- 9 Ağustos 2014
- 3.895
- 2.800
- 333
- Konu Sahibi Gulgonca86
-
Simdi nasilsiniz? Bebeginiz buyudu mu, ne kadar oldu?
aynı kp bende de var 45 kiloydum hamile kaldığımda her gittiğimde verdiği örn şu
bizim eski bi komşumuz vardı konyalı kadın zayıftı benzetmek gibi olmasın aynı sen zor doğurdu çocukta zayıftı oda çok çay içiyormuş
çocuk doğdu 3 300 yine zayıf dediler beş kilo mu çıkarmam lazımdı bilemedim
sürekli düşük yapacakmışım gibi laflar etmişlerdi aman zayıfsın çocuğun düşer zaten bıdı bıdı of ne gereksiz konuşmalarmış insanı strese sokmaktan başka işe yaramıyorlarDaha ne olacakmış 3250 doğurdum bende canımdan can gitti ölüyorum sandım. Çok kolaysa kendi doğursaydı oğlunu tövbe est
yorumları okudum genelde herkes kayınvalideyi kayınbabayı suçlu çıkarmış peki gelinler??? Yok mu hiç sırf eşi kendi ailesine yakın olsun diye kendi tarafına çekip kayınvalideyi kayınbabayı evlatlarından uzaklaştıran??? Ben böyle tipleri çok gördümde ondan soruyorum...
sürekli düşük yapacakmışım gibi laflar etmişlerdi aman zayıfsın çocuğun düşer zaten bıdı bıdı of ne gereksiz konuşmalarmış insanı strese sokmaktan başka işe yaramıyorlar
Erken dogum riski bende yaşadım. Hiç karıştırma seni çok iyi anlıyorum : D 9ayhergün doğuruyodum onlara göre çocuk ölürse Allahın takdiri. Ay aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum
ben görüşmüyorum çünkü yaptıkları bini aşmıştı kv değil benim kp büyük sorundu hamileliğimi zehir ettiler çocuk doğunca sütünde mikrop var diyip elimden almaya çalıştılar bi türlü yaranamadım bende artık aldım çocuğumu o şehirden kaçtım eşimde tıpış tıpış geldi.
yorumları okudum genelde herkes kayınvalideyi kayınbabayı suçlu çıkarmış peki gelinler??? Yok mu hiç sırf eşi kendi ailesine yakın olsun diye kendi tarafına çekip kayınvalideyi kayınbabayı evlatlarından uzaklaştıran??? Ben böyle tipleri çok gördümde ondan soruyorum...
peki herşeyi yapıpta sırf maddi durumları yok diye yada kayınvalidesi toplum içinde kendini ifade ederken sıkılıyor diye davrananlara ne demeli. Bence her iki taraftanda kaynaklanıyor. Ben ilk önce büyüğe bakarım onun davranışı nasıl ondan sonra geline bakarım ve gelinin notunu veririm canım. Bana göre en büyük vicdansızlık eşinin ailesine sırt çevirip kendi ailene eşini çekmeye çalışmak.valla önce büyük olarak onlar insan olacaklar ailelerine girmiş bir insanı sarıp sarmalayacaklar sevip sayacaklar ondan sonra eger gelin yapmıyorsa o onun terbiyesizliğidir,
ne siz sorun ne ben söyleyim
Benim esim ailemle goruduyor,hatta hadi sizinkilere gidelim diye kendi teklif eder bazen Allah var bans cok iyi davraniyolar der her zaman.
çok sık olmamakla birlikte evet görüşür ama ben istediğim zaman giderim hatta bu aralar nerdeyse hergün ordayım ama eşim bişey demiyor çünkü sorunun annesinden kaynaklandığını o da biliyor sonuçta ben herşeye rağmen 8 yıl sırf eşimin hatırına kv me katlandımBenim merak ettiğim de eşiyle Gorusmeyen bayanların eşi acaba o bayanların ailesi ile gorusuyor mu?
peki herşeyi yapıpta sırf maddi durumları yok diye yada kayınvalidesi toplum içinde kendini ifade ederken sıkılıyor diye davrananlara ne demeli. Bence her iki taraftanda kaynaklanıyor. Ben ilk önce büyüğe bakarım onun davranışı nasıl ondan sonra geline bakarım ve gelinin notunu veririm canım. Bana göre en büyük vicdansızlık eşinin ailesine sırt çevirip kendi ailene eşini çekmeye çalışmak.
inan ki okuyunca ağladım çekmeyen bilemez yaşadıklarım geldi aklıma ben de her gelin arabası gördüğümde üzülürüm ne hayaller kuruyoruz ve neler yaşıyoruzHerkeste aynı dert. Kendi seviyenizde olmayan insanlarla sıkıntı yaşamak çok normal. Anasının eteğinde çıkamayan babasından onay almadan hareket edemeyen erkekler yüzünden bu durumdasiniz. Kv kp neden bu kadar sıkıntı çıkarıyor işte bu yüzden. Ailesine saplı gelismemis kişilikler yüzünden. Aile olmanın manasını kavrayamamis bu canlılar yüzünden hayatımız zehir oluyor.
Yok ana hakkı yok baba hakkı bik bik bik öterler peki ya kul hakki ne olacak?
Vicdanı olan adam gibi adam karısının yanında olur.
Bir söz var eskilerden ''gelin değil gevur'' derler. Ülke insanın çoğunluğu bu şekilde görüyor ogullarinin eşini. Satın alınmış bir mal! bedava hizmetçi...
Size herseyi yapma hakkını üstlerinde görüyorlar. Erkek egemen hayat ne yazıkki böyle. Erkek üstün kadın aşağı. Soyadımiz degisiyor kaya kovugundan çıkmışiz gibi. Hadi bunu boşverelim. Kokenimiz nereye ait olduğumuz değişiyor
Bakınız nüfus cüzdanı arkası. Ait olmadığımız bir yer bize memleket olarak dayatiliyor. Oraya ait misiniz? Orali mısınız? Hayır!
Kaciniz kendi çocuğuna istedigi ismi koyabildi. sebelebettin canlar ,sakız ana su lar . Çocuğa kp ismini.koymuslar. kundaktaki çocuk sanırsın kahvede 2 el oyun oynamış elinde tesbih belirip sakalı çıkacak...
Kendini geliştirmiş, eğitimli, kariyer sahibi bir kadın olsaniz da olmasaniz da bunu yasıyorsunuz.
Kadınların gözünün yaşına bakilmadigi ev içi şiddete maruz kaldığı, cığır cığır kesildiği, yakildigi kursunlandigi sokakta başına ne geleceği belli olmayan bir ülke burasi.
Ne zaman bir gelin görsem üzülürüm, düğün konvoyu duysam kimbilir neler yaşayacak diyerek içim sizlar.
Allah vicdansizlara merhamet versin...
YOK BENİ KOMPLE KESMİŞ SADECE EŞİM KALMIŞ YANINA DA KENDİ RESMİNİ YAPIŞTIRMIŞ VE BUNLARI DA BANA GÖSTERDİ
yani beni yanlış anlamayın görüşmeyenlerin muhakkak haklı sebepleri vardır.
ben mesela eşimin ailesi ile sorunum yokken görüşmek istemesem o da sorun çıkarır ben de ailenle görüşmem der diye düşünüyorum
ama haklı sebepleriniz varken eşlerinizde arkanızdaysa bence de en iyisi uzak durmak
acembuselik Allah sabır versin görüşmemekte sonuna kadar haklısın ben olsam ben de görüşmek istemezdim.
peki herşeyi yapıpta sırf maddi durumları yok diye yada kayınvalidesi toplum içinde kendini ifade ederken sıkılıyor diye davrananlara ne demeli. Bence her iki taraftanda kaynaklanıyor. Ben ilk önce büyüğe bakarım onun davranışı nasıl ondan sonra geline bakarım ve gelinin notunu veririm canım. Bana göre en büyük vicdansızlık eşinin ailesine sırt çevirip kendi ailene eşini çekmeye çalışmak.
haklı olabilirsin canım ama bana göre öyle gelinlerde var ki sanırsın aileyi karıştırmaya gelmiş huzursuzluk çıkarmak için kol geziyor
Az önce kendi olayımı anlattım ve bende başıma gelene kadar amaaan tartışma da iki kişinin suçu da vardır diyordum
Ama öyle olmuyormuş işte başıma gelince anladım
Sizin verdiğiniz örnek bir iki kişi için geçerlidir
Ama gerçekten oğlan anası olmayı, oğlunun evinde de kendi sözü geçmesini bekleyen, kaynana olmayı meziyet sanan o kadar çok kadın var ki.
Oğlu bekarken anasının evine uğramaz gezer aferin oğlan tabi gezecek evde mi duracak derler
Evlenince bi hafta gitmesin amann el kızı bizi uzak tutmaya çalışıyor moduna girerler
Malesef bu böyle artık kültürel bir şey mi bilinçaltlarına yerleşen bilmiyorum.
Ama köyde yaşayanı da sosyete olanı da doğulusunda da batılısında da aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?