Eski düzeyli insanlar nerede ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
herkesin sürekli olarak elinin altında seks yapabileceği yedek onlarca insanın olduğunu düşünmesi aldatma oranlarını artırdı, artırıyor da. Boşanma oranları %40-50'lere vardı. Düzenli aile hayatı tarih oldu. Herkesin gözü elinin altında kolayca ulaştığı diğer alternatiflerde. Burada kocasını aldattığını gururla söyleyen insanları da yadırgamayacaksak, kimi yadırgayacağız.

Sizin gibiler Epiküryenisttir. Anlık hazlar size yeterlidir. Ama toplumu yönetmek bir süreçtir. Toplumun huzuru sizin anlık zevkinizden önemlidir.

Iyi de bunun devirle alakasi yok ki, insan dogasi yuzyillardir ayni. Poligami var kardesim, aldatma var, hepsi var hem de yuzyillardir var. Insanlar doga geregi ahlaksiz!, sadece gunumuzde firsat daha fazla. Imparator parasi oldugu icin harem kuruyor, ahaliden zengin olanlar metres/dost tutuyor, parasi olmayanlar yapamiyor. Imparator aciktan aciga yapiyor harem adi altinda, ahali gizli gizli yapiyor ama bunlarin hepsi hic de ozgur olmayan bir seriat ulkesinde hem de 500 yil once yapiliyor. Toplum daha ahlakli goruntude, kadinlar sokakta carsafli, adamlar kadinlarla direkt konusmuyor, toplum hayatinda kadinin erkegi gormesi yasak. Ama zina ve sehvet yine var, gizli kapakli var. Eee gunumuzde de zina ve sehvet var, daha da fazla var cunku firsat daha fazla. Ote yandan toplum ayni. 500 yil once Tinder olsaydi, 500 yil onceki insanlar da ayni seyleri yapardi. Siz insanlarin ellerindeki toollari aldiginizda, mesela interneti, toplumu daha ahlakli yapmazsiniz. Insan ayni insan, sadece firsati yok. Bu durumda bu toplum ve insanlar daha mi ahlakli oluyor???

Kim ne derse desin, insanlar devirden toplumdan bagimsiz olarak ayni nane kardesim. Aldatmak 1000yil once de var, cokeslilik var, var kardesim insan dogasinda var. Sadece kisisel veya toplumsal firsatlar degiskenlik gosteriyor. O yuzden her seyi yasaklayalim demeniz cidden sacma, insanlarin beyninin ayarini mi degistirceksiniz, evrimi mi degistirceksiniz, insan dogasini mi degistirceksiniz?? Savundugunuz dusuncenin ne bilimsel ne toplumsal hicbir dayanagi yok.

inanın twitter'da bir erkek bana burada okudukları yüzünden kadınlardan soğuduğunu söyledi, ben de onun üzerine ne zamandır bakmıyordum diye buraya geldim. Dediği kadar varmış. Hani burada bana dinci yobaz yaftası takarlar şimdi bir de, bu benim nesildeki yaşıtlarımın böyle bir teneke kafalılığı da var. O yüzden söyleyeyim öyle dinci birisi de değilim ama din başkadır, ahlak başkadır.

Aktif twitter kullanıcısısınız ve 'toplumsal yozlaşmaya' gözünüz tam şuanda bu sitede mi açıldı cidden? Twitter benim için buradan çok daha enteresan ahlak anlayışlarıyla karşılaştığım bir platform ama hiç karşılaştığım olaylar üzerinden toplumsal çıkarım yapma, kadın ve erkekler ya da genç kuşak üzerine basma kalıp fikirler geliştirme gereği duymadım.

Bir de şu var. Tinder bir tanışma appi evet ama özel olarak tek gecelik ilişki yaşama appi değil. İnsanların genelde böyle algıladığını ve tinderdan eş bulmanın düşük bir ihtimal olduğunu kabul etmekle birlikte, buradan eş bulmaya çalışan bir kadın ahlaksızlıkla değil olsa olsa naiflikle suçlanır.

Son düzenleme:
konuda erkeklerden de bahsetmişim, okuduğunu anlamakta sıkıntılarınız var.
Erkeklere zaten güvenmiyordum diyip es geçmişsiniz yani onlara dil uzatamam ama bir güzel kadınlara vurayım demişsiniz.
Dediklerinizin hiçbiri sizi ilgilendirmez.
O kadar iyi niyetliyseniz daha farklı faaliyetlerde bulunun.
O “güzel” fikirlerinizi ulusa sesleniş olarak yayabilirsiniz belki ;)
Ya da Aile Bakanı filan olun insanlara nasıl aile kurulur diye ders verirsiniz...

Ablacim, kimse uluorta kocami aldatayim ya da uckur kovalayim demiyor, insanlar bunlari ozel hayatlarinda yapiyor. Farz edin ki ben is arkadasinizim, evli biriyle iliski yasiyorum.Ne yapacaksiniz, isten mi aticaksiniz? Benim ozel hayatim sadece beni ilgilendirir, toplumu dahi ilgilendirmez. Devlet dahi insanlarin ozel hayatlarinin OZEL oldugunu kabul eder, ve baskasinin ozelini ifsa etmek basbayagi suc.

Siz insanlarin ozgur iradesiyle yaptigi islere yoracaginiz kafayi, taciz/tecavuz suclarina yorun. Sokaktan gecen kadinlarin popolarina bakan 50lik amca tipli adamlar var onlara niye saydirmiyorsunuz mesela??

Oneriniz nedir peki, devlet herkesin ustune kamera koysun 7/24 izlesin mi? Misal , Ozge evli bir herifle konustu bugun ama sanki gereginden fazla konustu, hemen 50 sopa vurula. Omer Bey sanki kasiyer kiza bakti ama Omer Bey nisanli, hemen falakaya yatirila. Devletin isi yok milletin uckurunu mu dert edinsin? (sizin yaptiginiz gibi)

Hanımefendi, özel hayata müdahale gibi bir durum yok, burada paylaşıyor gururla. Ar perdesi o kadar yırtılmış ki gururla haykırıyor özel hayatını. Bunlar yazılı olmayan kurallardır, bu şekilde devam ederse toplumsal huzur kalmayacak. Ne okudunuz bilmiyorum ama gerçekten bunu eline kitap alıp toplumun ne demek olduğunu araştırmamış insanlar anlayamaz. Evlilik toplumda bir düzen oluşsun diye yaratılmış bir kurumdur. Şu hale bakın ki toplumda tam bir kaos hakim. Herkesin gözü herkeste, aç gözlülük zihinleri öyle bir ele geçirmiş ki kimse kendini geliştirmiyor bile.

geldi yine boşçular, tacizi tecavüzü savunanın allah belasını versin. Öyle bir şey yok. Ben istediğim konuya değinirim, her konunun altına tecavüzü tacizi eklemek zorunda mıyım te allahım...

konuda erkeklerden de bahsetmişim, okuduğunu anlamakta sıkıntılarınız var.

Boş yapmayı sen iyi biliosun, önce insani şeylere tepki ver sonra milletin seks hayatının hesabını tutarsın.

Sizin gibiler Epiküryenisttir. Anlık hazlar size yeterlidir. Ama toplumu yönetmek bir süreçtir. Toplumun huzuru sizin anlık zevkinizden önemlidir.
Hanımefendi sadece kendinizi göstermek çabasındasınız başka bir şey değil.
Bakın ben ne kelimeler biliyorum, siz kim beni anlamak kim diyeceksiniz diye bekliyorum birazdan.
Geçiniz bunları. :D

bir ben enayi gibi yaşıyormuşum dedim

Bence, diğer kadınlar özgür olduklarında, siz o çok değerli, ahlak timsali kukunuzu, en yüksek fiyatından bir erkeğe nikahla devredip, maddi imkan ve statüye kavuşmadığınız için kendinizi enayi gibi hissediyorsunuz. Millet ne zevklerden zevklere koşuyor diye kuduruyorsunuz, bileniyorsunuz. Toplumsal düzeni de bahane ediyorsunuz bu kızgınlığınıza.

Olayın özeti bu. :KK48:

Arkadaşlar bu siteye epeydir girmiyordum, şöyle bir okuyayım dedim. Konulara göz gezdirdim. Bırakın erkekleri, hemcinslerim bile sapıtmış. Tinder'dan eş aradığını iddia eden mi dersin, kocasını aldatan mı dersin, kocamlayken eski sevgilimi düşünüyorum diyen mi dersin... Kimsenin aşka inandığı da yok, herkes materyalist olmuş.

Nerede o eski düzeyli ilişkiler, insanların birbirine aşık olup başkasına bakmadığı zamanlar artık bitti mi? Erkeklere zaten güvenmiyordum ama bu siteye bakınca bir ben enayi gibi yaşıyormuşum dedim. Herkes aynı olmuş, kadınlar da aynı artık.

Bir ahlak bekçisi daha, umarım bir gün hepiniz tükenirsiniz...

Bence, diğer kadınlar özgür olduklarında, siz o çok değerli, ahlak timsali kukunuzu, en yüksek fiyatından bir erkeğe okutup, maddi imkan ve statüye kavuşmadığınız için kendinizi enayi gibi hissediyorsunuz. Millet ne zevklerden zevklere koşuyor diye kuduruyorsunuz, bileniyorsunuz. Toplumsal düzeni de bahane ediyorsunuz bu kızgınlığınıza.

Olayın özeti bu.

:):) gerçekten harika bir tespit yaa

Hanımefendi sadece kendinizi göstermek çabasındasınız başka bir şey değil.
Bakın ben ne kelimeler biliyorum, siz kim beni anlamak kim diyeceksiniz diye bekliyorum birazdan.
Geçiniz bunları. :KK70:
Onu bu sizin koruduğunuz kadın tipleri yapar. Ben hayatta belli bir tecrübeyi elde etmiş biriyim. Kendimi kimseye ispat etmeye ihtiyacım yok. İçinde bulunduğum toplumun gidişatı beni endişelendiriyor sadece. Bu endişemi paylaştım ama hale bakınız, ahlaksızlık norm haline gelmiş. Ahlaklı olduğum için linçe uğruyorum.

Fuzuli'nin "selam verdim rüşvet değil diye almadılar" deyişi gibi "ahlaksızlık yapmadığım için kabul görmedim" diyesim geliyor.

Onu bu sizin koruduğunuz kadın tipleri yapar. Ben hayatta belli bir tecrübeyi elde etmiş biriyim. Kendimi kimseye ispat etmeye ihtiyacım yok. İçinde bulunduğum toplumun gidişatı beni endişelendiriyor sadece. Bu endişemi paylaştım ama hale bakınız, ahlaksızlık norm haline gelmiş. Ahlaklı olduğum için linçe uğruyorum.

Fuzuli'nin "selam verdim rüşvet değil diye almadılar" deyişi gibi "ahlaksızlık yapmadığım için kabul görmedim" diyesim geliyor.

siz ahlaka, başkalarının ahlakını değerlendirerek sahip olunduğunu sanıyorsunuz sadece. Bu ahlaklı olmak ablamına gelmiyor.

Kendi gibi olmayanı "ahlaksız diye yaftalayan" biri ahlaktan bahsetmemeli.

bu şekilde devam ederse toplumsal huzur kalmayacak

Tatlim kisi kendinden sorumludur, komsum esini aldatinda dur ben de aldatayim dersek o kisinin salakligi olur
Egitimden vursaydin keske, egitim herseydir, kadinin uckurundan girince olaya bak konu nerelere geldi
Olaylarin tüm sorumlusu cinsel hazlar, kisisel ahlatsizliklar degil egitimsizlik.
Egitimli bir kisi ahlatsizlik yapsa dahi beni ilgilendirmez gerci banane, bana mi yaziliyor günahi.
Yalniz dogar ylaniz ölürsün, topluma bir faydan varsa ne mutlu sana
Ya da bir ütopyan var onu dayatiyorsun burada insanlara
Burasi zaten kisilerin kimliklerini aciklamadan dertlerstigi bir platform, kimse ahanda ne güzel aldattim demez

siz ahlaka, başkalarının ahlakını değerlendirerek sahip olunduğunu sanıyorsunuz sadece. Bu ahlaklı olmak ablamına gelmiyor.
Kendimi övmedim burada. Toplum olarak ahlaksızlığın içine batıyoruz dedim. Örnek olarak da aldatmayı, tinder gibi rezil uygulamaları verdim ama bakın bunu bile kaldıramadılar. Çünkü herkes ahlak'ı yalnızca felsefe kitaplarından bir kavram olarak biliyor. Bir nebze düşünün, ahlak neden var olmuş?

Bence, diğer kadınlar özgür olduklarında, siz o çok değerli, ahlak timsali kukunuzu, en yüksek fiyatından bir erkeğe nikahla devredip, maddi imkan ve statüye kavuşmadığınız için kendinizi enayi gibi hissediyorsunuz. Millet ne zevklerden zevklere koşuyor diye kuduruyorsunuz, bileniyorsunuz. Toplumsal düzeni de bahane ediyorsunuz bu kızgınlığınıza.

++++++
Cinsellik ulasilir olunca, kadinlar artik kendilerini en yuksek fiyata satamiyor. Bekaretin piyasa degeri dusunce, konu sahibesi de satamadigi zariyla elinde kalakalmis. Bence mesele ahlak falan degil, alicilarin eskisi kadar fiyat bicmemesi!

Bu “hanımefendi” haliyle doktor kapmaya baktı ama bu yerdiği kişiler elinden bir bir aldı doktorları kıyamam bu da sinirini burda çıkarıyor.

Geçen senelerde “hanımefendi” haliyle sevgili yapamadığı için sevgili bulan kadınlara or.spular filan diyen bir üye vardı kendisi bana onu hatırlattı.

++++++
Cinsellik ulasilir olunca, kadinlar artik kendilerini en yuksek fiyata satamiyor. Bekaretin piyasa degeri dusunce, konu sahibesi de satamadigi zariyla elinde kalakalmis. Bence mesele ahlak falan degil, alicilarin eskisi kadar fiyat bicmemesi!
hanımefendi siz anladığım kadarıyla evliliği kendinizi birine satmak olarak görüyorsunuz ama ne ben bir fahişeyim, ne de eşimin pezevenk olmasına gönlüm razı gelir. Ben sizin kadar ahlaksız birisiyle münakaşaya girmek istemiyorum, konuma yazmazsanız sevinirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X