Eşini kankaları ile tatile göndermek neden garip karşılanıyor?

Tamamen sizin gibi düşünüyorum,evlilik için atılan imza resmi bir prosedürün yerine getirilmesidir. Oraya imza atarken kimsenin bütün yaşam alanını gasp etme hakkını ele geçirmiş olmuyoruz.
Birbirimize ve çocuğumuza karsı yükümlülüklerimizi yerine getiriyorsak,bu tatil maddi açıdan zorlamayacak ise- kendi evliliğim için konuşuyorum- sorun olmaz.
Aksine biraz molanın ilişkimize iyi geldiğini de rahatlıkla söyleyebilirim.
Hatta önümüzdeki ay 4-5 günlük bir tatil planı var eşimin ,bende o gittiğinde kendi arkadaslarımı yatılı olarak ağırlıycam ikimizde heyecanla gün sayıyoruz :)

O yapmıyor bu sıralamayı gelip bana geçen yıl seninle gittim bu yıl arkadaşlar ile gideyim mi demedi ki benim düşüncelerim bunlar ve evet konuyu kendimi rahatlatmak için açtım bişeyleri anlamaya çalışıyorum insanlar böyle üst üste birçok kişi aynı şeyleri söyleyince ben Bi ne oluyor ya hata bende mi dedim

Biz önce beraber gideriz
Sonrasında eşim isterse arkadaşlarıyla da gider
Bende sonra kızlarımla da giderim

Arkadaşım geliyor olsa da giderim ama gelmiyorlar

Bence bir sıkıntı yok

Ben de kiz arkadaslarimla ya da ailemle tatile cikabildigim icin esim de cikabilir. Amann asla yollamam diyenin ozguven eksikligi vardir bence.

Yaa kıyamam size belli ki çok seviyorsunuz ama tavsiyem yine de kendinizden çok verici olmayın. Bir süre sonra bu jestleriniz anlayışınız zorunluluğa dönüşmesin.
Ben olsam yılda tek bir seferlik tatile gidiliyorsa plana dahil olmak isterdim. Çünkü zaten küçük çocuğunuz var ve bir bebeğiniz daha olacak. Biraz bekar gibi hissetsin diyorsunuz da siz hiç hissedebilecek misiniz?
O yüzden yaptığınız fedakarlık gibi geliyor. Kıskançlıktan bağımsız. Bu benim mentaliteme mesela uymuyor, cefakar fedakar domestik görülmek istemiyorum

Geçen bayram bana sordu ben hem hamilelik hem çocukla uzun yol zor olur ayrıca bu yıl giderlerimiz çok diye istememiştim
Canim zaten sıkıntı bu, sen sıkışıriz diyip kendi keyfinden vazgeciyorsun ama esin bunu düşünmüyor. Neden tek tarafli fedakarlik yapiyorsunki? Neden esin düşünmüyor çocuğum olacak para onun icin lazim olur diye?

Eşim benim kız kıza tatile gitmemi istemeyeceği için ben de onun gitmesine izin vermem. Tek sebebim bu. Kendi kaybetti.

Derdin ne o zaman?

Bekar hayatı yaşamak istiyorum demiyor bu benim kendi düşüncelerim gittigi ücrete biz en fazla 1 gün tatil yapabiliriz galiba çadırda kalınacak çünkü ve inanın borçta olsa beni tatile götürsün diyecek kadınlar da var çevremde bu isyanı yapan duydum

Ben şunu da eklemek istiyorum kendimden örnek vereceğim.

Eşimin arkadaşlarıyla yapacağı tatille benimle yapacağı tatil anlayış olarak da farklı.

Ben 2 çocukla yeme içme derdi olmadan her şey dahil bir otelde 1 hafta kalmadan tatil yaptım demem şu saatten sonra. Onun da fiyatları malum erken rezervasyon yoksa orta halli bir işletmede 30 bin civarı tutar minimum. E artık gidiş geliş yakıt masrafı da önemli bir kalem.

Ama eşim arkadaşlarıyla çadır kuruyor uygun fiyatlı camping buluyor hiç bulamazsam arabada da yatarım diyor. Yemek olarak zeytin peynir karpuz ekmek görür bizim işimizi denize girip çıkalım yeter diyor. Yakıt dahil tüm masrafı da 3 4 kişi paylaşıyor.

Yani bu 2 tatili maddi olarak kıyaslayıp da benle tatile para bulamazken onlarla gitmeye nasıl para bulamazsın demem adama.

Anladım. Yani eşinizin tavrını, önceliklerini en iyi siz bilirsiniz,tek kişi çadırda kalınarak yapılacak tatil uygun olur tabi ailece otelde yapılacak olandan. Erkekler çok fazla konforda aramayabiliyor. Bu konudaki cevaplar da iyice kafanızı karıştıracak muhtemelen.

ablam seni üzerler bu kadar verici olma kendinden, başka da bişey demicem sana.

Ay tam nokta atışı yapmışsınız bizde de böyle işte yani şuan eşimin tatili 1.500 civarı Bi ücret tutuyor ki büyük ihtimalle bu sadece yol ve yemek parası çadırda kalma düşünceleri vardı emin değilim ama öyle yapacaklar benimle gitse çadırda kalamayız küçük çocuk vs yol masrafı desek zaten geçen yıl gittigi mizde o zamanın fiyatı ile 2.500 sadece yılda harcadık şimdi 5 6 bin bulur yani şuan onun gitmesi maddi durumumuz için sıkıntı oluşturmuyor ama beraber gitmemiz için uygun değil

Geçen bayram bana sordu ben hem hamilelik hem çocukla uzun yol zor olur ayrıca bu yıl giderlerimiz çok diye istememiştim
Siz çok enteresansınız :)
Hem para yok hem adam tatile çıkmak istiyor arkadaşlarıyla. Ve suan tatil fiyatları acayip uçuk. Ee bunlar arkadaşlarıyla barlara diskolara gidecek içecekler. Dünya para harcayacaklar
Sonuçta eğlenmeye gidiyorlar

eğer birlikte tatile gideceksek maddi açıdan izinlerden vs
oda arkadaşlarıyla bikaç gün gidebilir tabi
tek tatil hakkımız varsa gidemez net

şuanda böyle düşünüyorsunuz yalnız çocuk olunca düşünmezsiniz :)
çocuğun ilk bikaç yılında en azından gitmemeli

Hiç bişey anlamadım yani herkes eşitlikten verici olmaktan bahsetmiş zaten ortada eşit olmayan bişey olsa takık biriyim ne oluyor dur derim hani ama insanlar da haklı sonuçta eşimle ilişkimizi hayatımız tamamen bilmiyor anlatılan kadarına yorum yapılıyor

Ama ben gitmiyorsa onun gitmesine de bozulurum yani

Onun stres atmaya hakkı varsa benim de var dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…