- 28 Eylül 2022
- 1.365
- 5.074
- 88
- 38
- Konu Sahibi kardelenlerinsesi01
-
- #301
Hergün insan belki çocuğumun sesini duyayım diyebilir. Ama günde 3-4 çok fazla. Kadınlar da her gün annesiyle konuşuyor kimse ona laf etmiyor evet. Çünkü sanmam ki kadının annesi damat da benimle ille konuşsun, beni arasın, damat kızıma bu gün ne aldın, ne yedirdin vs vs desin.Ya iste bilinçli bir kv belki bu kadar göze batmaz , gerçekten bilemiyorum, o kadar bıktık ki bu kv teröründen hangisi normal onu da kestiremiyorum, benim kv çok bıktırdı bizi hergün aradı belki de o yüzden böyle düşünüyorum, suanda kv normallesti aramızda iyi şükür ama o ilk 2 yıl neydi Allahım resmen eşim arada kalmıştı, belki de kv ler daha bilinçli olursa bu ön yargı da yok olur gider toplumda
Anne evinden evlenip kendi evine geçmekle, hali hazırda aileden ayrı yaşarken evlenmek arasında da fark oluyor belki de.İlk sene herkes bir bocalıyor bence.
Kayınvalidem de ay oğlumun pijamasına sarılıp ağladım dedi. Bize gelince öyle sarılıp film izlemeye kalktı. Kocam oha anne delirdin mi dedi. O da anladı. Normale döndü.
ama o dönem benim annem de sabahları üzgün kalkıyorum. Alışmışım bıcır bıcır sesine diye arıyordu sabahları.
Kız yada erkek evlendirince bir alışma sürecine giriliyor. O süreçte ben ekstra dikkat edeceğim bu nedenle. En azından yansıtmayacağım.
Ama böyle saplantılı anneler cidden sıkıntı haklısınız
Amma kıskanmışsın be abla, öyle adamı bulsan herkesten iyi oturucan evde, herkesten iyi koca parası yiycen, kendi konunda doğru düzgün adam yok diye yakınıyordun, hatta bi tane görüştüğün adam Polonya 'dan mı ne dönünce mis gibi hem de genç hatunlar varken seni napayım gibi bişey demişti, bi düşün bakalım kim eğiliyor kim doğruluyor. Ya açmayayım diyorum diyorum zorla açtırdın bakalım hayırlısı.Hayvanlardan nefret ettiğimi kim söyledi ? 3 kedi annesiyim.
Ben sizi evde boş oturup tüm gün sitede millete laf yetiştirip asalak gibi koca parası yemiyorum.
Benim elimde mesleğim var. Bir erkeğin karşısında sizin gibi eğilen eziklerden değilim. Alın terimle çalışıyorum. Kul olmaktansa dul olmayı tercih ederim.
Ya tam "neden bu kadar gittiler kadının üstüne, çok zor şeyler yaşamış tabii ki erkeklere nefret duyması normal" diyecektim ki bu mesajınıza denk geldim. Üslup berbat orda hem fikiriz de düşünce yapınız da hiç hoş değil. İnsanların yaşam şartlarını bilmiyoruz ki asalak falan hoş şeyler değil. Ayrıca ne demek "erkek karşısında eğilen ezik"... Sizin baktığınız pencereden bakınca o kadınlar da "en azından elin erkeğinin karşısında eziklik yapmıyorum" diyebilir. Zira biz çalışan kadınlar da maaş aldığımız için en kötü patronun işini yapıyoruz. Evrak düzenlemek, ders anlatmak, evi temizlemek... Gibi gibi... Maddi anlamda rahat olup en azından çocuklarım doğduğu zaman bir süre ücretsiz izne ayrılıp onları büyütmek isterdim mesela... Ya da şuan çok yorgunum mesela. Ücretsiz izin hakkımı kullanmak isterdim... Ama yapamıyorum. Bence her kadın da "AA ezik kalmayayım" diyerekten iş hayatına katılıyor die bişey yok....Hayvanlardan nefret ettiğimi kim söyledi ? 3 kedi annesiyim.
Ben sizi evde boş oturup tüm gün sitede millete laf yetiştirip asalak gibi koca parası yemiyorum.
Benim elimde mesleğim var. Bir erkeğin karşısında sizin gibi eğilen eziklerden değilim. Alın terimle çalışıyorum. Kul olmaktansa dul olmayı tercih ederim.
Okurken başıma korkunç bir ağrı girdi ve devamını getiremedim. Yani hadi evlenene kadar bilemediniz eşinizin böyle bir mahluk olduğunu neden böyle sevgisiz saygısız bir adamdan çocuk yaptınız. Hem kendinize hem çocuğa yazık olmuş çok üzgünüm. Verecek tavsiye de yok ki. Ondan bi baltaya sap olmazİyi haftasonları kk. Geçen hafta bir konu açmıştım sizleri dinledim ve memlekete 3 saat uzaklıkta olan şehire atandım. Ama o günden beri varolan problemler biraz dahada büyüdü. Öncelikle eşim buraya atandığım için kin kustu. Babası öldüğü için annesininde kocası olduğunu o evin ve annesinin büyün ihtiyaçlarını onun karşılaması gerektiğini bağırarak anlattı. Bende hamileyim bu süreçte en iyisi senin yanında olmamdı dedim. Babası zamanında annesinin saçını okşamamış,hep dövmüş ,gezdirmemiş gün yüzü göstermemiş bu yüzden benim bu hayattaki önceliğim annem diyor. Kendimden bile önde gelir diyor. Memlekete gidince eşim beni anneme bıraktıktan sonra hiç aramıyor gitme vaktine kadar. Ama bakıyorum annesini yemeğe çıkarıyor, hediyeler alıyor evinin alışverişini yapıyor beraber mutlu storyler atıyorlar.Mesela bu haftasonu geldik benim kuaför ve bazı yerlerde randevum vardı. Bana sen işlerini kendin hallet ben annemin işlerini hallederim anca dedi. Bende otobüse böyle karnın burnunda binmek istemediğimi söyledim oralı bile olmadı. Bu konuyu kayınvalide ile konuştum. Kocam varkende oğlum benim kocamdı. Tabiki bana bakıcak benim geçimimi sağlayacak bir tane annesi var dedi ve bu durumdan memnun oldu sende bir oğlan doğur inşallah dedi. Hafta içi eşim işe gidiyor akşam gelip tv izliyor uyuyakalıyor. Haftasonu he rhaftasonu istisnasız memlekete geliyoruz ve ayrı takılmaya başlıyoruz üstelik hamileyim ve çok bunaldım. Her haftasonu gitmeyelim biraz gezelim birbirimize vakit ayıralım diyorum annemi memnun etmem lazım diyip gidiyoruz. Evet neler tavsiye edersiniz?
Rahat olacağına emin olsam bende isterim. Ama ben kızına oğluna göre daha düşkün bi anneyim sanırımBenim rahmetli annem de kızlarımı gurbete gelin vermem derdi 2 kız kardeş de gurbette evliyiz , ama o kadar rahatız ki anlatamam , bence gurbette olmak daha güzel, akraba içinde yaşanmaz...
Ya Kahharİnanmıyorum şok oldum. Eşimin babası vefat ettikten sonra kız kardeşinin babası oldugunu iddia ediyor.hatta onu okuttum diyor hatta tüm çeyizini yaptım evlendirdim diyor. Kayınvalidemde dünürleri ara ihmal etme sen kardeşinin babasısın dünür sensin diye baskı yapıyor hatta ve hatta kız katdeşinin bebeği oldu herşeyini aldırttılar bebeğin. Ben kendim hamile kaldığımda, baba olucaksın dediğimde ben zaten babayım dedi, babam öldükten sonra bu evin babasıda erkeğide been oldum zaten diyip hevesimi kursağımda bıraktı.
Bana sen biraz sallıyorsun gibi gelmişti, erkek anası değilim. Yok kaynana oğluyla tango yapıyormuş da, yok oğlumun kobrası şişti demiş de oğlunun donlarını koklarken kendinden geçmiş de... insanlar şaşırdıkça vites artırdın gibi ama neyse.Ben burada ayrı bir konu açtım. Bana çok kötü şeyler yazdı erkek anneleri hakaret ettiler. Benimle dalga geçti sitenin koğuş ağası gibi davranan erkek anneleri. Konuyu kapatmasını rica ettim site yöneticisinden.
Bu kadar olmasada benim eski eşimde annesine bağımlıydı bu yüzdende boşandık. Bu tipler değişmiyor maalesef. Tavsiye debileceğim sadece yolunuza bakın.İyi haftasonları kk. Geçen hafta bir konu açmıştım sizleri dinledim ve memlekete 3 saat uzaklıkta olan şehire atandım. Ama o günden beri varolan problemler biraz dahada büyüdü. Öncelikle eşim buraya atandığım için kin kustu. Babası öldüğü için annesininde kocası olduğunu o evin ve annesinin büyün ihtiyaçlarını onun karşılaması gerektiğini bağırarak anlattı. Bende hamileyim bu süreçte en iyisi senin yanında olmamdı dedim. Babası zamanında annesinin saçını okşamamış,hep dövmüş ,gezdirmemiş gün yüzü göstermemiş bu yüzden benim bu hayattaki önceliğim annem diyor. Kendimden bile önde gelir diyor. Memlekete gidince eşim beni anneme bıraktıktan sonra hiç aramıyor gitme vaktine kadar. Ama bakıyorum annesini yemeğe çıkarıyor, hediyeler alıyor evinin alışverişini yapıyor beraber mutlu storyler atıyorlar.Mesela bu haftasonu geldik benim kuaför ve bazı yerlerde randevum vardı. Bana sen işlerini kendin hallet ben annemin işlerini hallederim anca dedi. Bende otobüse böyle karnın burnunda binmek istemediğimi söyledim oralı bile olmadı. Bu konuyu kayınvalide ile konuştum. Kocam varkende oğlum benim kocamdı. Tabiki bana bakıcak benim geçimimi sağlayacak bir tane annesi var dedi ve bu durumdan memnun oldu sende bir oğlan doğur inşallah dedi. Hafta içi eşim işe gidiyor akşam gelip tv izliyor uyuyakalıyor. Haftasonu he rhaftasonu istisnasız memlekete geliyoruz ve ayrı takılmaya başlıyoruz üstelik hamileyim ve çok bunaldım. Her haftasonu gitmeyelim biraz gezelim birbirimize vakit ayıralım diyorum annemi memnun etmem lazım diyip gidiyoruz. Evet neler tavsiye edersiniz?
Seks yaparlar yakında böyle giderse yuh. Koca demek seks demek değil mi yaoğlum benim kocam ben annemin kocasıyım falan o ne öyle öğğğk.
Bu yazdiktan sonra hic mi utanmadi terbiyesiz kadin! Midem bulandi bi ogluyla ens*st il*skiye girmedigi kaldi!!Kocam varkende oğlum benim kocamdı.
Bence öyle zaten. Yani ilişkileri var.Bu yazdiktan sonra hic mi utanmadi terbiyesiz kadin! Midem bulandi bi ogluyla ens*st il*skiye girmedigi kaldi!!
Seks yaparlar yakında böyle giderse yuh. Koca demek seks demek değil mi ya
Katılıyorum kesinlikle bu anne oğul ilişkisi değil konu sahibi iyi gözlemleBence öyle zaten. Yani ilişkileri var.
Muhtemelen konuyu hortlatacağım, ama başka bir konuda yazdıklarınıza denk gelince hesabınıza girdim yorumlarınıza baktım. Öncelikle çook geçmiş olsun hayatınızdan böyle iğrenç insanlar geçtiği için. Çocuksuz boşanmanıza çok sevindim.Kayınvalidem çok zor günler yaşamış. Oğlu dışında hayatta hiç kimsesi hiç arkadaşı sohbet ettiği kimse yok. Yaşından dolayı hoş gördüm başlarda. Sevgiyle muhabbetle yaklaştım.
Olduramadım. Bir kez cinnet geçirdim evdeki tüm süs eşyalarını tabakları parçaladım. Hastaneye kaldırıldım 2 tane diazem yedim kalçamdan.
Ve ben burada konu açtım. Buraya utanmadan yorum yazan erkek anneleri , bana orada da hakaret etti.
Çünkü erkek anneleri böyle. Bu ülkenin erkek anneleri inanılmaz hırçın. Erkek çocuk sahibi oldukları için inanılmaz kibirliler.
Erkek çocuk doğurmak hala ülkemizde bir ayrıcalık.
Kız çocuk doğduğunda annelerin yüzü düşüyor.
Bir de kocasıyla arası iyi olmayan, boşanan, vefat etmiş, terkedilen kadınlardan ben çok korkuyorum. Babası sağ olmayan veya ailesi boşanmış erkekler bana teklif ettiğinde kabul etmiyorum yüzlerine de söylüyorum çünkü bakın ben çok acı çektim. 17 kilo verdim. 32 kilo oldum hastanede yattım annem kahroldu. Babam kayınvalidemi gebertecekti.
Maaşımın yarısı psikiyatriye gidiyor. Uyku hapları alsam da uyuyamıyorum.
Hakim, karşı tarafın avukatı, eski eşimin tüm akrabaları, eski eşim .. herkes beni haklı buldu yüzüme de söylediler ama ben HAKLI OLMAK İSTEMİYORUM ! MUTLU OLMAK İSTİYORUM !!
Bir pazar günü eşimle kahvaltı yapıp eşofmanlarımızı giyip parkta deniz kıyısında yürümek istiyorum.
Eşimle yürürken tik olmuştu ikimiz de telefonlarımıza sık sık bakıyorduk acaba kayinvalidem bizi aradı mı diye !
Havuza yürüyüşe kafeye giderken korkarak gidiyorduk.
Hava kararmadan evde olmaz isek kayınvalidem beni kenaraya çekip azarlıyordu oğlumu benden uzaklaştırıyorsun diye
Evlerimiz karşılıklı olduğu halde kayınvalidem görüntülü arıyordu. Yatak odasının ışığı açık niye uyutmuyorsun oğlumu diye gece 01.25'te kayınvalidem beni arıyordu özel anlarımızda !! açmaz isek ısrarla arıyordu.
Bir keresinde gece 03.20'de geldi terliklerle pijamayla geldi. Güvenlik bizi aradı. Eşime dediler ki anneniz sizi arıyormuş açmamışsınız telefonu duymadınız sanırım..
Eşim kayınvalidemi kucakladı. Salona koltuğa yatırdı. Sarılıp uyuyakaldılar. Üzerlerine ben battaniye örttüm.
Ben kayınvalide ve aslaaaa erkek çocuk istemiyorum.
Annesi vefat etmiş biriyle evlenmek isterim ve kesinlikle kız çocuk istiyorum.
Eleştirdiğim kişilere dönüşmekten ölesiye korkuyorum. Bir genç kızın umutlarını hayallerini ideallerini çalmak, bir evliliği yıkmak, gözyaşı istemiyorum.
Ben çok çektim sen çekeceksin zihniyetinde erkek anneleri.
Ya annemin kocasiyim diyorsa her ihtiyacini mi karsiliyor? Bunlar sapik ya ikiside. Bunu asla baba yapmamaliydiniz. Ama olan olmus. Sahsen davami ona göre ikisini de rezil ederek acardim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?