Eşinizin annesi,babası ve erkek kardeşiyle birarada oturmayı kabul eder misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ekşielma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
saol arkadaşım fikirlerini paylaştığın için.gerçekten yardımcı oluyorsunuz fikirlerinizle hepiniz çok sağolun

Ortada birşey yokken, kendinize böyle bir konuyu dert etmeyin bence, insan bazen düşünce gücüyle üstüne çekebiliyor bazı şeyleri. Olmayacaksa da olabiliyor.

Eğer ciddi muhtaçlık bir durum yoksa, kesinlikle aynı evde yaşanması taraftarı değilim. Gerekirse ihtiyaçları varsa, maddi yardım da yapılabilir, ayrı bir yere çıkabilirler. Ev üstüne ev olmuyor, bunun en ufaktan tutun, en büyüğüne kadar birsürü sıkıntısı var.

kesin söylenen bir söz yok ama davranışlar vardı nişanlılığımızın ilk zamanlarında şuan yine ses seda yok bakalım evlendikten sonra ne olacak. gerçektende çok düşünüyorum düşünce gücüyle çekebilirim vallahi.en iyisi düşünmemek. ama yaşamış tecrübe sahibi arkadaşlarım yaşadıklarını paylaşırsa çok sevinirim

en azından böyle bi konu açtıklarında neden olamayacağını söyleyebileyim

kuzum en doğru kararın bu olacak pişmanlığın olmaz..
düşünsene insan kendi anasının babasının yanında bornozuyla oturamıyo rahatça yatıp kalkamıyo düşün bide evlisin kendi kanın canın insanlar değiller oturup kalkmana konuşmana giyinmene herşeyine ekstra dikkat göstereceksin kocana işve cilce yapamıcan sadece bi yatak odan olacak ordan ibaret bütün dünyan ben bunları düşünüp nişanlıma anlatıyorum onunda vicdanı rahatlasın diye :SSS

çiğdemcim çok haklısın aynen benimde aklımda bunlar. düşünsene en basidi ben çamaşırımı bile istediğim gibi kurutamıycam saklamam gerekecek iç çamaşırım olacak falan yeri gelecek banyoda özel bişeyimi unutacam babası görecek kardeşi görecek.. yok yok olmaz kesin yani

okurken bile bunaldım .

tatlım bu örnekleri veriyorum ama amacım canını sıkmak değil emin ol. bende yaşadım hatta yaşıyorum hala ben istemediğimi her seferinde belirtmeme rağmen nişanlım aradan biraz zaman geçtikçe konuyu tekrar gündeme getirmeye çalışıyor bende yardımcı olamıcam sana ya biz hayatmızdan fedakarlık yapacağız ya da anneni seçerek sen hayatını heba edeceksin diyorum. ben hayatımın en güzel günlerini seninle geçirmek istiyorum diye kapatıyorum.üzülüyo biliyorum ama ben uğraşmak istemiyorum.. lmaz:
örnekler çok; kayınvaliden melek olsa bile yemeğini temizliğini herşeyini yapsa yeni evlisin kocana yemek yapmak isticeksin bişeyleri beraber yapalım isteyeceksin o anasının babasının yanında kolunu kıpırdatmaz sen kendini o eve ait hissedemeyeceksin bu çok kötü bi durum :umursamaz:
bacım bulaşık yıkasan kaynanan arkanda nasıl yıkıyor yemek yapsan azcık ağzını burnunu eğse canın sıkılacak onu bırak kocan anne hadi bi mantı yap senin mantın güzel olur dese canın sıkılacak
yanii bu örnekler çoğalabilir elbette ama dediğim gibi bunları düşündükçe canın sıkılır benim sıkıldığı gibi onun için eğer sana bu konu ile ilgili hiç yorum yapılmıyorsa bırak öyle kalsın ama denirse beraber yaşıcaz diye yardımcı olabildiğin kadar ol başka bi yerde yaşasınlar...
ve lütfen kendini bu konuya hapsetme düşünme duymamazlıktan gel illaki yorum yapman gereken durumlar olacak ipleri al eline istemiyorum diyip güzel bir şekilde sıyrıl konudan ...

süpersin canım ya aynı düşüncelere sahibiz çok güzel anlatmışsın valla. kelimesi kelimesine katılıyorum sana. ki sende bide açıkca söylenmiş bi durum var bende ortada bi durum yok daha..çok haklısın çok

canımcım ben ısrarla istemediğimi açık açık söyledim eğer seninde laf söyleme durumun olursa ki bu konuyla ilgili seninde söz hakkın var açıkça söyle fikrini bunlardan örnek ver nişanlına ben seni bir odada yaşamak istemiyorum de annene babana saygım varken kötü olmayalım de nişanlın sana vicdan yapacak yazık günah diyecek hatta kendi ailenle görüşmen bile gözüne batabilecek lütfen takılma öbür tülü daha fazla günaha sokarlar insanı :))
bak ben sana nişanlının diyeceklerini bile söylüyorum mutsuz olmak istemiyorsan uzak tut tatlımm ...

:))) saol canım aklımda olacak bunlar.

kabul etmem...başta söz nişan olmadan önce aynı evde oturcaz evlendiginde deselerdi sende ona göre evt yada hayır derdin..ama sonradan taşınma fikrinden hoşlanmadım..gelip gitsinler başımın üstünde yeri var ama aynı evde iki aile yaşamaz..

şunu anlamadım siz daha nişanlıyken biz bir ev aldık diyorsun sen resmi nikahın yokken ilerde ben kendim aldım denilcek bir eve şimdiden ortak mı oldun ? ve diyorsun ki ben birlikte oturulcak durumda ne demeliyim söz hakkın yok ki senin..... ilerde bu lafı aynen duyarsın
ev sizin ama hanımı kim sen yatmak istersin evde birileri var diye ayıp olur, aman olursa olsun dersin mutfağın eşyan hepsi geçmiştir birbirine kocanla ne özelin kalır ne cinselliğin her haltın içinde bulursun evdekileri şöle bi fingirdiimŞenizdiyemezsin lmaz:hem onların eşyası nereye sığcak depo mu tutcaklar ev kendilerininse nasıl yıkılıo anlamadım muteahhide mi verildi noldu? çok muhabbet tez ayrılık getirir ben çok inanırım mafoldumbenaklinialirimsmilede bunu üztüen daha kimse bişi diemez

şunu anlamadım siz daha nişanlıyken biz bir ev aldık diyorsun sen resmi nikahın yokken ilerde ben kendim aldım denilcek bir eve şimdiden ortak mı oldun ? ve diyorsun ki ben birlikte oturulcak durumda ne demeliyim söz hakkın yok ki senin..... ilerde bu lafı aynen duyarsın
ev sizin ama hanımı kim sen yatmak istersin evde birileri var diye ayıp olur, aman olursa olsun dersin mutfağın eşyan hepsi geçmiştir birbirine kocanla ne özelin kalır ne cinselliğin her haltın içinde bulursun evdekileri şöle bi fingirdiim:kedi: diyemezsin lmaz:hem onların eşyası nereye sığcak depo mu tutcaklar ev kendilerininse nasıl yıkılıo anlamadım muteahhide mi verildi noldu? çok muhabbet tez ayrılık getirir ben çok inanırım mafoldumbenaklinialirimsmilede bunu üstüne daha kimse bişi diemez

evet ev aldık. krediyle aldık krediyi nişanlım çektiği için onun üzerine oldu mecburen. nişanlım ödüyor ama evi geçinderecek olanda benim yani diğer giderler benim maaşımdan ödenecek. kalkıp bana diyemezler evde hakkın yok diye.
ev şuan müteahhide verilmedi ilerisi için verilirse bu teklif gelebilir bana. bu 5 ay sonrada olur 1-2 yıl sonrada olur ne zaman yıkılırsa

Bu soruyu kendi acımdan degerlendirecek olsam;
Hayır, asla kabul etmezdim.
İnsanın bir mahremi var, ozel hayatı var.
Baskasıyla birlikte asla olmaz, kalabalık bir ailede de yetismedim zaten. ben yapamazdım kısacası.

evi mutahite verince kiraya ciksinlar tatlim..herkes kirada oturuyor..evleri yapilincaya kadar onlarda kirada otursunlar..neden senin evine yerlessinlerki..

güzelim herşey gönlünce olur umarım mutluluklar dilrim ilk önce insanın nişanlılık aşamasında bu ağır sorunlarla uğraşması ne kötü şimdiden şu konuda seni uyarayım güzelim eşin bekarken ev almışsınız yasalara göre evlilikte edinilen ortak mallar statüsüne girmiyor ama aslında şu an gerçekte ortak sayılır çünki sen evin masraflarını karşılayacaksın ama kanuna göre allah korusun boşanma gündeminde sen evde hak idda edemezsin beraber yaşama fikri kabus gibi bence kadın için depresyon sebebi daha yaşın genç yazık olur sana insan kendi anasının kardeşinin kahrını çekemiyor yeri gelince elin kafrını çekmek zordur hepsini yaşadık yatak odanda tartışman olsa bile fısıltıyla tartışacaksın evde rahat giyinemiyceksin kaynın kayın pederin olacak banyo yaparken hepsi bilecek kendi evinde ikide duş alırsın üçte gönlünce yiyip içemezsin alışverişine bakıp tutmsuz derler vs vs allah kimseye vermesin herkez kendi evinde mutlu olsun:1closedeyes:

anladığım kadarıyla henüz sana böyle bi teklif gelmemiş gelicek gibi olursa hemen tepkini koyki hiç teklif edemesin bile ayrıca kredi taksitlerini eşin ödicekmiş ama evlenince senin paran oraya benimki buraya olmuyor ikinizinde maaşı tek olup sonra ayrılıyor
ayrıca 4 sene böyle yaşamış biri olarak şunu hatırlatmak isterimki EV EVÜSTÜNE OLMAAZ
banyoya girmeye çekinirsin çıkması bidert bornozla transpara gecelikle dolaşamazsın ben gece tuvalete kalkarken bile üstümü giyinmek zorunda kalırdım rahatla uzanamazdım arkadaşlarımızı gönlümüzce ağırlayamazdık görümcemle bi kumanda yüzünden bile kavga çıkardı
bu stres yüzünden eşimlede çoksık kavga ederdik kendi evime ayrılınca allaha şükür eşimlede ailesiylede balşekeriz sen sen ol sakın kabul etme BıR KAŞIK AŞIM KAYGISIZ BAŞIM bunuda unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…