yorumumda da dediğim gibi. tercih meselesi ama üzülüyorum ben sadece kınamıyorum kesinlikle.verilen emeklere yazık. bir çok kızımız okumak isteyip de okuyamıyor bu ülkede. okusalar belki bazı kalıplarından kurtulabilecekler, hayatlarını kurtarabilecekler. sizin ihityacınız yok belki ama anadoluda okula gidip iş bulmak için fırsatları zorlayan,ailesine bakmak için tek şansı bu olan ama okuyamayan onlarca binlerce kızımız var.
Sanırım hala burada çoğu arkadaşımız, ev işi, yemek, çocuk bakımı gibi konuları kendi asli görevleri sanıyor ve iş hayatının buna engel olacağını düşünüyorlar. Çocuk doğurmak için doğum izni ve süt izni var, yani çalışmak doğuma engel değil, iş arkadaşlarımın çoğu birer anne ve mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar. Ev işleri ve yemek de sizin yapmak zorunda olduğunuz işler değil, ben son 2 yıldır eşimden önce eve geldiğim için yemek hazırlıyorum, öncesinde o benden önce geliyordu ve yemeği hazırlayıp ortalığı toparlıyordu, haftada bir yardımcımız gelip temizlik yapar onun dışında en az iki günde bir süpürge açılır ve ben 6 yıla yaklaşan evliliğimde bir kez bile süpürge açmadım, eşim de hiç bir zaman bunu yüksünmedi çünkü yemek ve ev işleri benim olduğu kadar onun da görevi, evi tek başıma mı kirletiyorum ki tek başıma temizleyeyim
İş hayatında kendini paralamaktan korkan arkadaşlarımın ev işleriyle kendilerini nasıl paraladıklarını görüyorum...
2007 de eşim 6 ay askere gitti sonrasında da 6 ay işsiz kaldı, bu süreçte en ufak maddi sorunumuz olmadı, kimsenin yardımına muhtaç olmadık, yine gezdik tozduk tatilimizi yaptık, acaba çalışmayan ve ciddi bir birikimi olmayan kadınların eşleri 1 yıl çalışamasa ne yapacaklar?
Kimseye zorla çalışın, evde oturmayın demiyorum, ama bir eğitimci olarak dileğim, lütfen kızlarınızı okutun, meslek sahibi olsunlar, çalışıp çalışmamaya kendileri karar versinler, okuyamasa da meslek sahibi olsun kızlarımız, bayanın çalışmasına karşıyım diyip ev kızları yetiştirmeyin, yarın kimin ne olacağı belli olmaz...
ben çalışmıyorum ev işleriylede kendimi paralamıyorum kimsede kendini paralamıyor zaten 1 yaşında kızım var şimdiden eğitimiyle ilgili bir sürü planlarım var yani ben anlamıyorum çalışan bayanlar çalışmayanları eğitime karşımı görüyor bu nasıl bir üslüp burda çalışmayan çoğum arkadaş imkanlarımız el verdiği için çalışmıyoruz dediğimiz halde siz ev kızı yetiştireceğimizi düşünüyorsunuz ben kızımın okula gitmesine 5 6 sene olduğu halde en iyi okulu en iyi öğretmeni okul öncesi gideği tüm aktiviteleri ayarladım yani çalışmıyoruz diye çoçuklarımız ev hanımı olmaz yani korkmayın..
ha yani arkadaş okuyarak o kişilerin yerini mi işgal etti.o halde "aslında çalışmasam da olur ama bu benim tercihim" diyenlerde şu anda ailesini geçindirmek zorunda olan,bir sürü çocukla aç kalmış,belki intiharı düşünen insanların yerini işgal ediyorlar.birkaç krem daha fazla alabilmek için..
akilli bidik, inan senin yorumlarini görünce cok seviniyorum ve cok egleniyorum.
Canimsin ya. Simdi kusurumuza bakma biz calisan kadinlar olarak daha düdüklü tencereyi icat etmedik ama en azindan ülkemize, vatanimiza katkida bulunuyoruzki sizin gibi evde oturanlarda yasayabilsin cünkü bizim vergilerimizle, devlet okullar yapabiliyor, yol yapabiliyor.
Birde haklisin ya, sekreter ve diger mesleklerdekiler sabahtan aksama laklak yapiyor, cok bulundun degilmi calisma ortamlarinda?
Evet ÜRETMEK kadar güzel birsey olamaz, her gün aktif, bakimli ve neseli bir sekilde evden ise gidiyor ve mutlu sekilde eve dönmek gibisi yok.
Esimle beraber evi toplar yemek yapariz hatta temizlikci kadina bile ihtiyacim yok.
Hicbir etkenlikleri esimle kacirmiyoruz, sergidir, sinemadir, tiyatrodur hatta gece eglencelirmizdir.
Sanki ev isi neymis gibide, sip sak, bizim gibi pratik kadinlara viz gelir tiris gider alim Allah.
Biz öyle isden korkmaz ve üsenmeyiz.
Onun icinde hep aktif, neseli, formunda (cünkü yemek yemeye vakit yok ), bakimli, bayanlariz Allaha sükürler olsun.
akilli bidik, inan senin yorumlarini görünce cok seviniyorum ve cok egleniyorum.
Canimsin ya. Simdi kusurumuza bakma biz calisan kadinlar olarak daha düdüklü tencereyi icat etmedik ama en azindan ülkemize, vatanimiza katkida bulunuyoruzki sizin gibi evde oturanlarda yasayabilsin cünkü bizim vergilerimizle, devlet okullar yapabiliyor, yol yapabiliyor.
Birde haklisin ya, sekreter ve diger mesleklerdekiler sabahtan aksama laklak yapiyor, cok bulundun degilmi calisma ortamlarinda?
Evet ÜRETMEK kadar güzel birsey olamaz, her gün aktif, bakimli ve neseli bir sekilde evden ise gidiyor ve mutlu sekilde eve dönmek gibisi yok.
Esimle beraber evi toplar yemek yapariz hatta temizlikci kadina bile ihtiyacim yok.
Hicbir etkenlikleri esimle kacirmiyoruz, sergidir, sinemadir, tiyatrodur hatta gece eglencelirmizdir.
Sanki ev isi neymis gibide, sip sak, bizim gibi pratik kadinlara viz gelir tiris gider alim Allah.
Biz öyle isden korkmaz ve üsenmeyiz.
Onun icinde hep aktif, neseli, formunda (cünkü yemek yemeye vakit yok ), bakimli, bayanlariz Allaha sükürler olsun.
aylarca cocugunumu, sen tasiyici annemisin? seninde cocugun o.
bence de kimse kimseye bedavadan ekmek vermez.ama aylarca çocuğunu taşıyıp,acılarlar içinde doğurup,binbir çileyle ona annelik eden,kendine yıllarca kadınlık edip,yemeğini,ütüsünü yapan kadına da bedavacı,otlakçı gözüyle bakma ne kadar vicadana ve ahlaka sığar acaba?hani herkesi eşit görüp değer veriyorsunuz ya.
Konumuz eşinin illa ki çalışmasını isteyen erkeklerdi değil mi? ben de erkek olsam eşimin kesinlikle çalışmasını isterdim, bütün gün evde oturup benim paramı yiyip kendi gibi olmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi eleştiren bir kadındansa, her türlü emeğe saygı duyan, çalışıp parasını kazanan, hiç bir konuda kimseye muhtaç olmayan bir kadını tercih ederim çünkü. Bir erkek olsam sırf kadın diye (yan, sadece cinsiyeti yüzünden) çalışmayan birine ömür boyu bakmazdım heralde.
Önceki sayfalarda da kadın çalışıyor evinin işini başkasına yaptırıyor o da kadın v.s. gibi yorumlar vardı, evet bir kadın çalışıyor, temizlikçisiyle bakıcısıyla 3 eve ekmek giriyor, tuzu kuru olmayan anlamaz bunu, bilmez bu insanların evine giren ekmeğin kıymetini, ve kimse kusura bakmasın ama ister temizlikçi, ister amele, ister sizin beğenmediğiniz sekreter v.s. olsun namusuyla çalışıp parasını kazanan, evine ekmek götüren herkes, evde yatıp koca parası yiyenden daha saygıdeğerdir...
Bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım, başta da dediğim gibi, ben kimseye bir ömür bedavadan ekmek vermem, o yüzden eşinin çalışmasını isteyen erkekleri anlıyorum ve hak veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?