- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
- Konu Sahibi sevgideniz
-
ben bunun yanlış oldgunu düşünüyoruym...
Evin hesabını kitabını ben yapacagım
faturaları ben ödeyeceğim
kapıcıymış yöneticiymiş yakıt parasıymış... ne biliyim bu gibi giderlerle adamlarla ben muhattap olacaksam eşim ne iş yapacak.. süs köpeğimi bu adam...
hani benim arkamda duran adam..
güveneceğim işi bitirici adam nerde..
eve gelen faturadan haberi olmayan adammı benim kocam..
erkek kim..
bu durumda aklıma şenerşen türkan şorayın filmindeki hitap şekli geldi aklıma "SOĞAN ERKEĞİ " diye...
ben istmem öyle erkek..
adam hesabını kitabını bilecek ,evinin eksiklerini bilecek alacak getirecek,eşine parasını eksik etmiyecek ama hesaplı olacak, dengeli olacak..
evine bakacak ,alışverişini alacak ,karısını da rahat ettirecek.. kadın zaten evi işi çocuk derken yeterince derdi var bide evin erkekliğini yapacaksa kocaya gerekmi var.kocayı sadece eve para getiren bir görev adamı ettiniz...
üstünüze alınmayın eşinize size lafım yok..
sadece ben bu konuda böyle düşünüyorum.. düşüncem bu...
bızde de harçlık mevzusu yoktu ama bı arkadaşım geçen sene ben alıyorum aylık deyince ıyıdır ohhh dedım eşım dedıkı ev malzemesı market pazar benden fatura OĞLUMUZUN kıyafetleride dedı eee dedım senın özel ıhtıyaçların senden dedı ee dedım sonuç 150 ooo dedım ben zaten ucuza uydururum gıyım üst falan bı baktım adam daha karlı avm ye gıderız üst tamam da ben kot hastasıyım kot falan görürum benım aylığım kadar hımmm dedım elçın bıdahakı ayyy sen amannn boşver de ne harçlığı öle.. daha karlı eşım odaamıza ortak fatura harıcı para koyar ben habersız almam ama harçlık bence daha daha zararlı
ben bunun yanlış oldgunu düşünüyoruym...
Evin hesabını kitabını ben yapacagım
faturaları ben ödeyeceğim
kapıcıymış yöneticiymiş yakıt parasıymış... ne biliyim bu gibi giderlerle adamlarla ben muhattap olacaksam eşim ne iş yapacak.. süs köpeğimi bu adam...
hani benim arkamda duran adam..
güveneceğim işi bitirici adam nerde..
eve gelen faturadan haberi olmayan adammı benim kocam..
erkek kim..
bu durumda aklıma şenerşen türkan şorayın filmindeki hitap şekli geldi aklıma "SOĞAN ERKEĞİ " diye...
ben istmem öyle erkek..
adam hesabını kitabını bilecek ,evinin eksiklerini bilecek alacak getirecek,eşine parasını eksik etmiyecek ama hesaplı olacak, dengeli olacak..
evine bakacak ,alışverişini alacak ,karısını da rahat ettirecek.. kadın zaten evi işi çocuk derken yeterince derdi var bide evin erkekliğini yapacaksa kocaya gerekmi var.kocayı sadece eve para getiren bir görev adamı ettiniz...
üstünüze alınmayın eşinize size lafım yok..
sadece ben bu konuda böyle düşünüyorum.. düşüncem bu...
4 kez okudum , bisi anlamadim
bızde de harçlık mevzusu yoktu ama bı arkadaşım geçen sene ben alıyorum aylık deyince ıyıdır ohhh dedım eşım dedıkı ev malzemesı market pazar benden fatura OĞLUMUZUN kıyafetleride dedı eee dedım senın özel ıhtıyaçların senden dedı ee dedım sonuç 150 ooo dedım ben zaten ucuza uydururum gıyım üst falan bı baktım adam daha karlı avm ye gıderız üst tamam da ben kot hastasıyım kot falan görürum benım aylığım kadar hımmm dedım elçın bıdahakı ayyy sen amannn boşver de ne harçlığı öle.. daha karlı eşım odaamıza ortak fatura harıcı para koyar ben habersız almam ama harçlık bence daha daha zararlı
valla kızlar bende sızın neyı anlamadığınızı anlamadımmmmm
Bu zor görevi üstleneceğim.
Bizde de harçlık mevzusu yoktu.Ama geçen bir arkadaşım "ben aylık olarak harçlık alıyorum" diye söyleyince,iyidir ohhh dedim. Eşime söyledim.Eşim dedi ki "ev malzemesi market pazar faturalar ve oğlumuzun kıyafetleri de benden"."Ama senin özel ihtiyaçların senden" dedi.Ben de dedim "ee sonuç kaç lira vereceksin?" Eşim de "150 lira" dedi."Ooo,güzel" dedim ben zaten giyim ,üst giyim kısmını ucuza getiririm.Ama sonra düşündüm adam daha karlı.Avm'ye gideriz üst kısmı ucuza alırım tamam da ya kot pantolon ? Ben kot hastasıyım kot görürüm de almazsam içime oturur.Bir kot panstolon zaten benim bir aylık harçlığım kadar.Kendime dedim ki "elçin ayy aman sen boşver vazgeç sen bu harçlık işinden bir daha ki ay eski düzene geri dön" Eşim odamıza ortak fatura harici bir miktar para koyar bende oradan harcarım ama yine de habersiz almam.Bence harçlık zararlı bir yöntem.
okuduğumda olayı anlayamamamı az uyumama bağladım,daha da yeni kahve içmiştim kaffein eksik geldi herhal dedim,ikinci denemeyi yaptım cıks....sonna diğer yorumlara baktım,sorunun benim kaffein dozundan kaynaklanmadığını anladım...azimle geri döndüm bu vakayı çözcem dedim cıks....gene olmadı vazgeçtim.bu açıdan seni tebrik ediyorum...Bu zor görevi üstleneceğim.
Bizde de harçlık mevzusu yoktu.Ama geçen bir arkadaşım "ben aylık olarak harçlık alıyorum" diye söyleyince,iyidir ohhh dedim. Eşime söyledim.Eşim dedi ki "ev malzemesi market pazar faturalar ve oğlumuzun kıyafetleri de benden"."Ama senin özel ihtiyaçların senden" dedi.Ben de dedim "ee sonuç kaç lira vereceksin?" Eşim de "150 lira" dedi."Ooo,güzel" dedim ben zaten giyim ,üst giyim kısmını ucuza getiririm.Ama sonra düşündüm adam daha karlı.Avm'ye gideriz üst kısmı ucuza alırım tamam da ya kot pantolon ? Ben kot hastasıyım kot görürüm de almazsam içime oturur.Bir kot panstolon zaten benim bir aylık harçlığım kadar.Kendime dedim ki "elçin ayy aman sen boşver vazgeç sen bu harçlık işinden bir daha ki ay eski düzene geri dön" Eşim odamıza ortak fatura harici bir miktar para koyar bende oradan harcarım ama yine de habersiz almam.Bence harçlık zararlı bir yöntem.
Ben de size katılıyorum. Burada mevzu sadece faturaların ödenmesi değil ki.
Kadın ya da erkek kim müsait ise o öder ama mevzu bu değil.
Diğer arkadaş, eşim parayı elime sayar, benden harçlık alır, ne fatura bilir ne de başka birşey, evden haberi yok demiş, böyle erkeğe gerekte yok heralde. Böyle erkeğe ben çok ta saygı duymam açıkçası.
Erkekte bazı sorumlulukları alacak ev de, kadından harçlık almak filan bana ters.
Soğan erkeği iyi benzetme olmuş.
konuyu açan arkadaş biraz hava atmak istemiş gibime geldi sankim :) kredi kartı yok bende ayda 112 lira .) oda eşime verilen evlilikte eş yardımı var ya o :) diyor ki erdoğan karı parası olarak verio daha fazlasını isteme :)))
canım aynen benim eşiminde verdiği eş maaşı daha fazlasını isteme eş maaşı bu kadar begenmiyorsan ona söyle diyor....
Parayı veren erkek ev içinde yöneten kadın neden saygı duyulmasın ki evin bakanı kadındır...
bir gün günlük olarak cüzdanınızda para olduğunu düşünün,ve bu miktarın size yeteceğini de.düşünün ki,eşiniz o gün full çalışacak,onun için önemli bir gün ve cep dahi kapalı olacak.ve eşinizin arabayı alıp işe gittiğini düşünün....herzamanki sabahlardan farklı bi sabah olmadığını da düşünmeyi unutmayın.Erkeğin işi parayı sayınca bitiyor mu?
Erkek tabi ki eşine para verir, benim eşim de aldığı parayı ortak bir noktaya koyar, ama gelip al karıcım diye elime saymaz, benden de harçlık istemez, bir erkeğin tüm parasını karısının eline sayması ve sonra da ondan harçlık istemesi bana ters açıkçası. Ve bunu anlatırken arkadaşlar ballandıra ballandıra anlatıyor, eşim evin hiç birşeyinden haberi olmaz bir de benden harçlık alır diye, ne büyük marifet.
Ev içi yönetime artık eşimize harçlık vermekte mi giriyor.
Erkeğe ya da bayana biçilmiş kalıplar elbette yoktur, herkes kendi gerektirdiği şartları yaşar, benim faturaları ödemem gerekiyorsa ben öderim mesela ama erkeklik ve bayanlık rollerinden de bu kadar (erkeğin harçlık istemesi, evden bir haber yaşaması, eve gelen faturadan bir haber yaşaması)çıkılmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?