Eşiniz ablasına kredi çekse ne tepki verirsiniz?

Ben sizin "çirkin" kelimesini yazdığınızı demedim. Benim kendi yorumum o yöndeydi. Siz önce yazılanı doğru anlayın. Kocanızdan maddi destek alıyorsunuz madem bide kardeşinize yük mü oluyorsunuz? Hadi kardeşinizden sıkıntı anında aldınız da "kardeşim bana yardım etmeyen bir kızla evlenemez" falan demek o kadar saçma ki. Büyük konuşuyorsunuz . Allah sizi sınamasın dikkat edin . Ayrıca Allah sizin aileye girecek kıza da sabır versin. Bari kardeşiniz evlenmeden önce evleneceği kıza, kocasının bir dediğini iki etmediği evli barklı ablasına yardım etmek zorunda olduğunu bi zahmet söylesin. Zaten sizin gelin adayını kabul etmenize gerek bile kalmaz merak etmeyin . Bu tarz bir aileye hiçbir kızın girmek isteyeceğini sanmıyorum. Çok şükür bugün de başkasının yerine utandık. İyi geceler

Son düzenleme:
Evliyim ve abime hayatta ev kredisi çekmem , arabamı da vermem. Herkes kendi aile ilişkisine dayanarak yorum yapıyor. Benim abim ben öğrenci iken kendisi çalıştığı halde ve aynı şehirde olmamıza rağmen cebime 5 kuruş koymamış , bir eksiğin var mı diye sormamış insan. Gün oldu devran döndü elbet, şimdi borç dahi istese benden gönül rahatlığıyla "kusura bakma hiç müsait değilim " diyorum. Bu kadar.

Ha beni hergün arayıp bir ihtiyacın bar mı diye sorsa , cebime 3-5 ne varsa sıkıştırsa yada hiç değilse evime geliyorken bir ekmek alıp gelseydi o dönem , ben de şimdi bu kadar vicdansız olmazdım. Vicdansız da değilim gerçi , çok sıkışıksa karısı girip çalışsın işe, benim çalıştığım gibi.

Çok güzel anlamışsınız gerçekten, bravo :) biz tanıyabileceğiniz en huzurlu en keyifli ailelerden biriyiz hanımefendi,, her güçlükten kimin eli kuvvetliyse onun desteğiyle çıktık bugüne kadar,, kardeşimin de kim olduğu hakkında ufacık bi fikriniz olsa kendi yorumunuz için utanırdınız asıl... ayrıca 1. Yardım etmek zorunda demedim, hala destek verir dedim. 2. Ben kardeşimin aynı zamanda maaşlı çalışanıyım, aramızdaki para ilişkisi zaten kimseyi bağlamaz. 3. Ben evlenemez demedim, evlenmez dedim. 4. Benim eşim de ablasına, babasına, annesine istediği kadar destek verebilir, zerre kadar gözüm kalmaz. Hatta imkan ve ihtiyaç olsa bizzat da destek veririm ve müthiş mutlu olurum. 5. Ailemize girmek için can atan kadınlar hakkında da en ufak bi fikriniz olsa yine çok utanırdınız. Size de iyi geceler

Bu arada ben konu açıp dert yanmadım size. Yani konuyu benim hayatım üzerinden ilerletmeniz de ayrıca çok saçma. Çünkü beni kendimle ilgili açıklama yapmak zorunda bırakıyosunuz. Konu sahibine de hiçbir kötü kelime yazmadım. Siz kendinize vazife bilmiş çemkirecek yer ararcasına konuyu benim üzerimden devam ettiriyorsunuz. Burada fikrinizi soran konu sahibidir, ben değilim. Bana bu şekilde hakaret etme, kardeşine yük mü oluyosun, git çalış, utandık vs gibi saçmasapan cümleler kurma hakkınız yok. Zira sizin yorumunuzu istemedim ben. Konuyu benim üzerimden devam ettirecekseniz saçma bir yere gidecek... Tanımadığım insanlarla münakaşa etmek gibi bir adetim de yok. Ama kalkıp da ailemle yahut benimle alakalı içinde en ufak bir ima bulunan cevap daha verirseniz ben de gerektiği ve hakettiğiniz şekilde sürdürürüm bu konuşmayı. Saygılar.

Benim hic karismayacagim konular bunlar vallahi. Benim ihtiyaclarimi karsilayabiliyorsa, biz borclu kalmiyorsak, odemeyi yetistirebiliyorsa her yere istedigini, istedigine odesin. O calisiyor, o kazaniyor. Evine de bakamazsa zaten ablasina odemeyi keser.

30 bini verin kurtulun kardeşim
Nişanlın o 30 bini kendi arabasına ekleyeceğine kendine kredi çekip eklesin kendi arabasına ama o kadının parasını versin
Niye sonra ablasına kredi çekip borçlanacaksınız. Arabayı satınca kullanmasın.
Düzgün anlatmamışsın.

1 yıl taksiye binse daha iyiydi, araba 30 bin 20de eş adayı kredi çeker daha iyi bişey alsın ablasına versin ablasi ister binsin ister satsın üstüne katıp ev alsin, ödeyeceği 20 bin olur biter gider

Ev kredisi çekse ne kadar çekecek kaç senede ödeyecek, 1 yıl araba kullanmanın bedeli ev mi

Benim eşimde bekarken ablasına kredi çekmiş ev almış. Ama ablası kendi ödüyormuş krediyi. Biz evlendik ablası krediyi bitireyimde tapuyu üstüme alayım elin kızı ortak falan olmasın evime diye korktu :) hemen acele kalan kredinin tamamını ödedi aldı evini üstüne. :) büyük ihtimal sizinkide öyle olur. Nişanlınız kendi üzerine çeker krediyi ve ablası kendi öder borcunuz kadarınızı ödersiniz tabi.

Eşiniz ablasının arabasının ederi kadar borcunu öder, geri kalan borcunu da görümceniz öder. Niçin bu kadar karışıklık oldu ki?

Mesele muhtemelen sizin kafanızda kurduğunuz gibi degil.
Durumu iyi olan bekar ve ev sahibi abla muhtemelen arabanın ederi olan parayı isteyecek katkı olarak.
Durumu iyi olan bekar ve ev sahibi ablaya meselenin iç yüzünü bilmeden kinlenmeyin bence.
Durumu iyi olan bekar ve ev sahibi ablayla kardeşi arasındaki bu konuya da müdahil olmanız çok doğru degil.
Zira konu sizin düşündüğünüz gibiyse durumu iyi olan bekar ve ev sahibi abla kardeşini somurecekse yine karışmayın nisanlinizin kafası çalışıyor mu onu ogrenirsiniz.
Diyelim ki durumu iyi olan bekar ve ev sahibi abla evin yarı parasini istedi, bu durumda tapu ortak olur en kotu ihtimalle.

1 yıl ablasının arabasını kullandığı için bir bedel mi ödemek istiyor,doğru anladıysam eğer çok saçma değil mi,abla kardeş arasında arabanın lafı mı olur,zaten kullanmıyormuş.Evlenme arefesinde ablanın da bence talepkar olmaması lazım,benim tuhafıma gitti açıkçası.Ablasının jestine karşılık vermek istiyorsa eğer evlenirken beyaz eşyasını falan alır,ama kredi çekmek ev için bana tuhaf geldi.

Ya ne sacma..Nisanliniza diyin ki sen o arabayi sat ne kadara satilirsa o parayi ablana ver ev kredisi filan karistirtma.nisanlin da kendine uygun bir araba alsin iste ne gerek var bu kadar karisikliga.Kimseye de soz vermesin konut kredisi uzun vadeli bisey ve siz de bi hayat kuracaksiniz.Kendi hesabinizi bilirsiniz.Bunu aynen soyle.

evli barklı değilsin. nişanlının ailesi ile olan maddi münasebetlerine karışmamanı öneririm.

seni hiç ilgilendirmeyen konu bence. kızcağız okumasına yardım etmiş destek olmuş. arabasını vermiş al kullan diye bir yıl da kullanmış öyle böyle. o yüzden kardeşler arasına girmen hiç hoş değil. üstelik şu an hiçbir aile bağınız bile yok. ablanın senden çok söz hakkı var yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…