- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.695
- 248
- Konu Sahibi masalperisi05
-
Anlamadım emekli biriyle mi evlendin?slm cnm bu yaşıma kadar allaha dua ettim allahım bana kaçmayı nasip etme ailemin yüzünü kara çıkarma dedim oldu şükür ama ne badireler atlattım 3tane çok samimi arkadaşım kaçtı hemde afedersin ama pisliklerin önde gidenlerine ozaman 17yaşındaydım ve herkes sen biliyodun neden söylemedin buda kaçar ailem baskı uygulamaya çevrem baskı uygulamaya başladı kaçanlar çünki hiç ummudıkları kişilerdi yani şöyle söyliyim benden beklerlerdi kaçmamamı onlardan asla velhasıl hiç birinde huzur yok ben hergece onları düşünüyom geri dönülmez pis bir yola girdiler die çünki duyuyorum daha kaçtıkları 1 ay olmamış kocaları aldatmaya başlamış neyse gel zaman git zaman olayllar unutuldu ve ben bulunduğum şhirden 24 saatlik uzağa geldim ve işe başladım ailemden uzakta vee eşimle tanıştık olayların üstünden 2yıl geçtikten sonra neyse 1yıl çıktık ve sonra duyuldu cmekli biriyle çıkıyomuş die ailemin haberi oldu apar topar işten izin aldım ve memleketime gittim babma söylediler olmaaaaaaaaaaaaz diyor ama allah var kaçmak falan aklımın ucundan geçmiyor neyse 1 hafta babm olmaz dedi ben olcaaaaaaaaaaaaaaak dedim direttim en sonunda babanem sağolsun devreye girdi veeeee dediki sen dedi arkadaşlarımın bablarını gösterdi onlar gibi olmak istemiyosan bu kızı verceksin vermesen kaçıcak dürüstçe bu kız söyledi vermiyosana kaçar suçta sana geçer ve o gece babm tamam gelsinler dedi 1 hafta içinde geldiler nişan yapıldı ve mutlu sonnnnnnnnnnnn şimdi ise bebğimi bekliyorum allahın izniyleiyikide diretmişim diyorum şimdi ve kaçanlar şuan sürünüyolar geride dönemiyolar işin kötüsü zengin aileleri ve eşleri ise 3 kuruşa muhtaç anne baba duası alın telli duvaklı çıkın evinizden gerçi onlar kaçmasaydı ben kaçmak zorunda kalcaktım çünki örnek olmıcaktı etrafımdaherşeyin hayırlısı zordurumda kalanları bu duruma dahil etmiyorum yanlış anlaşılmasın neyse uzun oldu kusura bakmayın.
Anlamadım emekli biriyle mi evlendin?
önce ben anlatayım ben binevi kaçmak zorunda kaldım bizde mezhep ayrımı olduğu için babam vermedi başkasıyla evlendirecekti çok tutucudurda beni bulunduğumuz yerden uzaklaştırmaya çalıştı bende anladım eşime anlattım herşeye yarım saat içinde karar verdik ve kaçtık 3 gün içinde yıldırım nikahı kıydık tabi babam beni reddetti annemle kardeşimle gizli saklı telefonda konuşuyoduk çok çile çektim eşimin ailesi mezhep durumu yüzünden istemedi beni eşim 4 ay sonra askere gittim anamdam emdiğim süt burnumdan geldi 3 aylık evliydik babam laf gönderdi bırakıp gelsin affedicem die ama yapamadım çünkü eşimi çok seviyorum eşim askerdeykende ben yüzümü kızartıp gidemedim direndim eşim askerden gelincede evimizi ayırdık babam 3 sene sonra affetti beni çok şükür barıştıkama benimde içimde hala kırgınlık var tabi çünkü kaçan arkadaşlarımı babaları affetti evlerinden telli duvaklı gönderdi benim babamda sahipsiz bıraktı beni o hafta başka şehre taşındılar annemi kardeşimi götürdü.tabi eşimin aileside nasıl olsa sahipsiz bize muhtaç die vurun k.... moduna geçdiler anlıcanız düşenin dostu gerçekten olmuyo şimdi çok mutluyuz abimle babam bayramda gelip bizde kaldılar.tabi babamın böyle yumuşamasında amcamla yeğenimin zamansız ölümlerininde payı var ölümlü dünya olduğunu küslüğe değmiceni anladı tabi abimde.darısı tüm ailesiyle küs olan arkadaşların başına
cemekli benim nickim profilime bakmadın galiba hehe cnm benimya
sonradan farkettim ben de diyorum bu nasıl iştir
Var benim de tanıdıklarım kaçarak evlenen.
Hepsi de bin pişman; ben kaçıp da mutlu olanı vallahi görmedim daha , duymadım da.
Gören bilen varsa bana da anlatsın.
Bizim ailedede birisi 18 ine basar basmaz kacti.
Kimse yüzüne bakmiyor, cünkü itibari bitti.
Ne okul, ne is güc, nede meslek, aylak aylak hayatini yasiyor issiz kocasiyla.
Durumu kötüymüs, vallahi kacarken düsünseydi diyoruz, bu durumlarda cok katiyim, kendi düsen aglamaz diyorum sadece.
Büyüklerini dinlemeyen sürünmeye mahkumdur. Cünkü hep diyoruz, ilk önce okul, sonra meslek sonra evlenmek....
Hmmm sen zaten kaçarak evlenmişsin şimdi okudum son yazdıklarını.
E ne diyeyim Allah mesut etsin bu saatten sonra
Ama yaptığını marifet diye anlatmanın pek anlamı yok bana kalırsa.
Bunun marifet olmadığını sen de bilyorsun.
Öyle bir anlatmışsın ki ben ibret verici bir tek cümleni bulamadım maalesef..Bir de demişsin kaçan arkadaşlarım telli duvaklı çıktılar,sen teli duvağı hak etmemişsin ki güzelim.Eşinin ailesi seni eziyorsa sahipsiz diye yüzde 99 eşinin hatası...
Kaçırmayı biliyorsa sahip çıkmayı da bilsin.Yat kalk şükret yine baban gelmiş evine..
Babanı daha fazla suçlama istersen yüzünü eğmişsin bir kere....
öyle bir anlatmışsın ki ben ibret verici bir tek cümleni bulamadım maalesef..bir de demişsin kaçan arkadaşlarım telli duvaklı çıktılar,sen teli duvağı hak etmemişsin ki güzelim.eşinin ailesi seni eziyorsa sahipsiz diye yüzde 99 eşinin hatası...
Kaçırmayı biliyorsa sahip çıkmayı da bilsin.yat kalk şükret yine baban gelmiş evine..
Babanı daha fazla suçlama istersen yüzünü eğmişsin bir kere....
benim halamın kızıda kaçarak evlendi..daha 16 yaşındaydı..ailesinin tek kızydı.2 tane abisi vardı..Onlar okumadığı için halamlar kızlarının okumasını çok istiyorlardı.Dersleride çok iyiydi hep öğünüyorlardı.Bir gün okula gidiyorum diye çıkıyor evden ve kaçıyor..Hepimiz şok olduk.Balıkesirli biriyle kaçmış.Halam ve eniştem o kadar üzüldü ki ....Kaçtığı kişi daha askere gitmemiş işsiz güçsüz birisi...Eniştem üzüntüden beyninde tümör çıktı...1 yıl sonrada vefat etti.Kızı babasının cenazesine bile gelmedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?