eşiniz arkadaşlarınızın yanında ailenize gıcık olduğunu söylerse ne yaparsınız?

Tepkisiz kalamazdım orada demediğim kalmazdı herhalde. Ne demek bu ya insan sevmiyorsa bile eşine bunu yansıtmaz. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. hele birde arkadaşlarının içinde bunu söylemesi beni cileden çıkarır ve bayramlık ağzımı açarım kimse susturamaz.

Demekki duygularınız karşılıklı imiş derdim Ne demek benim aileme dil uzatacak yaa. O kadar adam olabilmiş mi acaba

Unutma ki,ben ağaç kovuğundan çıkmadım,o gıcık olduğunu söylediklerin benim ailem ve aileme gıcık olan beni de kabullenmemiş demektir.Ailemin hatası dahi olsa beni toplum önünde rencide etme hakkını sana vermiyorum.Dikkat et bundan sonra senin ailenin en ufak hatasını kollayacağım ve ben de gıcık olup sana arkadaşlarının içinde söyleyeceğim,belki ne hissettiğimi anlayabilirsin.Tabi o kadar incelik varsa sende...DERİM VE BENDEN ÖZÜR DİLEYİNCEYE KADAR TAVITR YAPARIM.AİLESİNE DE MESAFELİ DAVRANIRIM NELER HİSSETTİĞİMİ ANLASIN DİYE...GEREKTİĞİNDE 2.HAMMURABİ OLURUM:KISASA KISAS...AMA AİLEMİ EZDİRMEM,HATALARI VARSA BENİM YÜZÜME SÖYLESİN ÇÖZELİM AMA TOPLUM İÇİNDE BUNA CESARET EDEMEZ EDERSE BU CEVAPLARI ALIR.Fatih Sultan Mehmet der ki''İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEN İSTEMEDİĞİNİ İŞİTİR...''

Yakın arkadaşlarımsa, '' neden hayatım neden şimdi öyle dedin?'' der, tartışma çıkmasına izin vermeden olayı bir iki cümle ile orda kapatır,daha sonra eşimin icabına bakardım..

Yakın arkadaşlarım değilse, duymamazlıktan gelir gibi gibi birşeyler yapar, daha sonra eşimin icabına bakardım..

bizim yakın arkadaşlarımız sayılır bende sesimi ortam gerilmesin diye pek çıkarmadım ama o anladıdaha sonra olacakları sanırım bana çok iyi davranıyor:sm_confused:az önce öğle yemeğine geldi ben pek kavga etmem daha çok soğuk savaşı tercih edenlerdenimÇok üzgünüm çoook

fatih sultan mehmet çok haklı nitekim insan sabrı bir yere kadarÇok üzgünüm çoookbende onun ailesine bayılmıyorum ama en azından başkalarının yanında yapmamalıyıdı ben kendimi küçük düşmüş hissettimyasakkelime

ben babama anlatamam babamda çok olgun biri değil ne yazıkki:1no2:aslında böyle olması birazda babamın hatası:çok üzgünüm:ilk açık kapıyı o bıraktı eşimden önce o beni küçük düşürdü ne yazıkki:1no2:yinede babam işte yapacak birşey yok:1no2:

bunların bende farkındayım ama orda gelen misafirede saygısızlık olur tartışmak:1no2nun densizliğine bende aynı şekilde karşılık veremem:1no2:ama hatasını çok iyi anlatacağım ben ona başka şekildeÇok üzgünüm çoook

cevaplarınız için teşekkürler demekki eşimin ayıbını arkadaşlarımızda fark etmişlerdir burdan gelen tepkilerden anladığım kadarıyla a.sburdan da anlıyoruzki arkadaşlar kötü söz sahibinindir ve o zararlı çıkara.s

çok terbiyesizce bir hareket...burnundan fitil fitil getirirdim...
ya "onlar sana bayılıyorlar sanki" gibi bir cevap verirdim..
ya da "senin yaptığın bu terbiyesizliği misafirlerin yanında devam ettirmek istemiyorum,ama daha sonra bu sözün hesabını vereceksin" derdim rezil olurdu insanların içinde...
ayrıca ben misafirlerinizin yerinde olsam bu durumun eşinizin ayıbı olduğunu düşünürdüm...

eşimi kırıcak şeyler yaptıysalar üzdüyseler tepki vermezdim cunki kimse kimseyi sevmek zorunda degil. rol yapması gerekmez millete karşı sevmiosa sevmesin
ama eger ailemden bi kötülük görmeden sevmiom die aglıosa kafasına bi tokmak yer:mymeka:
ben kızmıyorum artık insanlara cunki çogu cok patavatsız lafını bilmio kafaya takılcak işler degil. yerimseniben

canım benim eşim ailemin oturduğu semti pek sevmez, çünkü o semtte evler 500-600 bin ytl den başlıyor, eşimde bunu her fırsatta dile getirirdi bana, ben de kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş hesabı birşey demezdim,

en son bayramda dayısının evinde bu konu açıldı yine, yok efendim bina yığınıymış, söyleymiş, böyleymiş, ben de dayanamadım sadece az önce söylediğim gibi kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş dedim. sen fazlaca abartıyorsun artık bu konuyu dedim ve öğle bir bakış attım ki konu orda kapandı, ne o ne akrabaları tek bir kelime daha edemediler,

canım sen uygun yeri ve zamanı bilirsin, bir iki defa uygunca ağzının payını ver ki tekrarlamasın, hatta bazılarına yüzlerce kere söyle anlamazlar, toplumun içinde birkere bozdun mu bir daha yapmazlar, seninki hangi gruba giriyorsa ona göre gardını al canım, sesini çıkarmadıkça söylediklerini onaylıyorsun sanmasın.

küserim ben...
uzun bir sürede konuşmam...

başbaşayken sölemesi bile kırıcı ama başkalarının yanında sölemesi çok rencide eder
o anda suratına bi bakış atarım ve laf sokmadan duramazdım kesinn
kocamsa aileme laf sölemeye hakkı oldugu anlamına gelmez

böyle birşey hiç olmadı ama .başıma geliş olsaydı kendisin yaptığı bende ona yapardım burnundanda getirirdim :mymeka:

yalnız eşinide kınıyorum kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama bunu arkadaşlarının yanında söylemesi uygun olmamış .çok büyük ayıp etmiş doğrusu

eşim yanılıpda böyle bir gaflette bulunursa hayatının hatasını yapar..

Eşim dahi olsa ailem hakkında bu tarz saygısızca konuşamaz ..Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama bu şekilde söylemesi çok ayıp heleki topluluk içerisinde...
Kim ki kimi beğenmiyor :mymeka: ... Gıcık olduğu kişilerin evladıyla evli farkındamı bilmem ama..

Aynısını ona bende yaparım topluluk içerisinde üstüne basa basa ailesine gıcık olduğumu söylerim görsün bakalım nasıl oluyormuş...

yahu işde ben buna uyuz oluyorum yaa..
Erkek karısının ailesini sevmek zorunda değil, istediği lafıda söyleme hakkında bulur kendinde ama karısı böyle bişey yapsa olay olur... Sanki biz ağaç kovuğundan çıktın otuz ya biz yeren bittik anamız babamız kardeşimiz yok.... Aileme asla laf söyletmem ben hemde asla .. Eşim bile olsa kimki yani o hakkı nerden bulmuş kendine... ayy fena sibirlendim ben yaa.. snaki kendime ypılmış gibi

Valahi ben sokarım lafları yediririm yani ....

o an sesimi çıkarmamaya gayret gösterirdim.
ondan sonra da yalnız kalınca ödetirdim büyük bi tartışma yaşardık sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…