- Konu Sahibi melikex
-
Liseyi bitirdiğim günden beri ailemden harçlık almadım, üniversite hayatım boyunca da hep çalıştım üstelik ailemin maddi durumu gayet iyiydi.
Kendi anne-babamdan para almaya çekinirken kocamın eline bakmayı düşünemiyorum bile.
Daha önce de yazmıştım bir kadın nasıl ki eşinin çalışmasını istiyorsa erkek de eşinin çalışmasını isteyebilir.
Çok merak ediyorum, "eşimin maddi durumu yeterli, çalışmama gerek yok" diyen bayanların kaçı bir evi geçindirebilecek para kazanabiliyor olsa "benim maddi durumum iyi, eşimin çalışmasına gerek yok" diyip kocalarının evde oturmasına hoş bakarlar. Açıkcası benim eşim kalkıp bana senin kazancın ikimize de yeter ben artık çalışmayacağım dese bunu hoşgörmem, aynı şeyi kalkıp ben de ona söylemem.
öyle düşünmüyorum
kabul eden olur etmeyen olur ama hayatta iş bölümü bellidir
kadın esktradan çalışır çalışmaz o tercih meselesi
ama kadının evi geçindirebilecek para kazanmasıyla erkeğinki aynı değil
adı üstünde erkek
kadının parası yetiyor diye erkeğin evde oturması fikir bile çok komik
Kesinlikle kadın erkek her konuda eşittir. Kadın da erkekte çalışacak.Hayat müşterek, Erkekte evde her işi yapmalı, Bence her konuda kadın erkek eşit olmalı, Evde bile bir iş bölümü olmalı. Kendini eve mahkum eden kadınları hiç anlamıyorum.Hele erkek çalışmalı, kadın evine bakmalı diyen zihniyetleri anlamıyorum , Sizler yüzünden kadınlar ilerleyemiyor. Erkekler kadınları sadece çocuk bakan , ev işi yapan , erkeğine hizmet edip ,her dediğini yapan yaratık olarak görüyor. Çok şımartıyorsunuz erkekleri bayanlarrr... Vazgeçin artık şu huyunuzdan. Kendinize gelin. Azıcık gelişim lütfen.Çalışmak mı size ağır geliyor , başkasına muhtaç olmamak mı??
işte ben bu hayatta şu bellidir gibi laflara tamamen karşıyım, herkesin ilişkisi, ailesi, dünyaya bakışı, hayattan beklentisi farklıdır.
benim orta okul arkadaşımın annesi çalışıyorken babası işi bırakmıştı, çünkü annesi daha çok maaş alıyordu. adam evin yemeği, alışverişi, çocukların ödevi, okulu, bakımı hepsiyle ilgileniyordu.
kadının parası yetiyor diye erkeğin evde oturması fikri ne kadar komikse erkeğin parası yetiyor diye kadının evde oturması da o kadar komik, erkeğin çalışıp çalışmaması tercih meselesi olmuyor da kadınınki nasıl oluyor anlamıyorum.
herkesin fikrine saygım var tabi, ama çalışmaktan daha zoru eşinden şiddet görüp, hakaret işitip ya da aldatılıp gidecek yeri, yapacak işi olmadığı için yaşadıklarını sineye çekip oturmaktır.
Kesinlikle her kelimesine katılıyorum, kadınlar eziliyor, hor görülüyor diyoruz ama kendini bu duruma düşürenler kadınların kendileri...
Kadının yeri evidir, kadının görevi evini temizlemek çocuk bakmaktır, kadın dediğin kadınlığını bilecek diyen kadınlar var oldukça bu kadın milleti daha çok acı çeker...
kadının iyi bir işte çalışması için iyi bir eğitim alması gerekiyor tabi ki. artık üniversite mezunları bile kolay kolay iş bulamıyor.erkekler okumasa da iş yapar ama kadın okumalı ki düzgün bi ortamda çalışabilsin.
kimsenin çalışıp çalışmama kararını yargılama hakkımız yok bence. ama benim tek üzüldüğüm kesim, yıllarca üniversite okuyacağım diye dersanelerde koşturan,özel ders alan, zar zor üniversite kazanıp 4-5 yıl okuyan,okulu bitiren, master yapan doktora yapan kadınların gidip de koca buldum diye evinde oturması. ben buna şaşıyorum işte. aklım almıyor. isteyip de okuyamayan kızlarımıza acıyorum böylelerini görünce. niye okudun madem demezler mi insana? türkiyede üniv. kazanmak kolay mı? bitirmek kolay mı? bu da bi tercih meselesi tabi nihayetinde
ben anlayamadıklarınızdan biriyim
üniversite kazanmak kolay değil ama bunda hak yeme de söz konusu değil
ben dershaneye gitmedim,özel ders almadım liseyi bitirip girdim kazandım
yüksek onur belgeleri ile üniveristeyi bitirdim
okulda eşimle tanıştım şimdi çalışmıyorum zaten oldum olası çalışmaya sıcak bakan biri değildim
yani yılarca dershaneye giden,özel ders alan ya da hiç birini yapmadan kazanamayanlar için üzülemem ki ben de kendi hakkımla kazandım okudum
niye okudun diyenleri de ben anlamıyorum
okumazsın ,bu devirde okumadan olur mu
okursun ,niye çalışmıyorsun
yahu keyif benim değil mi :86::86::86::86:
okudum diplomamı aldım,her konuda söz hakkım var,her şeyden az çok anlarım, bilgiliyim ,eğitiliyim,kendimi ifade edebiliyorum bi sürü şey bunlar yeter de artar bana
saygılarrrr
arim sana katılıyorum ben de şunu anlamıyorum.
kadın çalışır ha Türkiye standartlarında bir kişinin alacağı maaş aşağı yukarı bellidir.e tabi işe gidenin kadınınkiyle evde duranın bir olur mu?ayakkabısı,kıyafeti,makyajı ,saçı her daim yapılacak.e insan içine çıkılıyor salaş da olunamaz.yolu ve oradaki yeme içmeyi de kat,çocuğun kreşi,evin temizlikçisi.
deeerkeeen ne kaldı o maaşdan geriye taş çatlasın 100 lira ya kalır ya kalmaz.ha bunun içinde çocuğunu anasız,kocanı eşsiz,evini hanımsız bırakmaya değmez diyorum.e kendini o kadar paralamaya da değmez.bence onlarınki de biraz eş dost çarşıda pazarda görsüne giriyor.
Liseyi bitirdiğim günden beri ailemden harçlık almadım, üniversite hayatım boyunca da hep çalıştım üstelik ailemin maddi durumu gayet iyiydi.
Kendi anne-babamdan para almaya çekinirken kocamın eline bakmayı düşünemiyorum bile.
Daha önce de yazmıştım bir kadın nasıl ki eşinin çalışmasını istiyorsa erkek de eşinin çalışmasını isteyebilir.
Çok merak ediyorum, "eşimin maddi durumu yeterli, çalışmama gerek yok" diyen bayanların kaçı bir evi geçindirebilecek para kazanabiliyor olsa "benim maddi durumum iyi, eşimin çalışmasına gerek yok" diyip kocalarının evde oturmasına hoş bakarlar. Açıkcası benim eşim kalkıp bana senin kazancın ikimize de yeter ben artık çalışmayacağım dese bunu hoşgörmem, aynı şeyi kalkıp ben de ona söylemem.
ben anlayamadıklarınızdan biriyim
üniversite kazanmak kolay değil ama bunda hak yeme de söz konusu değil
ben dershaneye gitmedim,özel ders almadım liseyi bitirip girdim kazandım
yüksek onur belgeleri ile üniveristeyi bitirdim
okulda eşimle tanıştım şimdi çalışmıyorum zaten oldum olası çalışmaya sıcak bakan biri değildim
yani yılarca dershaneye giden,özel ders alan ya da hiç birini yapmadan kazanamayanlar için üzülemem ki ben de kendi hakkımla kazandım okudum
niye okudun diyenleri de ben anlamıyorum
okumazsın ,bu devirde okumadan olur mu
okursun ,niye çalışmıyorsun
yahu keyif benim değil mi :86::86::86::86:
okudum diplomamı aldım,her konuda söz hakkım var,her şeyden az çok anlarım, bilgiliyim ,eğitiliyim,kendimi ifade edebiliyorum bi sürü şey bunlar yeter de artar bana
saygılarrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?