Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sanırım hala burada çoğu arkadaşımız, ev işi, yemek, çocuk bakımı gibi konuları kendi asli görevleri sanıyor ve iş hayatının buna engel olacağını düşünüyorlar. Çocuk doğurmak için doğum izni ve süt izni var, yani çalışmak doğuma engel değil, iş arkadaşlarımın çoğu birer anne ve mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar. Ev işleri ve yemek de sizin yapmak zorunda olduğunuz işler değil, ben son 2 yıldır eşimden önce eve geldiğim için yemek hazırlıyorum, öncesinde o benden önce geliyordu ve yemeği hazırlayıp ortalığı toparlıyordu, haftada bir yardımcımız gelip temizlik yapar onun dışında en az iki günde bir süpürge açılır ve ben 6 yıla yaklaşan evliliğimde bir kez bile süpürge açmadım, eşim de hiç bir zaman bunu yüksünmedi çünkü yemek ve ev işleri benim olduğu kadar onun da görevi, evi tek başıma mı kirletiyorum ki tek başıma temizleyeyim
İş hayatında kendini paralamaktan korkan arkadaşlarımın ev işleriyle kendilerini nasıl paraladıklarını görüyorum...

2007 de eşim 6 ay askere gitti sonrasında da 6 ay işsiz kaldı, bu süreçte en ufak maddi sorunumuz olmadı, kimsenin yardımına muhtaç olmadık, yine gezdik tozduk tatilimizi yaptık, acaba çalışmayan ve ciddi bir birikimi olmayan kadınların eşleri 1 yıl çalışamasa ne yapacaklar?

Kimseye zorla çalışın, evde oturmayın demiyorum, ama bir eğitimci olarak dileğim, lütfen kızlarınızı okutun, meslek sahibi olsunlar, çalışıp çalışmamaya kendileri karar versinler, okuyamasa da meslek sahibi olsun kızlarımız, bayanın çalışmasına karşıyım diyip ev kızları yetiştirmeyin, yarın kimin ne olacağı belli olmaz...

ha yani arkadaş okuyarak o kişilerin yerini mi işgal etti.o halde "aslında çalışmasam da olur ama bu benim tercihim" diyenlerde şu anda ailesini geçindirmek zorunda olan,bir sürü çocukla aç kalmış,belki intiharı düşünen insanların yerini işgal ediyorlar.birkaç krem daha fazla alabilmek için.
bir de "üretmek" lafına takılıyorum.sanki bana hepsi dünyayı değitiren mucit.oturdun da bir düdüklü tencere mi icat ettin.çoğu memur sekreter bütün gün laklak yapıp,onu bunu çekiştirirler.lükse ulaşabimek için çalışırlar-yaşarlar.ama sonra ben üretmek için millete hizmetim olsun diye çalışıyorum derler.ühüühüühü.

Sanırım hala burada çoğu arkadaşımız, ev işi, yemek, çocuk bakımı gibi konuları kendi asli görevleri sanıyor ve iş hayatının buna engel olacağını düşünüyorlar. Çocuk doğurmak için doğum izni ve süt izni var, yani çalışmak doğuma engel değil, iş arkadaşlarımın çoğu birer anne ve mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar. Ev işleri ve yemek de sizin yapmak zorunda olduğunuz işler değil, ben son 2 yıldır eşimden önce eve geldiğim için yemek hazırlıyorum, öncesinde o benden önce geliyordu ve yemeği hazırlayıp ortalığı toparlıyordu, haftada bir yardımcımız gelip temizlik yapar onun dışında en az iki günde bir süpürge açılır ve ben 6 yıla yaklaşan evliliğimde bir kez bile süpürge açmadım, eşim de hiç bir zaman bunu yüksünmedi çünkü yemek ve ev işleri benim olduğu kadar onun da görevi, evi tek başıma mı kirletiyorum ki tek başıma temizleyeyim
İş hayatında kendini paralamaktan korkan arkadaşlarımın ev işleriyle kendilerini nasıl paraladıklarını görüyorum...

2007 de eşim 6 ay askere gitti sonrasında da 6 ay işsiz kaldı, bu süreçte en ufak maddi sorunumuz olmadı, kimsenin yardımına muhtaç olmadık, yine gezdik tozduk tatilimizi yaptık, acaba çalışmayan ve ciddi bir birikimi olmayan kadınların eşleri 1 yıl çalışamasa ne yapacaklar?

Kimseye zorla çalışın, evde oturmayın demiyorum, ama bir eğitimci olarak dileğim, lütfen kızlarınızı okutun, meslek sahibi olsunlar, çalışıp çalışmamaya kendileri karar versinler, okuyamasa da meslek sahibi olsun kızlarımız, bayanın çalışmasına karşıyım diyip ev kızları yetiştirmeyin, yarın kimin ne olacağı belli olmaz...

ben çalışmıyorum ev işleriylede kendimi paralamıyorum kimsede kendini paralamıyor zaten 1 yaşında kızım var şimdiden eğitimiyle ilgili bir sürü planlarım var yani ben anlamıyorum çalışan bayanlar çalışmayanları eğitime karşımı görüyor bu nasıl bir üslüp burda çalışmayan çoğum arkadaş imkanlarımız el verdiği için çalışmıyoruz dediğimiz halde siz ev kızı yetiştireceğimizi düşünüyorsunuz ben kızımın okula gitmesine 5 6 sene olduğu halde en iyi okulu en iyi öğretmeni okul öncesi gideği tüm aktiviteleri ayarladım yani çalışmıyoruz diye çoçuklarımız ev hanımı olmaz yani korkmayın..

ne güzel düşünüyorsunuz, keşke herkes sizin gibi düşünse, ama burada kadınların çalışmasına karşı olduğunu, kadınların çalışmaması gerektiğini o kadar ateşli bir şekilde savunan arkadaşlar var ki... bunun sonucu ne oluyor biliyor musunuz? her gün, kızlarını 8. sınıfın sonunda okuyup da ne olacak diye okuldan alan ailelerle karşılaşıyoruz, malum, bir kadın çalışmayıp evde oturup koca bekleyecekse liseye üniversiteye gönderip onca masraf yapmaya ne gerek var değil mi? o parayla kızın çeyizi alınır, bunlar benim uydurduklarım değil, her yıl sonunda ailelerden duyduklarım maalesef. Lafım çalışmayan kadınlara değil kadınların çalışmasına şiddetle karşı çıkıp sanki çok kötü bir şeymiş gibi yorum yapanlara, yoksa benim annem de ev hanımı ve 2 kızını da okuttu ve her koşulda destekledi, tamamen zihniyet meselesi.

tabiki çoçuklarını okutmayanlara bende kızıyorum gerçektan hala ilkokula bile göndermeyenlerde var bunuda biliyorum çok yanlış tabiki kadınlar eğitimli olmalı bu bir gerçek..

ben olaya sosyolojik açıdan bakmıştım, işgal yorumu da size ait. kimsenin tercihini eleştirmedim ben. kendi şahsi görüşümü belirttim. ülkenin genelinden çıkarak. yoksa kimsenin kremi, parası, çalışması, evde oturması beni ilgilendirmez.hiç kimse de iki krem fazla almak için çalışmıyor merak etmeyin. memleketin gerçeklerini ifade ettim ama sığ bi yorum yapmışsınız buna, üzüldüm.

akilli bidik, inan senin yorumlarini görünce cok seviniyorum ve cok egleniyorum.
Canimsin ya. Simdi kusurumuza bakma biz calisan kadinlar olarak daha düdüklü tencereyi icat etmedik ama en azindan ülkemize, vatanimiza katkida bulunuyoruzki sizin gibi evde oturanlarda yasayabilsin cünkü bizim vergilerimizle, devlet okullar yapabiliyor, yol yapabiliyor.
Birde haklisin ya, sekreter ve diger mesleklerdekiler sabahtan aksama laklak yapiyor, cok bulundun degilmi calisma ortamlarinda?
Evet ÜRETMEK kadar güzel birsey olamaz, her gün aktif, bakimli ve neseli bir sekilde evden ise gidiyor ve mutlu sekilde eve dönmek gibisi yok.
Esimle beraber evi toplar yemek yapariz hatta temizlikci kadina bile ihtiyacim yok.
Hicbir etkenlikleri esimle kacirmiyoruz, sergidir, sinemadir, tiyatrodur hatta gece eglencelirmizdir.
Sanki ev isi neymis gibide, sip sak, bizim gibi pratik kadinlara viz gelir tiris gider alim Allah.
Biz öyle isden korkmaz ve üsenmeyiz.
Onun icinde hep aktif, neseli, formunda (cünkü yemek yemeye vakit yok ), bakimli, bayanlariz Allaha sükürler olsun.

canımcım ben hiç çalışmamış bir insan değilim ki yanıldığın nokta o.hani hiç çalışmamış işin aslını bilmiyor olsam emin ol böyle düşünen değil sadece çalışanlara özenen biri olurdum.
ben öğretmenlik de yaptım hem dersane en ağır koşullarda hem milli eğitimde.hem özel sektörde de çalıştım.satışa varana kadar birçok alanda.
ama sevgili öğretmenlerimizin derslere sırf dedikodu yapmak için 15 dakikaya kadar geç girdiklerini de gördüm.yeni nesiller yetiştiren aydın öğretmenlerimizin entellektüel sohabetler yaptıklarına hiç tanık olmadım ama yeni gelenlere kıskançlıklarına baktıklarına,onları çekiştirdiklerine,küfür ettiklerine,okul içindeki kişilere asıldıklarına çok şahit oldum.dersleri sırf geyikle geçirdiklerini de iyi bilirim. (mesleği hakkıyla yapan az sayıdaki öğretmenimizi tenzih ederim)
şimdi o tiplere bile sorsan ne üretiyorsun desen biz insan yetiştiriyoruz derler.peh peh.

ha bu arada lafım ailesini geçindirmek için çalışanlara değil.ama inanınki siz çalışmasınız ülke daha çok kalkınacak emin olablirsiniz.hiç boşuna kendinizi kandırmayın.siz çalışmasanız o işe ya işsiz bir erkek ya da çalışmak zorunda olan bir kadın girecek.ne olacak peki yollar mı yıkılacak sular mı kesilecek?hayır işsizlik ortadan kalkacak.gelir seviyesindeki dağılım daha adil olacak.
ha bu tipler bir de emekli de olmaz."ayy aktif olmak istiyorum,hayatın içinde olmak istiyorum,ben çalışmadan yapamaaaaaaaaam"derler.ulan hödük sen emekli ol da bir mezun da senin yerine geçsin.gençler nasıl istihdam olacak peki sen "ayyy ben aktif olmalıyım" dedikten sonra.sırf bencillik.onun için ülke bu hallerde.

Bir erkek esinin calismasini isteyebilir ama illa ki calissin diye diretmesi bana cok hos gelmiyor. Ozellikle de hem tam tekmil ev hanimi olsun her isi yapsin hem de para kazansin mantigina hic sicak bakmiyorum.

Sonucta bayan olarak hem evde hem iste calisiyoruz.Ikisi arasindaki dengeyi kuracak bayan, o bayana yardimci olacak erkek lazim.Yoksa o kadar kolay degil.

Okuyup da calismamak kendi tercihi bayanin. Sonucta toplumsal olarak erkek ve bayana yuklenmis roller ve sorumluluklar var. Bayanin calismamasi tuhaf olmaz ama erkek hicbir nedeni yokken calismiyorsa tuhaf olur. Kadinin 'annelik' gibi cok masum bir nedeni oldugunu unutmayalim

hızımı alamadım.bu tiplere söyleyeceğim o kadar çok şey var ki...
ha bana daha çok bara gitmek için çalışıyorum deyin,daha bakımlı olmak için çalışıyorum deyin,daha çok tatile çıkmak için çalışıyorum deyin,her ay cep telefonu değiştimek için çalışıyorum deyin.tamam anlarım kendi tercihidir,istiyor alır yapar derim.
ama gelip de üretmek için vatana millete hayrım olsun diye çalışıyorum demeyin ne oluuur.:84:

Konumuz eşinin illa ki çalışmasını isteyen erkeklerdi değil mi? ben de erkek olsam eşimin kesinlikle çalışmasını isterdim, bütün gün evde oturup benim paramı yiyip kendi gibi olmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi eleştiren bir kadındansa, her türlü emeğe saygı duyan, çalışıp parasını kazanan, hiç bir konuda kimseye muhtaç olmayan bir kadını tercih ederim çünkü. Bir erkek olsam sırf kadın diye (yan, sadece cinsiyeti yüzünden) çalışmayan birine ömür boyu bakmazdım heralde.

Önceki sayfalarda da kadın çalışıyor evinin işini başkasına yaptırıyor o da kadın v.s. gibi yorumlar vardı, evet bir kadın çalışıyor, temizlikçisiyle bakıcısıyla 3 eve ekmek giriyor, tuzu kuru olmayan anlamaz bunu, bilmez bu insanların evine giren ekmeğin kıymetini, ve kimse kusura bakmasın ama ister temizlikçi, ister amele, ister sizin beğenmediğiniz sekreter v.s. olsun namusuyla çalışıp parasını kazanan, evine ekmek götüren herkes, evde yatıp koca parası yiyenden daha saygıdeğerdir...

Bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım, başta da dediğim gibi, ben kimseye bir ömür bedavadan ekmek vermem, o yüzden eşinin çalışmasını isteyen erkekleri anlıyorum ve hak veriyorum.

Vatana, millete, cevreme ve en önemlisi kendim icin calisiyorum.
Neden demiyeyim?
Bir sorumlulugum var bu hayata onu tamamlamak, ögrendigin seyi icra etmek ve gelecek kusagada örnek olmak kadar güzel birsey varmi sence?
Calisan kadinin zamani cok kiymetlidir onun icin sirf önemli seylerle igilenmek ve yasamak kadar güzel birsey yok.
Timing denen birsey var, yani zamanini degerlendirmek ve sirf önemli seyler icin harcamak.
Ev isi nedir Allah askina? Onun icinmi evde kalinir, yapmayin ya. Banada böyle seyler anlatmayin.

bence de kimse kimseye bedavadan ekmek vermez.ama aylarca çocuğunu taşıyıp,acılarlar içinde doğurup,binbir çileyle ona annelik eden,kendine yıllarca kadınlık edip,yemeğini,ütüsünü yapan kadına da bedavacı,otlakçı gözüyle bakma ne kadar vicadana ve ahlaka sığar acaba?hani herkesi eşit görüp değer veriyorsunuz ya.

dogaa aynen senin gibi düsünüyorum.
Bende erkek olsaydim evde oturan bir hanimim olsun istemezdim. Ben calisan ve kendi ayaklari üzerinde duran kadinlari cok ilginc, cok degerli buluyorum.

aylarca cocugunumu, sen tasiyici annemisin? seninde cocugun o.

bu dediklerinizi çalışan bayanlar da yapabiliyor sadece ev hanımlara has yetenekler değil bunlar.

Bu yoruma baştan sona katılıyorum, ağzınıza sağlık.

Ben de erkek olsam, çalışan bir kadınla hayatımı paylaşmak isterdim.
Çalışmak demek sadece her ay başı eve maaş getirmek demek değildir. Çalışan kadın donanımlıdır, kendini geliştirmiştir, kendi ayakları üstünde durabilen, kendine güveni olan bir kadındır. Yarın bir gün bana bir şey olsa, kimseye muhtaç olmaz, kendi kendine yeter. Ben böyle bir kadına saygı duyar ve onunla paylaşırım hayatımı. Her gününü aynı ev işleriyle çarçur edip "kocam değil mi, tabi ki bana bakmak zorunda" diye düşünüp yan gelip yatan biriyle değil.

Ev hayatını, ev işlerini küçümsediğim anlaşılmasın bundan. Ben de çok evine düşkün bir kadınım, evimle de zevkle ilgileniyorum. Ayda birkaç kez büyük temizliğe gelen bir ablamız var sadece, böylece o da "erkeğin eline bakmayıp kendi çabasıyla, alnının teriyle para kazanan kadınlar" sınıfına terfi ediyor. Evet her kadın iyi işlerde çalışamıyor olabilir, hak ettiğini bulamıyor olabilir, veya "sen kadınsın, yarın bir gün kocaya gideceksin, otur ev işi öğren" mantığı ile önüne engeller konulmuş olabilir, ama ne olursa olsun emek verip karşılığını alan, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan kadına saygı duyulması gerekir. İster genel müdür olsun, ister apartmanın merdivenlerini silsin. Kazandığı parayı da ne şekilde harcadığını sorgulamak kimsenin haddi değildir, ister gider maaşının yarısını kitaplara yatırır, ister barlarda içer, ister kendine yardımcı tutar, onun da para kazanmasına vesile olur.

Calismazlar sonrada efendim mecburum cekmeye, beni dövsede, bana iskence yapsada nereye gideyim, nerede calisabilirim demekle yetiniyorlar.
Iste bende diyorumki erkek egemen dünyasinda biz kadinlarda variz, bir erkek kadar bizimde kafamiz calisiyor, bizimde gücümüz var.
Hersey ortaklasa arkadas. Evin temizliginden tut da yemek yapmaya kadar.
Evet ne yazikki doga dogurmayi sirf biz kadinlara nasip etmiskeske onuda ortaklasa yapabilseydik mesela ama cocugum olsaydi babasida aynen benim gibi cocugunun altini almak mecburiyetinde olurdu, banyo yapmasinda yardim etmekdede.
Yani hayati ortaklasa paylasmak kadar güzel birsey yok. Birde dogru söyliyeyim calisan kadin daha özgüvenli ve daha söz sahibi bir evlilikte. Hem kendi yuvasinda hemde kaynana vs. gibi cevredende
büyük saygi görüyor, kimse kolay onun özel alanina giremiyor.
Dikkat edin en cok problem yasayan hanimlar calismayan hanimlar, yok kaynana böyle yapti, yok görümcem bunu yapti vs. vs. Oysa calisan kadinin birak kaynana, görümce ancak kendisini ve esini ve cocuklarini düsünme firsatindan baska bir problemi evine sokmaz.
Akillibidik yanlis anlama canim ama gercekten senin düsüncelerin ayni anneannemin dönemine denk geliyor. Bu zamanda her kadin özgürlügü icin savasir ki buda onun hayat`da esit yasamasini saglar.
Buda mutlulugu ve ic huzuru saglar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…