- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Merhaba bende evlenir evlenmez hamile kaldim, ki evlenmeden once ilaca basladim ama son hafta kina düğün heyecanindan arada kaynadi ki beni taniyanlar bilir hemen cocuk isteyecek anaclikta biri degildim. Esimle görücü usulu evlendik ama birbirimizi sevdik yinede hamile kalinca dehsete kapilip cok üzülmüştüm ya mutlu olamazsam ne yapicam diye dusundum hep bide etraftan gelen tepkiler var... kendim zaten sindirememisken birde milletin bos laflarini dinleyip onlara biseyler anlatma ihtiyaci gereksiz tepkilerine tahammul etmek zorunda kaldim. Yani arkadaslar hamile kalmis birine neden hamile kaldin neden cocuk yaptin gibi sacma sapan sorular sormayin. Hangimize dunyaya gelirken secme sansi verildi? Bize sordular mi? bir insan olarak yasami surdurecek ve belli bir yazi ile dunyaya gelecek olan canlinin olmusumuna biz mi karar veriyoruz? Biz bu yavrularin emanetcisiyiz onlara sahip cikmak sevmek ve guzel yetistirmekle sorumluyuz. 2 insanin birbirine alismadan birseyleri oturtmadan yeni bir aile duzeni kurmak zorunda kaliniyor ama bikac sene sonra hamile kalinca cok mutlu olacaginin ve esiyle hic sorun yasamayacaginin bir garantsi mi var ki bekleseydin diyorsunuz? Burda kimsenin sahsina yazmiyorum burda bicok konuda bu tepkilere rastladim genel olarak yazmak istedim. Konu sahibinin oturtamadigi seyler var belli ki alisma surecinde hem evlilik hem yeni insan hemde hamilelik gibi bir surecte Allah nasip etmis onu dusundurecek soğutacak belki pismanliga suruklicek seyler yazmanin bi manasi var mi? Eger konu sahibi vah vah hamile kaldim nereden cikti bu bebek istemiyorum ben diye seyler yazsa herkes " burda insanlar neler yapiyolar bebek sahibi olmak icin sana nasip olmus simariklik yapiyosun,sukret " diye ustune giderdi.. amacim kimseye ayar vermek had bildirmek degil asagi yukari boyle seyler yasamis biri olarak yaziyorum, karsinizdakinin hassas bir donemde oldugunu goz onunde bulundurarak yorum yazin..
Size konu sahibinin diğer konularını alıntılıyorum belki burada ''Neden hemen hamile kaldın ki?'' diye yazıldığını anlarsınız.
Önceki konumu bilenler bilir daha evliliğinin ilk ayında çok şiddetli kavgalar ettik. Eşimin altınlsrımı annesi zor durumdsyken vermediğim için insanlıktan nasibini almamış gerizekalı oldum. Evde olan herşey annesine babasına abisine anlatıldı. Yaptığım yemeği görüntülü arayıp biz de bunu yicez böyle oldu diye dalga geçerek göstermeye çalıştı ve bütün bunlar olurken ben hamileydim. Şu aralar iyi bana iyi davranıyor. Boşanma kararı ciddi verebileceğimi anladı ağladı falan değişti. Annesiyle ben yokken konuşuyor. Kavga etmeden uyarı yapıyor. Ama artık ona güvenmyorum. Benim yanımda hayat arkadaşı bana destekçi olacak kişi o değil böyle biri olamaz biliyorum. Cinsel ilişkiden eskisi kadar zevk almıyorum. Benim herşeyimi ailesie anlattı anlamı aradı gel al iş yapmayı bilmiyor diye bu arada yaptığım yemekler de oluyor artık az çok o etrafımdayken kafamı karıştırıyodu bilmiyorum onu sevmiyo gibiyim küçük bir hareketi batıyor bunu ona da söyledim sen beni hiç sevmemişsündir o zaman alışmaya çalışmışsındır bu kadar çabuk sevmiyorum denmez dedi bı kadar çabuk olmadı ki balayından geldiğimiz ikinci ev işlerini yapamıycaksan git diyen insanı hala nasıl sevebilirim. Bugün de annesi gelecek annesine yine beni şikayet edecek ikisi birlikte üstüme gelirler artık
Önceki konumu bilenler bilir daha birkaç gün önce bana boşanın gidin dilekçe yazın diyen kp ve kb kişileri beş sene sonra ancak gidebileceğimiz eve tamir yaptırıyor daha iki hafta önce 8 bin gönderdik bugün de aramış kv kişisi çok muhtaç durumdayız diye ağlamış ki eve 2400 lira giriyor ve yemeği falan alt katta diğer çocuklarında yiyorlar tekrar para istiyorlar şimdi ve bana takılan beş bilezik artı benim tarafımın taktığı altın paralarından toplamda 50 binimşz olacaktı birikim şu an 37 bin kaldı yine tolerans tanıyıp 7 bin veririm başka veremem dedim 30 bin kalmasa da yirmi bin kalsa bankada noluyomuş ev sözde bize yapılıyor ama gecekondu gibi bir yer inşaattan yapılıyor onu geçtim bana yapılıyorsa iki üç gün önce boşan diyor bana üç gün sonra benden para isteniyor bı nasıl yüzsüzlük bir de ağlamış kadın çok muhtaçkarmış eşimi nasıl ikna edebilirim o evin bana yapıldığının da benim boşanmayacağımın da garantisi yok o yüzden beş kuruş dahi vermek istemiyorum aslında
Günaydın kızlar nerden başlayacağımı bilemiyorum. Biraz uzun olacak kusura bakmayın. Eşimle çok severek birçok şeyi göze alarak evlendik. Ailesi doğru düzgün yardım etmedi maddi olarak çoğu şeyi eşim karşıladı. Ben de birçok şeyden vazgeçtim. Gelinliğimi iki bine düğün salonunu üç bine ayarladık. Bindallı alınmadı kına yapılmadı ne takı seti istedim ne bişey saatten bile vazgeçtim. Sadece 5 bilezik takıldı zaten üçünü eşim aldı. Buzdolabı çamaşır makinesi ikinci el. Eski tip davul fırın var evde. Bulaşık makinem yok. Ha bunları anlatıyorum ama aslında bunları yaparken hiç gocunmadım. Çünkü onu seviyordum ve önemli olan düğün sonrası mutlu olmamızdı. Ama şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Çıkmaza girdim. Eşim huysuz ve çok sinirli. Gece uyurken ona değersem uyanıyor ve bana kızıyor bu yüzden balayında döndüğümğzden beri ayrı yatıyoruz. Bu arada salak kafam nişankıyken hiç kavga etmediğimiz için hep öyle olur sandım. Evlenince nasıl harcama yapıcaz günümüzü nasıl geçircez hepsini konuşmuştuk. Çok mutlu olacağı z sanıyordum. Ve korunması. İlk geceden hamile kaldım. Sürekli midem bulanıyor ve halsizşm. Bi de ev işlerine de çok hakim değilim. Eşim ilk günlerden beri sürekli baskı kuruyor temizlik yap yemek yap şunu yap bunu yap ve herşeyi snnesine anlatıyor. Hiç böyle bişey hayatımda görmedim ben midem bulanıyor yatıyorum beni şikayet ediyo. Sürekli kavga halindeyiz. Ve annesine kavga ettiğimiz i de yetiştiriyo hatta kavga anında arıyo. Artık düzelmiyceksen boşanalım dedi. Ben hamile halimle yemek yapmaya çalışıyorum bir saat uğraşıyorum tam yapamıyorum evet ama zamanla olucak bazıları oluyor yani ama bunlara katlanamoyo yemek yapamadığımı şaka yollı annesine söyluyo dalga geçer gibi artık katlanamıyorum. Bu arada bir de kpss çalışmaya çalışıyorm. Dershaneye gidiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardım edin ben kafayı yicem.
Size de erkenden hamile kaldınız diye laf edilmiş ve bundan dolayı burada rahatsız oldunuz fakat buradaki durum sizin durumunuzdan çok farklı.
Siz 1 aylık evli iken boşanma düşünüyor muydunuz?
Eşi daha konu sahibinin kişisel hijyen ihtiyaçlarını karşılamıyor bu durumda bir de bebek masrafı oluştu, sizin de durum böyle mi?
Yani konu sahibinin şartları sizinki ile aynı değil, bir de bu kadar soruna rağmen ''Neden hamile kaldın?'' diyenler başka ne demeliydi, anlamadım.
Bence konu sahibinin diğer açtığı konulara da bakın, burada o soruyu soran çoğu kişi diğer konularına da baktı, o yüzden dediler.
Not: Bu arada ben ''Neden hamile kaldınız?'' hiç demedim fakat gene de diyenlerin haklılık payı var diye düşünüyorum.
Son düzenleme: