• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esinin ailesini seven ve iyi anlasan var mi?

Merhabalar hanımlar, eşimin ailesi çok tuhaf ve anormal insanlar saygı sevgi aidiyet hissi hiç yok alışamadım hiç onlara yıllar geçmesine rağmen. Merak ediyorum bi ben mi böyleyim yoksa herkes benim gibi mi? Yorum yazarsanız sevinirim...
Ben de çok seviyorum iyi ki varlar, ameliyat oldum üç yıl önce geldi hep baktı, hamileliğim riskli şu an hep arayıp soruyor temizliğimi yapıyor, ilk zamanlar yemek yapıyordu kalkamıyordum. Evlendiğimden beri pazar alışverişimi bile onlar yapar, onlara gidince elim boş gitmeme izin vermezler. Eşim almıyor fazla diye ben şımarıp alıyorum bazen. 🤣 tabii ki karşılıklı ben her zaman saygı, sevgi gösterdim. Evlenirken durumları iyi değildi hep onları düşündüm. Daha saymadığım çok şey var, ailemden daha iyiler.

Eş ailesini eşimden çok seviyorum öyle söyliyim. Çünkü her zaman benim tarafımı tutuyorlar ve annesi annem gibi yaklaşıyor eşim suçlu ise eşime sen haksızsın diyebiliyor.

5 görümcem 5 kaynm var kp ve kv de de yaşıyor ha bide eltiler var tabi. 8 yıldır evliyim ilk yillar çat kapı gelirlerdi o zamanlar hepsinden nefret ederdim. Ama şuan herkes kendi hâlinde cat kapı gelmek yok öyle kimseyle büyük bir tartışma yaşamadım genel olarak seviyorum hatta şuan kv hasta o kadar üzülüyorm ki anlatamam.
Bir tek kayınpederden nefret ediyorum hiç zaman sevmedim bencil kelimesi bir insan olsaydı benim kp olurdu kesin

Tıpkı tüm insanlar gibi, kimisini çok severiz kimisini az severiz kimisini de hiç sevmeyiz. Benimkiler iyi insanlar, özellikle kayınvalidem ve görümcem. Görümcemle iyi arkadaşız, kayınvalidemi de tabi kendi annem gibi değil ama sevdiğin bir komşu teyze olur ya da okulda sevdiğin bir öğretmen, onun gibi seviyorum. Ama her ilişkide doğru mesafeyi bulmak önemlidir. Çok fazla yakın ya da iç içe olunursa (ki bu her ilişki için geçerli bence) melek olsa kanadı çarpar...

Eş ailesini eşimden çok seviyorum öyle söyliyim. Çünkü her zaman benim tarafımı tutuyorlar ve annesi annem gibi yaklaşıyor eşim suçlu ise eşime sen haksızsın diyebiliyor.

Bu çok önemli

benim ex kayınvalide yalan söyleyen oğlu içi ne var her evlilikte olur diyordu
güler misin ağlar mısın

seviyordum, iyi insanlardı
hepsi kendi halinde idiler
bana bir zararları olmadı
zaten çok görüşmedik
biraz mesafe de olması gereken bence

bizim zaten düğün öncesi mesafe girmişti. sonra ben tekrar yanaşmak istemedim. bi zararları da yok aslında ufak tefek laf sokmaları hariç. ama işte alışamıyorum. en baştan ilişkimiz iyi başlasaydı da ben yine böyle olurdum galiba, mizacım böyle. çok özenirim kayınvalidesiyle arası iyi olup “annecim annecim” diye gezenlere. ben hala amca teyze diyorum. hiç arayıp sormam. onlar arar. torunlarını görmeye gelirler, kalırlar, ağırlarım. bu kadar. bence yeterli.

eşimle annem ise tam tersi çok iyi anlaşırlar. ben beceremedim bi türlü bu aile işlerini.

Kayınvalidemle hic anlasamiyoruz pek konusmuyoruz ama kayinpederim seker gibi adam görümcemle de iyi anlasiyoruz.Yeni evliyken ikisiyle de ufak tefek pürüzler oldu ama hallettik zamanla cok sükür hic el gibi hissettirmiyorlar gönül isterdi ki kayinvalidemle de öyle olalim ama o kendini el yapmayı tercih etti yapacak bir sey yok canı sağolsun yine de.

Merhabalar hanımlar, eşimin ailesi çok tuhaf ve anormal insanlar saygı sevgi aidiyet hissi hiç yok alışamadım hiç onlara yıllar geçmesine rağmen. Merak ediyorum bi ben mi böyleyim yoksa herkes benim gibi mi? Yorum yazarsanız sevinirim...
Ben biraz bunun şans olduğunu düşünüyorum
Size karşı davranışları nasıl ?
Yani neye göre tuhaf ve anormaller.

Benim yetişme tarzım ve ailemle, eşimin ailesi arasında büyük farklar var. Bana da tuhaf gelen şeyler oluyor ama bunları kabul ediyorum çünkü kültür farkı var.

onları çok seviyorum. Kayınvalidem iyi ki varsın ❤️

Kendi ailemle büyümeseydim belki onlara da 30 yaşından sonra alışamazdım :D eşimin tarafı da bu şekilde. Kayınpederin karıştığı çok şey var giyim, nasihat, sigara vs vs. onun da kusurları var ama seviyorum. Eşim öyle kabul etmiş öyle sevmiş onları, ben de öyle seviyorum işte. Kötülüklerini de görmedim. Kaynanam her şeyimizi bilip, kayınpederden saklayan taraf :D Karışır işte şöyle yapalım, bunu yapın kızım oğlum diye. Bazen dinlerim, bazen duymam güler geçerim. O yaşlara geleceğiz ve ılımlı olmak gerek diye düşünüyorum bariz kötülük görmedikçe. Herkese de güzel anlatırım onları çünkü öyleler. Bana uymak zorunda değil kimse 🌸💜

Öyle bayılmıyorum onlar için ama nefrette etmiyorum.
ben onlara can kurban değilim onlarda bana :)
Orta derece mesafe en iyisi.
Ne küsüp düşman olacaksın,nede bacı kardeş.

Kayinvalidem cok sevgi dolu. Kendini cok guzel gelistirmis ve cok saygili. Bana karismaz. Siz daha cok arastiriyorsunuz, biliyorsunuz, goruyorsunuz der. Akil sorunca anlatir.

Maddi gucu hic yok gibi bir sey. Emekliler iste. Bu da benim onlardan hic bir maddi beklentim olmamasini sağlıyor. Eger zengin olsalardi bilmiyorum onu bunu yapsinlar diye beklermiydim ama su anki durumda bu hic bir beklentimin olmamasi , burada pek cok okudugum “onu yapmadilar, bunu almadilar” vesveselerini bende sifirliyor.

Elbetteki farkli kulturlerden geldigimiz icin pek cok bana mantiksiz gelen seyler oluyor onlarin hayatinda, ama tum bunlar onlarin hayati/gorgusu, beni ilgilendirmez.
su kültür tarafini bir aciklar misin orayi tam anlayamadim nasil bir farklilik olabilir ki ? örnek veriraen sevinirim canim ☺️

Onlardan zarar görüyorüm ben onlara nötr‘üm daha fazla nötr kalmayip tamamen hayatimizdan cikabilirim onu istiyorlar sanki 🤔

Eşimin ailesindeki herkesten nefret ediyorum. Konuşmuyorum görüşmüyorum da. Onlar da ben yokmuşum gibi davranıyorlar artık. Zorla telefona falan istemiyorlar. Arayamıyorlar da beni, engelledim çünkü😁

Diğer yandan kardeşimin eşine bakıyorum. Annem gibi bir kvsi olduğu için çok şanslı. Onların da anlaşamadıgı oluyor elbette ama ikisi de hatalı davranınca özür diler sarılır öpüşürler. Biz iki kız kardeş annemden ayrı şehirdeyiz, gelinimiz annemin yakınında kızı gibi oldu zaten. Ben de kız kardeşimden ayrı tutmam. Çok seviyorum. O da bizi seviyor.

Kısaca ben hiç sevmedim eş ailesini. Gelinimiz de hep çok sevildi ve sevdi.

Ben çok severim eşimin ailesini ama uzaktan.
Senede 1 2 kez denk geldiğimiz için de saygılı ve ideal bir ilişkimiz var.
10 küsür senede öğrendim ne olduklarını, artık böyle :)

Back
X