- 18 Nisan 2025
- 139
- 401
- 18
- 36
O bana blöf yaptı zamanında. Bu yaz basinda ben yapamıyorum ayrılalım dedim o da tamam dedi sonra zorla eve girdi ve ben seni birakmam. Sen bensiz yapamazsın falan filan. Çok güzel manipüle ediyor olaylari. Zaten diyorum keşke ya o zaman gitseymisim cocuklar küçüktü. Kucugu daha 1 yasindaydi ama o zaman elimde hiçbir şey yoktu.aileme siginacaktim kabul ederler miydi bilmiyorum ancak ban karşı kötü değildi küfür vs hiç yoktu. Surekli devam edeceğini bana karşı d aiyice kotulesecegini nerden bilebilirim. Bı de daha 3 yıllık evliyiz o zaman ailem sürekli başıma kalkacakti ki kabul eder miydi orası o ayrı mesele. Bir Umut yuvayı kurtarmakti mrsele. Bu kötü huyunu bırakmak için çaba gostermeyecegini de bilemezdimKumarbaz kocanız bile sizden daha mantıklı düşünmüş zamanında. Ayrılalım demiş. Ama siz bilemiyorsunuz. Peki.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Hariçten gazel okumak kolay bizler için. Yaşayan ve farkında olan sizsiniz. Umarım çocuklar için kurtarırsınız kendinizi bu adamdan.O bana blöf yaptı zamanında. Bu yaz basinda ben yapamıyorum ayrılalım dedim o da tamam dedi sonra zorla eve girdi ve ben seni birakmam. Sen bensiz yapamazsın falan filan. Çok güzel manipüle ediyor olaylari. Zaten diyorum keşke ya o zaman gitseymisim cocuklar küçüktü. Kucugu daha 1 yasindaydi ama o zaman elimde hiçbir şey yoktu.aileme siginacaktim kabul ederler miydi bilmiyorum ancak ban karşı kötü değildi küfür vs hiç yoktu. Surekli devam edeceğini bana karşı d aiyice kotulesecegini nerden bilebilirim. Bı de daha 3 yıllık evliyiz o zaman ailem sürekli başıma kalkacakti ki kabul eder miydi orası o ayrı mesele. Bir Umut yuvayı kurtarmakti mrsele. Bu kötü huyunu bırakmak için çaba gostermeyecegini de bilemezdim
Valla kimseye yalan borcum yok . İster inanın ister inanmayın ilk defa konu açan biri olarak bazı şeyleri tam aciklamadim. Evet varımı yogumu cocuklara vermeye çalıştım. Detaylara çok girmedigim için eğitim surecinin başından sonuna her şeyi tek tek anlatmadim. Evet birkaç kez parayı kocam aldı ancak oğluma bir yil egitim aldığının ikinci yili aba aldirdim esimin tüm karşı cikmasina ragmen. Sonra bir yıl onu bıraktım ücretli egitimi normal devletin verdigi saatinaldi sonra 4 ay spora verdim. Ve hatta bir iki ay da ergotetapiye. Ve ben aldigim maaşı surekli kocamdan kaçırmaya onun eline geçmesine izin vermemeye çalıştım. Zaten o kumara oynuyordu borçlanıp borç oduyordu bende gıda bez vs aliyorudm. Evin mutfak masarafini ben karsiliyordum. Sonra cocuklar için eve materyal aliyordum. Son yılda da paranın bir kısmını arkadasima falan attim ondan ihtiyacım oldukca geri istedim. Esim sifreyi bilmiyordu ama bi sekilde ogreniyordu. Surekli şifre degistiriyordum sonra ayrı bir hesap daha açtım maaş yatar yatmaz oraya attım. Kumar bağımlısı bir insan parayı ne kadar korumaya calisirsaniz calisin bir yolunu buluyor. Surekli her ay o aldigim maaş ona gitmedi. O borc yaptigi için haliyle onun eve gidaya vs harcaması gereken parayi ben verdim. O kirayi verdi ve kendi faturasını odedi. Bı de diğer faturaları bazen o bazen ben ödedim. Ve bunun için surekli tartıştık. Siz susup oturdum saniyosunuz. Ailesi kumar oynadiktan sonra 2 yıl maddi olarak yardim etti. Çünkü kredi çekmiş onun borcunu oderken bize para kalmiyordu. O zaman da henüz çocukların raporu yoktu para almiyordum. Kimseye burda kendimi kanitlamak gibi bir ihtiyacim yok ben genel hatlardan bahsetmistim. Zaten düşüncesiz bir anne olsam buraya yazıp çare aramazdim .Yahu ben mi göremiyorum yoksa bi kişi bile çıkıp da dememiş mi devletin ücretsiz eğitimi değil mi bu bahsettiğiniz egitim diye?
Siz ne eğitimine para veriyorsunuz allasen ya?
Zaten ileri derece engelli çocuklar için bile devlet okulları var, özel sınıflar var.
Normal devlet okulu var haftanın 5 günü zihinsel geriliği olanlar için de. Sizin bahsettiginiz eğitim aldırıyorum dediğiniz şey düpedüz bu bence.
Böyle bişey için de ayda 20 23 bin harcanacagini hiç düşünmüyorum.
Yani siz yıllarca çocukların parasını babasınin kumarina verdiniz, sonra da pat diye kesip çocuklarin egitimine harcamaya başladınız ve kumarbaz koca da bunu kabullendi öyle mi??!
Siz baya baya buradaki kadınların tepkisinden dolayi bı anda 180 derece değiştirip varını yoğunu çocuklara harcayan anne modeline girmeye çalıştınız gibi geliyor bana.
Kesinlikle benim vicdanim rahat çocuklarım için elimden geleni yaptım. Hiç kimsenin destek olmadigi iki Özel cocukla ve kumarbaz aynı zamanda dediğim dedik baskici biriyle yasamanin verdigi zorluğu kimse bilmiyor. Bu ev için çocuklar için sürekli bişeyler yapan yapmaya ugrasan benim. Kaderinizi bilebilir misiniz? Mesela akraba evliliği yapan var ama cocuklari gayet sağlıklı. Bir kişide bu kadın bu adamla ve iki çocukla ne yasamis nasıl mucadele etmiş demiyor. Elestiriye acigim tabiki buraya yazmissam ama sanki hayat 2 2 dört gibi yorumlar yapiyorlar.Zaten bu adam karşısında psikolojik olarak daha güçlü olmak için terapi aliyorum. Yani her türlü manipülasyonuna karsi koyabilmek ve çocuklarım için daha iyi bir ortam sunmak için.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Hariçten gazel okumak kolay bizler için. Yaşayan ve farkında olan sizsiniz. Umarım çocuklar için kurtarırsınız kendinizi bu adamdan.
Down değil bacım, yannış karıştırmışsın hemenİlk cocuk down olduktan sonra genetik test yaptırmalıydınız bu arada en sağlam korunma yöntemleri ile korunmalıydınjz,kontrol hapı gibi,sonra da eşiniz kumar vs battığında ayrılmalıydınz.Hiç birini yapmamış hala bilemiyorum diyorsuz.Neyi bilemiyorsunuz?Devletin cocuklr için verdiği parayı yiyen bi adam var daha neyi bilemiyorsunuz?
Kesinlikle benim vicdanim rahat çocuklarım için elimden geleni yaptım. Hiç kimsenin destek olmadigi iki Özel cocukla ve kumarbaz aynı zamanda dediğim dedik baskici biriyle yasamanin verdigi zorluğu kimse bilmiyor. Bu ev için çocuklar için sürekli bişeyler yapan yapmaya ugrasan benim. Kaderinizi bilebilir misiniz? Mesela akraba evliliği yapan var ama cocuklari gayet sağlıklı. Bir kişide bu kadın bu adamla ve iki çocukla ne yasamis nasıl mucadele etmiş demiyor. Elestiriye acigim tabiki buraya yazmissam ama sanki hayat 2 2 dört gibi yorumlar yapiyorlar.Zaten bu adam karşısında psikolojik olarak daha güçlü olmak için terapi aliyorum. Yani her türlü manipülasyonuna karsi koyabilmek ve çocuklarım için daha iyi bir ortam sunmak için. Bunu iHakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Hariçten gazel okumak kolay bizler için. Yaşayan ve farkında olan sizsiniz. Umarım çocuklar için kurtarırsınız kendinizi bu adamdan.
ben olsam ailemın yanına giderim her gun borç ödeyıp sürünmektense bi sefer gururumu incitirim yanı yoksa bu adam ömür boyu hep yer boynu altında kalsın
Ailemle küsüm görüşmuyorum. Zaten yanında bir oğlu gelini torunu var. Beni bir gün kabul etmezler eve alırlar ama bı şekilde evime geri gonderirler. Cocuklarima tahammülleri yok. Kendi imkanimla yapabilirsem bişeyler yapmaya calisicamben olsam ailemın yanına giderim her gun borç ödeyıp sürünmektense bi sefer gururumu incitirim yanı yoksa bu adam ömür boyu hep yer boynu altında kalsın
Zaten bi çok şeyi siz ödüyormuşsunu, yarım gün temizlik tarzı bi iş bulsanız ciddi para kazanırsınız. Düşünmez misiniz böyle birşey?Kesinlikle benim vicdanim rahat çocuklarım için elimden geleni yaptım. Hiç kimsenin destek olmadigi iki Özel cocukla ve kumarbaz aynı zamanda dediğim dedik baskici biriyle yasamanin verdigi zorluğu kimse bilmiyor. Bu ev için çocuklar için sürekli bişeyler yapan yapmaya ugrasan benim. Kaderinizi bilebilir misiniz? Mesela akraba evliliği yapan var ama cocuklari gayet sağlıklı. Bir kişide bu kadın bu adamla ve iki çocukla ne yasamis nasıl mucadele etmiş demiyor. Elestiriye acigim tabiki buraya yazmissam ama sanki hayat 2 2 dört gibi yorumlar yapiyorlar.Zaten bu adam karşısında psikolojik olarak daha güçlü olmak için terapi aliyorum. Yani her türlü manipülasyonuna karsi koyabilmek ve çocuklarım için daha iyi bir ortam sunmak için. Bunu i
Ailemle küsüm görüşmuyorum. Zaten yanında bir oğlu gelini torunu var. Beni bir gün kabul etmezler eve alırlar ama bı şekilde evime geri gonderirler. Cocuklarima tahammülleri yok. Kendi imkanimla yapabilirsem bişeyler yapmaya calisicam
Bir otizmli çocuk annesi olarak söylüyorum; İki otizmli çocukla 25 binle geçinmek zaten zorda, ama asıl sorun yaşam mücadelesi vermek. Arkadaşlar bilmiyorlar tabii, otizmli bir çocukla basit bir market alışverişinin bile bazen çok zor olabileceğini. Yaşamak lazım! Kaldıki hastaneye, veya bir işini halletmek için bir kuruma gitmen gerektiğinde muhakkak birinden yardım alman gerektiğini bilmiyorlar. Kuaföre gitmek kişisel ihtiyaç olduğu için onu hiç hesaba katmadım farkındaysanız. Kimse arkanda durmuyorsa o baba bozuntusundan ayrılma ama uyanık ol. Paraları vermemenin yolunu bul. Devlet kesti de. Veya artık az veriyor de. Sakın vicdan yapıp verme. Vicdan yapacağın zaman o paraların kumara gideceğini hatırla. Birde çevrende destek olacağına inandığın insanlardan yardım istemekten utanma. Sonuçta bu çocuklar bizim çocuklarımız olabilir ama toplumun da bir bireyi. Toplumun da bu çocukların üzerinde sorumlulukları var. Ve bizim bu desteğe çok ihtiyacımız var. Yolun açık olsun kardeşimAilem beni dışlamis ve biri 6 diğeri 8 yaşında iki küçük çocuk. 25 binle gecinebilir miyim? Ve çocuklara ben calissam bakacak kimse yok.. ee bakiciya da para zaten verecek durumum yok. Bırakıp gitmek çok ciddi cesaret istiyor şu ekonomik şartlarda. Değilse bende sürekli bu fikirdeyim bı çıkıp gidebilsem en azından işin ciddiyetini anlar diye . Eşim de uzlaşmacı bir taraf yok . Gittim diye daha beter olacak ve belki bakamamam için nafaka da vermeyecek
İki sene önce gururumu dusunmeyip gittim ama kumar olayını soylemedim. Bana ağır küfürler ediyor dedim . Sobalı evden çıkarmıyor falan. Çünkü eşimin düzelme umudu vardi. Ve ailem her şeyi çok velveleye veren bir aile. Olgunlukla beni ondan kurtarmaya calismazlardi. Sonra olur da birlesirsem her şey daha kötü olurben olsam ailemın yanına giderim her gun borç ödeyıp sürünmektense bi sefer gururumu incitirim yanı yoksa bu adam ömür boyu hep yer boynu altında kalsın
Beni en iyi anlayan siz olmussunuz. Evet sorumsuz çekilmez bir baba ve bana surekli küfür ediyor. Ben araba kullanmayi bilmiyorum çocuklar sıkılınca arabayla iki günde bir dolastiriyor. Gündüz de ben gezdiriyorum mahallemizde. Oğlum sakin uyumlu ama kizim zor ağır bir cocuk. Elini asla birakmamam gerekiyor dışarda birinin evinin kapisi açıksa direk dalıyor içeri . Bir komşuyla tartistik bu yüzden. Ve hastane kurum islerim olduğu zaman cocukalri kayınvalideme bırakıyorum. Ayrılınca bu desteği devam ettirecek mi ? Madem boşandın basinin çaresine bak diyecek belki de. Cetrefilli bir durumum var . Esimin küfürleri katlanılmaz halde ve borc durumu bizi bir yandan mahvediyor. Her gün hesaplar arası para göndermekten de bıktım esimin eline geçmesin diye . Bu mucadele beni çok yordu depresyona da girdim. Evet ayrılınca destek olmayacak kimseBir otizmli çocuk annesi olarak söylüyorum; İki otizmli çocukla 25 binle geçinmek zaten zorda, ama asıl sorun yaşam mücadelesi vermek. Arkadaşlar bilmiyorlar tabii, otizmli bir çocukla basit bir market alışverişinin bile bazen çok zor olabileceğini. Yaşamak lazım! Kaldıki hastaneye, veya bir işini halletmek için bir kuruma gitmen gerektiğinde muhakkak birinden yardım alman gerektiğini bilmiyorlar. Kuaföre gitmek kişisel ihtiyaç olduğu için onu hiç hesaba katmadım farkındaysanız. Kimse arkanda durmuyorsa o baba bozuntusundan ayrılma ama uyanık ol. Paraları vermemenin yolunu bul. Devlet kesti de. Veya artık az veriyor de. Sakın vicdan yapıp verme. Vicdan yapacağın zaman o paraların kumara gideceğini hatırla. Birde çevrende destek olacağına inandığın insanlardan yardım istemekten utanma. Sonuçta bu çocuklar bizim çocuklarımız olabilir ama toplumun da bir bireyi. Toplumun da bu çocukların üzerinde sorumlulukları var. Ve bizim bu desteğe çok ihtiyacımız var. Yolun açık olsun kardeşim
İki sene önce gururumu dusunmeyip gittim ama kumar olayını soylemedim. Bana ağır küfürler ediyor dedim . Sobalı evden çıkarmıyor falan. Çünkü eşimin düzelme umudu vardi. Ve ailem her şeyi çok velveleye veren bir aile. Olgunlukla beni ondan kurtarmaya calismazlardi. Sonra olur da birlesirsem her şey daha kötü olur
Beni en iyi anlayan siz olmussunuz. Evet sorumsuz çekilmez bir baba ve bana surekli küfür ediyor. Ben araba kullanmayi bilmiyorum çocuklar sıkılınca arabayla iki günde bir dolastiriyor. Gündüz de ben gezdiriyorum mahallemizde. Oğlum sakin uyumlu ama kizim zor ağır bir cocuk. Elini asla birakmamam gerekiyor dışarda birinin evinin kapisi açıksa direk dalıyor içeri . Bir komşuyla tartistik bu yüzden. Ve hastane kurum islerim olduğu zaman cocukalri kayınvalideme bırakıyorum. Ayrılınca bu desteği devam ettirecek mi ? Madem boşandın basinin çaresine bak diyecek belki de. Cetrefilli bir durumum var . Esimin küfürleri katlanılmaz halde ve borc durumu bizi bir yandan mahvediyor. Her gün hesaplar arası para göndermekten de bıktım esimin eline geçmesin diye . Bu mucadele beni çok yordu depresyona da girdim. Evet ayrılınca destek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?