Eşiniz için bu fedakarlığı yaparmisiniz

Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Ben olsam gitmesizdim, esimin yanına gelmesini saglardım ama düzenmi asla bozmazdım.

Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Ben yaptım.İş imkanı fazla olan çevremi bırakıp,eşimin daha dar imkanlı küçük kasabasında yaşıyorum.
Fakat ben buna fedakarlık demiyorum.Kendim için en doğrusunun bu olduğuna karar verdim ve seçimimi yaptım.Yoksa bir güçlük yaşadığımda onu suçlayabilirdim,"ben senin için":ukala::ukala::ukala:
Eski çevreme çok uzak değilim,istesem gidip gelip çalışabirdim,fakat eşimin işinde birlikte çalıştık,şimdi yoğun dönemlerde yardımcı oluyorum.

Sevgilimle 7 yıldır birlikteyiz ve artık düzen kurmak istiyoruz o doğuda bir ile gitmek istedi bende ona orda yaşıyamam gidersem de mutlu olamam dedim ve kendi memleketimde yaşamak istediğimi söyledim herşeye rağmen gidersende kesinlikle seninle gelmem dedim bir daha bu konu hiç açılmadı ve isteklerimi kabul etti sakince ve net şekilde söyleyin
Erkek arkadaşın neden gitmek istiyor ailesimi orada,yoksa kurulu bir iş varda gel başına mı geç diyorlar yada memur mu yaşamak için daha uygun olur mu diye düşünüyor.

Gercekci yaklasmak gerekirse gittigim yerde yasayacagim hayat kalitesi daha yuksek olacaksa ancak oyle gidebilirim.
Burda 5 kazaniyorsam misal o 3 kazaniyorsa oraya gittigimizde o 5 ben 3 kazanacaksam rahatimi duzenimi degistiremem.
Hayat duzeni onemli guzel bir yasam cok kolay kurulmuyor ne yazikki.

Ben gidemedim
Eşim yasadıgım sehire geldi bu bakımdan
Gidemezdim yani

Ben başka ülkeye de giderim, yeni başlangıçlar beni korkutmaz, heyecanlandırır.
Amaaaaa ikimizin de o şehirde yuva diyeceği tek ev bizim evimizse. Yani eğer ben tek,bir başıma , biçare olarak gideceksem ve gittiğim yer onun yedi ceddiyle klan halinde yaşadığı bir yerse,anasi danasi iki sokak otedeyse falan da gitmezdim.

Sonradan mutsuz olma ihtimalini düşünür yapmazdım.

Giderim

Esim polis memuru hic bilmedigim bir sehirde yasiyorum 2 senedir. Simdi de dogu gorevi icin yine bilmedigim baska bir sehre gidecegiz. Ve sonra yine baska bir sehre. Anlayacaginiz alistikca yer degistirecegim sanirim. Ama olsun eşim nerdeyse benim yuvam orasidir. Nereye olursa giderim

Biz daha flörtleşirken onun olduğu şehre sadece onun yüzünden gelmek istemediğimi, işimi büyük bir şehirde yapmak ve farklı bir şehirde yaşamak istediğimi söylemiştim, nişanlım da bunu duyunca rahatlamıştı. Çünkü sadece onun yanında olmak için böyle büyük bir fedakarlık yaparsanız ilerde mutsuz olduğunuzda hep eşinizden acısını çıkarmak isteyebilirsiniz. Etrafımda yeni evlenip bir iki sene farklı illerde yaşayanlar oldu iş sebebiyle, başta saçma geliyordu fakat şuan çok mantıklı geliyor, önce taşınacağınız şehirde işinizi bulun, sonra yerleşin derim ben. Hem sizin hem eşiniz için en iyisi bu etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla.

Erkek arkadaşın neden gitmek istiyor ailesimi orada,yoksa kurulu bir iş varda gel başına mı geç diyorlar yada memur mu yaşamak için daha uygun olur mu diye düşünüyor.
İkimizde memuruz onun memlekti fakat ailesi şuan çalıştığımız ilde yaşıyor orda sadece akrabaları var ordaki üniversiteye öğretim görevlisi olarak kabul edildi o yüzden gitmek istemişti doçent olurum oraya gidersem dedi sonra döneriz dedi fakat bir süre sınırı olmadığı için ben gitmek istemedim

Elin uzak memleketne geldim:) ulkeme doncem ama yine kendi sehrime cok uzak. Esim icin evet. Bu konuda yapablrm. Ama ara ara teklf de ediyrm yani.

Back
X