- Konu Sahibi masalperisi05
-
Kaçarak evlenmek severek evlenmek görücü usulü ile evlenmek değil bence asıl mesele.....bunlar sadece vesile.....
Allah herkesi doğru insanlarla dürüst insanlarla karşılaştırsın....
:76:
inşallah ne senin ne çocuklarının başına gelir emi böyle bişi dua et
slm cnm bu yaşıma kadar allaha dua ettim allahım bana kaçmayı nasip etme ailemin yüzünü kara çıkarma dedim oldu şükür ama ne badireler atlattım 3tane çok samimi arkadaşım kaçtı hemde afedersin ama pisliklerin önde gidenlerine ozaman 17yaşındaydım ve herkes sen biliyodun neden söylemedin buda kaçar ailem baskı uygulamaya çevrem baskı uygulamaya başladı kaçanlar çünki hiç ummudıkları kişilerdi yani şöyle söyliyim benden beklerlerdi kaçmamamı onlardan asla velhasıl hiç birinde huzur yok ben hergece onları düşünüyom geri dönülmez pis bir yola girdiler die çünki duyuyorum daha kaçtıkları 1 ay olmamış kocaları aldatmaya başlamış neyse gel zaman git zaman olayllar unutuldu ve ben bulunduğum şhirden 24 saatlik uzağa geldim ve işe başladım ailemden uzakta vee eşimle tanıştık olayların üstünden 2yıl geçtikten sonra neyse 1yıl çıktık ve sonra duyuldu cmekli biriyle çıkıyomuş die ailemin haberi oldu apar topar işten izin aldım ve memleketime gittim babma söylediler olmaaaaaaaaaaaaz diyor ama allah var kaçmak falan aklımın ucundan geçmiyor neyse 1 hafta babm olmaz dedi ben olcaaaaaaaaaaaaaaak dedim direttim en sonunda babanem sağolsun devreye girdi veeeee dediki sen dedi arkadaşlarımın bablarını gösterdi onlar gibi olmak istemiyosan bu kızı verceksin vermesen kaçıcak dürüstçe bu kız söyledi vermiyosana kaçar suçta sana geçer ve o gece babm tamam gelsinler dedi 1 hafta içinde geldiler nişan yapıldı ve mutlu sonnnnnnnnnnnn şimdi ise bebğimi bekliyorum allahın izniyleiyikide diretmişim diyorum şimdi ve kaçanlar şuan sürünüyolar geride dönemiyolar işin kötüsü zengin aileleri ve eşleri ise 3 kuruşa muhtaç anne baba duası alın telli duvaklı çıkın evinizden gerçi onlar kaçmasaydı ben kaçmak zorunda kalcaktım çünki örnek olmıcaktı etrafımdaherşeyin hayırlısı zordurumda kalanları bu duruma dahil etmiyorum yanlış anlaşılmasın neyse uzun oldu kusura bakmayın.
Gençken insanın önüne her türlüsü çıkıyor ama en önemli erkeğin dürüst olması tabi bunu bilemezsin erkek kendisi hakkında ne söylerse kızlarda inanıyor ki babam gitti ta kökünü araştırdı ve seçimi bana bıraktı ama bakıyorum şimdiki kızlar çok cesur o kaçtığınız adam ya döneklik yaparsa? Insanın annesi babası arkanda olduğu vakit daha güçlü oluyor maddi ,manevi.Birde boşanmalar çok arttı.Birde bir erkek kaçalım diyorsa ,onun sorumluluk sahibi olamıyacağından şüphe duyarım o kadar znr mu kızı istetmek?aile vermiyorsa vardır bi birşey ama kız çok diretiyorsa vereceksin ama çocuğuna kendi bakacak annesinin üstüne atıp genç kız gibi gezemiyecek !
Siz 4 yıllık evlisiniz galiba,yanlış anlamadıysam.
Kaçarak evlenmişsiniz ve mutlusunuz.
Kaçarak evlenince de mutlu olunduğunu,normal şekilde evlenenlerin de 1-2 sene sonra boşandığını ifade etmişsiniz.
ve en nihayetinde kaçma fikrine sahip olanlara fikir olsun diye bu konuyu açmışsınız.
Sizce bu konu "ders alın kaçmayın " amacını mı taşıyor ,"kocaya kaçın,bakın bana birşey olmadı" cesaretini mi taşıyor?
Bu konunun amacı nedir?
bende kaçarak evlendim 3yılımız doldu annemle görüşüyorduk babam yüz yüze gelmekten kaçınıyordu hep benle evliliğimiz ilk zamandan beri çok güzel geçiyortabi eşimin sayesinde ilk zamanlar ne buhranlar atlattım eşim hep olurundan yaklaştı bana.hiç bir zaman bu durumu başıma kakmadı ailseine gelince sadce kayınpederimle aram çok iidi sanırım oda baba özlemi çekmektendi.çünkü babamla ilişkimiz dünyada nadir bulunucak şekildeydi. hala bu işe neden kalkıştığımı canımın canısının yüzünü nasıl eğdirdiğimi analamıyorum.Allah tan çevreme duyurmadık.eşimin ailesi ağızlarını açmadılar bu konuda.gel zaman git zaman bayramlarda oturmalarda karşılaştık elini öpmeye çalıştım çok inattır kendileri bi türlü yıkamadım o inadını.annemle görüşüyorduk.o da etmediğini demediğini bırakmıyordu.beni hep can damarımdan babamla vurmaya çalışıyordu.baban hasta beyin tomografisi çekindi falan filan bazen aslı astarı olmayan şeyleri söyleyip duruyordu.vallahi çok güzel giden bir evliliğim var.aman kalbini kırdık dahada yıpratmayalım diyerekten hep annem ne derse onu yapıyorduk.aklınıza gelebilecek herşeyi.kaçmamda çok etkisi var bu dominant hareketlerinin.herneyse 1seneye kadar boşan gel durumları oldu.sonra bir bebeğim oldu.Allahıma şükür iyiki vermiş babamla barışmamıza vesile oldu.sonuç çok güzel giden bir evliliğim var babamla aramız çok iyieskisinden daha da çok.
kim nederse desin böyle kötü olaylar yaşanmadan bilinmez acısı ama tavsiyem ne olursa olsun el oğlu bulunur ama aile bulunmaz.Annem hep der oit olmassa öteki it olur. durum böyle kimse aile rızası olmadan evliliğe kalkışmasın.
allah analı babalı büyütsün bende bunu demek istedim ama ya ben anlatamadım ya anlamak istemediler
allah analı babalı büyütsün bende bunu demek istedim ama ya ben anlatamadım ya anlamak istemediler
ben seni çok iyi anlıyorum canım sen mutluluğunu paylaşmak istemişsin.başlığı yanlış anlayanlar oldu. kaçmanın iyi birşey olduğunu anlatmak istediğini savunuyorlar okadar.
ya ben gerçekten anlaşılamıyorum galiba dedim ya nasıl görmek isterseniz öyle bakarsınız ben kimseye cesaret vermiyorum ama mutlu oldumuda söylemiyimmi be kardeşim. allah allah alışmışsınız bu konuda hep kötü şeyler duymaya yadırgıyosunuz galibalütfen eğer cevap verilcekse düzgün okunsun yazılanlar ben mutluluğumdan bahsediyorum ama aynı zamandada yapılan mantıklı yorumlarada katılıyorum lütfen ama.
Siz 4 yıllık evlisiniz galiba,yanlış anlamadıysam.
Kaçarak evlenmişsiniz ve mutlusunuz.
Kaçarak evlenince de mutlu olunduğunu,normal şekilde evlenenlerin de 1-2 sene sonra boşandığını ifade etmişsiniz.
ve en nihayetinde kaçma fikrine sahip olanlara fikir olsun diye bu konuyu açmışsınız.
Sizce bu konu "ders alın kaçmayın " amacını mı taşıyor ,"kocaya kaçın,bakın bana birşey olmadı" cesaretini mi taşıyor?
Bu konunun amacı nedir?
Genç kızken annem ile düğüne gitmiştik annem karşıdaki kadını işaret ederek bu kocaya kaçtı dedi ki yaşıda epey vardı sonra hikayesini anlattı oysaki başka şeylerde anlatabilirdi yani kaç yaşına gelirse gelsin "kocaya kaçan hakkında" toplumda unutulmuyor dedikodusu yapılıyor
gozun aydin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?