- Konu Sahibi melikex
-
erkek çalışmalı ve evine bakmalı...
bu düşünceye katılanlar çok mu burada,merak ettim doğrusu???
Bir kadın evlenirken nasıl, eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahipse erkek de eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahiptir.
Biz kadınlar işimize gelince eşitlik özgürlük diye bağırıp haklarımızı ararken, iş maddiyata gelince nedense??? tüm sorumluluğu erkeğe yüklüyoruz. Hani nerede eşitlik? şimdi düşünün kaç kadın,"ben işsiz bir erkekle evlenirim, bütün gün evde oturması, ev işi yapıp gezip tozması benim için sorun olmaz, ben eşim illa ki çalışsın demiyorum" diyebilir ki, karşısındakinden böyle düşünmesini bekler.
Bir kadın evlenirken nasıl, eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahipse erkek de eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahiptir.
Biz kadınlar işimize gelince eşitlik özgürlük diye bağırıp haklarımızı ararken, iş maddiyata gelince nedense??? tüm sorumluluğu erkeğe yüklüyoruz. Hani nerede eşitlik? şimdi düşünün kaç kadın,"ben işsiz bir erkekle evlenirim, bütün gün evde oturması, ev işi yapıp gezip tozması benim için sorun olmaz, ben eşim illa ki çalışsın demiyorum" diyebilir ki, karşısındakinden böyle düşünmesini bekler.
demokrat bir insanım....
erkek evin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda filan değil. herşey eşit arkadaşlar. adam çalışıp getirecek, bende oturup yiyecem... o para kursağıma takılır kalır.
kadın erkek eşit demsini biliyosam erkeğimin arkasında veya önünde değil yanında durmayı tercih ederim her konuda.
bu zamanda kadın da erkek de çalışacak. lami cimi yok.
yok öyle ben evde oturup çocuklarıma bakacağım demek. hem çalışacak ekonomik özgürlüğünü eline alacak birey olacaksın, hem ailenin refah düzeyini arttıracaksın hem de çocuklarına ana olacaksın....
kolay mı? değil....
ama zor yapılan yemekler daha lezzetlidir....
ben bu düşünceyede karşıyım
adam çalışıp getiricek ben yiyeceğim kursağıma takılır o para
bence önce evliliğimize ben sen diye değil biz diye bakmalıyız
biz bir aileyiz aile arasında paranın kimin ne kadar maaş aldığının
veya kimin çalışıp çalışmadığının önemi
olmamalı bence tercih meselesidir bu kadın sürekli erkek gibi çalışamaz
çalışması gerekir evet önce okuması gerekir güzel bir meslek sahibi olması gerekir
ama çalışamadığı durumlar olduğu zamanda kendini niye kötü hissetsinki
bu anlamsız o benim kocam aynı yastığa baş koyduğum çocuğumun babası
onun bizim için ailesi için kazandığı helal para benim niye kursağımda kalsın
yarın birgün oda işsiz kalabilir ki benim eşim ben çalışırken işsiz kaldı
o zamanda ben karşılarım evin giderlerini ve bundan eşim gocunmaz
tabi erkek olduğu için ve biz ataerkin bir tomlumda yaşadığımız için
erkeğin evde olması pek hoş karşılanmıyor özellikle karısı çalışıyorsa
oyüzden erkekler işsiz kaldığı zaman daha çok morel bozukluğu yaşıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?