- Konu Sahibi Kafasikarisikbirisi
-
Tamamen sizin gibi düşünüyorum,evlilik için atılan imza resmi bir prosedürün yerine getirilmesidir. Oraya imza atarken kimsenin bütün yaşam alanını gasp etme hakkını ele geçirmiş olmuyoruz.Eşim 3 yıldır asker arkadaşları ile tatile gitmek istiyor ama gidememişti ilk yıl maddi imkanımız yetmedi 2.yıl gidicem dedi sonra vazgeçti ailecek gitmeyi seçti baş başa oglumuz ile 3 kişi villada tatil yapmıştık bu yıl da maddi olarak imkanım olursa giderim demişti dün kesinleşti gidiyorlar.
Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi. Benim düşünceme göre benim buna engel olmaya hakkım yok sonuçta evlendik diye eşimin bütün özgürlüğünü elinden almam gerekmiyor, böyle bireysel zamanları olması gerekir ikimiz içinde, ayrıca ilişkimize olumlu yansıdığını düşünüyorum çünkü o böyle arkadaş ortamı ile takılıp stresini attıgın da kısa dönem sanki bekarmış gibi vakit geçirdiginde daha mutlu bir insan oluyor ve bu mutluluk rahatlama ilişkimize olumlu yansıyor. eve geldigi zaman bana olan tavrından bunu anlıyorum bu yüzden dışarıda olduğunda aramam ki baskı hissetmesin arkadaşlarımlr beraberken napıyorsun neredesin diye sürekli aranıp sorulması benimde hoşuma gitmediği için bu konuda dikkat ederim ama bu tepkiler beni düşündürüyo yani sizce hata bende mi? Bu insanlar niye böyle düşünüyor? Siz olsanız ne yapardınız?
Umarım anlatmak istedigim şeyi anlatabilmişimdir. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim
O yapmıyor bu sıralamayı gelip bana geçen yıl seninle gittim bu yıl arkadaşlar ile gideyim mi demedi ki benim düşüncelerim bunlar ve evet konuyu kendimi rahatlatmak için açtım bişeyleri anlamaya çalışıyorum insanlar böyle üst üste birçok kişi aynı şeyleri söyleyince ben Bi ne oluyor ya hata bende mi dedimyok artık, ailece maddi anlamda tatil imkanınız yok ama adam arkadaşlarıyla tatile gitme imkanı yaratmış kendine? üstelik küçük bir bebeğiniz var.
bu ne ya böyle ödeşir gibi. geçen sene arkadaşlarından vazgeçip ailesi ile tatile gitmiş lütfetmiş beyefendi, eh bu seneki tatil hakkımı ailemle değil arkadaşlarımla kullanayım. bu ne yaa? aile mi öncelikli arkadaşlar mı? valla önem sırasını karıştırmış gibi bence, umarım ileride problem yaratmaz bu sıralamalar evliliğiniz için.
sen de bu konuyu kendini avutmak için açmış gibisin, madem durumun normalliğinden eminsin neden buraya konu açıp fikir alıyorsun ki? var senin de kafanı kurcalayan bişeyler. aldatma anlamında demiyorum yanlış anlama ama önem sıralamasını hoş bulmadım, kendi fikrim elbette. kendinden bu kadar verme erkeklere, kocan da olsa hatta oğlun bile olsa.
Yaa kıyamam size belli ki çok seviyorsunuz ama tavsiyem yine de kendinizden çok verici olmayın. Bir süre sonra bu jestleriniz anlayışınız zorunluluğa dönüşmesin.Zaten benim böyle olumlu bakma sebebimden birisi de bu eşim tamamen maddi imkanı olunca bizim için çabalayan birisi geçen yıl da gitme planı vardı ama gitmedi bizimle çıkmayı tercih etti hal böyleyken bencillik edip bensiz gidemezsin demek istemiyorum şuan çok cüzi Bi miktara geliyor tatil yoksa bu yıl maddi olarak müsait degildik olsaydı bizle de gideceğine eminim
Canim zaten sıkıntı bu, sen sıkışıriz diyip kendi keyfinden vazgeciyorsun ama esin bunu düşünmüyor. Neden tek tarafli fedakarlik yapiyorsunki? Neden esin düşünmüyor çocuğum olacak para onun icin lazim olur diye?Geçen bayram bana sordu ben hem hamilelik hem çocukla uzun yol zor olur ayrıca bu yıl giderlerimiz çok diye istememiştim
Derdin ne o zaman?Böyle düşünmüyorum ben ona gitme beraber gidelim desem ve ısrarcı olsam bulur Bi yolunu borç vs de olsa ben istedim diye gideriz böyle Bi durumda yani birkaç yılda bir arkadaşları ile gitmek istediginde ben yok bizimle çıkacaksın önce biz desem bu defa ben bencillik yapmış olmaz mıyım.
Bekar hayatı yaşamak istiyorum demiyor bu benim kendi düşüncelerim gittigi ücrete biz en fazla 1 gün tatil yapabiliriz galiba çadırda kalınacak çünkü ve inanın borçta olsa beni tatile götürsün diyecek kadınlar da var çevremde bu isyanı yapan duydumEsiniz tek tatil hakkini arkadaslariyla kullaniyor. Bu bana bencilce geldi. Istesem borc alir beni tatile goturur demeniz yanlis bir yaklasim cunku kimse tatil icin esinin borclanmasini istemez. Rahatligindan feragat eden taraf genelde kadindir.
Kucuk bebek+hamilelik varken karim rahat etsin, ayaklarini uzatip dinlensin, yemek derdimiz olmasin diye sizi dusunmesi gerekirdi. Tatil ucuza geldi demissiniz 5 gun degil 3 gun de olsa beraber gidebilirdiniz.
Birde bekar hayati yasamasi kismini kabullenemedim. Esim bekar gibi takilmak istiyorum dese geri donme derdim. Ne demeye evlendin o zaman.
Bu yorumum sizin durumunuza ozel yapildi. Maddi imkan varsa esler birbirinden ayri tatil yapabilmeli.
Annenin yanına yolladı ama naberrrrrEşim benim kız kıza tatile gitmemi istemeyeceği için ben de onun gitmesine izin vermem. Tek sebebim bu. Kendi kaybetti.
Herkes olamaz vs diyince ben hata mı yapıyorum niye böyle düşünüyorlar diye kafam karıştı hani bian bana bu alemin salagı benmişim gibi hissettirdiler öyle abartı tepkiler geldi kiDerdin ne o zaman?
Ona yollamama gibi bir hakkı yok kiAnnenin yanına yolladı ama naberrrrr
Anladım. Yani eşinizin tavrını, önceliklerini en iyi siz bilirsiniz,tek kişi çadırda kalınarak yapılacak tatil uygun olur tabi ailece otelde yapılacak olandan. Erkekler çok fazla konforda aramayabiliyor. Bu konudaki cevaplar da iyice kafanızı karıştıracak muhtemelen.Daha önce bana sordu tatil isteyip istemedigimi bende bu yıl giderlerimiz fazla diye gerek olamadığını hamileyken yol ve çocuk zor olacagını söyledim kendi gittigi tatil de ücret olarak uygun geliyor hatta galiba çadırda kalma düşünceleri var emin değilim ama Bi ara öyle söylemişti
ablam seni üzerler bu kadar verici olma kendinden, başka da bişey demicem sana.O yapmıyor bu sıralamayı gelip bana geçen yıl seninle gittim bu yıl arkadaşlar ile gideyim mi demedi ki benim düşüncelerim bunlar ve evet konuyu kendimi rahatlatmak için açtım bişeyleri anlamaya çalışıyorum insanlar böyle üst üste birçok kişi aynı şeyleri söyleyince ben Bi ne oluyor ya hata bende mi dedim
Ay tam nokta atışı yapmışsınız bizde de böyle işte yani şuan eşimin tatili 1.500 civarı Bi ücret tutuyor ki büyük ihtimalle bu sadece yol ve yemek parası çadırda kalma düşünceleri vardı emin değilim ama öyle yapacaklar benimle gitse çadırda kalamayız küçük çocuk vs yol masrafı desek zaten geçen yıl gittigi mizde o zamanın fiyatı ile 2.500 sadece yılda harcadık şimdi 5 6 bin bulur yani şuan onun gitmesi maddi durumumuz için sıkıntı oluşturmuyor ama beraber gitmemiz için uygun değilBen şunu da eklemek istiyorum kendimden örnek vereceğim.
Eşimin arkadaşlarıyla yapacağı tatille benimle yapacağı tatil anlayış olarak da farklı.
Ben 2 çocukla yeme içme derdi olmadan her şey dahil bir otelde 1 hafta kalmadan tatil yaptım demem şu saatten sonra. Onun da fiyatları malum erken rezervasyon yoksa orta halli bir işletmede 30 bin civarı tutar minimum. E artık gidiş geliş yakıt masrafı da önemli bir kalem.
Ama eşim arkadaşlarıyla çadır kuruyor uygun fiyatlı camping buluyor hiç bulamazsam arabada da yatarım diyor. Yemek olarak zeytin peynir karpuz ekmek görür bizim işimizi denize girip çıkalım yeter diyor. Yakıt dahil tüm masrafı da 3 4 kişi paylaşıyor.
Yani bu 2 tatili maddi olarak kıyaslayıp da benle tatile para bulamazken onlarla gitmeye nasıl para bulamazsın demem adama.
Siz çok enteresansınız :)Geçen bayram bana sordu ben hem hamilelik hem çocukla uzun yol zor olur ayrıca bu yıl giderlerimiz çok diye istememiştim
Hiç bişey anlamadım yani herkes eşitlikten verici olmaktan bahsetmiş zaten ortada eşit olmayan bişey olsa takık biriyim ne oluyor dur derim hani ama insanlar da haklı sonuçta eşimle ilişkimizi hayatımız tamamen bilmiyor anlatılan kadarına yorum yapılıyorAnladım. Yani eşinizin tavrını, önceliklerini en iyi siz bilirsiniz,tek kişi çadırda kalınarak yapılacak tatil uygun olur tabi ailece otelde yapılacak olandan. Erkekler çok fazla konforda aramayabiliyor. Bu konudaki cevaplar da iyice kafanızı karıştıracak muhtemelen.
Ama ben gitmiyorsa onun gitmesine de bozulurum yaniAy tam nokta atışı yapmışsınız bizde de böyle işte yani şuan eşimin tatili 1.500 civarı Bi ücret tutuyor ki büyük ihtimalle bu sadece yol ve yemek parası çadırda kalma düşünceleri vardı emin değilim ama öyle yapacaklar benimle gitse çadırda kalamayız küçük çocuk vs yol masrafı desek zaten geçen yıl gittigi mizde o zamanın fiyatı ile 2.500 sadece yılda harcadık şimdi 5 6 bin bulur yani şuan onun gitmesi maddi durumumuz için sıkıntı oluşturmuyor ama beraber gitmemiz için uygun değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?