Eski düzeyli insanlar nerede ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendimi övmedim burada. Toplum olarak ahlaksızlığın içine batıyoruz dedim. Örnek olarak da aldatmayı, tinder gibi rezil uygulamaları verdim ama bakın bunu bile kaldıramadılar. Çünkü herkes ahlak'ı yalnızca felsefe kitaplarından bir kavram olarak biliyor. Bir nebze düşünün, ahlak neden var olmuş?

Iyi hos da, ahlakin ne oldugunu kim belirliyor peki?
Ben evli bir insanim, evliyken baskasini da sevdim. Evli olunca insan duygularini aldiriyor diye bir sey yok. Evliyim, asik da oldum, her gece yatmadan once sevdigim kisiyi dusunuyorum cunku elimde degil, ask boyle bir sey. Yanimdaki esime de her gun yalan soyluyorum, baskasini sevdigimi gizliyorum. Elimde olmadan asik oldum, elimde olmadan yalan soyluyorum, elimde olmadan aci cekiyorum. Bunun ahlaksizlik olduguna hangi mercii karar veriyor tam olarak? Kim bu toplum?

Son düzenleme:
Güzelce açıklayarak yorum yapacaktım size ama bir önceki mesajınızı görünce vazgeçtim.
İnsanların özel hayatı sizi ilgilendirmez. Size giren çıkan bir şey olmadığına göre ki öyle de gözüküyor ki dile vurmuş.

Ben kendimi kiblerim zahmet etmeyin.
Bayiliyorum sana 😂😂

hanımefendi siz anladığım kadarıyla evliliği kendinizi birine satmak olarak görüyorsunuz ama ne ben bir fahişeyim, ne de eşimin pezevenk olmasına gönlüm razı gelir. Ben sizin kadar ahlaksız birisiyle münakaşaya girmek istemiyorum, konuma yazmazsanız sevinirim.

Ahlak duzeyii cooooooook yuksek bir yorum! Toplumun ahlaki bozuldu, kacin

hanımefendi siz anladığım kadarıyla evliliği kendinizi birine satmak olarak görüyorsunuz ama ne ben bir fahişeyim, ne de eşimin pezevenk olmasına gönlüm razı gelir. Ben sizin kadar ahlaksız birisiyle münakaşaya girmek istemiyorum, konuma yazmazsanız sevinirim.

Tövbe de kiz cherynin ne ahlaksizligini gördün

Ben evli bir insanim, evliyken baskasini da sevdim. Evli olunca insan duygularini aldiriyor diye bir sey yok. Evliyim, asik da oldum, her gece yatmadan once sevdigim kisiyi dusunuyorum cunku elimde degil, ask boyle bir sey. Yanimdaki esime de her gun yalan soyluyorum, baskasini sevdigimi gizliyorum. Elimde olmadan asik oldum, elimde olmadan yalan soyluyorum, elimde olmadan aci cekiyorum. Bunun ahlaksizlik odlguuna hangi mercii karar veriyor tam olarak? Kim bu toplum?

Bunun ahlaklı bir durum olduğunu düşünseydiniz eşinize anlatabilirdiniz. Düpedüz ahlaksızlık yaptığınız.

Arkadaşlar bu siteye epeydir girmiyordum, şöyle bir okuyayım dedim. Konulara göz gezdirdim. Bırakın erkekleri, hemcinslerim bile sapıtmış. Tinder'dan eş aradığını iddia eden mi dersin, kocasını aldatan mı dersin, kocamlayken eski sevgilimi düşünüyorum diyen mi dersin... Kimsenin aşka inandığı da yok, herkes materyalist olmuş.

Nerede o eski düzeyli ilişkiler, insanların birbirine aşık olup başkasına bakmadığı zamanlar artık bitti mi? Erkeklere zaten güvenmiyordum ama bu siteye bakınca bir ben enayi gibi yaşıyormuşum dedim. Herkes aynı olmuş, kadınlar da aynı artık.

Kuyruk acısı olanlar toplandı konuya tabi. Ahlaksızlık bir toplumu uçuruma sürükler. Bunun din ile yobazlık ile alakası yoktur. Toplumsal ahlak kuralları her dönem var olmak zorundadır. Bu başlık altında saldırıya geçen yaşıtlarımı yaşını başını almış ablalarıma bırakıyorum.

Aslında sadece bu siteyle sınırlandırmak eksik olmuş..

Ahir zamanları yaşıyoruz maalesef.
Küçük kıyamet alametleri.. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ayrıca, kınama bacım, kınadığını yaşamadan ölmeyecekmiş hiç kimse..

Ben şahsi yorumumu yapayım. Bir kişi evlenmeden cinsellik yaşayabilir. Bu ahlaksızlık değildir. Ama bir kişi evliyken başkalarıyla flörtleşiyorsa bu ahlaksızlıktır. Çünkü dünyaca genelgeçer etik ahlak kuralları vardır.

Konu sahibi milleti can damarından vuruyosun farkındamısın🤣 onlara namus ahlak deme ne dersen de😂😂Alerjileri var bu iki kelimeye😁😁
Hepsiyle tartışacak bilgi düzeyine sahibim, bu tiplerin içinde yetiştim. İzmir'de yaşıyorum. Ama artık burama kadar geldi, insanları hayvanlardan ayıran çizgi silindikçe rahatsızlık hissetmeye başladım. Biz kedi miyiz 3 kişiyle çiftleşelim ya. Gerçekten sıkıldım.

benim bir gram yaşamak istediğim bir şey yok. Karşı olduğum şeyler, yalancılık, iradesizlik ve riyakarlık.

1. hayatında birisi varken başkasıyla olmak ahlaksızlıktır.
2. tinder gibi tek gecelik ilişki sitelerinde dolaşıp bir de düzeyli ilişki beklemek ahlaksızlıktır.
3. 10 kişiyle yatıp kocana yalan söylemek yalancılık ve ahlaksızlıktır.
4. sürekli uçkurunun peşinden koşmak iradesizliktir.

5. eski sevgilini düşünerek kocanla beraber olmaya devam etmek hem ahlaksızlık hem riyakarlıktır.

Daha sayarım da sizin gibiler anlamaz beni.

Bizim gibiler, (sizin deyiminizle) başka hayatlar hakkında konuşur.
Fakat sizin gibi yargılamaz,
Sizi rahatsız eden konu hakkında yorum yapmaz, görmezden gelirseniz kendinizi mutlu hissedersiniz,
Velev ki ''Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş'' deyimini de kulağınıza küpe edin ki,
Yargıladığınız şeyin için de bulmayın kendinizi.
Ucuz namus bekçiliği yapmayın.......

Ben evli bir insanim, evliyken baskasini da sevdim. Evli olunca insan duygularini aldiriyor diye bir sey yok. Evliyim, asik da oldum, her gece yatmadan once sevdigim kisiyi dusunuyorum cunku elimde degil, ask boyle bir sey. Yanimdaki esime de her gun yalan soyluyorum, baskasini sevdigimi gizliyorum. Elimde olmadan asik oldum, elimde olmadan yalan soyluyorum, elimde olmadan aci cekiyorum. Bunun ahlaksizlik odlguuna hangi mercii karar veriyor tam olarak? Kim bu toplum?

Ooo cherry bak az önce seni savundum iki dakka bekleseydin ahahaha :D

Ben şahsi yorumumu yapayım. Bir kişi evlenmeden cinsellik yaşayabilir. Bu ahlaksızlık değildir. Ama bir kişi evliyken başkalarıyla flörtleşiyorsa bu ahlaksızlıktır. Çünkü dünyaca genelgeçer etik ahlak kuralları vardır.
ben de bunu diyorum işte, ama ek olarak 99999 kişiyle tek gecelik ilişki yaşamayı da ahlaksızlık olarak görüyorum. Bunu da eklemek isterim. Çünkü bunun da toplumsal düzene aykırı olduğunu düşünüyorum.

İyi de sizi ilgilendiren ne onu anlamadim?
Esini , sevgilisini vs aldatmak bana gore ahlaksizlik ama bireysel bir ahlaksizlik beni neden ilgilendirsin , sizi neden ilgilendirsin?
Aldatan insan hep vardi ve hep var olacak , bu karakterle alakali bir olay

Tinder'da sevgili arayandan size ne ? İsteyrn istedigi yerde arar , yine sizi baglayan bir durum yok

İsteyen istedigi kadar kisiyle yatar , sevisir , sonra da istedigini yapar

Bunlarin hepsi bireysel secimlerdir , ne sizi ne beni ne de toplumu ilgilendirir

Toplumu ilgilendiren ahlaksizliklar , cocuklara ve kadinlara tecavuz , hirsizlik , toplumu ilgilendiren konularda yalan soylemek , yolsuzluk yapmak , topluma nefret tohumlari ekmek , insanlari ayristirmak , ozgurluklerini kisitlamak , bireysel haklara mudahale etmektir

Yok o kocasini aldatmis , yok karisini aldatmis vs vs bunlarin hicbiri sizi ilgilendirmez

ben de bunu diyorum işte, ama ek olarak 99999 kişiyle tek gecelik ilişki yaşamayı da ahlaksızlık olarak görüyorum. Bunu da eklemek isterim. Çünkü bunun da toplumsal düzene aykırı olduğunu düşünüyorum.
Tamam canım biz ahlaksızız tüm erkekler senin olsun biz de köşeden saadetini izleyelim

Berfin hanım. Hanım dedim ama orası da şüpheli. Sizi ilgilendirmeyen konulara burnunu sokmak da ahlaksızlıktır. İnsanları etiketlemek, aşağılama çabasına girmek keza ahlaksızlıktır. Medeniyet ile ilgili aforizmanız da baya gülünç bu arada, değinmeden geçemeyeceğim.

ben düşüncelerimin çok sağlam temellere dayalı olduğundan emin olduktan sonra kelimelere döktüm. Bu yüzden yazdıklarıma dikkat ederseniz en ufak bir tereddüt etmeden yazıyorum. Yıllardır feminist çevrelerle takıldım, yobaz insanlar da gördüm. Onlara bakıp "size ne insanlardan" dedim, yürüyüşlere katıldım. Ama hayat beni buraya getirdi. Çok toymuşum. Toplum düzeni diye bir olgu var, bunu düşünmek zorundayız.

Yani benim 100 kisiyle kapali kapilar ardinda sevismis olmam toplumsal duzene aykiri oyle mi???
Allah askina ne yiyip iciyorsunuz da boyle bir kafa yapisina sahip oluyorsunuz , yazik gercekten , lutfen cogalmayin da toplum kurtulsun sizin gibilerden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X