Eşini, Bebek İçin İkna Etme Mücadelesi??

Ben çocuk istediğimde eşim 1 yıl daha bekleyelim dedi. Ben de belki olmaz 2 yıl uğraşırız neden geç kalalım diyerek ikna ettim ve ilk denememizde hamile kaldım. Kızını o kadar çok seviyor ki bana iyiki beni dinlememişsin hatta keşke daha önce yapsaydık diyor eşin çocukları seviyorsa ve onun iyi bir baba olacağına inancın varsa yap derim yalnız sınava çalışma durumu hamileyken mümkün olur mu bilemedim. Tabiki çok rahat hamilelik geçirenler de var ama ben doğuma kadar kustum ve odadan odaya geçmek bile çok yorucuydu benim için.

Kafanı bu düşüncelerle doldurma. Beklenmedik bir anda olduğunu düşündüğü için eşin hazır olmama ihtimalin üstünde fazlaca durmuş. E ne yazıkki erkekler bizim kadar ince düşünemiyor biraz yüzeysel ve düzler. Senin psikolojini bilemez, annelik duygusu kadına aittir Eşine alışması ve anlaması için zaman ver ama sözlerini kafana takıp henüz yeni yeni oluşan güzel cana da bu sıkıntıları yaşatma sorunsuz ve rahat bir hamilelik dilerim, miniğinle sağlıkla kavuşursunuz inşallah.

Maddi açıdan da zorluklarimiz oluyor tabi ama bu benim ilk im yani.
Kendisine saygısı olan bir insan cikip direk soramaz ne yapacaksın? Sanki ben tek başıma yaptım. O durumla beni bir başına koyması , beni çileden çıkardı.
Evet, beni düşündüğü için böyle konuşmalara giriyor.
Normalde gecen sene bile çocuk olsun mevzularindaydi.
Ama aldığımız bazı kararlar okul fln ve ozellikle benim sağlık sorunlarim yüzünden haberi aldığımız gün onu derin düşünceler aldı.
Ona her defasinda bir şans veriyorum.
İkimizi de çok sevdiğini.
3 umuzu düşündüğü için bu kararda olduğunu.
Kendime bakamazken çocuğunda perişan olacagini fln..
Onunda hayatını karartacagimi. .
Çocuk olursa okuyamayacagimi.
Ayrıca calisamayacagimi.
Maddi yöndende zorluklar yasayacagimizi. .
Başkasının yorumu ile bana aktardı.
Ama benim içim el vermiyor icimdekini çıkartıp atmak.
Bu benim ilk im . Olmasaydi olmazdı.
Şu forumda anne olmak için ne kadar didinip duran kadınlar görüyorum.
Eşleri ile canla baş kosusturuyorlar.
Benim ilk im de boyle konuları konuşmak beni gerçekten yıpratıyor.
Normalde eşim ne dese ne yapsa 5 dk küs kırgın duramayan ben.
Suan ne söylese hep bi sert tavırla karşılıyorum. Gerçekten canım acıyor.

cok uzuldum esinize de bir o derece sinirlendim.yahu nedir bu erkeklerin hamile esleriyle alip veremedikleri. En co k yanlarinda olmasi gereken donemde...

Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun insallah. Evladiniz moraliniz olacak eminim.

Eşim e kalsa çok mutlu.
Bu habere çok sevinmis.
Eli sürekli gobegimde.
Kendime ve bebeğe iyi bakim diye uyarılarda bulunuyor sürekli.
Ama geceleri uyuyamıyor.
Derin düşüncelere dalıyor.
BebeK için benim için endiseleniyor.
Bu yüzden en doğru kararın bebeği aldırmak olduğunu soyluyor.
Tekrar yaparmisiz.
Bebek olurmuş ama beni kaybederse yasayamayacagindan dem vuruyor.

Eşim çocuk istiyor ama suan icin uygun bulmuyor.
Evet , onu anlıyorum.
Belli başlı bazı nedenler var.
Hak veriyorum.
Ama olan olmuş.
Şimdi çıkıp aldir , demesi mi lazım?
İstemediğini önceden soyleyecekti.
Ben esimide kandırmadim.
İlk zamanlarimizdan 1 gun ertesi gün hapı kullanmıştım. Ama daha da kullanmadım ve birliktelikten de korunmadi.
Hamile olmamı benden bir çocuk isteyen en çok o idi.
Bu konular açıldığı zaman benim ona cevabım ben hissetmiyorum anne olacağımı, bir evlat sahibi olacağımı. ..
Bunun sebebi de geçmişimde yaşadıklarım ve bende derin izler bırakan yasantimdan dolayı idi. Ve o da bunu biliyor.
Çocuğum olsa bakamam , ona iyi bir anne olamayacagimdan, gereken ahlaki sevgiyi veremeyecegimden korkularimin hepsini ama hepsini ona söylediğim icin biliyor.
Evet , eşim yumurtlama zamanına denk geldiğini bilseydi eminim ertesi gün hapı almamı isterdi.
Evet , benden güç almak istemis olabilir.
Ama bana cikip bunu direk sanki bir ben bakacağım gibi ne yapacaksın? , demesi... ile olmaz.
Ben ilk andan itibaren asiri hormonlarla birlikte duygusalim. Alinganligim kirilganligim hat safhada.
Çocuğu istemesem cikip derim zaten ne yapacaz, gidip alalım. Derim.
Ama ben birşey demeden.
Hatta sürekli ona şu zararlı diye yapmaktan içmekten kacindim, demelerime rağmen hala benden ne cevap bekliyor.
Yorumunuzla canımı sıkmadınız.
Aksine yorum icin tesekkurler.

Eşiniz istemeden "asla" yapmayın. Küçücük bir şeyde "sen istedin!" Oluyor.

Aynen öyle.
Her defasinda sen istedin bunu. Diyor.

Gerçekten anlamıyor ama bu duyguyu.
Dün ultrasyon girmiştim.
Oturup yine ağladı.
Sevdi beni ama söyledikleri aklımdan çıkmıyor.
Bir iki gün sonra cikip tekrar diyecek iyi yapmıyoruz , diye.
Herşeyin hayirlisi.
Nerdeyse düşsün diye oturup dua edicem.
Aksi bi durumda eşimle gerçekten ters yöne sapcaz.

Bu arada konu sahibesinin yerini işgal ettim.
Kusura bakmayın.
Ben sadece kendim üzerimden bir örnek verdim.
Eşiniz istemiyorsa sakin denemeyin.
Kendi istemeyene kadar sakin.
Evet , haberi aldığında mutlu olacak sevinecek. Hatta eminim bebek dogdugu zaman elinden indirmicek ama suan istemiyorsa yarın çıkıp canınızı acitacak sözler söyleyebilir.

O güzelliğin Kalp atışını duyduktan sonra emin ol o düşünceleri aklına bile getirmez
Evet sen istedin,istiyorsun bebeğini. Empati kurmaya çalışsa da senin ne yaşadığını eşin anlayamayacak bu yüzden ağrından sancından ona yakınma. Sen sakin ol ve sadece kendine güven. Eşin olmasa da bebeğine bakabilecek kadar güçlü bir kadınsın bence.

Eşimle ilk evlendiğimizde bebek konusu açılırdı eşim ben asla hazır değilim en az 2 sene diyordu ama hiç aksi bişey söylemedim sonuçta tek taraflı olmaz
Ama ben deli gibi istiyordum
Ama 1 sene bu konuyu hiç açmadım
Evlilik yıldönümümüzde bu konuyu açtım istiyorum dedim ama onun halen istemediğini biliyodum o da ben 6 7 ay sonra düşünüyordum maddi anlamda hazır değiliz dedi yoksa bende istiyorum içim gidiyo dedi ve 5 ay geçti ben hala konuyu açmadım ve dua ettim Allahım en kısa zamanda onun içine bu isteği ver dedim
Eşimde o ay istiyormuş zaten :) adetimin bitmesini bekleyeceğimizi söyledi benim de o ara dr da normal kontrol için muayenem vardı ve doktor yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını ve menpoza gireceğimi söyledi yıkıldım kahroldum
Düşünki biz karar verdik ve bu çıktı
Ogün çalışmalara başladık halen deniyoruz Allah isteyene nasip etsin ama maddi korku yüzünden ertelenen bebek isteyince gelmiyor. Eşine örnek ver yumurtalık rezervi azalıyor tembelleşiyor. İmkanınızvarken sağlıklıyken sahip olun.
Diğer doktorum da hiçbir sağlık problemin yok dedi bana ama o süreci yaşamamız gerekiyormuş demekki

Bende sınavlar için hazirlanmaya çalışıyorum.
Ama migrenden dolayı adam akilli çalışamıyorum.
Migren olmadığı zamanda sürekli uyku hali alıyor beni.
Hedeflerimiz var.
Bir migren bile beni bu hale koyarken bebeğin hayatimiza neler yapacağını söylüyor.
Hani ben soylemesemde beni o halde bulması sorun teşkil ediyor malesef..
Evet , o olmadan da yaparım.
Çok şükür o güç bende var.
Tek korkum bebeğimin sağlığı.
BendeKi durumlar yüzünden ona zarar vermekten çok korkuyorum.
Ve biliyorum o ileriki zamanlarda bambaşka biri olacak. Ki zaten diğer babalar gibi olamaz. Eşimi çok seviyorum. Ve beni deli gibi sevdiğinden de şüphem yok. Ama yaklasimini doğru bulmuyorum bulmam da.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Hakkımızda herşeyin hayirlisi.

yaa
Allah nasip ederse her sey olur, dua ve calismaya devam edin. İnsallah en kisa surede meyvesini alirsiniz hayirlisiyla
İnsallah en kisa surede mujdeli haberini aliriz

Size hak veriyorum ve bende asla bu davranisi dogru bulmam.

Ne olursa olsun essiniz. Resmi nikahlisiniz, bebek ikinizin... Maddi, manevi her sey yoluna girer insallah.

Ben su konuya da takildim. Madem bu kadar sorun cikartacaktin, nasil olurda korunmasiz iliski yasarsin. İnsan bu kadar tepki verecekse, neden riske atar? Yani bebegin olmayacagini varsayim uzerine nasil inanirsin.
Tepkim size degil yanlis anlayamayin. Esinize cok kizdim.

Ayrica konumda elbette siz de benzer dertlerinizi anlatabilirsiniz, gayette hosnut olurum. Birbirimizin yasadiklarindan da ogrenecegimiz cok sey olduguna inanan birisiyim.

Allah bagislasin

Esimden yana hicbir kuskum yok cok sukur. Yani su an kazara dahi olsa, ya neden oldu vs diyecek biri degil.
Cocuklari da sever. Bebek de istiyor, arada cumle icinde de kullanir cocugumuz olunca soyle yapariz vs diye...
Ama tek sorunumuz hazir hissetmiyor kendini.
Ve ben onun ne zaman hazir olacagini bilemedigim ve kendim cok istedigim icin bu konuyu actim

Şöyle düşünün, tabiki biz bazı hedefler için çalışıyor çabalıyoruz. Ama nasipten ötesi Yok. Sizin zaten öyle bir niyetiniz Yok ama Allah korusun sırf iş güç sınav vs için bebeği aldırsanız, belki de Allah'ın gücüne gidecek onları da nasip etmeyecek. Allah kolaylığını verir elbet, sanırım hassas ve kırılgan bir insansınız ve geçmişten gelen kırgınlıklar var, belki bu Bebek size umut olacak, gücünüzü dirayetinizi arttıracak,
eşiniz de siz hassassınız, bedenen de kaldıramayacaksınız diye düşünüyor olabilir ama belki de bu Bebek fiziki ve psikolojik olarak çok çok güçlendirecek sizi. İnşallah sağsalim kucağınıza alırsınız

bu mesaja kesinlikle katiliyorum ben de 2 2306

Evliligimin ilk 2.5 yili kpss ile mucadele etmekle gecti.esimle ayri odalarda olduk derslerim yuzunden.cok sabrettik.bi ara hamile kaldim.oda bos gebelikti.9.haftada kurtaj oldum.psikolojik olarak iyice sarsildik.sonra kesin karar aldik.isimi elime almadan olmayacakti.
Ve sukur ki eklerimin karsiligini aldim.ve bebegimuzde pesinden geldi.hamilelik hic kolay bi surec degil.di kendini kandirma derim.
Masa basinda hamilelik gecirmen mkun degil.emeklerini ziyan etme.hersey zamaninda mutluluk verir.unutma.ayrica ben 29 esim 34 yasinda.yaslarimizda yakinmis.esin cok hakli.umarim onu dinlersin

Ama ben çok istiyorum
Bir de buralarda hiçbir sorun olmamasına rağmen bile yıllarca bekleyen arkadaşları gördükçe de bir acabalar basıyor beni
Canım hamilelik döneminde sınava hazırlanman çok zor.geçen sene hamileydim sınavı bide öne çektiler.doğumumla aynı aya denk geldi bu yüzden giremedim.eğer hamilelikte kazanamazsan bebekle hazırlanmak daha da zor.madem elinde böyle bi fırsat var önce sınavı kazan sonra bebek düşün bence.

Kizlar ikinize de ayri ayri hak veriyorum ama inanin cok ama cok yoruldum su sinavlar yuzunden surekli hayatimi ertelemeyi.

Bende evlendigimden beri surekli ders calisma, sinav... Ama sonuc yine husran, yine yillar gitti.

Size de hak veriyorum, ozellikle de hamileligi yasamis olup bana olayin zorlugunu anlatanlara.

Ama ben de yildim artik, cabalamaktan, sonucu belli olmayan seyler icin omrumun geri kalanindaki gunleri garantisi olmayan seyler icin heba etmekten.

Ne iyi valla bana kalsa bende hemen yapmazdım çocuk filan.20 yaşındaydım daha.ama kocam sağolsun ilk ay hamile kalamayınca ikinci ay doktoramı gitsek bişey mi var acaba demeye başlamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…