- 1 Mart 2010
- 45.174
- 115.238
- 1.123
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Herkes bizim gibi degil isteValla ben onu bilmem aylık eşimin faturalarına bakıyorsun 15 bin kazancı var millet de bizi zengin zannediyor ama ben 3 haftadır doğru düzgün eve birşey almadım çünkü gelire göre gider var 2 2 kredi 2 çalışan maaşı bagkuru kendi bagkuru bir kira aylık benzin masarf 1,5 3 kredi kartı yeri geliyor dibi görüyoruz ben kimseye yakinmam benim borcum var bana para ver diye ben insana güvenip de mı ev aldım sanki saçmalık resmen ya
Canım eşimin kazandıgı para eşimin diye bişey yok bukadar saçma şey olur mu?
Eşimin kaZandıgı eşimin
Benim kazandıgım benim
Ayrı gayrı para hesabımız olsun ozaman evlilik olur mu? İş ortagı gibi olur herkes kendi harcamalarını yapar göndercegini gönderip kendi maaşını harcar..
Kusura bakma ama sana göre evlilik böyle olabilir ama bana göre iş ortagı olur
Evlilik demek; erkegin kazancı ayrı kadının ayrı değil onun maaşı benim de param oluyo benim kazanıdıgım da onun parası..
Ben kazanılan paranın ortak olduğu inancındayım evlendikten 2 ay sonra işten çıktım o süre zarfında kartımı eşime verdim butun hesapları sen yap benm kafam kaldırmaz diye şuanda çalışmıyorum benim paranın bittiğini ben farketmem bile o farketttiginde cuzdanima koyar direk bana söylemez bile koymadiysa da bilirim ki nakit parası onda da kalmamıştır sesimi cikartmam yada söyler bu ara sıkıştıkları birşey almayın dikkat et diyeBana kalırsa bu tarz harcamaları sorun ediyorsanız ayırmalısınız. Yani beraber oluyorsa eğer bu tip anlaşmazlıklar olacaktır, iki tarafta tolerans göstermeli nasıl bir tavsiiye bekliyorsunuz anlamadım
Ben kazanılan paranın ortak olduğu inancındayım evlendikten 2 ay sonra işten çıktım o süre zarfında kartımı eşime verdim butun hesapları sen yap benm kafam kaldırmaz diye şuanda çalışmıyorum benim paranın bittiğini ben farketmem bile o farketttiginde cuzdanima koyar direk bana söylemez bile koymadiysa da bilirim ki nakit parası onda da kalmamıştır sesimi cikartmam yada söyler bu ara sıkıştıkları birşey almayın dikkat et diye
Henüz kp in söylediklerini anlatmadım canım haberim yok gibi davranıyorumCanım noldu doğalgaz ısı eşinin haberi oldu mu
Canım çok geçmiş olsun üzüldüm valla ya ne yüzsüz ne utanmaz insanlarmış nedir bu ya saglık yani o an insan çıkarır cebinde ne varsa verir!Eltimin evine 4 maas giriyor (evde 6 kisiler 2 kaynim ve eltim 4 cocuk eltim , kaynim , 2 kiz calisiyorlar) hala oglu esimden "amca bana 30lira yollasana" amcasi 100 tl yollasana msj atiyo.
Resmen kâr sayiyolar igrenc insanlar.
Hepsinden nefret ediyorum
Denk gelsem bir yerde acicam agzimi ben ama gorusmuyorum konusmuyorum.
Helal etmiyorum ben cocugumun rizkini yiyolar olarak goruyorum.
Aynisini diger kaynim yapiyor.
Borc versene
Borc versene.
Buyuk bir kaza gecirdik o an para falan dusuncek halimiz yoktu.
Hastanede bana boyunluk esime korse alinmis.
Biliyorsunuz medikallerde nasil pahali bu gibi seyler.
Kaynim elini cebine atmamis.
Insansin be insan kardessin karindassin be.
Nankor.
Benim boyunlugumun parasini esimin patronu esimin korsesini babam odemis.
O an ikimiz farkli kattaydik birbirimizden habersiz.
Basimizda kim varsa o ilgilenmis cok hatirlamiyorum.
Ama bakarmisin olaya.
Hala bu insanlar esimden para isteyebiliyorlar.
Bu konuda okadar doluyum ki cok ama cok.
Tabiki ortak olmalı canımBen kazanılan paranın ortak olduğu inancındayım evlendikten 2 ay sonra işten çıktım o süre zarfında kartımı eşime verdim butun hesapları sen yap benm kafam kaldırmaz diye şuanda çalışmıyorum benim paranın bittiğini ben farketmem bile o farketttiginde cuzdanima koyar direk bana söylemez bile koymadiysa da bilirim ki nakit parası onda da kalmamıştır sesimi cikartmam yada söyler bu ara sıkıştıkları birşey almayın dikkat et diye
Tabiki ortak olmalı canım
Bi arkadasım anlatmıstı evli bi çift varmış adamın kazancı kendine kadının kazancı kendine kalıyormuş anlaşma yapmıslar kimse birbirinin parasına dokunmuyormuş faturaları kirayı ortak ödeyip herkes kendi kazandıgını harcıyomuş!
Böyle evlilik mi olur dedim
Henüz kp in söylediklerini anlatmadım canım haberim yok gibi davranıyorum
Eşim de öyle bi konuyla gelmedi
Eşime söylemediler sanırım bana çıtlattılar eşime diyeyim diye :/
Ben şuan susmayı düşünüyorum eşim inşallah öyle bi konuyla gelmez karşıma
Yok canım açmıyorum zaten ben anlatırsam eşimin aklına sokmuş olurum..Sakin canım sen açma konuyu dediğim gibi oraya vermek yerine bir şekilde kendi evine birşey al
Veriyor mu eşiniz? 10 lira da isteseler vermezseniz bir süre sonra istememeye alışırlar diye düşünüyorum.Bizim kp eşimden yine para istemiss 1000tl kadarHay Allahım ya biz de para basıyoruz ya burda sanki borcumuz harcımız yok mal mülk içinde yüzüyoruzzz
Allahımm ya gün parası nedirya tam bu konuda konu acıcaktım bende ne yazsam diye düşnüyodum
gecen kv bnm önümde eşimden gün parası istedi sinirden kıpkırmızı oldum ama bişey demedim. eve geldim eşime sordum veriyo musun para diye yoo dedi
ne denir ne konusulurda ikna edilir bilmiyorum ama vermesini asla istemiyorum
Valla veriyo verme diyemiyorum, borcumuz var nerden verceksin diyorum borç bulurum diyo..aksini söylesem kavga eder nerdeeee keşke benimki de yok diyebilseVeriyor mu eşiniz? 10 lira da isteseler vermezseniz bir süre sonra istememeye alışırlar diye düşünüyorum.
Valla canım keşke benim eşim de öyle olsa yok diyemiyo..ben de verme paramız yok diyemiyorum..nerden gönderceksin borcumuz var bu ay sıkıştık dedim birinden bulurum dediBenim esim kendi ailesine kurus koklatmaz,yuzlerine dahi bakmiyor. Ama istiyorsa versin aha ailesi orada. Bence esleri kisitlamayinca daha normal davraniyorlar. Siz uzerine dusup dusup de verme dedikce veresi geliyor herhalde nasil bir psikolojiyse artik bilemiyorum
sende kendi ailene ver o zaman çalışıyosan eger. annenle konus anne sana aylık para göndericm bnm için sakla de biriktirmişte olursun hem hemde anlasın eve girmesi gereken para dısarı akınca nasıl hissediliyoAllahımm ya gün parası nedir
Bitmez bunların ıvır zıvırı bitmezzzseninki yine yoo demiş vermez belki..benimki verir elinde yoksa da borç bulur verir verme desem kavga eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?