Eşiyle kaçarak evlenenler şimdi nasılız?

Kaçarak evlenmek severek evlenmek görücü usulü ile evlenmek değil bence asıl mesele.....bunlar sadece vesile.....
Allah herkesi doğru insanlarla dürüst insanlarla karşılaştırsın....

kesinlikle doğru söylüyosu alın yazısı ve vesile oluyo tıpkı ölüm gibi oda hep bi sebep bulur ya

Siz 4 yıllık evlisiniz galiba,yanlış anlamadıysam.
Kaçarak evlenmişsiniz ve mutlusunuz.
Kaçarak evlenince de mutlu olunduğunu,normal şekilde evlenenlerin de 1-2 sene sonra boşandığını ifade etmişsiniz.
ve en nihayetinde kaçma fikrine sahip olanlara fikir olsun diye bu konuyu açmışsınız.
Sizce bu konu "ders alın kaçmayın " amacını mı taşıyor ,"kocaya kaçın,bakın bana birşey olmadı" cesaretini mi taşıyor?
Bu konunun amacı nedir?

Gençken insanın önüne her türlüsü çıkıyor ama en önemli erkeğin dürüst olması tabi bunu bilemezsin erkek kendisi hakkında ne söylerse kızlarda inanıyor ki babam gitti ta kökünü araştırdı ve seçimi bana bıraktı ama bakıyorum şimdiki kızlar çok cesur o kaçtığınız adam ya döneklik yaparsa? Insanın annesi babası arkanda olduğu vakit daha güçlü oluyor maddi ,manevi.Birde boşanmalar çok arttı.Birde bir erkek kaçalım diyorsa ,onun sorumluluk sahibi olamıyacağından şüphe duyarım o kadar znr mu kızı istetmek?aile vermiyorsa vardır bi birşey ama kız çok diretiyorsa vereceksin ama çocuğuna kendi bakacak annesinin üstüne atıp genç kız gibi gezemiyecek !

bebişin için sevindim hayırlısıyla hepimiz sağ sağlim kucağımıza alırız inşaallah

doğru söze nedenir

bende kaçarak evlendim 3yılımız doldu annemle görüşüyorduk babam yüz yüze gelmekten kaçınıyordu hep benle evliliğimiz ilk zamandan beri çok güzel geçiyortabi eşimin sayesinde ilk zamanlar ne buhranlar atlattım eşim hep olurundan yaklaştı bana.hiç bir zaman bu durumu başıma kakmadı ailseine gelince sadce kayınpederimle aram çok iidi sanırım oda baba özlemi çekmektendi.çünkü babamla ilişkimiz dünyada nadir bulunucak şekildeydi. hala bu işe neden kalkıştığımı canımın canısının yüzünü nasıl eğdirdiğimi analamıyorum.Allah tan çevreme duyurmadık.eşimin ailesi ağızlarını açmadılar bu konuda.gel zaman git zaman bayramlarda oturmalarda karşılaştık elini öpmeye çalıştım çok inattır kendileri bi türlü yıkamadım o inadını.annemle görüşüyorduk.o da etmediğini demediğini bırakmıyordu.beni hep can damarımdan babamla vurmaya çalışıyordu.baban hasta beyin tomografisi çekindi falan filan bazen aslı astarı olmayan şeyleri söyleyip duruyordu.vallahi çok güzel giden bir evliliğim var.aman kalbini kırdık dahada yıpratmayalım diyerekten hep annem ne derse onu yapıyorduk.aklınıza gelebilecek herşeyi.kaçmamda çok etkisi var bu dominant hareketlerinin.herneyse 1seneye kadar boşan gel durumları oldu.sonra bir bebeğim oldu.Allahıma şükür iyiki vermiş babamla barışmamıza vesile oldu.sonuç çok güzel giden bir evliliğim var babamla aramız çok iyieskisinden daha da çok.
kim nederse desin böyle kötü olaylar yaşanmadan bilinmez acısı ama tavsiyem ne olursa olsun el oğlu bulunur ama aile bulunmaz.Annem hep der oit olmassa öteki it olur. durum böyle kimse aile rızası olmadan evliliğe kalkışmasın.

ya ben gerçekten anlaşılamıyorum galiba dedim ya nasıl görmek isterseniz öyle bakarsınız ben kimseye cesaret vermiyorum ama mutlu oldumuda söylemiyimmi be kardeşim. allah allah alışmışsınız bu konuda hep kötü şeyler duymaya yadırgıyosunuz galiba lütfen eğer cevap verilcekse düzgün okunsun yazılanlar ben mutluluğumdan bahsediyorum ama aynı zamandada yapılan mantıklı yorumlarada katılıyorum lütfen ama.

allah analı babalı büyütsün bende bunu demek istedim ama ya ben anlatamadım ya anlamak istemediler

allah analı babalı büyütsün bende bunu demek istedim ama ya ben anlatamadım ya anlamak istemediler

ben seni çok iyi anlıyorum canım sen mutluluğunu paylaşmak istemişsin.başlığı yanlış anlayanlar oldu. kaçmanın iyi birşey olduğunu anlatmak istediğini savunuyorlar okadar.

ben seni çok iyi anlıyorum canım sen mutluluğunu paylaşmak istemişsin.başlığı yanlış anlayanlar oldu. kaçmanın iyi birşey olduğunu anlatmak istediğini savunuyorlar okadar.

evet kesinlikle yanlış anlaşıldım ve üzüldümde bu duruma ben senin benim gibi arkadaşlarla sohbet etmek istedim sadece yani konuyu yaşayanlarla

Şimdi güzel kardeşim..
Ben bir başlık açsam "uyuşturucu kullanıyorum ama ölmedim."
"Her uyuşturucu kullanan ölür" derler ya yanlış bir düşünce bu,ee tabii size tavsiye etmiyorum ama..
belirtmek isteyeyim mutluluğumu paylaşayım dedim,hem sigara içenlerde kalp kriziden ölüyor ama ben uyuşturucudan ölmedim.ona göre değerlendirin " desem..
Ne anlarsın bu yazdığımdan ?
Senin ki aynı bu hesap olmuş,Allah mutluluğunuz daim etsin.
Ama Sizin mutluluğunuz istisna,övülecek coşturalacak tarafı yok bence bir genç kızın yapabileceği en büyük hatalardan..

Bence konunun iki boyutunu da irdelemek istemiş arkadaş, kimseyi cesaretlendirme ya da vazgeçirme derdinde olduğunu sanmıyorum :26:

Arkadaşlar ben de kaçarak evlendim ama bu işin bence 2 boyutu var..
İyi bir aileniz, sizi canından çok seven bir anne babanız varsa 100 değil 200 defa düşünün tabi ki onları ağlatmak üzmek çok büyük günah
Ama asla "elalemin oğlu için ana babanızdan vazgeçmeyin" lafına katılmıyorum. Evlilik elalemin oğlu deyip aşağılayacağım biriyle yapılacak kadar basit değil. Ha eğer öyle görüyorsanız hiç düşünmeyin zaten evlilik filan, doğru insan değil demektir. Ya da sizin evlilik anlayışınızda sorun vardır bilemiyorum.
Yukarı da anlatmışlar mezhep farklıydı vermediler, işte şuydu buydu diye bence anne baba önce kızının mutluluğunu düşünmeli.Kızın sevmiş işte, işinden mezhebinden önce bak bakalım insan mı değil mi? O da kızını seviyorsa dağları deler yine mutlu olurlar. Anne babalar bunu atlıyor işte ona kızıyorum..E peki illa ki vermiyorum diyen bir anne babaya karşı o kız ne yapsın..Vazmı geçsin sevdiğinden? Aşk dediğimiz şey bu kadar basit mi?
Tabi ki uğraşsın, ikna etmeye çalışsın ama bir yerde de insanın sevgisi uğruna savaşması gerektiğini düşünüyorum..

Bu işin ilk boyutuydu..

İkinci boyutu şu ;
Eğer benim gibi umursamaz, anne babalıktan uzak bir aileniz varsa ve gerçekten sevip sevildiğinize inanıyorsanız bu işi yapın. Ama onda da karşındakine güvenmek çok önemli..Bakın kaç tane hikaye var ferhatlık, mecnunluk taslayıp da kaçtıktan sonra beş para etmez birine dönüşenleri anlatan..
Zaten öyle herife rızayla gitsem ne olur rızasız gitsem ne olur... Yani evliliğim birilerinden korktuğu için iyi gidecekse hiç gitmesin baştan hiç olmasın daha iyi..Sahipsiz bilmesin lafı kadar saçma bir kelime yok..Nesin sen yavru kedi mi.. Eşimi anne babamla tanıştırmak dahi istemem ki bırak ondan isteyecek.. Kaçtım geldim ailemden sadece ablamlar var onlar benim ailem.. Eşim bana ne bir gün saygısızlık etti, ne gidecek yerim yokmuş gibi davrandı, ne de aşağıladı.Çünkü aşk, sevgi dediğimiz şey budur ve kaçarak ya da kaçmayarak farketmez insanın içinde olur.

Kısaca;

Kaçanları yargılamayın (tabi pırlanta gibi anne babasını bile bile üzenler dışında..Yukarıda bir örneği vardı allah akıl fikir versin)
Kaçmayanları da eşsiz pırlanta yok efendim telli duvaklı diye 1000 yıllık düşüncelerle yüceltmeyin..
Bir insanın temiz ya da kirli olduğunu öyle anlayamazsınız, çamaşır değil bu :82:

Son düzenleme:
Genç kızken annem ile düğüne gitmiştik annem karşıdaki kadını işaret ederek bu kocaya kaçtı dedi ki yaşıda epey vardı sonra hikayesini anlattı oysaki başka şeylerde anlatabilirdi yani kaç yaşına gelirse gelsin "kocaya kaçan hakkında" toplumda unutulmuyor dedikodusu yapılıyor

Bence kaçanlar "erkeğin gerektiği kadar emek vermemesi,kolaya kaçmasından" kaçıyorlar.
Bu bile benim için bir erkeğin beni yeterince sevmediğinin göstergesi..

Evet çok garip ya,hmm geçenlerde bende ailemi ziyarete gittim.
Bir kaç komşumuz annem ben oturuyoruz durakta.
Kızın biri geldi selam verdi,bana hatırlatmak için hani kaçan kız vardı ya bu o dediler şimdi annesine geliyor ama eşi gelemiyor dediler.. kadın 35 yaşında 15 yıllık evli 2 çocuğu var. kaçması mı kalmış?
gerçi milletin lafına da sinir olurum herkesi etiketlenmeye pek meraklılardır.
bir de kaçma işini cinsellikle bağdaştırmaktan kaynaklanıyor.
biz de kaçma yoktur kültürel olarak ama ailemle yaşadığım şehirde vardı..
hatta çok popülerdir hala.. kız istenir söz nişan olur..
sonra kız kaçar cinsellik yaşar.. ve böylelikle kıza altın takılmadan masraf yapılmadan hemencecik düğün olur. erkek tarafı maddi masraftan kaçınmak için bu yolu seçer..
kız tarafı da bazen mutlu olur bu durumdan ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…