Eşiyle kaçarak evlenenler şimdi nasılız?

Bizim ailedede birisi 18 ine basar basmaz kacti.
Kimse yüzüne bakmiyor, cünkü itibari bitti.
Ne okul, ne is güc, nede meslek, aylak aylak hayatini yasiyor issiz kocasiyla.
Durumu kötüymüs, vallahi kacarken düsünseydi diyoruz, bu durumlarda cok katiyim, kendi düsen aglamaz diyorum sadece.
Büyüklerini dinlemeyen sürünmeye mahkumdur. Cünkü hep diyoruz, ilk önce okul, sonra meslek sonra evlenmek....

Hmmm sen zaten kaçarak evlenmişsin şimdi okudum son yazdıklarını.
E ne diyeyim Allah mesut etsin bu saatten sonra
Ama yaptığını marifet diye anlatmanın pek anlamı yok bana kalırsa.
Bunun marifet olmadığını sen de bilyorsun.

slm cnm bu yaşıma kadar allaha dua ettim allahım bana kaçmayı nasip etme ailemin yüzünü kara çıkarma dedim oldu şükür ama ne badireler atlattım 3tane çok samimi arkadaşım kaçtı hemde afedersin ama pisliklerin önde gidenlerine ozaman 17yaşındaydım ve herkes sen biliyodun neden söylemedin buda kaçar ailem baskı uygulamaya çevrem baskı uygulamaya başladı kaçanlar çünki hiç ummudıkları kişilerdi yani şöyle söyliyim benden beklerlerdi kaçmamamı onlardan asla velhasıl hiç birinde huzur yok ben hergece onları düşünüyom geri dönülmez pis bir yola girdiler die çünki duyuyorum daha kaçtıkları 1 ay olmamış kocaları aldatmaya başlamış neyse gel zaman git zaman olayllar unutuldu ve ben bulunduğum şhirden 24 saatlik uzağa geldim ve işe başladım ailemden uzakta vee eşimle tanıştık olayların üstünden 2yıl geçtikten sonra neyse 1yıl çıktık ve sonra duyuldu cmekli biriyle çıkıyomuş die ailemin haberi oldu apar topar işten izin aldım ve memleketime gittim babma söylediler olmaaaaaaaaaaaaz diyor ama allah var kaçmak falan aklımın ucundan geçmiyor neyse 1 hafta babm olmaz dedi ben olcaaaaaaaaaaaaaaak dedim direttim en sonunda babanem sağolsun devreye girdi veeeee dediki sen dedi arkadaşlarımın bablarını gösterdi onlar gibi olmak istemiyosan bu kızı verceksin vermesen kaçıcak dürüstçe bu kız söyledi vermiyosana kaçar suçta sana geçer ve o gece babm tamam gelsinler dedi 1 hafta içinde geldiler nişan yapıldı ve mutlu sonnnnnnnnnnnn şimdi ise bebğimi bekliyorum allahın izniyleiyikide diretmişim diyorum şimdi ve kaçanlar şuan sürünüyolar geride dönemiyolar işin kötüsü zengin aileleri ve eşleri ise 3 kuruşa muhtaç anne baba duası alın telli duvaklı çıkın evinizden gerçi onlar kaçmasaydı ben kaçmak zorunda kalcaktım çünki örnek olmıcaktı etrafımdaherşeyin hayırlısı zordurumda kalanları bu duruma dahil etmiyorum yanlış anlaşılmasın neyse uzun oldu kusura bakmayın.

Anlamadım emekli biriyle mi evlendin?

Öyle bir anlatmışsın ki ben ibret verici bir tek cümleni bulamadım maalesef..Bir de demişsin kaçan arkadaşlarım telli duvaklı çıktılar,sen teli duvağı hak etmemişsin ki güzelim.Eşinin ailesi seni eziyorsa sahipsiz diye yüzde 99 eşinin hatası...
Kaçırmayı biliyorsa sahip çıkmayı da bilsin.Yat kalk şükret yine baban gelmiş evine..

Babanı daha fazla suçlama istersen yüzünü eğmişsin bir kere....

Var benim de tanıdıklarım kaçarak evlenen.

Hepsi de bin pişman; ben kaçıp da mutlu olanı vallahi görmedim daha , duymadım da.

Gören bilen varsa bana da anlatsın.

canım benim görmedim duymdım demişsin ya ben varım şuan mutlu olan babam eşimin üstüne benden çok düşüyo kayınpeder damat pek sevişiyolar.ha böyle konuşuyorum sakın kaçmayı desdekliyorum felan sanmayın ne olur ben kaçmasaydım babam beni o akşam götürücekti burdan amcasının bi akrabası istiyodu daha 2 gün öncede onlar gelelimmi istemeye diye aramışlardı babam ne gelin dedi ne gelmeyin aksilik ya ben söylemeden babam öğrenmiş işler karıştı mecbur kaldım ha belki sizin için buda bi savunma değil ama başa gelmiyince anlaşılmıyo yinede yaşamayın zatan

:76:
inşallah ne senin ne çocuklarının başına gelir emi böyle bişi dua et

marifet yada değil allaha şükür neyin ne olduğunu biliyorum ben işinize gelmiyosa okumayın dikkat ettiyseniz ben kaçanların şimdiki evlilik durumunu sordum neler yaşadımızı paylaşalım diye bazen herşey öyle rahat rahat söylenildiği gibi olmuyor ne diyim ben yinede allah gönlünüze göre versin diyorum.

benim teyzem kacti evlendi bir goz odada yasadilar kac sene dedemler kabul etmedi ilk bebegini bile o evde aldi kucagina ozor sartlarda simdi sonuc 15 senelik evliler gulgibi gecinip gidiyorlar iki cocuklari var ve mutlular tabi aileler hala anlasamiyor ama dedemler kabul etti

öncelikle yazdıklarımı düzgün okuyun lütfen eşim beni hiçbir zaman ezdirmedi askerdeyken ben söylemedim yapılanı söyleyeni sorunlar olduysada hep kendi aramızdaydı ne diyim beddua etmek bana yakışmaz yanlış anlamayın etmiyorumda ama madem öyle ahkam kesiyosunuz başınıza gelsin anlayın bende sizin gibi rahat rahat atar tutardım kaçmasınlar gözlerimi kör diye kızardım ama öyle ol mu yo muş herkez kendi kaderini kendi çizer ama allahın taktirinide unutmayın hem allah herkeze kendi ameline göre eş verir çok şükür ben mutluyum ya yakında bebişimide alıcam kucama kim ne derse desin ben bugün başkasıyla evli olsaydım mutsuz olurdum bunu biliyorum ama birde çok pardon ama benim telli duva hakedip haketmedimede siz karar veremezsiniz bütün kaçanlar hakediyoda benmi haketmiyorum?babanın yüzünü yere eğmişsin dedin ben o.....yapmadım yüzünü yere eğicek bişide yapmadım çok şükür nikahımı kıydım yuvamı kurdum banada bu durumu destekliyomuşum gibi muamele etmeyin herkez her yaptını başkalarıda yapsın diye destekleseydi oooooo.

benim halamın kızıda kaçarak evlendi..daha 16 yaşındaydı..ailesinin tek kızydı.2 tane abisi vardı..Onlar okumadığı için halamlar kızlarının okumasını çok istiyorlardı.Dersleride çok iyiydi hep öğünüyorlardı.Bir gün okula gidiyorum diye çıkıyor evden ve kaçıyor..Hepimiz şok olduk.Balıkesirli biriyle kaçmış.Halam ve eniştem o kadar üzüldü ki ....Kaçtığı kişi daha askere gitmemiş işsiz güçsüz birisi...Eniştem üzüntüden beyninde tümör çıktı...1 yıl sonrada vefat etti.Kızı babasının cenazesine bile gelmedi...

senin bazı şeyleri anlayamadığını yada geç anladığını düşünüyorum..bir kaç konudaki yorumunda da farketmiştim....senin idrak yollarında enfeksiyon olabilir Mİ?

Son düzenleme:
Kaçarak evlenmek severek evlenmek görücü usulü ile evlenmek değil bence asıl mesele.....bunlar sadece vesile.....
Allah herkesi doğru insanlarla dürüst insanlarla karşılaştırsın....

sizinki cok kotu olmus ee kiz hic ugramiyormu aramiyormu bukadarinada pes ya olan adama olmus Allah korusun kinamak istemem

niye burda kaçanlar kötü hayat yaşamak zorunda tu kaka muamelesi yapılıyor anlamadım ben 4 senelik evliyim daha bana kimse o bayanın dedi lafları demedi ayıp ya kaçanlar hep mutsuz olcak diye bi dava yok arkadaşlar herkez nasıl görmek isterse öyle bakar benim çevremde yada babasının rızasını alıp o arkadaşın tabiriyle telli duva hakedip evlenen ve 1 2 sene çocuk olduğu halde boşanan insanlar var üstelik böyle evlenmek merifet oluyo felanda demedik yani lütfen böyle fütursuzca yazıcaksanız hiç yazmayın ben başına gelmeyenler ahkam kessin diye açmadım konuyu okumayın arkadaşım işinize gelmiyosa ben ahkam kesenlere söylüyorum diyer arkadaşlar üstüne alınmasın ne olur hiç kimse istemez kötü hayat yaşamayı ama biyerde bazı şeylerin zamanı gelince elin kolun dilin bağlanıyo ve yaptığının yanlış olduğunu bile bile doğruymuş gibi geliyo o an insana ve yapıyosun ve kendinizi olağan üstüymüşsünüz gibide görmeyin beşeriz şaşarız hatalar biz insanlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…