.çocuğum ab vatandaşı zaten çift vatandaş fakat 18 yaşına kadar baba kişisi izni olmadan ülkeden çıkaramama izin vermesi gerekiyorMadem sana çocuk lazım değil diyip ab vatandaşı yapar çıkarırdım ülkeden çocuğumu yeni pasaportuyla
ben takı dükkanı açtım ama şuan şu kadar gelirim var diyemem param varsa yiyorum. ki eylülden beri işlerim kötü ve kendime param asla kalmıyor annem destek oluyor. adamın geliri yüksek ben evliyken 150 bindi 3 sene önce şuan 5 katına çıkmıştırAdamın aylık geliri ,sizin gelirinizin ortalama nedir
ben boşandığımdan beri çocuğumu kreşe verdm çallışmak için ve nafaka ile okulunu ödedim. bu sene de aynı şekilde yaparım dedim fakat gelirim yok şuan dükkandaki para anca evimin kirası faturaları ve yemek için yetiyor. birde dükkanı çeviriyorum. tek başıma bir iş kurdum zar zor, bide ev kadın başıma zorlanabilirim. nafakayı kesmesi gereksiz bir davranış 3 senedir asla onun verdiği nafakayı kendime 1 tl bile harcamadım.vicdan olarak değil ama kanunlara göre fazla fazla ödemiş maalesef ki Jameya
birde yanlış anlamayın bu kadar durumunuz yokken neden özel okula gidiyor çocuk? kaçıncı sınıfta?
biz 2 kişi çalışmamıza rağmen çocuklarımız hep devlet okuluna gitti
ya ben onu da denedim defalarca kışkırtmadan düzgünce denedim işte olmuyo adam benimle uğraşmak için elinden geleni yapıyo bende sinirleniyorum haliyle kışkırtıyorum bu sefer.Ben de normalde her şeyin yarı yarıya eşit olmasını savunurum çocuk masrafı vs ama adam çok zengin diyorsunuz çocuğunun her şeyini karşılayabilir bir evladı var yapsa ne olur zaten ölse her şey kızına kalacaksiz de konuşurken kışkırtıyor gibi geldiniz bana ama biraz yumuşak olun politik davranmak önemli adam belli ki gıcık kapmış bazen strateji yapmak gerek çocuğunuz için
çok güzel anlattınız teşekkür ederim. kesinlikle adil değilArkadaşlar, çocuğun tek masrafı okul masrafı değil. Adam diyelim okul masrafını ödedi, bu çocuğun anne yanındayken barınma, ısınma, yani ev kirasına faturasına katkısı, üstelik 7/24 anneyle olduğu için çocuğun bakımı, hepsi annede. Sizce okulu karşılamakla çocuğun masrafı bitiyor mu? Bu çocuğun şampuanı var, kirlilerini çamaşır makinesine atıp, alıp, asıp çekmesine yerleştirip, çocuğa giydirmek var, bu çocuğun kuaför işi var, okul için ek masrafı var. Üstelik konu sahibinin çocuğuna hem konu sahibi hem annesi hem kızkardeşi üç kadın bakıyorlar. Ee adam yiyorsa bunlara bakıcı parası ödesin.
Adam okul masrafını ödemişmiş, bu nafakaya denk gelirmişmiş. Bu çok cahilce bir bakış açısı. Çocuk fanusta büyüyen bir balık değil. 7/24 ilgi bekleyen bir şey, üstelik hastalığı, burnunu açması, sümkürmesi, ishali vs var. Bunların karşılığında adam çocuğu görmüyor, sorumluluk olarak sadece okul masrafının kayıt parasını ödüyor. Bu olmaz, adil değil.
hakim değil anlaşmalı boşandık o dönem 2000 tl ydi nafaka ve iyiydi. şuan bu ekonomide bu nafaka neye yetsin gözünü seveyim ya nerden bakıyosun olaya? bir kadın olarak bu duruma düşmezsin umarım.Çocuk yapmanın kolay olmadığını her sonucu düşünüp ondan sonra karar vermek gerektiğini bu yüzden kadın çalışsın işini eline alsın kendine yetsin sonra çocuk yapsın diyoruz ya erkek aklı düşünüyorum ya işte:)
Konu sahibi nafaka hariç bir şey istememiş haklarından vazgeçmiş biz ne yapalım şimdi kocan daha çok vermeli deyip gazlayıp eski kocasının üstüne mi salalım. Hakim bu kadar vermiş nafakayı. Nafaka ödemiyor deyince herkes icraya ver dedi de adam nafaka yerine okulu ödedim diyebilir bunu söylemek neden suç oldu onu anlamadım. Bana kalsa aldatan adam donuna kadar aldatılana verilmeli de işte keşke benim dememle olsa.
Adam mal mülk içinde yüzebilir parayı çöpe atacak kadar zengin de olabilir ama işte ama yasal olarak talep edemediğinizde daha çok versin diyemiyorsunuz. Bunu söyleyince vay bu çocuğu evinden mi getirdi. Getirmedi de biz ne yapalım o kadar mal mülk arasında hakim neden o kadar düşük tuttu ben nereden bileyim.
evet çocuğun ihtiyaçlarından bihaber gerçekten. sanıyor ki bu sene alışveriş yaparsam bunu uzun süre giyer daha sene başında aldığım kışlıklar bile olmuyor büyük almama rağmen. teşekkür ederim çok güzel anlattın ama kimle uğraştığımı bilmedikleri için boş boş yorum yapıyorlar.E tamam ama çocuğun bir botunu da alsın ,6 parça şeyi de ödemek koymasın adama.
Ne güzel dünya,boşan çocuğu da ver annesine sonra yokmuş gibi hayatını yasa olur mu öyle şey sizce,mantıklı mı?
Annesinin durumu olsa istemez eminim zevk almıyordur bu adama ağız eğmekten. Adamda sevgilim mi alsın dediği icin inatlaşıp pislik yapıyor muhtemelen zaten.(sevgilisi de olabilir bu arada,adamın var, bu kadında bekar genc nesi tuhaf bunun,bekar ikiside halihazırda)
Bu adam geri döndü konu sahibine yanlış hatırlamıyorsam,mal mülk derdinde olsaydı dönerdi zaten.
Yapmayın eski konularını da biliyorum yorumunuz bence ağır olmuş.
Baba ise bir zahmet çocuğunun ihtiyacında, annesinin yetmedigi yerde zoruna gitmesin almak.
Bu çocuk büyüyecek şu an anlamıyor o zaman belki yüzünü bile görmek istemeyecek bu yaptıklarından dolayı babasının. Ne gerek var yani amiyane olacak tabir ama "eşşegin yoksa sahibinin hatrı var" demişler. Herşeyi kenara bırakıp çocuğuna yapacak. Bir cocuk 1 botu 1 kış giyebiliyor,montu büyük alabilir belki 2 sene giydirir ama bot bu her sene yenisi aliniyor kalkıpta ihtiyacı var mi gerçekten diye sorması bile tuhaf,o kadar bi haber yaşıyor adam çocuğun ihtiyaçlarından.
anlamıyor ısrarla,ama sorun yok ben sonuçta neyle uğraştığmı gayet iyi biliyorum adam her boku söylicek ana avrat küfür edicek ben kışkırtınca sorunBöyle bir adamı sıkıntıya sokmak için her yol denenebilir zira nafaka vermediği gibi bir bot ya da ihtiyacı karşılamaya da yanaşmıyor, öyle saça böyle tarak der acımam ama sonuç olarak konu sahibi bunu düşünmüş ama uygulamaya geçmemiş. Gürültücü komşunuzun üzerinde tepinmeyi hayal edip yapmamakla aynı şey, insan oğluyuz canımız yandığında her şeyi düşünmeye hakkımız var. Ütopyada değil türkiyede yaşıyoruz. Bak mal mülk sahibi adam evladına 3bin nafakayı bir botu çok görüyor. Kadın babasının evinden getirmiş çünkü onu
Kocam meselesinin açıklamasını defalarca yapmış zaten, okusanız anlardınız.
çocuğu 2 aydır aramıyor ama ben mevzu açınca bakamıyosan ver diyor :) ama aramıyor bile.Çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamamak için tartışma çıkaran tehdit ve hakaret eden bir adam görüyorum. Mahkemeye verirdim nafaka artırımı ve tehditten dolayı.
Nasıl provake ediyor, adama bak ya. Elin çocuğuna değil kendi çocuğuna alacak. Çocuğu hiç görmüyor mu?
ay yok genelde muhattap olmuyorum kızımın ihtiyaçlarını karşılasa şuan mevcutta bikaç parça kıyafet aldırmaya çalışıyprum daha da muhattap olmam zaten uzun süre birşeye ihtiyacı olmadığı sürece. son zamanlarda ısraarla almıyor ki muhattap olayım olay çıkarsın pislik herif. benim durumum düzelse ben zaten bir bot ayakkabı kot alamicak bir insan değilimAdamın kendisi ruh hastası belli çok damarına basmayin Allah korusun bişey yapar embesil
Sizin neden gitmenizi istemez ? !heveslisi değil ama ülkeden çıkarmama izin vermez, çocuğa çok hevesli olduğundan değil benim gitmemi istemez :)
kız sen anlamıyor musun ortak filan ödemedik nafakayı yatırdığı zaman okula gönderiyordum üstüne ekleyerekbunu anlamamak için neden ısrar ediyosun??????????????????????????.Ablacım sal beni. Benden sana malzeme çıkmaz. Tüm mesajları oku, yorma. Normalde ortak ödedikleri okul ücretini adam kendisi ödemiş toptan. İhtiyaçları da kadın ödesin kıyamet mi kopuyor? Ayrıca nafakayı ben mi belirledim pardon? Gidin hakime sorun ahshsksle
Nafaka ödemiyor muay yok genelde muhattap olmuyorum kızımın ihtiyaçlarını karşılasa şuan mevcutta bikaç parça kıyafet aldırmaya çalışıyprum daha da muhattap olmam zaten uzun süre birşeye ihtiyacı olmadığı sürece. son zamanlarda ısraarla almıyor ki muhattap olayım olay çıkarsın pislik herif. benim durumum düzelse ben zaten bir bot ayakkabı kot alamicak bir insan değilim
barışmak istiyor her yaz bana gelip barışalım konuşması yapıyor.Sizin neden gitmenizi istemez ? !
hayır kesti nafakayıNafaka ödemiyor mu
Allah yardımcın olsunhayır kesti nafakayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?