- Konu Sahibi sstsessizol
-
evet konu çok zor ama bir düşünün bakalım neden zor? bir çocuk sahibi olmak, büyütmek vs. kolay değil. maddi manevi her türlü hazır olmak lazım. böyle şeyler iki tarafın da hazır hissedip istemesiyle olur. siz kendi ağzınızla dediniz ilk zamanlar istemiyorduk diye. şimdi de siz istiyorsunuz, hazırsınız ama eşiniz hazır değil. hazır olmayan birini ikna etmeye çalışmak geri teperse ne yapacaksınız? ya adam çocuk fikrinden tamamen uzaklaşırsa?
işte o yüzden diyorum ikna etme diye birşey yok. çünkü ortada anormal bir durum var, siz istiyorsunuz adam istemiyor. çocuk iki tarafın da istemesiyle olur birinin diğerini ikna etmesiyle değil. :) o zorluk sadece ikna etme süreciyle sınırlı kalmaz benden size söylemesi. sonra buraya konu açarsınız hamileyim ama eşim benim kadar hevesli değil diye.
bir de şöyle düşünün, diyelim ki eşiniz çocuk istiyor ama siz istemiyorsunuz. hazır değilsiniz. ama eşiniz sizi ikna etmek içi uğraşıyor devamlı... sürekli bu konuyu açıyor vs ama siz hazır değilsiniz ve şu an istemiyorsunuz. ne yapardınız? eşim çok istiyor hadi çocuk yapalım bari mi derdiniz? mesele evlilik bekarlık gibi dar bir açıdan ele alınamaz onu demeye çalışıyorum. sen bekarsın ne bilirsin ya da sen bekarsın, sana konuşmak kolay meselesi değil bu çünkü aklın yolu bir. istenmeyen birşeye ikna olup olmama durumu hakkında yorum yapmanın bekar ya da evli olmakla ilgisi yok. siz ne biliyorsunuz belki ben de bekarım ama sevgilimden çocuk istiyorum ama o istemiyor? ya da o benden istiyor ben istemiyorum? ayrıca zor olduğunu belirtmeye gerek yok zaten zordur birini istemediği birşeye ikna etmek.
öte yandan size burada yok hastayım, kistim var diye yalan söyleme teşviğinde bulunanlar olmuş. vicdanınız yoksa rahatlıkla uygulayabilirsiniz o zırvalıkları.
sstsessizol doğal akışına psikolojik müdahale ile ikna edebilirsiniz ancak o da şöyle olur, ona baskı yapmadan işte sürekli istiyorum, yapalım gibi gibi şeyler söylemeden ya da imalarda bulunmadan sadece çocuk isteğinizi belli ederek ikna edebilirsiniz belki. mesela bir bebek resmine vs. içiniz giderek bakın, sokaktaki çocuklara bakın böyle istekli istekli, varsa çevrede bebek falan onları severken kendinizden geçin ama bunları eşiniz görsün mutlaka. ona birşey söylemeden, hiç baskı yapmadan "ben bir çocuğum olmasını çok istiyorum" mesajı verirseniz o da zaman içerisinde kendisini hazır hissedip ancak öyle ikna olabilir. öbür türlü olmaz yani hamile kalırsınız belki ama başka sorunlar da meydana çıkabilir. mutsuz olmaya gerek yok mutlu olalım derken.
yani öyle bir yapacaksınız ki adam size yarın öbür gün "bu çocuğu sen istedin" falan diyemesin. e bunu dememesi için kendisinin de istemesi lazım.
Şanslıyım coculariminn için ama 2-3 senede bı çocuk istemesi de çok fazla 9 yıllık evlilik ve 3 couk
konunun bekar olmakla alakası yoktu ama siz bekarsınız galiba diyerek konuyu bekarlığa getirdiniz. :) mesele evli ya da bekar olmak değil, mesele bir insan çocuk istiyor ama eşi istemiyor. sizin meseleniz bu, birilerinin bekar ya da evli olması değil. siz bekarlığa getirdiniz ben de öyle söyledim alakası yok diye. varsa da sizlik bir durum değil çünkü siz evlisiniz.oncelikle bekarlikla ilgili kisimdan baslayayim. Kendim o sekilde asla dusunmedigim icin, dusunecek insan sayisinin da bir elin parmagini gecmeyecegini dusundugum icin aklima bile gelmedi acikcasi. Ama yine de diyorum herkese saygim var, herkesin hayata bakis acisi.
Haklisiniz bahsettiginiz bir cok noktada ama ben de kendimi cok haksiz gormuyorum.
Tamam zamani vardir vs ama ya cocuk isteme suresi cok asiri uzarsa? Yillari alirsa? İstediginde de bir aksilik cikar yine yillar alirsa?
Simdi diyecekseniz alirsa alsin, siz cocuk icin mi evlendiniz, hic olmayadabilir.
Elbette olmayadabilir, Allahin takdiri.
Ama benim de ve bence her esin de bu istekte bulunmasi gayet normal.
Eger evlilikte maddi manevi sorun yoksa daha kac yil beklemeyelim ki gonlu olsun da evladimiz olsun?
Bir de benim acimdan bakin olaya.
Ki ben esimden adim kadar eminim ki bebegimiz oldugunda benden cok ilgilenecek ve sevecektir. Zerre suphem yok. Sadece hazir olmasini beklemek yoruyor beni hepsi bu.
konunun bekar olmakla alakası yoktu ama siz bekarsınız galiba diyerek konuyu bekarlığa getirdiniz. :) mesele evli ya da bekar olmak değil, mesele bir insan çocuk istiyor ama eşi istemiyor. sizin meseleniz bu, birilerinin bekar ya da evli olması değil. siz bekarlığa getirdiniz ben de öyle söyledim alakası yok diye. varsa da sizlik bir durum değil çünkü siz evlisiniz.
son mesajımda yazdım ikna etme konusundaki tavsiyemi. ben size siz tamamen haksızsınız demedim zaten, eşiniz haklı da demedim ki. ikna etme olayı yok, istemek ya da istememek var, dedim. zaten konuşarak falan ikna edemezsiniz bana göre tek bir yöntemi var onu da yazdım. kafanıza yatar ya da yatmaz onu bilemem. ben mutsuz olmayın, kimse istemediği birşeyi yaşamasın diye yazıyorum.
ben bir evlilikte çocuk olmalı olmamalı konusuna da girmedim sadece ikna üzerinden gittim. zaten çok zor birini birşey için ikna etmek. kaldı ki bana göre de evleniyorsak bir aile olalım o zaman. insanın sevdiği adamdan çocuk istemesi çok normal. eminim ki eşinizin istememesinin nedeni siz değilsinizdir. ama bakın şu dünyanın gidişatına, istemeyen de kendine göre haklı. bence o yazdığım yorumdaki gibi olursa ancak olur yoksa kendiliğinden istemesini beklemek çok fazla zaman alır. ama konuşmak, ben şöyle istiyorum böyle istiyorum vs vs. demek kesinlikle itici olacaktır, ikna olur belki ama emrivakiyle. ve bu çok büyük problem.
Öncelikle Allah gönlünüze göre hayırlı bir zaman da nasip etsin. Aynısını ben yaşadım. Ben çok istedim ama eşim istemedi hazır değilim sorumluluk alamam dedi. Ama bende inanılmaz bir istek. Gece rüyalarımda bebek görüyorum sabah kalkıyorum resmen kalbim acıyor. Görsen nasıl istiyorum. Sonra ya olmazsa soruları kafamı kurcalıyordu. Neyse bir şekilde eşim ikna olduk. Korunmayı bıraktık ve kısa bir süre bebiş olmadı. Eşim de bende korktuk bir sıkıntı var mı diye. Sonra neyse ki Rabbim nasip etti ve hamile kaldım. Ama hamileliğim zehir oldu. Borçlarımız vardı. Balayına bile gidememiştik. Doğuya tayinimiz çıkacaktı. 2 yıllık evli ama hiç gezmemiştik. Eşim borçlar bitsin biraz gezelim tayin işi hallolsun vs derken ben çocuk istedim. Baya sıkıntı yaşadık. Eşimle çok aram bozuldu. Ben lohusa depresyonuna girdim. Kendimi sorguladım. Neden eşimi dinlemedim onun hakkına girdim diye. Neden biraz gezmedik diye. Çünkü çocuk olunca hayatın tamamen değişiyor. Çok büyük sorumluluk. O yüzden eşler birbirine saygı duymalı ve bu kararı birlikte almalı.Kizlar herkese selam
Bi el atın konuma lütfen
Yine ben.
Ama bu sefer kararli bir ben.
Daha onceki konularimdan bilen bilir. Es/İdeal/Bebek arasında sıkışıp kalmıştım.
Kararımı verdim, nasip olursa hem sınava hazırlanıp hem de hamilelik geçirmek istiyorum.
Ama sorunum büyük. Eşimi ikna edemiyorum hala.
Hadi ilk başlarda gerek benim kurslarım yüzünden düşünmedik gerek evliliğimizin yeni olmasından.
Şimdi de eşim hem kendini hazır hissetmiyor sanırım hem de benim rahat olduğum bir süreçte hamilelik geçirmemi istiyor.
Eşini ikna etme durumunda kalıp, ikna edenler nasıl başardınız acaba??
Bir eş nasıl ikna edilir?
İkna edilemez diyenler, peki ben bu isteğimi nasıl bastırayım?
Not:
♡ 3 yıllık evliyim.
Yaşlar: ben 28, esim 35
öyle düşünme canım benimhaklısın ve de tesekkürler yorum için ama ben de düşünüyorum ya hemen olmazsa, ya tedavi gerekirse vs vs.. Allah korusun.
Allahın takdir ettiği şey olacaktır sonuçta ama işte ana aday adayı yüreği
Hem bebek hem okulKizlar herkese selam
Bi el atın konuma lütfen
Yine ben.
Ama bu sefer kararli bir ben.
Daha onceki konularimdan bilen bilir. Es/İdeal/Bebek arasında sıkışıp kalmıştım.
Kararımı verdim, nasip olursa hem sınava hazırlanıp hem de hamilelik geçirmek istiyorum.
Ama sorunum büyük. Eşimi ikna edemiyorum hala.
Hadi ilk başlarda gerek benim kurslarım yüzünden düşünmedik gerek evliliğimizin yeni olmasından.
Şimdi de eşim hem kendini hazır hissetmiyor sanırım hem de benim rahat olduğum bir süreçte hamilelik geçirmemi istiyor.
Eşini ikna etme durumunda kalıp, ikna edenler nasıl başardınız acaba??
Bir eş nasıl ikna edilir?
İkna edilemez diyenler, peki ben bu isteğimi nasıl bastırayım?
Not:
♡ 3 yıllık evliyim.
Yaşlar: ben 28, esim 35
Hem bebek hem okul
Bu yaşta kafaya huni takip dolaşmak istiyorsan sorun yok ..
Not : 2 bebe anası bir öğrenci ..huniler çifter çifter, boynuz gibi
Öncelikle Allah gönlünüze göre hayırlı bir zaman da nasip etsin. Aynısını ben yaşadım. Ben çok istedim ama eşim istemedi hazır değilim sorumluluk alamam dedi. Ama bende inanılmaz bir istek. Gece rüyalarımda bebek görüyorum sabah kalkıyorum resmen kalbim acıyor. Görsen nasıl istiyorum. Sonra ya olmazsa soruları kafamı kurcalıyordu. Neyse bir şekilde eşim ikna olduk. Korunmayı bıraktık ve kısa bir süre bebiş olmadı. Eşim de bende korktuk bir sıkıntı var mı diye. Sonra neyse ki Rabbim nasip etti ve hamile kaldım. Ama hamileliğim zehir oldu. Borçlarımız vardı. Balayına bile gidememiştik. Doğuya tayinimiz çıkacaktı. 2 yıllık evli ama hiç gezmemiştik. Eşim borçlar bitsin biraz gezelim tayin işi hallolsun vs derken ben çocuk istedim. Baya sıkıntı yaşadık. Eşimle çok aram bozuldu. Ben lohusa depresyonuna girdim. Kendimi sorguladım. Neden eşimi dinlemedim onun hakkına girdim diye. Neden biraz gezmedik diye. Çünkü çocuk olunca hayatın tamamen değişiyor. Çok büyük sorumluluk. O yüzden eşler birbirine saygı duymalı ve bu kararı birlikte almalı.
Hee şartlar biraz iyileştirilmişokul yok, ogrencilik yok mezun var, kpss var, evde calismak var.
öyle düşünme canım benim
herşey olacağına varır
rabbim vermek isterse verir
bende yarını atlatırsam bir ana adayı olacağım inşaallah
Hee şartlar biraz iyileştirilmişkpss nolcak
Yasiniz ideal, Allah hayirli evlatlar versin. Cocuk hemen ha diyince de olmuyor artik. Buradan giris yapabilirsiniz
Sen de haklısın ..hakkında hayırlısı olsun ..usenmedim saydim, toplamda saglam olarak calisarak 4 kez girdim ama sonuc yuksek puana ragmen gerek kontenjan azligindan gerek 90i gecemeyisimden gerek evlendikten sonra her ili yazamayasimdan dolayi ev hanimligina devam
ve artik hayatimi kpss ugruna ertelemekten asiri yoruldum ve biktim
Aynı fikirdeyim. Adam rahatına düşkünse çok zor senin işin.Yapma etme o bebeğe acı. İkna ettim sanırsın, istedi sanırsın ama olmaz yazık günah çocuğa. Deli gibi çocuk isteyen bir babayla, ikna edilen bir baba arasında dağlar denizler kadar fark var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?