Eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

Ben de size katılıyorum. Burada mevzu sadece faturaların ödenmesi değil ki.
Kadın ya da erkek kim müsait ise o öder ama mevzu bu değil.
Diğer arkadaş, eşim parayı elime sayar, benden harçlık alır, ne fatura bilir ne de başka birşey, evden haberi yok demiş, böyle erkeğe gerekte yok heralde. Böyle erkeğe ben çok ta saygı duymam açıkçası.
Erkekte bazı sorumlulukları alacak ev de, kadından harçlık almak filan bana ters.
Soğan erkeği iyi benzetme olmuş.

4 kez okudum , bisi anlamadim

herkesin aile duzeni, birligi kendine.. sizinkide kendinize guzel elbette..
ama erkegi her isin pesin kosturacak, kulunuz koleniz gibi gormeniz de hos degil, evlilik ciftlerin ortak hayat surmek icin, hayatin agirligini, guclugunu birlikte goguslemek icin yapilir.. birileri sizin kulunuz kapi ulaginiz olsun diye degildir..
gerci isinize yaramayacak esi sus kopegine benzetmenizden, erkeklere bakis aciniz hakkinda fikir sahibi oluveriyor insan zaten..
turk aile yapisindaki sorun da bu zaten, her ise erkek kosturur, her sorumluluk erkegin sirtina yuklenir, hic bir sey yapmayan kadinada sus kopekligi dusuyor sizin yorumunuza gore gore
iyi ki esiniz de sizinle ayni dusunce tarzina sahip degil..

Son düzenleme:
kartın biri bende durur harcamama hiç karısmaz cok şükür bizde nakit sıkıntısı var sadece her yerde kart gecmıyor cunkı lazım oldukca getirir nakit oda cok lazım olmuyor zaten oldugundada getirir.

AllaH aşkına kendi yazdığınızı kendiniz çözebildiniz mi?

Kendiniz anlatmışsınız kendiniz dinlemişsiniz

Bu zor görevi üstleneceğim.

Bizde de harçlık mevzusu yoktu.Ama geçen bir arkadaşım "ben aylık olarak harçlık alıyorum" diye söyleyince,iyidir ohhh dedim. Eşime söyledim.Eşim dedi ki "ev malzemesi market pazar faturalar ve oğlumuzun kıyafetleri de benden"."Ama senin özel ihtiyaçların senden" dedi.Ben de dedim "ee sonuç kaç lira vereceksin?" Eşim de "150 lira" dedi."Ooo,güzel" dedim ben zaten giyim ,üst giyim kısmını ucuza getiririm.Ama sonra düşündüm adam daha karlı.Avm'ye gideriz üst kısmı ucuza alırım tamam da ya kot pantolon ? Ben kot hastasıyım kot görürüm de almazsam içime oturur.Bir kot panstolon zaten benim bir aylık harçlığım kadar.Kendime dedim ki "elçin ayy aman sen boşver vazgeç sen bu harçlık işinden bir daha ki ay eski düzene geri dön" Eşim odamıza ortak fatura harici bir miktar para koyar bende oradan harcarım ama yine de habersiz almam.Bence harçlık zararlı bir yöntem.

Son düzenleme:

Bravo Derinss

Yazan kişi anlatamazken sen anlattın helal sana

Çok şükür anladık :))

Son düzenleme:
benim eşimde bana vermez di harçlık çünkü ekmeği o alır market kredi kartı ile alınır kıyafet almak lazım gelirse yine gideriz o alır eee sana harçlığa lüzum yok canım benim derdi ama artık anlaştık banada ayda 100tl veryor artık bende eger evde eksik varsa alyorum veya çok hoşuma giden bişi olduğu zaman alabliyorum karsısında kıvranmıyorum evde yemek yapmayınca bir alo ila ufak tefek bişiler istiyorum veya dışarı çıkınca bişey ısmarlıyım mı bendensin diyorum bişekilde harcıyorum ama çogu zaman geri ona veryorum ay sonunu getiremiyor askım paran kaldı mı diyor
ya benim için öenmli olan arkadaslarım her istediğini alıpta sen almıyormusun deyince ihtiyacım olduğu halde yok gerek yok diyrdum o çok koyuyordu şimdi alabiliyorum
çok para deil ama bir ay bi ihtiyacımı bir ay baska ihtiyacımı alyorum kendi param gibi harcayabilyorum inş rabbim iş sahibi olupta elim para tuttugu zamanıda gösterir

Son düzenleme:
okuduğumda olayı anlayamamamı az uyumama bağladım,daha da yeni kahve içmiştim kaffein eksik geldi herhal dedim,ikinci denemeyi yaptım cıks....sonna diğer yorumlara baktım,sorunun benim kaffein dozundan kaynaklanmadığını anladım...azimle geri döndüm bu vakayı çözcem dedim cıks....gene olmadı vazgeçtim.bu açıdan seni tebrik ediyorum...

Ben öğrenciyim bızım evde bıle oyle harclık olayı yoktur ..
ama aylık bır durumda yoktur. babam para istettirmez bana , hergun ıhtıyacım olan standart bır mıktar vardır onu cuzdanıma koyar .. ek kartım vardır eger bıseye ıhtıyacım varsa ordan kullanırım.
Ne alıyorsam da babama haber verırım , musade ısterım .. ortak karar veririz ve alınır ..

Evlenincede bunun gb olmasını ısterım .. evlılık bu ortak bır yaşam eğer ben çalışmıyorsam para ortak bır yerde durmalı , ama eşlerden hıcbırı harvurup harman savurmamalı , harcarken bırbırlerınden haberlerı olmalı .. yoksa eşimin bana harçlık vermesini haz etmezdim cocuk gb ..
Birde ben ev hanımlarının kendı paralarını kazanmaları gerektıgını dusunuyorum . çevremde goruyorum havlu işleyen , tulbent oyalayan , makyaj malz. satan bırsuru ev hanımı üç,bes kurus kendı harclıklarını kendılerını cıkarıyorlar ..

Parayı veren erkek ev içinde yöneten kadın neden saygı duyulmasın ki evin bakanı kadındır...

konuyu açan arkadaş biraz hava atmak istemiş gibime geldi sankim :) kredi kartı yok bende ayda 112 lira .) oda eşime verilen evlilikte eş yardımı var ya o :) diyor ki erdoğan karı parası olarak verio daha fazlasını isteme :)))

canım aynen benim eşiminde verdiği eş maaşı daha fazlasını isteme eş maaşı bu kadar begenmiyorsan ona söyle diyor....

Parayı veren erkek ev içinde yöneten kadın neden saygı duyulmasın ki evin bakanı kadındır...

Erkeğin işi parayı sayınca bitiyor mu?
Erkek tabi ki eşine para verir, benim eşim de aldığı parayı ortak bir noktaya koyar, ama gelip al karıcım diye elime saymaz, benden de harçlık istemez, bir erkeğin tüm parasını karısının eline sayması ve sonra da ondan harçlık istemesi bana ters açıkçası. Ve bunu anlatırken arkadaşlar ballandıra ballandıra anlatıyor, eşim evin hiç birşeyinden haberi olmaz bir de benden harçlık alır diye, ne büyük marifet.
Ev içi yönetime artık eşimize harçlık vermekte mi giriyor.
Erkeğe ya da bayana biçilmiş kalıplar elbette yoktur, herkes kendi gerektirdiği şartları yaşar, benim faturaları ödemem gerekiyorsa ben öderim mesela ama erkeklik ve bayanlık rollerinden de bu kadar (erkeğin harçlık istemesi, evden bir haber yaşaması, eve gelen faturadan bir haber yaşaması)çıkılmamalı.

bir gün günlük olarak cüzdanınızda para olduğunu düşünün,ve bu miktarın size yeteceğini de.düşünün ki,eşiniz o gün full çalışacak,onun için önemli bir gün ve cep dahi kapalı olacak.ve eşinizin arabayı alıp işe gittiğini düşünün....herzamanki sabahlardan farklı bi sabah olmadığını da düşünmeyi unutmayın.
2 yaşındaki çocuğunuzun oyuna daldığını görüyorsunuz,az ötenizde oynuyor hemde.bir an sırtınızı ona döndüğünü ve onun öğlen için çorbasını yaptığını düşünün.sonra ansızın çocuğunuzun masada duran bardağı alıp hızla masaya vurup elini parçaladığını düşünün...cebinizdeki paranın sadece taksiye ve en yakın hastanenin tedavisine yeteceğini de....dönüş için tümden ortada kalacağınızı da!böyle bir olaydan sonra kredi ve maaş kartınızı eşiniz sizin cebinize vermezse onda bir problem var demektir.
insanları yargılamadan ve ben daha mükemmelini düşünüyorum diye düşünmeden önce olayı her yönlü düşünerek cevap yazın.cevabım zaten size değildi geyiğine de girmeye çalışmayın zira ballandıra ballandıra anlatan grubun içine beni de kattığınızı görmemek mümkün değil!

Henüz evlenmedim yakın zaamnda inşaallah...
Fakat hanım çalışsın ya da çalışmasın kazanılan para ortaktır kanaatindeyim.
Sonuçta bayanlarda evde yan gel yapmıyor.
Evin birsürü ihtiyacı işi gücü bakımı koruması var...
Aslında en büyük iş ev hanımlarının...
Fazlasıyla evdeki gelire ortak olmaları hakları.
Fakat şuna karşıyım...Ne erkek karısından harçlık almalı
ne de kadın kocasından. Bunlar biryerden sonra sorun olabilecek
sıkıntılı meseleler. en güzeli evin ihtiyaçlarını çıkarmak
giderleri hesaplamak. eve acil durumlar gezmeler alışverişler
hediyeler sosyal işler için ortak bir para bırakmak ve kalanı da ortak bir
hesap açarak oraya aktarmak.
Böylece herkes görevlerinin sorumluluğunu ve ortak yaşamın gereklerini bilmiş olur.
Kadın çalışıyorsa da durum değişmeli yine ortak toplam para üzerinden hesap edilmeli.

Ben şuan çalışıyorum fakat ileri de çalışmazsam bu şekilde anlaştık.
Ayrıca çalışmama durumuma göre sigortam da eşim tarafından yatırılacak inşaallah.
Hayatı müşterek hale getirmeli. Seni beni olmaz evlilikte bence.
Herkes harcamasını bilir çarçur etmezse gayet orta halli de geçinilir
paranın pulun nereye gittiği de belli olur.
evlilikte dürüstlük önemli.Kimsenin kimseden para kaçırır gibi bir tavrı olmamalı.
Herşey açıksözlülükle ve şeffaflıkla çözülür kanaatindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…