- 17 Mart 2016
- 5.762
- 9.235
- 248
- Konu Sahibi sstsessizol
-
Kafanı bu düşüncelerle doldurma. Beklenmedik bir anda olduğunu düşündüğü için eşin hazır olmama ihtimalin üstünde fazlaca durmuş. E ne yazıkki erkekler bizim kadar ince düşünemiyor biraz yüzeysel ve düzler. Senin psikolojini bilemez, annelik duygusu kadına aittirBende bir ogrenciyim.
Hatta bu ay mezun oluyoruz.
Ama okumaya devam etmeyi düşünüyorum. Yani dusunuyordum.
Bizim birlikteliklerimiz hep korunmasiz oldu.
Ve ben genelde ona benim bebegimin olmayacağını, olamayacağını, soylerdim.
O da her defasında neden böyle diyorsun, derdi. Kizardi.
Neyse benim bu laflarimdan ve tabiki birlikteligimizden de herhangi bi gebelik durumu olmayınca o da sanırım belledi. Hamile kalamayacagimi fln..
Derken en son ki birlikteliklerde megersem yumurtlama günlerine denk gelmiş.
Ben fark ettiğim gibi günümü sabırsızlıkla bekledim. Ve ona herhangi bir şey soylemedim.
Hatta birlikte olduğumuz o günlerde içinde tutma , gebe kalacaksin kalk hadi ,fln demeleri beni çok uzmustu.
Gebe olduğumu öğrendiğim gün sonucu ona gösterdim. Önce ağladı fln sevinmis gibi.
Emin olamıyorsunuz ama....
Ben okula gittim. Sabah kahvaltısı yapamamistim. Aradi konuşuyoruz.
O esnada bana cikip sen çocuğu istiyor musun gerçekten , dediginde beynim donmustu.
Bu cümlesinden sonra ne dese benim için bi önemi yoktu.
SabahKi göstermiş olduğu o şaşkın mutluluk ağlamalar bana rol olarak geldi.
Çünkü bi defa onu bu konuda denemistim.
Ve ona da söylemiştim.
Ve eğer beklediğim tepki dışına çıkarsa sevinmedigini anlarım , demistim.
Herneyse...
Daha sonra konuşmak istesede ben konusamadim. Bildiğiniz psikolojik olarak çökmüştüm.
Daha sonra böyle birşey demedigini fln soyleyip durdu.
Kuruntu fln yapiyormusum fln.
Bi sonraki gün onu uyardim. Aldim karşıma konuştum.
Bi daha bana böyle bi konusma yapmamasıni yaptığında tepkimin sert cikacagindan bahsettim.
Tamam. Dedikten bi gün sonra tekrar cikip bana sordu.
Ne yapacaksın, ne yapmayı düşünüyorsun, nasıl olacak , gerçekten istiyor muyum bu bebeği ... diye sormalara koyuldugu an ben artık benimle bebek hakkında konusmamasini.
Hamileligimi öğrendiğim andan beri beni öldürdüğünü.
Madem bu kadar korkuyordun, neden benimle birlikte olduğunu. Oldun madem neden korunmadigini. Söyleyip.
Konuşmayı bıraktım.
Ustume düştü ama ne yapsa faydasız di..
Sonrasında bi gün sonra sanırım yada 2 gün gecmis olmalı üstünden.
Cikip bana demez mi .senin yüzünden konuşamıyoruz adan akıllı.
Bak ne hissettiğini bilmiyorum.
Nasıl olacak... fln fln.
Gerçekten istiyor muyum ,
Hala zamanım varmış.
1 ay lik zaman diliminde gidip aldirabilirmisim.
Ben sadece susup dinledim.
Bunları söylerken gülüyor.
Ben o gün pazara çıkmıştım biseler almak için.
Ama alamadım.
Nefes alamıyorum.
Benim sevgili eşim. Aşık olduğum adam.
Her zerresine hayran olduğum adam bana bebeği istemediğini söylüyordu.
Ben alt üsttüm.
Arkadaşımı aradım dertleşmek için ama uygun değildi.
Telde anlat , dedi ama telden anlatılacak gibi de değildi.
Bu yüzden sonra konuşuruz , deyip gecistirdim.
Bu arada eşimle telden konustuk.
İş yerinde idi. Bos zamani varmis fln
Herneyse sonra ben eşimle ayrılmak isteğimi soyledim.
Eğer aldırma olayına girersemm psikolojik olarak kendimi kaybedecegime.
Ve gözümün onu gormeyeceginden.umursamayacagimdan bahsettim.
Ve benim bu değerimi hic etmesinden dolayı bildiğiniz harap oldum.
Derken suan hala çok kırgınım ve affedemiyorum.
Herşeyin hayirlisi....
Beni normalde çok düşünür.
Sırf okumam için beni destekliyor.
Ders çalışmamı söyleyip durur.
Zayıf bi bedenim var.
Yemek yemiyorum. Yiyemiyorum . Sağlık olarak sıkıntılar oluyor bazen. Kızıyor bana kendime dikkat etmedigim için.
Bu yüzden çocuğu suan icin düşünemiyor olabilir ama olan olmuş.
Şimdi çocuğu aldir , demenin yeri mi ?
Böyle bi ima da nasıl bulunur. ..
Neyse....
Eşiniz istemezse sakin yapmayın.
Sonra üzülen siz olursunuz.
2 2306 ne kadar kırıldığını anlıyorum.Tepkileri kötü olmuş,evet.Seni düşüneyim derken eline yüzüne bulaştırmış.Ama eğer evliliğiniz güzelse,başka sorununuz yoksa hatasını anladıysa tamır etmesine fırsat ver.Sen ilk andan itibaren anne oldun.Ama onlar inan bebek doğunca bile değil,ele avuca geldikçe babalığı öğrenip alışıyorlar.Dünya güzeli bebeğini sağlıkla kucağına al,gerisine sonra bakarsın.Nasıl olsa o kucagından indirmediğinde yüzüne vurmak için bol,bol fırsatın olacak:)
cok uzuldumesinize de bir o derece sinirlendim.yahu nedir bu erkeklerin hamile esleriyle alip veremedikleri. En co k yanlarinda olmasi gereken donemde...
Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallah. Evladiniz moraliniz olacak eminim.
Adam çocuk istemiyormuş, bile bile lades olmuş sizinki. İstemeyen adam tabiki sorar ne olacak ne yapacağız diye. İsteyen sensin senin kararlılıkla cevap vermeni beklemiş senden güç almak istemiş olabilir. Oyun mu bu? Bütün hayatı değişiyor adamın , sebep??? Karısı "benim çocuğum olmuyor" diye adamı kandırdığı için. Madem yumurtlama gününüzde korunmasız ilişki olduğunu farkettiniz ertesi gün hapı alsaydınız. Yada çocuk istiyorsanız bu isteği bir zahmet baba yapmaya çalıştığınız insana açsaydınız.
Neyse hamilesiniz , üzmeyeyim sizi yorumlarımla. Ama bu böyle naz kapris yapılacak bir mevzu değil. Çocuk sahibi olmak istemeyen birini zorla kandırmacalarla çocuk yapmaya kalkarsanız elbette olacağı bu olur
Eşiniz istemeden "asla" yapmayın. Küçücük bir şeyde "sen istedin!" Oluyor.
Gerçekten anlamıyor ama bu duyguyu.Kafanı bu düşüncelerle doldurma. Beklenmedik bir anda olduğunu düşündüğü için eşin hazır olmama ihtimalin üstünde fazlaca durmuş. E ne yazıkki erkekler bizim kadar ince düşünemiyor biraz yüzeysel ve düzler. Senin psikolojini bilemez, annelik duygusu kadına aittirEşine alışması ve anlaması için zaman ver ama sözlerini kafana takıp henüz yeni yeni oluşan güzel cana da bu sıkıntıları yaşatma sorunsuz ve rahat bir hamilelik dilerim, miniğinle sağlıkla kavuşursunuz inşallah.
O güzelliğin Kalp atışını duyduktan sonra emin ol o düşünceleri aklına bile getirmezAynen öyle.
Her defasinda sen istedin bunu. Diyor.
Gerçekten anlamıyor ama bu duyguyu.
Dün ultrasyon girmiştim.
Oturup yine ağladı.
Sevdi beni ama söyledikleri aklımdan çıkmıyor.
Bir iki gün sonra cikip tekrar diyecek iyi yapmıyoruz , diye.
Herşeyin hayirlisi.
Nerdeyse düşsün diye oturup dua edicem.
Aksi bi durumda eşimle gerçekten ters yöne sapcaz.
Bu arada konu sahibesinin yerini işgal ettim.
Kusura bakmayın.
Ben sadece kendim üzerimden bir örnek verdim.
Eşiniz istemiyorsa sakin denemeyin.
Kendi istemeyene kadar sakin.
Evet , haberi aldığında mutlu olacak sevinecek. Hatta eminim bebek dogdugu zaman elinden indirmicek ama suan istemiyorsa yarın çıkıp canınızı acitacak sözler söyleyebilir.
Bebiş varmış :)aaa yarin ne var ki, gonlunden gecen hayirlisiyla olsun
O güzelliğin Kalp atışını duyduktan sonra emin ol o düşünceleri aklına bile getirmez
Evet sen istedin,istiyorsun bebeğini. Empati kurmaya çalışsa da senin ne yaşadığını eşin anlayamayacak bu yüzden ağrından sancından ona yakınma. Sen sakin ol ve sadece kendine güven. Eşin olmasa da bebeğine bakabilecek kadar güçlü bir kadınsın bence.
Bebiş varmış :)
Eşimle ilk evlendiğimizde bebek konusu açılırdı eşim ben asla hazır değilim en az 2 sene diyordu ama hiç aksi bişey söylemedim sonuçta tek taraflı olmaz
Ama ben deli gibi istiyordum
Ama 1 sene bu konuyu hiç açmadım
Evlilik yıldönümümüzde bu konuyu açtım istiyorum dedim ama onun halen istemediğini biliyodum o da ben 6 7 ay sonra düşünüyordum maddi anlamda hazır değiliz dedi yoksa bende istiyorum içim gidiyo dedi ve 5 ay geçti ben hala konuyu açmadım ve dua ettim Allahım en kısa zamanda onun içine bu isteği ver dedim
Eşimde o ay istiyormuş zaten :) adetimin bitmesini bekleyeceğimizi söyledi benim de o ara dr da normal kontrol için muayenem vardı ve doktor yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını ve menpoza gireceğimi söyledi yıkıldım kahroldum
Düşünki biz karar verdik ve bu çıktı
Ogün çalışmalara başladık halen deniyoruz Allah isteyene nasip etsin ama maddi korku yüzünden ertelenen bebek isteyince gelmiyor. Eşine örnek ver yumurtalık rezervi azalıyor tembelleşiyor. İmkanınızvarken sağlıklıyken sahip olun.
Diğer doktorum da hiçbir sağlık problemin yok dedi bana ama o süreci yaşamamız gerekiyormuş demekki
Bende sınavlar için hazirlanmaya çalışıyorum.
Ama migrenden dolayı adam akilli çalışamıyorum.
Migren olmadığı zamanda sürekli uyku hali alıyor beni.
Hedeflerimiz var.
Bir migren bile beni bu hale koyarken bebeğin hayatimiza neler yapacağını söylüyor.
Hani ben soylemesemde beni o halde bulması sorun teşkil ediyor malesef..
Evet , o olmadan da yaparım.
Çok şükür o güç bende var.
Tek korkum bebeğimin sağlığı.
BendeKi durumlar yüzünden ona zarar vermekten çok korkuyorum.
Ve biliyorum o ileriki zamanlarda bambaşka biri olacak. Ki zaten diğer babalar gibi olamaz. Eşimi çok seviyorum. Ve beni deli gibi sevdiğinden de şüphem yok. Ama yaklasimini doğru bulmuyorum bulmam da.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.
Ben çocuk istediğimde eşim 1 yıl daha bekleyelim dedi. Ben de belki olmaz 2 yıl uğraşırız neden geç kalalım diyerek ikna ettim ve ilk denememizde hamile kaldım. Kızını o kadar çok seviyor ki bana iyiki beni dinlememişsin hatta keşke daha önce yapsaydık diyoreşin çocukları seviyorsa ve onun iyi bir baba olacağına inancın varsa yap derim yalnız sınava çalışma durumu hamileyken mümkün olur mu bilemedim. Tabiki çok rahat hamilelik geçirenler de var ama ben doğuma kadar kustum ve odadan odaya geçmek bile çok yorucuydu benim için.
İnşallah canım sizin deyaa
Allah nasip ederse her sey olur, dua ve calismaya devam edin. İnsallah en kisa surede meyvesini alirsiniz hayirlisiyla
İnsallah en kisa surede mujdeli haberini aliriz
Şöyle düşünün, tabiki biz bazı hedefler için çalışıyor çabalıyoruz. Ama nasipten ötesi Yok. Sizin zaten öyle bir niyetiniz Yok ama Allah korusun sırf iş güç sınav vs için bebeği aldırsanız, belki de Allah'ın gücüne gidecek onları da nasip etmeyecek. Allah kolaylığını verir elbet, sanırım hassas ve kırılgan bir insansınız ve geçmişten gelen kırgınlıklar var, belki bu Bebek size umut olacak, gücünüzü dirayetinizi arttıracak,Bende sınavlar için hazirlanmaya çalışıyorum.
Ama migrenden dolayı adam akilli çalışamıyorum.
Migren olmadığı zamanda sürekli uyku hali alıyor beni.
Hedeflerimiz var.
Bir migren bile beni bu hale koyarken bebeğin hayatimiza neler yapacağını söylüyor.
Hani ben soylemesemde beni o halde bulması sorun teşkil ediyor malesef..
Evet , o olmadan da yaparım.
Çok şükür o güç bende var.
Tek korkum bebeğimin sağlığı.
BendeKi durumlar yüzünden ona zarar vermekten çok korkuyorum.
Ve biliyorum o ileriki zamanlarda bambaşka biri olacak. Ki zaten diğer babalar gibi olamaz. Eşimi çok seviyorum. Ve beni deli gibi sevdiğinden de şüphem yok. Ama yaklasimini doğru bulmuyorum bulmam da.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.
Şöyle düşünün, tabiki biz bazı hedefler için çalışıyor çabalıyoruz. Ama nasipten ötesi Yok. Sizin zaten öyle bir niyetiniz Yok ama Allah korusun sırf iş güç sınav vs için bebeği aldırsanız, belki de Allah'ın gücüne gidecek onları da nasip etmeyecek. Allah kolaylığını verir elbet, sanırım hassas ve kırılgan bir insansınız ve geçmişten gelen kırgınlıklar var, belki bu Bebek size umut olacak, gücünüzü dirayetinizi arttıracak,
eşiniz de siz hassassınız, bedenen de kaldıramayacaksınız diye düşünüyor olabilir ama belki de bu Bebek fiziki ve psikolojik olarak çok çok güçlendirecek sizi. İnşallah sağsalim kucağınıza alırsınız
Canım hamilelik döneminde sınava hazırlanman çok zor.geçen sene hamileydim sınavı bide öne çektiler.doğumumla aynı aya denk geldi bu yüzden giremedim.eğer hamilelikte kazanamazsan bebekle hazırlanmak daha da zor.madem elinde böyle bi fırsat var önce sınavı kazan sonra bebek düşün bence.Ama ben çok istiyorum
Bir de buralarda hiçbir sorun olmamasına rağmen bile yıllarca bekleyen arkadaşları gördükçe de bir acabalar basıyor beni
Evliligimin ilk 2.5 yili kpss ile mucadele etmekle gecti.esimle ayri odalarda olduk derslerim yuzunden.cok sabrettik.bi ara hamile kaldim.oda bos gebelikti.9.haftada kurtaj oldum.psikolojik olarak iyice sarsildik.sonra kesin karar aldik.isimi elime almadan olmayacakti.
Ve sukur ki eklerimin karsiligini aldim.ve bebegimuzde pesinden geldi.hamilelik hic kolay bi surec degil.di kendini kandirma derim.
Masa basinda hamilelik gecirmen mkun degil.emeklerini ziyan etme.hersey zamaninda mutluluk verir.unutma.ayrica ben 29 esim 34 yasinda.yaslarimizda yakinmis.esin cok hakli.umarim onu dinlersin
Canım hamilelik döneminde sınava hazırlanman çok zor.geçen sene hamileydim sınavı bide öne çektiler.doğumumla aynı aya denk geldi bu yüzden giremedim.eğer hamilelikte kazanamazsan bebekle hazırlanmak daha da zor.madem elinde böyle bi fırsat var önce sınavı kazan sonra bebek düşün bence.
Ne iyi valla bana kalsa bende hemen yapmazdım çocuk filan.20 yaşındaydım daha.ama kocam sağolsun ilk ay hamile kalamayınca ikinci ay doktoramı gitsek bişey mi var acaba demeye başlamıştıEvet aynen ben bu durumdayım 1 yıldır ikna etmeye çalışıyorum 3,5 yıllık evliyiz.Aklıma bebek fikrini sokan o fakat cayan da o...Ayrılmaya kadar geliyor iş fakat onu da yapmak istemiyoruz bu yüzden.Aklında bebek fikri var fakat hazır değil.O kadar yoruldum ki..Ama pes etmememe o da şaşkın ben de....Kısmet olacak nasipse bakalım ne zaman....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?