- 18 Ağustos 2014
- 2.087
- 1.884
- 108
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Sen kaynanasın galiba bu kadar savunduğuna göreBayramda kurban emirdir yapmasınlar bir bayram kuzu kesmiyiversinler ne demek...
Ailesi yollar
Zaten bütün gelinler niyeyse her sene borçlular bir türlü bitmez borçlar
Borç yiğin kamçısı
Bayramlarda yollamışsın çok mu fakir fukara etten faydalanır sevabı sana gelir zaten
Doğru söze ne denir...Sen kaynanasın galiba bu kadar savunduğuna göre
Kurbanı ona buna gösteriş için değil de Allah rızası için önemseyen bir zahmet parasını ona göre ayarlasın
Başkasından para almayla kurban kesilmez
Bugün kesmek isteyene orta halli bir koç istenirse 600 700 tl ye bulmak mümkün, Allah rızası içln şartlarına uygun kesildikten sonra o da kurban oluyor
Her ay 50 tl -60tl kenara koyulsa sene de bir kere oluyor zaten isteyen kişi çok rahat kurbanını keser
Ayda 50 tl -60tl kısmaya kıyamayıp oğlundan isteyen kişi kurban kesmeyiversin evet !!!!
(Bu arada gelinim kv değil)...Elalemden değil ya kendi oğlundan istemişSen kaynanasın galiba bu kadar savunduğuna göre
Kurbanı ona buna gösteriş için değil de Allah rızası için önemseyen bir zahmet parasını ona göre ayarlasın
Başkasından para almayla kurban kesilmez
Bugün kesmek isteyene orta halli bir koç istenirse 600 700 tl ye bulmak mümkün, Allah rızası içln şartlarına uygun kesildikten sonra o da kurban oluyor
Her ay 50 tl -60tl kenara koyulsa sene de bir kere oluyor zaten isteyen kişi çok rahat kurbanını keser
Ayda 50 tl -60tl kısmaya kıyamayıp oğlundan isteyen kişi kurban kesmeyiversin evet !!!!
Canım eşimin kazandıgı para eşimin diye bişey yok bukadar saçma şey olur mu?Kusura bakmayın da istediğiniz kadar eşi olun , parayı kazanan kim eşiniz dolayısıyla istediğini yapabilir ailesine göndermek istiyorsa da gönderir . Sizin paranız değil sonuçta kendi emeğiyle kazandığı para . Dilediği gibi harcar . Siz de kendi paranızla kendi ailenize yardım edin , kimsenin buna karışmaya Hakkı yok
Sanirim o kurban sizin adiniza kesiliyor baskasinin parasiyla kurbanmi kesilir.esinde oyuzden gnderiyodrYa biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
İyi de düğünde gram harcama yapmadılar eşim kredi çekti onu ödüyoruz(Bu arada gelinim kv değil)...Elalemden değil ya kendi oğlundan istemiş
Canı kanı ister elbet
Bu kadar tepki verme borçlu gelin nasıl olsa her sene yollayacaktır ana baba farkı burda işte... vefalıdır evlatlar
Valla bilmiyorum canım ama çok yanlış her sene her sene olmaz ki bir olur iki olur yani her sene kurban keseyim para gönder denir miSanirim o kurban sizin adiniza kesiliyor baskasinin parasiyla kurbanmi kesilir.esinde oyuzden gnderiyodr
Gik demeden gönderen olsa bende istermiyim acaba dedim şuan...Valla bilmiyorum canım ama çok yanlış her sene her sene olmaz ki bir olur iki olur yani her sene kurban keseyim para gönder denir mi
Teşekkür ederim canımGik demeden gönderen olsa bende istermiyim acaba dedim şuan...
Göndermeye, istetmeye nasıl alistirdiysa,
Yok demeye, gondermemeye de alistiracak...
Eviniz hayırlı olsun inşallah...
Çok güzel günler geçirin o evde...
Esimin kardesleri esimi somurmeye calisiyorlar yillardir.
Onceden yeterince somurduler.
Izin vermiyorum haberim olmadanda eger yediriyosan hala haram olsun bizim rizkimiz o diyorum.
Zerrede pisman degilim.
Herzamanda soylicem.
Eli ayagi tutan insanlar yetiskin cocuklari olan insanlar calissinlar onu bunu somurmek yerine.
Dilenciler gibi hazira alismislar.
Utanma ar da yok.
Hee su olur anne baba olur yasli maasi olmaz mecburiyetler farkli.
Teşekkür ederim canım
Eltimin evine 4 maas giriyor (evde 6 kisiler 2 kaynim ve eltim 4 cocuk eltim , kaynim , 2 kiz calisiyorlar) hala oglu esimden "amca bana 30lira yollasana" amcasi 100 tl yollasana msj atiyo.Aynen biz de bu durumdayız
Evlenmeden önce habire eşimden para istemişler her şey için Evli barklı kendi düzeni olan insanlar Buna karşılık düğünümde eşimin hem abisi hem kızkardeşi bize bi ceyrek altın dahi takmadı Para taktılar Ben de bu saatten sonra yardım edersen haram ederim diyorum Ama hep acaba benden habersiz iş çeviriyor mu diye düşünüyorum Şimdi ne zaman bizi görse 'Ohh valla hayat size güzel Çift maaslisiniz Durumunuz çok iyi Biz sürünüyoruz Garibanız vs..' diyorlar Hey Allahım ya Önceden sinir olurdum şimdi bu lafları duyunca simdi ay evet çok şükür öyleyiz durumumuz çok iyi diyorum Taktik geliştirdim
Eltimin evine 4 maas giriyor (evde 6 kisiler 2 kaynim ve eltim 4 cocuk eltim , kaynim , 2 kiz calisiyorlar) hala oglu esimden "amca bana 30lira yollasana" amcasi 100 tl yollasana msj atiyo.
Resmen kâr sayiyolar igrenc insanlar.
Hepsinden nefret ediyorum
Denk gelsem bir yerde acicam agzimi ben ama gorusmuyorum konusmuyorum.
Helal etmiyorum ben cocugumun rizkini yiyolar olarak goruyorum.
Aynisini diger kaynim yapiyor.
Borc versene
Borc versene.
Buyuk bir kaza gecirdik o an para falan dusuncek halimiz yoktu.
Hastanede bana boyunluk esime korse alinmis.
Biliyorsunuz medikallerde nasil pahali bu gibi seyler.
Kaynim elini cebine atmamis.
Insansin be insan kardessin karindassin be.
Nankor.
Benim boyunlugumun parasini esimin patronu esimin korsesini babam odemis.
O an ikimiz farkli kattaydik birbirimizden habersiz.
Basimizda kim varsa o ilgilenmis cok hatirlamiyorum.
Ama bakarmisin olaya.
Hala bu insanlar esimden para isteyebiliyorlar.
Bu konuda okadar doluyum ki cok ama cok.
Cok tesekkur ederim.Öncelikle büyük geçmiş olsun bu kdr düşüncesizlik pes doğrusu eşiniz para gönderiyor mu buna rağmen
Cok tesekkur ederim.
Hepsiyla ayni semtteyiz.
Esim aylik bir mebla yollamiyor.
Ama boyle iste arada borc , para bisiler istiyorlar.
Arabayi istiyorlar az isimiz var diyorlar.
Borc versene diyorlar.
Yegenleri boyle para istiyor.
Ufak ufak da olsa beni sinir ediyor.
O kazada hastaneye geldiler 1 kurus harcamadilar.
Bi de misafir gibi eve gelip 10 dk gorup gittiler 2 defada.
Baska hic bisi
Gelirkende hep elleri bostu bisi lazimmi diye bile sormadilar.
Hepsininde evi kendi evleri kirada falan degiller.
Ama sorsan hepsi aç, borcu var, paralari yok hep agliyorlar.
Biz cok zenginiz onlara gore.
Bizde kira vermiyoruz ve sadece esim calisiyor ben calismiyorum 1 tanede evladim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?