Eşiniz ablasına kredi çekse ne tepki verirsiniz?

Piremsesim11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
252
159
53
Konu karışık bulunduğu için düzelttim.
Benim görümcemin bir tane arabası var. Fakat kendisi araba kullanmayı sevmiyor bu nedenle kardeşine istediği kadar kullanabilrsin diye verdi. Nişanlım 1 yıl bu arabayı kullandı ama masraflı bir araba olduğu için nişanlım değiştirmeyi teklif etti. İkisi de ortak karar aldı bunda.
Araba 30 binse nişanlımın babası da bir miktar para katacaktı. Nişanlım '' seneye bu yeni arabayı sana vereyim ya da sana yeni bir araba alayım'' demiş. O da ev kredimi öde demiş.
Ben de hiç bulaşma kendi paranla çek al ilerde bizim de giderimiz çok olacak dedim. Anladığım kadarıyla nişanlım 30 milyar değil alacağı evin yarısını ödemeyi düşünüyor. O benim okumama yardımcı oldu hakkı çok bende dedi. Yani tamam Allah razı olsun ama ev kredisini ödemesi bana biraz fazla geldi çünkü ben işsizim düğün masrafı ev araba kredisi bizi zora sokacak
Bu arada görümcemin evi ve iyi bir işi var

Son düzenleme:
Aldığı bi para yokki ortada. Araba kullanmayı sevmediği için nişanlım atabayı kullandı ve satılmasını ablası da istiyor.
İstiyor ama paraya nişanlın çökerse ablası kendinde her şeyi alma hakkı görür. O yüzden onun arabasını ona versin.

30 milyar almadı. Ablasının bir arabası var. Değeri 30 milyar arabanın. Ama ablası kullanmak istemedi nişanlıma sen kullan dedi. O da şimdi değiştirmek istiyor ablası da sat dedi. Ama katşılık olarak ev kredisi çekersin demiş

E tamam işte eklenecek diyorsunuz. Aynı şey. Nişanlınız kendi almamış sonuçta arabayı ablasının, karşılığını da istiyor. Yapacak bir şey yok bu durumda. Ya araba almayacak ya evliyken borcunu ödeyecek ya da düğün ertelenecek.

30 milyarını geri vermeyi nişanlım istedi ama ablası ev kredimi ödersin demiş. Ev kredisinin ne zaman biteceği belli değil 5 yıldan önce bitmez diye düşünüyorum

Arabanın parasını kim alacak?Nişanlım alacaksa o kadar vermek zorunda zaten.Ama o parayı ablasi alacaksa kredi cekmesinin lüzumu yok.Mesala ben ablama kredi çektim işyeri açtilar ama boyle bir zor zamanda cekmem gerektigi icin cektim.Baska bir durumda olsa cekmezdim

Bu işler kötü ya.Dusuncesizlik oluyor böyle işlerde

Ay bi adamakıllı anlatamadınız şu olayı.
Karışık oldu biraz.
Şimdi şöyle düşünün.
Sizin görümcenizin 30 milyarlık arabası var. Eşinize kullan diye verdi bir yıl önce. Eşiniz de kullandı ama artık arabanın bakımı vs çok olduğu için 20 bin daha ekleyip yeni bir araba alacak.
Eşiniz görümcenize arabanın parasını vermeyi teklif ettiğinde ya da aynı arabayı vermek istediğinde görümce hayır bana ev kredisi çekip öde diyor.
Anladınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…