- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
Aynen canım ama anlasalarBi kere kurban parasi olmayan kurban kesmez ondan bundan alinan parayla vecibe yerine getirilmez
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen canım ama anlasalarBi kere kurban parasi olmayan kurban kesmez ondan bundan alinan parayla vecibe yerine getirilmez
Sen gönderme dediğinde eşin göndermezse sıkıntı yok ama illaki gönderecegim derse aranizda tatsızlık olur. Bak hamilesin üzülmeye değmez. Bu günler geris gelmez stressiz hamilelik çocuğu cok etkiliyor. Sen bilirsin canım. Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsinGeçmişle yaşamıyorum ki canım zaten , aileler konusunda gayet de mutluyum. Kimseye dargın da değilim. Kimse kendi annem babam da dahil yardım etmek zorunda değildi ve etmedi ve hatta sormadı bile. Ama ben de şimdi kimseye para göndermek zorunda değilim. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Ben öyle yaptım. Kurbanda vacip olmayan kesmeyince bir yeri eksilmez. Yoksa kesmesin , beni ilgilendiren bir durum değil.
Yok canım aynen sağlık olur ihtiyaç olur gönderelim para her zaman..ama bu kurban parası olayı canımı çok sıkıyor eşim kendi görevi gibi görüyo her sene ailesine para göndermeyiKonu sahibi dar gönüllü birine benzemiyor, gerçekten ihtiyaç sahibi olsalar insan zaten onlar istemeden yardım ederdi sözlerinden öyle anlaşılıyor. Ailesi muhtemelen hep banacı insanlardan, ben böyle insanlara kan emici diyorum. Bir ailenin rızkının eşin rızası olmadan bu şekilde yollanması doğru değil hele hele gösteriş için. Benim çocuğum bana para gönderecek ama eşinin rızası olmadığını öğreneceğim hayatta boğazımdan geçirmem o parayı. Anne babalar biraz düşünceli olmalılar, bir ihtiyacınız var mı diye sormuyorlarmış bile.
Ole mi bacim? Karsidaki hep kazik atinca iyilik degilde enailik oluyo benim gozumdeİyilikler karşılıksız yapılır diye biliyorum bacım![]()
Ay ben seni konu sahibi sanıyorum yaGeçmişle yaşamıyorum ki canım zaten , aileler konusunda gayet de mutluyum. Kimseye dargın da değilim. Kimse kendi annem babam da dahil yardım etmek zorunda değildi ve etmedi ve hatta sormadı bile. Ama ben de şimdi kimseye para göndermek zorunda değilim. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Ben öyle yaptım. Kurbanda vacip olmayan kesmeyince bir yeri eksilmez. Yoksa kesmesin , beni ilgilendiren bir durum değil.
Umursamamak değil de ben kötü insan oluyorum eşime doğruyu söyleyince ben kötü oluyorum..bi sene de kesmesinler parası yoksa diyince ben kötü oluyorum pes ettim isterse bütün maaşını göndersin ilgilenmiyorum artıkBi kadin bu hale ne zmn gelir? Kocasini umursamadigi zaman
Eyvahlar olsun o ney öyle allah sabir versin size :)Her sene kurbanlarını kesiyoruz
Telefon faturalarını ödüyoruz
Her gideceğimizde istisnasız birşey ister tost makinası çimento aklına ne gelirse
Sülalesini toplar bizi arar herkez burda et alın gelin diye
Haline şükredebilirsin:)
Anliyorum seni, kotu oluyosun cunku isine gelmiyor esinin, cunku oyle alismislar.. bu senede benim ailene verelim de bakalim ne diycekUmursamamak değil de ben kötü insan oluyorum eşime doğruyu söyleyince ben kötü oluyorum..bi sene de kesmesinler parası yoksa diyince ben kötü oluyorum pes ettim isterse bütün maaşını göndersin ilgilenmiyorum artık
Kazık atınca işler değişir bacım haklısın o vakitOle mi bacim? Karsidaki hep kazik atinca iyilik degilde enailik oluyo benim gozumde
Bizim de eşimin ailesi yanımızda olmadılar düğün sürecinde..tamam babası emekli yani çok durumları yok derim zaten maddi bişey beklemedim ama manevi anlamda da bişey göremedim ilgilenen olmadı kendi ailem sağolsun herseyde vardı..şimdi eşimin ailesi herseyi bizden bekliyo kendi oğullarını düşünseler para gönderme kurban kesmeyiz bu sene derlerNe ekerlerse onu biçerler , benim en sıkışık olduğum nişan düğün zamanlarında maddi manevi tek başıma(lafın gelişi değil basbaya tek başıma) herşeyin üstesinden gelmeye çalışırken ne kendi ailem ne eşimin ailesi sormadı var mı bir ihtiyacın diye. Herkes o dönem ve sonrasında ne zaman sıkışık bir anımız olsa nasıl aptala yattı ise ben de şimdi aynısını yapıyorum. Hastalık olur Allah korusun yardım ederim , yanımda olurlar yedirir içirir gezdiririm ama onun dışında keyfi çöp beklemesin kimse benden. Kurbanı kesecek gücü yoksa kesmesin , gücü olmayan da kessin diye bir emir yok zaten.
Tatlım Yok öyle bir durum aramızdaSen gönderme dediğinde eşin göndermezse sıkıntı yok ama illaki gönderecegim derse aranizda tatsızlık olur. Bak hamilesin üzülmeye değmez. Bu günler geris gelmez stressiz hamilelik çocuğu cok etkiliyor. Sen bilirsin canım. Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin![]()
Biz geçen sene kurban kesmedik mesela canım sıkışıktık ama onlar yine kesti..kesmeyince noluyo dünyanın sonu mu ama yok gösteriş olcak herkeseİçlerini bilemem tabi ama senede bir kurban parasını sebeb ne olursa olsun çok görmemek lazım. Mesela benim kayinpederim eşimi aramış ve ablana yardım ediyorsun ama eşinle sorun olmasın bu çok üzülürüz demiş. Şimdi bu ince düşünce karşında daha bir devlestiler gözümde. Zaten Yaptığın işlerde Allahın rızasını kazanmak degilmi amaç o yüzden onlar gösteriş için yapiyorsa da kendi bilecekleri bişey.
Benim aileme sağlık için biraz harcadık canım babam hasta ona verdik ama bu sağlık yani hastalık tabiki vercez..eşim de kendi ailesine karsı suçlu hissetti kendini galibaAnliyorum seni, kotu oluyosun cunku isine gelmiyor esinin, cunku oyle alismislar.. bu senede benim ailene verelim de bakalim ne diycek
Heyyy konu sahibi benim :)Tatlım Yok öyle bir durum aramızdakonu sahibi ile beni karıştırdın sen sanırım. Eşim ben gönder desem de göndermez zaten , o süreçleri birlikte yaşadık , herkesi birlikte tanıdık. Fikir ayrılığımız Yok ailelere maddi yardım konusunda.
Amin teşekkür ederim iyi dileklerin için , çok şükür canımı sıkan üzen hiçbirşey yok , en kötü günüm böyle olsun inşallah![]()
Ya işte bizim iki taraf da eşit şekilde duyarsız kaldı her sıkışık olduğumuz anda , onun için ikimiz de vicdanen son derece rahat şekilde Yok diyebiliyoruz. Ama ben aileme para gönderiyor olsam eşime gönderme diyemezdim. Yine neyse ne gönderiyorsa göndersin napayım artık der susardım gibime geliyor.Bizim de eşimin ailesi yanımızda olmadılar düğün sürecinde..tamam babası emekli yani çok durumları yok derim zaten maddi bişey beklemedim ama manevi anlamda da bişey göremedim ilgilenen olmadı kendi ailem sağolsun herseyde vardı..şimdi eşimin ailesi herseyi bizden bekliyo kendi oğullarını düşünseler para gönderme kurban kesmeyiz bu sene derler
Bazı erkekler eşinin sözünü dinler ama bazıları bildiğini okur senin eşin gibi. Bence hiç canını sıkıp dert etme kendine nasıl olsa gönderecek. Allah bilsin yeter de. Huzurunu da bozmamis olursun. Yardımın karşılığı ne olursa olsun Allah daha iyisini size nasip edecektir. Gönlünü hoş tut inan kafaya taka taka artık insanlar hep depresyonda sağlık elden gidince maddiyatinda bir önemi kalmıyor zaten. Bazen susmak iyidir.Biz geçen sene kurban kesmedik mesela canım sıkışıktık ama onlar yine kesti..kesmeyince noluyo dünyanın sonu mu ama yok gösteriş olcak herkese
Kurban daha çok dağıtılmak için kesilir bunlar dağıtmıyo kendileri yiyo
Ben de anlamıyorum canım parayı nereye harcıyolarTek kurban ise yat kalk şükret
Biz tüm faturalarını ödüyoruz sebze meyve karşılıyoruz her gittiğimizde muhakkak eksikleri oluyor onları da alıyoruz. maaşlarını ne yapiyorlar merak ediyorum anlamadım gitti.![]()
Biz babam hasta oldugu için biraz yardım ettik canım ama sağlık bu ciddiYa işte bizim iki taraf da eşit şekilde duyarsız kaldı her sıkışık olduğumuz anda , onun için ikimiz de vicdanen son derece rahat şekilde Yok diyebiliyoruz. Ama ben aileme para gönderiyor olsam eşime gönderme diyemezdim. Yine neyse ne gönderiyorsa göndersin napayım artık der susardım gibime geliyor.
Sen gönderiyor musun ailene para? Göndermiyorsan bu bayram itibari ile sen de kendi ailenin kurbanına sponsor ol madem. Masraf ikiye çıkınca eşin kendine gelir belki.
Zaten karşı cıksam da gönderir canım napıyım katlancam mecburBazı erkekler eşinin sözünü dinler ama bazıları bildiğini okur senin eşin gibi. Bence hiç canını sıkıp dert etme kendine nasıl olsa gönderecek. Allah bilsin yeter de. Huzurunu da bozmamis olursun. Yardımın karşılığı ne olursa olsun Allah daha iyisini size nasip edecektir. Gönlünü hoş tut inan kafaya taka taka artık insanlar hep depresyonda sağlık elden gidince maddiyatinda bir önemi kalmıyor zaten. Bazen susmak iyidir.