- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
- 358
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Ben sizin "çirkin" kelimesini yazdığınızı demedim. Benim kendi yorumum o yöndeydi. Siz önce yazılanı doğru anlayın. Kocanızdan maddi destek alıyorsunuz madem bide kardeşinize yük mü oluyorsunuz? Hadi kardeşinizden sıkıntı anında aldınız da "kardeşim bana yardım etmeyen bir kızla evlenemez" falan demek o kadar saçma ki. Büyük konuşuyorsunuz . Allah sizi sınamasın dikkat edin . Ayrıca Allah sizin aileye girecek kıza da sabır versin. Bari kardeşiniz evlenmeden önce evleneceği kıza, kocasının bir dediğini iki etmediği evli barklı ablasına yardım etmek zorunda olduğunu bi zahmet söylesin. Zaten sizin gelin adayını kabul etmenize gerek bile kalmaz merak etmeyin . Bu tarz bir aileye hiçbir kızın girmek isteyeceğini sanmıyorum. Çok şükür bugün de başkasının yerine utandık. İyi gecelerÇalışamayacak durumda olduğum dönemden bahsettim zaten hanımefendi. Çalışabilecek duruma geldiğimde de zaten başladım çalışmaya. Anlatmaya çalıştığım şey yapı itibari ile böyle bir insan olduğu, ailemizin de böyle bir aile olduğu. Neticede benim kardeşim de babamdan devraldığımız işi yürütüyor. Ben de ona her zaman orası sana aittir dedim. Yani aramızda paranın malın mülkün hesabı yapılmaz. Benim babam da yıllarca ablalarından birine baktı, kocası aksi adamdı, kırmasın incitmesin diye senelerce ne gerekirse karşıladı. Biz de annemizin ağzından asla yapma diye birşey duymadık çoluğu çocuğu büyüyüp elleri ekmek tutana kadar... siz şimdi istediğiniz yerden bakıyosunuz olaya... hadi ki böyle diyen bir kadına aşık olursa diye... olmaz, çünkü onun aşık olacağı kadın da bunların hesabını yapacak bir kadın olmaz... yapı meselesi bu... herkesin aile yapısı bir değildir... ayrıca benim kocamdan maddi destek almadığımı nereden çıkardınız ki? Aksine bir dediğimi iki yapmaz... ama ben asla bilmem, eşim hangi ay ne kadar para kazandı, cebinde kaç parası var vs... dediğim gibi, tamamen yapı meselesi. Zaten ben de konu sahibinin yorumuna "çirkin" damgası vurmadım. Bunu yapan sizsiniz :) ben bizim ailemizde nasıl olduğunu söyledim, örnek verdim, hatta moral bile vermiş sayılırım,,, çünkü böyle bir alacak verecek davasında biz zaten kimseye danışmaz birbirimize ne gerekirse veririz, kendisi şanslı bile sayılır daha resmen gelin olmadığı halde haberi olduğu ve fikri sorulduğu için :)
Ben sizin "çirkin" kelimesini yazdığınızı demedim. Benim kendi yorumum o yöndeydi. Siz önce yazılanı doğru anlayın. Kocanızdan maddi destek alıyorsunuz madem bide kardeşinize yük mü oluyorsunuz? Hadi kardeşinizden sıkıntı anında aldınız da yok kardeşim bana yardım etmeyen bir kızla evlenemez falan demek o kadar saçma ki. Büyük konuşuyorsunuz. Allah sizi sınamasın dikkat edin. Allah sizin aileye girecek kıza da sabır versin. Bari kardeşiniz evlenmeden önce evleneceği kıza, kocasının bir dediğini iki etmediği evli barklı ablasına yardım etmek zorunda olduğunu bi zahmet söylesin. Zaten sizin gelin adayını kabul etmenize gerek bile kalmaz merak etmeyin . Bu tarz bir aileye hiçbir kızın girmek isteyeceğini sanmıyorum. Çok şükür bugün de başkasının yerine utandık. İyi geceler
Bu arada ben konu açıp dert yanmadım size. Yani konuyu benim hayatım üzerinden ilerletmeniz de ayrıca çok saçma. Çünkü beni kendimle ilgili açıklama yapmak zorunda bırakıyosunuz. Konu sahibine de hiçbir kötü kelime yazmadım. Siz kendinize vazife bilmiş çemkirecek yer ararcasına konuyu benim üzerimden devam ettiriyorsunuz. Burada fikrinizi soran konu sahibidir, ben değilim. Bana bu şekilde hakaret etme, kardeşine yük mü oluyosun, git çalış, utandık vs gibi saçmasapan cümleler kurma hakkınız yok. Zira sizin yorumunuzu istemedim ben. Konuyu benim üzerimden devam ettirecekseniz saçma bir yere gidecek... Tanımadığım insanlarla münakaşa etmek gibi bir adetim de yok. Ama kalkıp da ailemle yahut benimle alakalı içinde en ufak bir ima bulunan cevap daha verirseniz ben de gerektiği ve hakettiğiniz şekilde sürdürürüm bu konuşmayı. Saygılar.Ben sizin "çirkin" kelimesini yazdığınızı demedim. Benim kendi yorumum o yöndeydi. Siz önce yazılanı doğru anlayın. Kocanızdan maddi destek alıyorsunuz madem bide kardeşinize yük mü oluyorsunuz? Hadi kardeşinizden sıkıntı anında aldınız da "kardeşim bana yardım etmeyen bir kızla evlenemez" falan demek o kadar saçma ki. Büyük konuşuyorsunuz . Allah sizi sınamasın dikkat edin . Ayrıca Allah sizin aileye girecek kıza da sabır versin. Bari kardeşiniz evlenmeden önce evleneceği kıza, kocasının bir dediğini iki etmediği evli barklı ablasına yardım etmek zorunda olduğunu bi zahmet söylesin. Zaten sizin gelin adayını kabul etmenize gerek bile kalmaz merak etmeyin . Bu tarz bir aileye hiçbir kızın girmek isteyeceğini sanmıyorum. Çok şükür bugün de başkasının yerine utandık. İyi geceler
Eşiniz ablasının arabasının ederi kadar borcunu öder, geri kalan borcunu da görümceniz öder. Niçin bu kadar karışıklık oldu ki?Karışık oldu biraz.
Şimdi şöyle düşünün.
Sizin görümcenizin 30 milyarlık arabası var. Eşinize kullan diye verdi bir yıl önce. Eşiniz de kullandı ama artık arabanın bakımı vs çok olduğu için 20 bin daha ekleyip yeni bir araba alacak.
Eşiniz görümcenize arabanın parasını vermeyi teklif ettiğinde ya da aynı arabayı vermek istediğinde görümce hayır bana ev kredisi çekip öde diyor.
Anladınız mı?
DüzelttimNe kadan karışık bir konu.
Konu karışık bulunduğu için düzelttim.
Benim görümcemin bir tane arabası var. Fakat kendisi araba kullanmayı sevmiyor bu nedenle kardeşine istediği kadar kullanabilrsin diye verdi. Nişanlım 1 yıl bu arabayı kullandı ama masraflı bir araba olduğu için nişanlım değiştirmeyi teklif etti. İkisi de ortak karar aldı bunda.
Araba 30 binse nişanlımın babası da bir miktar para katacaktı. Nişanlım '' seneye bu yeni arabayı sana vereyim ya da sana yeni bir araba alayım'' demiş. O da ev kredimi öde demiş.
Ben de hiç bulaşma kendi paranla çek al ilerde bizim de giderimiz çok olacak dedim. Anladığım kadarıyla nişanlım 30 milyar değil alacağı evin yarısını ödemeyi düşünüyor. O benim okumama yardımcı oldu hakkı çok bende dedi. Yani tamam Allah razı olsun ama ev kredisini ödemesi bana biraz fazla geldi çünkü ben işsizim düğün masrafı ev araba kredisi bizi zora sokacak
Bu arada görümcemin evi ve iyi bir işi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?