- Konu Sahibi masalperisi05
-
Şimdi güzel kardeşim..
Ben bir başlık açsam "uyuşturucu kullanıyorum ama ölmedim."
"Her uyuşturucu kullanan ölür" derler ya yanlış bir düşünce bu,ee tabii size tavsiye etmiyorum ama..
belirtmek isteyeyim mutluluğumu paylaşayım dedim,hem sigara içenlerde kalp kriziden ölüyor ama ben uyuşturucudan ölmedim.ona göre değerlendirin " desem..
Ne anlarsın bu yazdığımdan ?
Senin ki aynı bu hesap olmuş,Allah mutluluğunuz daim etsin.
Ama Sizin mutluluğunuz istisna,övülecek coşturalacak tarafı yok bence bir genç kızın yapabileceği en büyük hatalardan..
Bence konunun iki boyutunu da irdelemek istemiş arkadaş, kimseyi cesaretlendirme ya da vazgeçirme derdinde olduğunu sanmıyorum :26:
Arkadaşlar ben de kaçarak evlendim ama bu işin bence 2 boyutu var..
İyi bir aileniz, sizi canından çok seven bir anne babanız varsa 100 değil 200 defa düşünün tabi ki onları ağlatmak üzmek çok büyük günah
Ama asla "elalemin oğlu için ana babanızdan vazgeçmeyin" lafına katılmıyorum. Evlilik elalemin oğlu deyip aşağılayacağım biriyle yapılacak kadar basit değil. Ha eğer öyle görüyorsanız hiç düşünmeyin zaten evlilik filan, doğru insan değil demektir. Ya da sizin evlilik anlayışınızda sorun vardır bilemiyorum.
Yukarı da anlatmışlar mezhep farklıydı vermediler, işte şuydu buydu diye bence anne baba önce kızının mutluluğunu düşünmeli.Kızın sevmiş işte, işinden mezhebinden önce bak bakalım insan mı değil mi? O da kızını seviyorsa dağları deler yine mutlu olurlar. Anne babalar bunu atlıyor işte ona kızıyorum..E peki illa ki vermiyorum diyen bir anne babaya karşı o kız ne yapsın..Vazmı geçsin sevdiğinden? Aşk dediğimiz şey bu kadar basit mi?
Tabi ki uğraşsın, ikna etmeye çalışsın ama bir yerde de insanın sevgisi uğruna savaşması gerektiğini düşünüyorum..
Bu işin ilk boyutuydu..
İkinci boyutu şu ;
Eğer benim gibi umursamaz, anne babalıktan uzak bir aileniz varsa ve gerçekten sevip sevildiğinize inanıyorsanız bu işi yapın. Ama onda da karşındakine güvenmek çok önemli..Bakın kaç tane hikaye var ferhatlık, mecnunluk taslayıp da kaçtıktan sonra beş para etmez birine dönüşenleri anlatan..
Zaten öyle herife rızayla gitsem ne olur rızasız gitsem ne olur... Yani evliliğim birilerinden korktuğu için iyi gidecekse hiç gitmesin baştan hiç olmasın daha iyi..Sahipsiz bilmesin lafı kadar saçma bir kelime yok..Nesin sen yavru kedi mi.. Eşimi anne babamla tanıştırmak dahi istemem ki bırak ondan isteyecek.. Kaçtım geldim ailemden sadece ablamlar var onlar benim ailem.. Eşim bana ne bir gün saygısızlık etti, ne gidecek yerim yokmuş gibi davrandı, ne de aşağıladı.Çünkü aşk, sevgi dediğimiz şey budur ve kaçarak ya da kaçmayarak farketmez insanın içinde olur.
Kısaca;
Kaçanları yargılamayın (tabi pırlanta gibi anne babasını bile bile üzenler dışında..Yukarıda bir örneği vardı allah akıl fikir versin)
Kaçmayanları da eşsiz pırlanta yok efendim telli duvaklı diye 1000 yıllık düşüncelerle yüceltmeyin..
Bir insanın temiz ya da kirli olduğunu öyle anlayamazsınız, çamaşır değil bu :82:
[ı]bence konunun iki boyutunu da irdelemek istemiş arkadaş, kimseyi cesaretlendirme ya da vazgeçirme derdinde olduğunu sanmıyorum :26:
Arkadaşlar ben de kaçarak evlendim ama bu işin bence 2 boyutu var..
Iyi bir aileniz, sizi canından çok seven bir anne babanız varsa 100 değil 200 defa düşünün tabi ki onları ağlatmak üzmek çok büyük günah
Ama asla "elalemin oğlu için ana babanızdan vazgeçmeyin" lafına katılmıyorum. Evlilik elalemin oğlu deyip aşağılayacağım biriyle yapılacak kadar basit değil. Ha eğer öyle görüyorsanız hiç düşünmeyin zaten evlilik filan, doğru insan değil demektir. Ya da sizin evlilik anlayışınızda sorun vardır bilemiyorum.
Yukarı da anlatmışlar mezhep farklıydı vermediler, işte şuydu buydu diye bence anne baba önce kızının mutluluğunu düşünmeli.kızın sevmiş işte, işinden mezhebinden önce bak bakalım insan mı değil mi? O da kızını seviyorsa dağları deler yine mutlu olurlar. Anne babalar bunu atlıyor işte ona kızıyorum..e peki illa ki vermiyorum diyen bir anne babaya karşı o kız ne yapsın..vazmı geçsin sevdiğinden? Aşk dediğimiz şey bu kadar basit mi?
Tabi ki uğraşsın, ikna etmeye çalışsın ama bir yerde de insanın sevgisi uğruna savaşması gerektiğini düşünüyorum..
Bu işin ilk boyutuydu..
Ikinci boyutu şu ;
eğer benim gibi umursamaz, anne babalıktan uzak bir aileniz varsa ve gerçekten sevip sevildiğinize inanıyorsanız bu işi yapın. Ama onda da karşındakine güvenmek çok önemli..bakın kaç tane hikaye var ferhatlık, mecnunluk taslayıp da kaçtıktan sonra beş para etmez birine dönüşenleri anlatan..
Zaten öyle herife rızayla gitsem ne olur rızasız gitsem ne olur... Yani evliliğim birilerinden korktuğu için iyi gidecekse hiç gitmesin baştan hiç olmasın daha iyi..sahipsiz bilmesin lafı kadar saçma bir kelime yok..nesin sen yavru kedi mi.. Eşimi anne babamla tanıştırmak dahi istemem ki bırak ondan isteyecek.. Kaçtım geldim ailemden sadece ablamlar var onlar benim ailem.. Eşim bana ne bir gün saygısızlık etti, ne gidecek yerim yokmuş gibi davrandı, ne de aşağıladı.çünkü aşk, sevgi dediğimiz şey budur ve kaçarak ya da kaçmayarak farketmez insanın içinde olur.
Kısaca;
kaçanları yargılamayın (tabi pırlanta gibi anne babasını bile bile üzenler dışında..yukarıda bir örneği vardı allah akıl fikir versin)
kaçmayanları da eşsiz pırlanta yok efendim telli duvaklı diye 1000 yıllık düşüncelerle yüceltmeyin..
Bir insanın temiz ya da kirli olduğunu öyle anlayamazsınız, çamaşır değil bu :82:[/ı]
Genç kızken annem ile düğüne gitmiştik annem karşıdaki kadını işaret ederek bu kocaya kaçtı dedi ki yaşıda epey vardı sonra hikayesini anlattı oysaki başka şeylerde anlatabilirdi yani kaç yaşına gelirse gelsin "kocaya kaçan hakkında" toplumda unutulmuyor dedikodusu yapılıyor
derin arkadasın sorduklarını okudum.. Sizin yanıtnızıda... Kendinizce haklısınız.. Benim küçük elitm 5 ay önce kacıp geldi kaynıma.. Herkes o kadar laf söyledi ben kıza bakarken kendimi kötü hiissettim.. Ailesi barıstı ewet ama adı kaçıp geldi oldu...
Her arkasında konuusulan lafta ailesini bırakan gör neleri bırakır deniliyor... Belki su an mutlusunuz.. Inş daim olur.. Fakat unutmayın yarının bizlere ne getirecegini bilmiyoruz.. Kocanızın bir başkasına gönül kaptırabilmesi yada ilişkinizin kötüye gitme durumu emin olun hiç bir aile oglunu atmaz.. Ve gün gelir devran döner hesabı kurulan kürsüde siz iki taraf içinde haksız kişi olup kaçmış damgalı olabilirsiniz... Bence her ne olursa olsun buna girişilmemeli.. Rabbim kimseyi bununla sınamasın...
Bence kaçanlar "erkeğin gerektiği kadar emek vermemesi,kolaya kaçmasından" kaçıyorlar.
Bu bile benim için bir erkeğin beni yeterince sevmediğinin göstergesi..
sizinki cok kotu olmus ee kiz hic ugramiyormu aramiyormu bukadarinada pes ya olan adama olmus Allah korusun kinamak istemem
Evet çok garip ya,hmm geçenlerde bende ailemi ziyarete gittim.
Bir kaç komşumuz annem ben oturuyoruz durakta.
Kızın biri geldi selam verdi,bana hatırlatmak için hani kaçan kız vardı ya bu o dediler şimdi annesine geliyor ama eşi gelemiyor dediler.. kadın 35 yaşında 15 yıllık evli 2 çocuğu var. kaçması mı kalmış?
gerçi milletin lafına da sinir olurum herkesi etiketlenmeye pek meraklılardır.
bir de kaçma işini cinsellikle bağdaştırmaktan kaynaklanıyor.
biz de kaçma yoktur kültürel olarak ama ailemle yaşadığım şehirde vardı..
hatta çok popülerdir hala.. kız istenir söz nişan olur..
sonra kız kaçar cinsellik yaşar.. ve böylelikle kıza altın takılmadan masraf yapılmadan hemencecik düğün olur. erkek tarafı maddi masraftan kaçınmak için bu yolu seçer..
kız tarafı da bazen mutlu olur bu durumdan ..
derin arkadasın sorduklarını okudum.. Sizin yanıtnızıda... Kendinizce haklısınız.. Benim küçük elitm 5 ay önce kacıp geldi kaynıma.. Herkes o kadar laf söyledi ben kıza bakarken kendimi kötü hiissettim.. Ailesi barıstı ewet ama adı kaçıp geldi oldu...
Her arkasında konuusulan lafta ailesini bırakan gör neleri bırakır deniliyor... Belki su an mutlusunuz.. Inş daim olur.. Fakat unutmayın yarının bizlere ne getirecegini bilmiyoruz.. Kocanızın bir başkasına gönül kaptırabilmesi yada ilişkinizin kötüye gitme durumu emin olun hiç bir aile oglunu atmaz.. Ve gün gelir devran döner hesabı kurulan kürsüde siz iki taraf içinde haksız kişi olup kaçmış damgalı olabilirsiniz... Bence her ne olursa olsun buna girişilmemeli.. Rabbim kimseyi bununla sınamasın...
sende doğru söylüyosun kardeşim dedin ya etiketlemek çok doğru halbuki o dedikoduyu yapan insanıda bi başkasına sorsan neler neler dökülür yani binevi başkalarının kusurlarını ön plana çıkararak kendi suçlarını kusurlarını ört bas ediyolar.
Doğru..
Yani bu kız kaçmış bak terbiyesize diye en çok yaygara yapanlar genelde kendi kızları belki toplum tarafından duyulmayan hatalar yapan tipler..
herkes hataları ortaya dökülmesin istiyor.. başkasının hatasını ortaya çıkartırsam benim ki daha çok gizlenir diyor..
siz kaç yaşında kaçtınız masalperisi?
ben belirli bir yaşın üstünde kaçanları da kaçmış saymıyorum..
belirli kararları almak için olgunlaşınca aile de olsa kişi kendi kararını verebilir.
Kaçan kızlar hep merak edilir acaba yamuk yapan kim ? Aile mi? Kız mı? Aile anlayışı kıt mı? Kız başına buyruk mu? Mutlu mu?
öyküyü dinlemek gerek bir suçlu bulunacak ya!peki cevabı sence hangisi
ben 21 yaşındaydım ben babamı çok seviyorum ama buzaman kadar ne babam nede biz çocukları doya doya sevgimizi gösterebildik birbirimize hep bi seviye vardı aramızda bitek canım annem herşartta yanımızda oldu herzaman ben evlendikten sonra yaşadımı anladım biliyomusun yani bu lafım yannış anlaşılmasın babam asıp kesmiyodu ama en ufak şeye hırgür dayak hiçbirzaman bir istediğimizi söyleyemezdik hep bizim yerimize kararlar verilirdi gıkımızı çıkartamazdık sıkıyosan çıkart dediğim gibi babamı çok seviyorum ama hep mesafe vardı aramızda fikrimiz hiç sorulmazdı çok diktadördü diktatördü diyorum çünkü ben evlendikten sonra babam okadar değiştiki anlatamam keşke ben bekarkende bukadar anlayışlı olsaydı zorla başımı kapattı gıkım çıkamadı derslerim çok iyiyken okuldan aldı yatılı kuran kursuna gönderdi çok ağladım yalvardım sokak ortasında bırakma beni diye arkasına bakmadan gitti.yedimiz önümüzde yemedimiz arkamızdaydı allah razı olsun bize hep doğru yolu gösterdi.eşimlede tanışınca sanki gözümün önünden bi perde kalktı benim yaşam tarzımdan ve görüşlerimizden o kadar farklıydıki en çokta okulu bırakmama üzüldü evlenincede ilk işi beni açık öğretime yazdırmak oldu inşallah bu sene biticek ünvt sınavına giricem okul konusunda çok hassas kendisi yüksek öğretim mezunu sonra bana her konuda fikrimi sorunca ne istedimi sorunca çok şaşırdım çünkü bana ozamana kadar bi erkek hiç herhangi bi konuda fikrimi sormamıştı çok şaşırmıştım.yani anlıcanız onunla beraberken bende varım ya bende yaşıyorum diyodum hissediyodum bunu ve evlendimizden beride bu böyle hiç şüphem yok böylede devam edicek bide babamın beni affetmemesinin büyük sebebi başımı açmamdı gitti onlara benzedi diye kızmış hep bana ama zaten isteyerek takmıyordumki bunu oda çok iyi biliyor valla kaptırdım gittim kendimi sende bir sorduk bin anlattı dicen şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?