Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

altına imzamı atarım.

öyle düşünmüyorum

kabul eden olur etmeyen olur ama hayatta iş bölümü bellidir
kadın esktradan çalışır çalışmaz o tercih meselesi
ama kadının evi geçindirebilecek para kazanmasıyla erkeğinki aynı değil
adı üstünde erkek
kadının parası yetiyor diye erkeğin evde oturması fikir bile çok komik

işte ben bu hayatta şu bellidir gibi laflara tamamen karşıyım, herkesin ilişkisi, ailesi, dünyaya bakışı, hayattan beklentisi farklıdır.

benim orta okul arkadaşımın annesi çalışıyorken babası işi bırakmıştı, çünkü annesi daha çok maaş alıyordu. adam evin yemeği, alışverişi, çocukların ödevi, okulu, bakımı hepsiyle ilgileniyordu.

Kesinlikle kadın erkek her konuda eşittir. Kadın da erkekte çalışacak.Hayat müşterek, Erkekte evde her işi yapmalı, Bence her konuda kadın erkek eşit olmalı, Evde bile bir iş bölümü olmalı. Kendini eve mahkum eden kadınları hiç anlamıyorum.Hele erkek çalışmalı, kadın evine bakmalı diyen zihniyetleri anlamıyorum , Sizler yüzünden kadınlar ilerleyemiyor. Erkekler kadınları sadece çocuk bakan , ev işi yapan , erkeğine hizmet edip ,her dediğini yapan yaratık olarak görüyor. Çok şımartıyorsunuz erkekleri bayanlarrr... Vazgeçin artık şu huyunuzdan. Kendinize gelin. Azıcık gelişim lütfen.Çalışmak mı size ağır geliyor , başkasına muhtaç olmamak mı??

kadının parası yetiyor diye erkeğin evde oturması fikri ne kadar komikse erkeğin parası yetiyor diye kadının evde oturması da o kadar komik, erkeğin çalışıp çalışmaması tercih meselesi olmuyor da kadınınki nasıl oluyor anlamıyorum.

herkesin fikrine saygım var tabi, ama çalışmaktan daha zoru eşinden şiddet görüp, hakaret işitip ya da aldatılıp gidecek yeri, yapacak işi olmadığı için yaşadıklarını sineye çekip oturmaktır.

Kesinlikle her kelimesine katılıyorum, kadınlar eziliyor, hor görülüyor diyoruz ama kendini bu duruma düşürenler kadınların kendileri...
Kadının yeri evidir, kadının görevi evini temizlemek çocuk bakmaktır, kadın dediğin kadınlığını bilecek diyen kadınlar var oldukça bu kadın milleti daha çok acı çeker...

kabalık olsun diye yazmıyorum ama bu örnek beni güldürdü
o zaman çocuğu da erkeğin doğurması ,emzirmesi fln gerekir bi o kalmış

her çalışmayan kadın şiddet görüyor,eziliyor fln
yok öyle bir şey
çalışan bi sürü kadının da aynı şeyleri yaşadığını her gün duyup görüyoruz
mesele kadının kendi parasını kazanması değil karşısındakinin insan olması o apayrı bi konu
ama gerçketen şaşırarak okyorum yani erkeğin de kadın gibi çalışmama hakkına sahip olduğunu düşünen çok kişi var
ben öyle erkeğe saygı duymam:82:

her kadın üst düzel yönetici olmuyor
iş hayatı diye bakılan yerde çoğu kadın ya temizlikçi ya garson ya da bunun gibi işlerde çalışıyor

ya da bazı kadınlar evi temzilemeyi,çocuk bakmayı kendine yediremeyip başka işlerde çalışırken, bu işler için yine bir hemcinsini bulup ona para veriyor
ne oluyor dön dolaş evi temzileyen çocuk bakan yine kadın ama nedir o kadın siz değilsizniz başka bir kadın
bu durumda ben evimde paşa paşa otururken ,canım ne zaman ne isterse yapabilirken-ki bunun için zengin olmak da gerekmezken-tıkış tıkış otobüslerle işe giden,patronundan azar işiten ve o işi bırakma lüksü olmayan kadın mı daha özgür,biliçli,aydın eşit falan filan
yoksa ben mi

kadının iyi bir işte çalışması için iyi bir eğitim alması gerekiyor tabi ki. artık üniversite mezunları bile kolay kolay iş bulamıyor.erkekler okumasa da iş yapar ama kadın okumalı ki düzgün bi ortamda çalışabilsin.
kimsenin çalışıp çalışmama kararını yargılama hakkımız yok bence. ama benim tek üzüldüğüm kesim, yıllarca üniversite okuyacağım diye dersanelerde koşturan,özel ders alan, zar zor üniversite kazanıp 4-5 yıl okuyan,okulu bitiren, master yapan doktora yapan kadınların gidip de koca buldum diye evinde oturması. ben buna şaşıyorum işte. aklım almıyor. isteyip de okuyamayan kızlarımıza acıyorum böylelerini görünce. niye okudun madem demezler mi insana? türkiyede üniv. kazanmak kolay mı? bitirmek kolay mı? bu da bi tercih meselesi tabi nihayetinde

ben anlayamadıklarınızdan biriyim
üniversite kazanmak kolay değil ama bunda hak yeme de söz konusu değil
ben dershaneye gitmedim,özel ders almadım liseyi bitirip girdim kazandım
yüksek onur belgeleri ile üniveristeyi bitirdim
okulda eşimle tanıştım şimdi çalışmıyorum zaten oldum olası çalışmaya sıcak bakan biri değildim
yani yılarca dershaneye giden,özel ders alan ya da hiç birini yapmadan kazanamayanlar için üzülemem ki ben de kendi hakkımla kazandım okudum
niye okudun diyenleri de ben anlamıyorum
okumazsın ,bu devirde okumadan olur mu
okursun ,niye çalışmıyorsun
yahu keyif benim değil mi :86::86::86::86:
okudum diplomamı aldım,her konuda söz hakkım var,her şeyden az çok anlarım, bilgiliyim ,eğitiliyim,kendimi ifade edebiliyorum bi sürü şey bunlar yeter de artar bana

saygılarrrr

bu konularda da yazdıkça yazıyorum ama sustum
fazlası kendi fikrimi kabul ettirme çabası oluyor ki hoş değil
çalışınca mutlu olan çalışsın
benim gibi evinde mutlu olan da otursun
herkesin kendi tercihi

arim sana katılıyorum ben de şunu anlamıyorum.
kadın çalışır ha Türkiye standartlarında bir kişinin alacağı maaş aşağı yukarı bellidir.e tabi işe gidenin kadınınkiyle evde duranın bir olur mu?ayakkabısı,kıyafeti,makyajı ,saçı her daim yapılacak.e insan içine çıkılıyor salaş da olunamaz.yolu ve oradaki yeme içmeyi de kat,çocuğun kreşi,evin temizlikçisi.
deeerkeeen ne kaldı o maaşdan geriye taş çatlasın 100 lira ya kalır ya kalmaz.ha bunun içinde çocuğunu anasız,kocanı eşsiz,evini hanımsız bırakmaya değmez diyorum.e kendini o kadar paralamaya da değmez.bence onlarınki de biraz eş dost çarşıda pazarda görsüne giriyor.

:78::78::78::78:
canım çok haklısın bence de:13: ama işte herkes farklı düşünüyor
burada yüz yüze tanımadığım insanlara yorum yazıyorum .belki normalde olsa tek kelime etmem ya da güzel güzel tartışırız ama ben şimdi düşündüklerimi çat çat yazsam kırılan olur alınan olur
sanal ortamda değmez o yüzden de susuyorum

gayet güzel ve net bir yorum. kadın canı isterse çalışacaksa, eşine de böyle bir hak vermeli o zaman. bazı bayanlar kendilerini prenses sanabilir ama ben erkek muhakkak evi geçindirmeli, kadına bakamıyorsa almamalı tarzında yorumlara kızıyorum. bir evi tam geçindirmeye gücü olmayan erkekler evlenemesin mi yani? hani aşık olduktan sonra bu işin şartı mı olur diyordunuz ne oldu? şimdi de evi geçindiremeyecekse evlenmesin diyorlar bazıları. saçma.
şu zor hayat şartlarında erkeklerden böyle bir beklenti niye?
elbette ki aşk, evlilik olaylarında şart getirmek hem yanlış hem de büyük konuşmak olur bence. ama hayatın da ne getireceği hiç belli olmaz. hayat müşterekse her alanda müşterektir.

Ben de çalışan bir bayanım ve bu durumdan da oldukça mutluyum aksini düşünemiyorum bile.Eşimin maddi durumu iyi bana çalışma dese ben yine de çalışırım.Bu benim kendime saygımla, kendime olan güvenimle alakalı bişey.Üretmek bu hayata bişeyler katmak,kendi ayaklarımın üstünde durabilmek çok güzel bişey.Bence her bayanın yapması gereken de bu....

hiç bir şey beceremeyen insan kocam bana bakmak zorunda der. yani evliliği ağırlığını başkasına yüklemek için görebilir. becerikli kadın ise boş durmaz evde el işi yapar, satar, boş durmak istemez yani. bir de başkasına bağımlı gibi yaşamak istemez. bizimki gibi ortalama geliri olan kişilerin daha iyi yaşam şartlarına ulaşabilmek için çalışması gerekebilir. zaten üniversite eğitimi almamın amacı da bir meslek sahibi olabilmekti, okuma aşkımı doyurmak, entellektüel olmak için değil. ha eşim zengin olur ve sigortamı yatırır, istediğimiz yaşam standardını da tek başına karşılarsa amenna. ama ev kadınlığı bana göre değil. tüm gün ev temizle, çocuk bak... evde oturdukça iş buluyor insan. en ufak toz gözüne batıyor, iş hayatı da zor ama ev kadınlığı da insanı hasta edebiliyor..:)

tabiki kadın çalışabilir ama bazı erkekler varki kadının babası zengin olacak çalışacak tarzında konuşmalar yapması maddi yat gereği evlilik yaptığını gösterir ayrıca kadınlar hassastır doğum yapacak herşeyle o ilgilencek çalışan bir sürü arkadaşım var eşleri evde hiç yardım etmiyor üstüne birde eşlerinin çalışmasını istiyolar kadını hem evde ezip hemde iş hayatının ağırlığını yüklüyolar öncelikle kadın çalışmak istiyorsa çalışmalı erkek belirleyemez kadın ilk görevi çoçuğunu yetiştirmek benim eşim benim illaki çalışmamı istese çok rahatsız olurum imkanlar doğrultusunda sevilidğimi düşünürüm şeçimime bırakmalı ayrıca kdınlar hem iş hem ev hem çoçuklar arasında kalıp erkeklerden önce çöküyorlar..

birde sürekli çalışan kadının kendine güveni olur ayakları üstünde durur laflarıda bana şaçma geliyor önemli olan eğitimli olmak bilgili olmaktır yani ben çalışmıyorum iyi bir işimde olabilir çokta iyi olabilir ama her kadın çalışmalı diye bir durum yok her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmayabilir ben işteyken çoçuğumu düşünceksem onu başkalarının elinde şekillendireceğime çalışmam dedim kararımı böyle verdim..

Eşimin maaşı çok şükür ev kredisi ödediğimiz halde yetiyor,ucu ucuna denk geliyor diyelim
ama ben çalışıyorum ve bu durumdan çok mutluyum
bende okudum yaşım geçmesin dedim ve hala çalışıyorum,evliliğimin ilk 5 ayı işsizdim eski işimden kriz nedeniyle çıkarılmıştım.Çok şükür hiç darlık zorluk çekmedik,şimdi daha rahat geçiniyorum,ev kredisi haricinde borcum yok,yılda 2 kere tatile gidebiliyorum,çalışmasam bunları yapamazdım...

yorumumda da dediğim gibi. tercih meselesi ama üzülüyorum ben sadece kınamıyorum kesinlikle.verilen emeklere yazık. bir çok kızımız okumak isteyip de okuyamıyor bu ülkede. okusalar belki bazı kalıplarından kurtulabilecekler, hayatlarını kurtarabilecekler. sizin ihityacınız yok belki ama anadoluda okula gidip iş bulmak için fırsatları zorlayan,ailesine bakmak için tek şansı bu olan ama okuyamayan onlarca binlerce kızımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…