığı daMigren "bir migren bile" denilip geçilecek bir rahatsızlık değil. Etrafımdan biliyorum o ağrı tuttuğunda günlerce kendine gelemiyor insan. Sen iyi düşün iyi olsun. Kötü örnekleri sakın okuma güveneceğin bir doktor bul ve onun sözünü dinle araştırma yapma. Sağlıklı bir bebek doğurmamak için bir neden yok bence
İlerleyen dönemde ilişkiniz düzelecektir. Dediğim gibi biraz zaman ver eşine durumu henüz tam kavrayamamış olması çok normal. Rica ediyorum.
Yuh o ne biçim arkadaşmış, ne kolay aldırın diyebiliyor, bir can dan bahsediyoruz burda. Adamın da vicdanından şüphe ederim. 26-31 de en uygun yaşlar arasında benceEvet , suan ve doğum sonrasina güvenebilir bi doktor bulmam lazım.
Onu da en kısa zamanda inşaallah bulurum.
Eşim ara ara iş seyahatlerine çıkıyor.
Bu konuyu birlikte çalıştığı iş arkadaşına açmış.
İş arkadaşı kendinden örnekler vererek daha genç olduğumuzu ..ben26 - 31eşim .. ilerde yapilabilecegini. Suan icin üstümüze yük alacağımızı. Çocukla ilgilenemeyecegimizi, calisamayacagimizi , sinavlar okul durumunun olumsuz sonuclanacagini borçlar üstüne borç olamayacagini boylelikle hayatımızı karartacagimizi söylemiş.
O da eşi gebeyken başka ilerdeimis.
Eşinin yanında olamamış.
Aynı durumları yaşamayın. Diye ikazda bulunmuş. Benimde çocuğu aldırmam için söylenmiş. Bu arada arkadaşı dediğim de yaşı 50 civarı..
Değil mi?
Doğacağı varsa doğar. Rızkı da Rabbimden hazır zaten.
Borçlarimiz var. Bende belli bir süreye kadar çalışacağım. Yani hareket alanimin kisaldigi döneme kadar.
Doğum sonrası tekrar çalışmaya koyulacagim.
Tedirginliğine dem vuruyorum.
Sanki ben ona tecavüz ettim de hamile kaldi gibi davranıyor.
Çok şükür benim gibi düşünenler var. Yalnız olmadığımı bilmek çok güzel.
Yorumlarınız ve destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim hanımlar.
Rabbim gönlünüze göre hayırlısı ne ise versin. Dualarınızı da eksik etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?