vala sabahın köründe işe gidemem gezmek varken işe niye gideyim düşüncesinde insanlar üzülerek söylüyorumki kendini erkeğe dayamıştır yukrda bi arkadaş demiş anna baba bakmak zorunda değilken belli bir yaştan sonra koca hiç bakmak zorunda değil...dnyanın binbirtürlü hali var arkadalar saymış eş kaza geçirse iflas etse işten çıkarılsa kim bi lokma ekmek verir çıkarıp...güzel olmazmı evde hala çalışan biri olsa?bence savunulcak bir yanı yok çalışmak istmemenin...şartar elvermiyordur çalışamıyordur ama mesleği olan insanların da sırf gezeyim tozayım evde rahat olayım hiç olmazsa bitek ev işi yaparım demelerine anlam veremiyorum.nerde emekler..aile o kadar okutmuş masraf etmiş sırf okusun kızım elinde mesleği olsun diye ama o meslek 35 yaşından sonra bi ie yaramıyor maalesef...
ya şaka mı yapıyorsunuz 28 yaşını aşmamış istiyorlar işverenler 23-24 yaşında hiç iş deneyimi olmadan evlenen ve hayatında hiç çalışmamış bir insan 35 yaşından sonra işveren almaz ha hemşiredir doktordur öğretmendir bilemem belki bulurlar ama maalesef geri kalan için aynı şans söz konusu değil..
Öğretmen ,doktor ,mühendis olup iş bulamayan, kpss kazanamayan ya da kriz vs nedeniyle işten çıkarılıp senelerce iş bulamayanlar yaşları 28 e geldi mi hayata küssünler o zaman..Nasılsa yaşları geçmiş olucak,iş bulma şansları kalmayacak....:tomato:
üzülerek söylüyorum ki evet senelerce iş bulamayan insanlar 30u getikten sonra şansları çok çok azalıyor isterseniz bir iş ilanlarına bakın.özellikle deneyimsiz iş ilanlarına.öğretmenler doktor devlette çalışıyor ama öğretmen doktordan ibaret değil meslekler.iktisat mezunu bir insan 28i geçtiğinde hala iş bulamıyorsa özel sektörde o kişiye kendi işini kurmaya çalışmasından başka önerilebilcek brşey olmaz...
büyük şehirler hariç diğer iller de ilçeler de oturan insanlar maalesef manevi olarak sosyalleşemiyor sinema olmayan bir sürü yer var hayvan barınağı olmayan çocuk esirgeme kurumu olmayan bir sürü yer var.yani o tür saydınız sosyalleşmeler çok ütopik kalıyor maalesef türkiye istanbul ankara izmirden ibaret değil...türkiyenin %80inde kadınların tek sosyalleşme yeri ne kadar sosyalleşmeyse artık..günler...yani ben çalışmıcam sosyal olucam demekle olmuyor burası türkiye saydınız şekilde ki kadınlar bir elin parmağını geçmez...
Valla ezilse de ezilmese de, bir kadın çalışmalı arkadaşşşş...
Çocuk durumu başka çocuğumu ben de kendim büyütmek isterim ama 2 yıl ondan sonra bakıcısı yada kreşi olur sonra gene çalışmaya devam ederim...
Eğer 35-40 yaşındaysan mezun olduğun fakülte iş bulman için hiç bir anlam taşımaz, o yaştaysan diplomana değil çalıştığın yerlere iş tanımına neler yaptığına bakarlar....
Yani demem o ki, dünyanın bin türü hali var, Allah korusun kimse eşiyle ya boşanırsam diye evlenmez, ama ya olursa, kimse ya ölürsem ya kocam ölürse diye yaşamaz ama ya olursa, kimse ya kaza olur da çalışamazsam diye düşünüp durmaz ama ya olursa....
Eşime bişey olurda çalışamazsa ya da ben hayatla yanlız mücadele etmek zorunda kalırsam mesleğim benim tek dayanağım olacak....
Çalışmayan kadın evde oturan kadındır mantığı yanlış demiş bazıları.....Maalesef yanlış değil, ha ekonomik durumun çoook çok iyiyse o ayrı ama bir genelden yani ortalamadan bahsediyoruz çoğu kişi alamıyor ama aylık 1500 lira alındığını varsayarsak kadın nasıl sosyal bir yaşam sürebilir soruyorum size.. Kira mı densin faturalar mı yoksa kadın keyfince sosyal hayat mı sürsün, bırak sosyal hayat sürmek ayda 1 kere sinemaya gidemeyen insanlar var....
Lütfen kendi gerçeklerinizi anlatırken Türkiyenin gerçeklerini de gözönünde bulundurun....Aralık tan beri çalışmıyorum, kriz nedeniyle çalışmayan kadınlar kategorisine girdim... Evde patlıyorum sıkıntıdan, bunalıyorum....
Evet sosyalleşemiyorum, çünkü arkadaşlarımın çoğu çalışıyor, daha önce çalışan ama benim gibi işsiz kalmış arkadaşlarım da maalesef buluştuğumuzxda tek konuştuğmuz nasıl iş bulucak, ne zaman bitcek bu kriz oluyor, ve buluştuğumuzda güzel vakit geçirmek yerine daha çok bunalıyoruz....
Ben liseden sonra üniv. başladım sonra y.lisans yaptım ve hep çalıştım, okuldayken parttime daha sonra full time...
Hiç evde oturmamıştım, ben birtek çalışmayı biliyorum evde oturmak nasıl bişey bilmiyorum, o yüzden de şimdi çok bunalıyorum.
Bu bir alışkanlık ve hayat tarzı meselesi..
Ha bie erkek kendine güveniyorsa evlenecek, karısının alacağı maaşı hesaplayarak değil, ama eşnin çalışmasını isteyen her erkek de tü kaka değildir....
Karım illa çalışsın diye, çalışan bayan siparişi veren erkek zaten mantık evliliği yapıyor demektir..
Mantık evliliği yapan erkeğe karşılık olarak, sipariş üzerine temin edilen bayan da birtakım şeyler ister, imzalar atılır, geçinir giderler..
Gökten 3 elma düştü, biri benim kafama , diğerleri çalışan kadın siparişi veren erkeklerin kafaya bi zahmet..
Ben illa kadın çalışmalı diye düşünenleren değilim......Ama kadın illaki kendini geliştirmeli....Daha sağlıklı ve eğitimli çocuklar yetiştirebilmek için....
Eğer eşinin maddi durumu iyiyse kadının çalışması çok da şart değil bence...Çünkü dışarda olan çalışma hayatı kadını yıpratıyor,çocuklarını başkalarına emanet etmek zorunda kalıyor eve gelince yemek yapmaya bile mecali kalmıyor...
Hem neden her gün eşinden para bırakmasını istiyor olsun ki...Ben hamilelik durumum ve bazı özel nedenlerle 1 senedir çalışmıyorum..Hiç te eşimden her sabah para bıraksın diye beklemiyorum...Aylık veriyor paramı...kaydirigubbakcemile3 Dışarı çıkınca eşime çok zaman o parayla yemek de ısmarlıyorum,hediyeler de alıyorum...2 bebeğinin annesi oldum..Ne eşim beni ezmeye çalışır ne de ben ezik hissediyorum kendimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?