Eşiniz için bu fedakarlığı yaparmisiniz

Ben direk ülke değiştirdim. Çok küçük bir yerde oturuyoruz, iş imkânı olmadığı için ve merkeze de uzak olduğumuz için çalış(a)mıyorum. Pişman mıyım? Asla! Çok şükür maddi bir sıkıntımız olmadı şimdiye kadar. Eşim dünya iyisi bir insan bana birgün bile yük olduğumu vs. hissettirmedi. Allah nasip ederse bir çocuğumuz olacak ve benim de sıkılmaya vaktim olmayacak:KK49: İlerde mutlaka çalışmayı düşünüyorum uygun bir iş bulabilirsem.

İşimi ailemi düzenimi bıraktım ve eşimin olduğu şehire geldim
Ama önce ona güvendim sonra sevdim
Güvendiğim inandığım için geldim
Zor mu evet gurbet zor ama şükür Allah’a iyiyim

Şimdi bu çok ucu açık bir soru. Kendiniz için sormussunuz ama herhangi bir ayrıntı vermemissiniz. Ne kadar süredir berabersiniz, yaşlarıniz nedir ilişkiniz nasıl bir ilişki bunları da göz onunde bulundurmak gerek.

Kendi adıma cevap vereyim. Bir senelik ilişkim var seviyorum seviliyorum. Onun için değer diyorum mesela. Ki İstanbul da doğdum büyüdüm, rahat bir yaşam sürdüm genel olarak. Hatta bir imkan çıktı Ankara da işi olcakti. Ben yüreklendirdim gidelim vs orda düzen kurariz diye. Ailemden hiç uzak kalmadım ben mesela. İsim gucum de burda. Ama o an tereddüt etmedim. Siz de evet buna deger diyorsanız pek tabi gidebilirsiniz.

Yaptım,eşim asker oldugu için.Hem işi ilerlettim hem de iş açısından kendi şehrime göre daha çok teklif aldım.Hayırlı kişiyse gitmende zarar yok bence.

Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Sevgilimle 7 yıldır birlikteyiz ve artık düzen kurmak istiyoruz o doğuda bir ile gitmek istedi bende ona orda yaşıyamam gidersem de mutlu olamam dedim ve kendi memleketimde yaşamak istediğimi söyledim herşeye rağmen gidersende kesinlikle seninle gelmem dedim bir daha bu konu hiç açılmadı ve isteklerimi kabul etti sakince ve net şekilde söyleyin

Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Evlilik kararı aldıysanız buna değecek biridir. O yüzden ben hiç düşünmeden giderdim.

Suan oyle bir imkanimiz var ama gitmiyorum benden dolayi esimde gitmiyor cunku burda duzenimiz var isim var ama calismasaydim giderdim

Ben şahsen hiç bi erkek için işimi feda edip onun yanına gitmem buna eşimde dahil.Erkeklere güven olmaz belki çok iyi bi insan olabilir ama öyle bi noktaya gelinir ki senin işsizliğin eşine bağımlılığın onun işine gelebilir.Eyer gelebiliyosa o sizin yanınıza gelsin.Bayanların iyi bi işte çalışması,mutlu ve rahat bi iş ortamında çalışması bence daha önemli

Nişanlıyken cok guzel bır iş buldum. Eşim memur o sıra buyuksehıre tayınının cıkmasını beklıyorduk. Tayını cıkmadı tabı. Benım de o işim yattı malesef. Şimdi işsizim. Eşim durmadan sayıklardı arada da tekrarlar. "Peşime takılıp geldın, bazen inanamıyorum, çok farklı bir duygu " der. Gözlerinin içi parlar. Onun mutlu olması beni de mutlu edıyor. Bu yuzden de iyi ki geldim diyorum

İki tarafın kariyer imkanlarına bakmak lazım. Ben işimi o şehirde de aynı imkanlarla sürdürebileceksem ve yaşanır bir şehirse giderim. Ama benim kariyerim daha vaatkarsa ve eşimin benim olduğum şehirde aynı imkanlarla çalışma imkanı varsa onun gelmesini isterim doğrusu budur

Back
X