Eşiniz ablasına kredi çekse ne tepki verirsiniz?

30 milyarı nakit versin, ev kredisi mi ne ödüyorsa da görümce kendisi ödesin.
Alnımda enayi mi yazıyor diyemedi mi nişanlın?

30 milyarını geri vermeyi nişanlım istedi ama ablası ev kredimi ödersin demiş. Ev kredisinin ne zaman biteceği belli değil 5 yıldan önce bitmez diye düşünüyorum

Bir abla olarak söyleyeyim kardeşime 30 bin verip, 130 bin almam.
Nişanlınızın ablası da almaz.
Belki kredi nişanlı üstüne çekilir birlikte ödenir yada nişanlınız 30 binini çekecektir onu söylemiştir
Ne istediği netleşmeden karışmayın siz kardeşler arasına.

30 milyarını geri vermeyi nişanlım istedi ama ablası ev kredimi ödersin demiş. Ev kredisinin ne zaman biteceği belli değil 5 yıldan önce bitmez diye düşünüyorum

Ev kredisiyle 30 bin lira aynı şey değil tabi. Beş sene başkasının borcunu tek maaşla ödemek de zor. Nişanlının buna bir çözüm bulması lazım. Bence araba yenilenmesin böyle sıkışık bir zamanda ya da 30 bin kenarda ablaya vermek üzere hazır dursun, hiç yokmuş gibi davransın nişanlın. Aralarında başka para alışverişi oldu mu ya da para mevzularını nasıl hallediyorlar bilemiyorum ama nişanlının seni mağdur etmeden halletmesi lazım.

Ben sunu anladim. Nisanliniz ablasinin arabasini kullanmis 1 sene. Bu arabayida simdi saticak ve parayida yeni arabasinin uzerine eklicek. Ablasinada sana seneye yeni araba alirim demis. Ablasida araba alma evimin kredisini ode demis. Hakli kadin. Siz onun arabasini satip ( kendi istegide olsa) yeni araba aliyorsunuz. Kardeside ben sana seneye yeni araba alicam demis. Ablada araba yerine ev kredisini odersin demis. Kadin kalkip 30 milyar verdim 200 bin tl lik kredi cekip odeyin dememis. Yani demiski 30 bin ceker ev kredisine yatirirsin demis. Hemen panik yapmayin yahu

Ablanın bir amacı yok, kardeşinden para sömürüp komple ev kredisini falan ödetmeye çalışmıyor konu sahibi eğer düşüncen bu ise. Yeni araba yerine zamanı gelince o miktarı ev kredisi olarak ödersin demiş. Büyük ihtimalle evleneceğiniz için kardeşine kıyamayıp o parayı almayacaktır bile zira arabasını kardeşine verip satıp üzerine yeni araba almasını kabul eden bir abla üçün beşin hesabına bakmaz. Aferin ablaya.

30 bin alacak şimdi arabadan nisanliniz. Gorumceniz 3 - 5 yıl sonra ben ev almak istiyorum 50 bin sen tamamla diyebilir paranın değeri düşüyor tabii ki yani o aldığı 30 bini 30 bin olarak vermeyecek üste koyması gerekecek.

Aldığı parayı hiç ödememesi de olmaz tabii ki o yüzden nisanliniza söyleyin şu paranın adını koysunlar misal 30 bin liranın bugünkü karşılığı altın olarak kaç gramsa atıyorum 300 gram altın borcum var ya da 7bin Euro gibi net bir sayı olarak anlaşın böyle olması gerekir mantıken. Ya da nisanliniza söyleyin hiç gitmesin o işe kendi parasıyla alsın arabasını gorumcenizin arabasını da geri versin sakat iş bence.

Iyide o araba esinin olunca siz otomatik borclu oluyosunuz zaten. Ne demek sasirdim? Ee ne olcakti bedavaya arabayi verecek hali yok herhalde.
Evi varsa var yenisini alacakmis ve evin komple kredisini cek falan dememistir 30binlik veya 40binlik kismini odetir karsilik olarak.
Madem tek basina odeyemiyor ozaman arabayi falan yenilemesin ama her turlu borclu farkindaysan.

Konuyu düzeltirseniz daha iyi olacak gibi.Kimse birşey anlamadı.ikinci olarak ablasına teşekkür ederek arabayı versin.güzel maddi degeri olan bir hediyeyle anahtarı bırakıp herkes kendi borcuna dönsün.alcak vercek birşey kalmasın

Sakin en azindan tepkini koy evlenince cooook basin agrir. Arabasinida istemesin bu ne boyle Sanki ortak iste calisiyolar gibi. Ucuz kotu olsun ama sizin olsun Kimseyle ortak seylere kalkismayin. Evlenince huzursuzluk cikacagina smdi cikar ona gore davransin

benim anlamadıgım şu
Sevgilinizin arabası vardıda ablası zorlamı verdi arabasını eger yoksa ablask iyilik etmiş kullanmıyomuş zaten.

Diger anlamadıgımda 50 binlik arabayı 20 bin çekip alıcak dimi ablasından 30 almış oluyor (araba satılınca) ablası 30 bin yerine ne kadr çektirmek istiyor ev kredisi için ? Belkide 30 isticektir oda niye bu kadar evham yaptınız?

Siz acele ediyorsunuz sanki evlenmek için ama eşiniz yeni mezun planları var belliki

Nişanlınız ablasına arabayı iade etsin o zaman. Kadının arabasını satıp hiçbir şey vermemek fazla uyanıklık olur.

Kredisinin 30 binlik bölümünü ödeyecekse sorun yok. Yada arabayı iade edip kendi bütçenize uygun bir araba alacaksınız. Kendi evinizin kredisini ödemeyi biliyorsanız onunkinide ödemelisiniz. Yada siz kendiniz evinizden vazgeçin. Görümcenizden bunu beklemeniz hiç doğru değil.

merak ediyorum, konu sahibi işe başlamayacak büyük ihtimal. Ailesinin durumu kötü diye bütün masraflar için kredi çekecekler ve eşi ödeyecek.

Neden Çalışan, evi-arabası, iyi bir maaşı olan abla paragöz gibi davranılsın? Ki kredi miktarı da belli değil...
Bir de adamın ablasının maaş,mal varlığı be diye biliniyor?

Ablasinin bekar olmasını, evinin olmasini iyi bir işinin maaşının olmasını belirtmenizin amacı ne ? Ve siz niye şaşırıyorsunuz,para onun ister ev alir ister araba.

Calışın ,kendi kazandığınız para hakkında söz sahibi olun. Burdan çok itici görünüyor konunuz.

1 yıldır kullanıyor arabayı. satacak yenileyecek yani yine arabayı kullanacak. her türlü abla zararda bakarsanız. birde daha nişanlısınız. eşiniz kredi çekmiyor. nişanlınız çekiyor. bu durumda fazla söz hakkınız yok bence.

niye calismiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…