- 15 Aralık 2023
- 7
- 37
- 3
- 26
E hala bildirim geliyor ama, arkadaşınız değilse sayfalarca benim hakkımda ne konuşuyorsunuz? 10'u aşkın uyarı geldi.
Siz bir kere oraya yorum yazınca sabaha kadar bildirim gelir size biri oraya nokta bile atsa bildirim gelir. Falanca hatun yorum yazdı diye. Bildirimleri kapatmanız gerekE hala bildirim geliyor ama, arkadaşınız değilse sayfalarca benim hakkımda ne konuşuyorsunuz? 10'u aşkın uyarı geldi.
Peki, teşekkürler. Deneyim kapatmayı.Siz bir kere oraya yorum yazınca sabaha kadar bildirim gelir size biri oraya nokta bile atsa bildirim gelir. Falanca hatun yorum yazdı diye. Bildirimleri kapatmanız gerek
Velayeti almak böyle bir şey yalnız. Mahkeme diğer ebeveyne nafakaya hükmeder, kalan masrafları velayeti alan taraf öder. Diğer beklenti vicdani bir durum ama yasa böyle bir zorlama yapmaz. Yetmiyorsa nafaka arttırım davası açar. Ama adamın ödediği nafakaları tekrar talep etmek hoş değil.Arkadaşlar, çocuğun tek masrafı okul masrafı değil. Adam diyelim okul masrafını ödedi, bu çocuğun anne yanındayken barınma, ısınma, yani ev kirasına faturasına katkısı, üstelik 7/24 anneyle olduğu için çocuğun bakımı, hepsi annede. Sizce okulu karşılamakla çocuğun masrafı bitiyor mu? Bu çocuğun şampuanı var, kirlilerini çamaşır makinesine atıp, alıp, asıp çekmesine yerleştirip, çocuğa giydirmek var, bu çocuğun kuaför işi var, okul için ek masrafı var. Üstelik konu sahibinin çocuğuna hem konu sahibi hem annesi hem kızkardeşi üç kadın bakıyorlar. Ee adam yiyorsa bunlara bakıcı parası ödesin.
Adam okul masrafını ödemişmiş, bu nafakaya denk gelirmişmiş. Bu çok cahilce bir bakış açısı. Çocuk fanusta büyüyen bir balık değil. 7/24 ilgi bekleyen bir şey, üstelik hastalığı, burnunu açması, sümkürmesi, ishali vs var. Bunların karşılığında adam çocuğu görmüyor, sorumluluk olarak sadece okul masrafının kayıt parasını ödüyor. Bu olmaz, adil değil.
Etiket yapan bendim. Çünkü seri beğenmedim ban sebebiFakat beni Alıntı yapmışsınız profilinizde, benim haberim bile yoktu sayfadan. Yorumunuzu beğenmedim, beğenmedim attım ve arkadaşlarınızla beni çağırıp ısrarla rahatsız ediyorsunuz. 12 sayfa boyunca kadının üstüne gitmişsiniz, ilk başta okurken nafaka ile ilgili bir şey demiş kadın hak verdim size ama sonra üstüne gittiğinizi görünce sayfalarca rahatsız oldum ve eksiledim. 3 4 tane eksi verdim diye yarım saattir bana hesap soruyorsunuz. Sizin yorumlarınızı beğenmedim demek ki, ne bu ısrar.
Velayeti almak böyle bir şey yalnız. Mahkeme diğer ebeveyne nafakaya hükmeder, kalan masrafları velayeti alan taraf öder. Diğer beklenti vicdani bir durum ama yasa böyle bir zorlama yapmaz. Yetmiyorsa nafaka arttırım davası açar. Ama adamın ödediği nafakaları tekrar talep etmek hoş değil.
Velayet böyle bir şey değilse mahkemede bu dediklerinizi anlatıp hakkını alabilir o halde. Yok alamaz diyorsanız velayet aynen böyle bir şeydir.Hayır velayeti almak böyle bir şey değil. Annelik babalık öyle nafakayla ölçülecek bir şey değil. Üstelik velayet sadece anne görecek bakacak diye bir şey değildir. Anne ve baba eşit sorumluluktadır. Adamın zaten çocuğu görme hakkı var, ama çocuğu aylardır almıyor. Eğer alıyor olsaydı, çocuk onda kalırken aynı sorumluları taşır, mesela haftasonu banyosunu yaptırır, ödevlerini yaptırır manevi sorumluluğu üstlenirdi. Ama bunları yapmıyor.
Yorumların hepsini okumadım ama bazı yorumları ağzım açık okudum. Demek ki üç kuruş nafaka verince babalık sorumlulukları bitiyormus. Okulu ödemiş, nafaka vermese olurmuş... Babası olarak imkanı varsa tabi ki okulun parasını ayrıca ödeyecek. Kadın tek başına hem çocuk bakımı hem de hayat savaşı verirken, adam nafaka verince yeter diye düşünenler kendilerine gelince asla kabul etmezler. Ben sizi haklı buldum, kimin imkanı çoksa o daha çok harcar çocuğuna, esit kazanım varsa eşit harcama yapılır.
hakim değil anlaşmalı boşandık o dönem 2000 tl ydi nafaka ve iyiydi. şuan bu ekonomide bu nafaka neye yetsin gözünü seveyim ya nerden bakıyosun olaya? bir kadın olarak bu duruma düşmezsin umarım.
aldım zaten botunu ben borç aldım ve aldım onu botsuz montsuz bırakmam tabiki, ama neden babasının durumu bu kadar iyiyken ben borç alıp çocuğuma bot alıyorum onu yediremiyorum kendime.Ya her ne olursa olsun lütfen botu çocuğunuza alın. Kış bitti babasından bir bot göremiyor çocuk. Alsanız da babası aldı bilsin gerekirse. Babalarından değer görmeyen kız çocuklarına çok üzülüyorum. Boşverin bu adamı, bundan belli ki hayır yok.
vericem mahkemeye delil toplamaya çalışıyorum bunlar yeterli değilmiş bir işe yaramaz diyorlar.selam jameya. eski konularını da biliyorum senin, bu adamdan bi kurtulamadın... allah yardımcın olsunmahkemeye ver, süründür
ödedeiği nafakaları talep etmedim sinirle böyle birşey yapabilirim dedim çünkü sinirlerimi çok fazlasıyla zorluyor. talep filan etmicem de. yani söylemek başka uygulamak bambaşka birşeyVelayeti almak böyle bir şey yalnız. Mahkeme diğer ebeveyne nafakaya hükmeder, kalan masrafları velayeti alan taraf öder. Diğer beklenti vicdani bir durum ama yasa böyle bir zorlama yapmaz. Yetmiyorsa nafaka arttırım davası açar. Ama adamın ödediği nafakaları tekrar talep etmek hoş değil.
ben seninle tartışmak istemiyorum konuyu çok farklı yerlere getirdin lafları cımbızla alıp kendi kendşne uzatıyorsun mevzuyu. tamam sen haklısın oldu mu? sorunlu olan benim eski eş harika bir adam ve nafakayı kesmekte de haklı2000 tl nafaka yeterli dediğim mesajı gösterir misin lütfen? Ya da eski kocasının verdiği para yeterli bence dediğim kısmı?
Çünkü yazdığım şeyleri anlamamak için ısrar edip kadınları ezen biri gibi göstermek istiyorsun da, merak ettim nerede eski eşini haklı bulmuşum ve sana bu para yeter demişim.
Niye cevapların iğneleyici o zaman dersen de sana düzgün şekilde cevaplar yazarken laf sokmalı karşılık verdiğin için sinirlendim doğal olarak.
adam her yaz barışalım diye kuyruğunu kıstırıp geliyor ve her seferinde red ediyorum ne düşüneyim?Ay üşenmedim okudum ya hu adam hala beni seviyor kafasındasınız. He he seni çok seviyor belliadam kocanız yoksa niye kocan diye yazsın mesajda. Yazık ben çocuğa üzüldüm
ben seninle tartışmak istemiyorum konuyu çok farklı yerlere getirdin lafları cımbızla alıp kendi kendşne uzatıyorsun mevzuyu. tamam sen haklısın oldu mu? sorunlu olan benim eski eş harika bir adam ve nafakayı kesmekte de haklı
adam okulu ödedi göndermeyebilir nafaka dediğinizde hak vermiş olmuyor musunuz hanımefendi?kim lafı çekip başka yerlere getiriyor? kimle tartışmışım? bilip bilmeden karşı tarafı savunuyorsunuz bende cevabınızı veriyorum tartışma filan kimseyle yaşamadım.Tamam göster diyorum nerede eski eşe hak vermişim göster mesajımı ?? Gösteremeyip kadın düşmanısın deyip başka bir şey demiyorsunuz. Kaç senedir sitedeyim fikrim de zikrim de belli gidip okuyun mesajlarımı
Bu arada bütün yorumları okursanız benle birlikte 4-5 kişiyle daha tartıştınız ben uzatmıyorum konuyu bana cevap yazarsınız ben de cevap yazarım, öyle ben laf söyleyeyim o dursun yok. İstediğiniz tarza mesaj yazmadım diye hala sen beni suçluyorsun eski eşime hak veriyorsun. Kusura bakmayın da ne sizi tanıyorum ne de eski eşinizi. Size yasal olarak istediğiniz olmayabilir dedik diye siz mağdur kadını eziyorsunuz. Asıl siz konuyu farklı yere çekiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?