Eşle araya mesafe koymak doğru mu?

bazen bende yaşıyorum aynı durumu daha fazla ilgi alaka istiyoruz başka şeylere vakit ayırıyorda niye bana ayırmıyor diye.konuşmak çok önemli 3 yıllık evliyim ilk başlarda bende kızdığım zamanlarda araya mesafe koyardım o benim gönlümü alırdı bende onu beklerdim gelip o konuşsun o alttan alsın diye zamanla konuşmanın etkisinin daha iyi olduğunu farkettim.kızdığımda hemen değilde biaz düşünüp öyle söylemeyi seçerdim,kelimeleri önceden seçip öyle söylerdim böyle oluncada içimde o olayı dağ haline getirirdim.şimdi daha kontrollu olmaya çalışıyorum.kızdığımda eşim hemen anlar ben hemen söylerim paylaşırız o olay için neden kızdığımı anlatırım.çünkü erkekler bizim gibi ayrıntıya pek dikkat etmezler senin yönlendirmen gerekir.bence mesafe olmamalı içinden geldiği gibi açık ol kızgınlığınıda sevincinide paylaş samimi ol bence mesafe koymak deyince bir başkası olamak gibi geliyor bu eşe karşı olunca.
bebeğin varmış ne kadar süreli evlisiniz veya çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.
ben çalışmıyorum bazen ufacık şeyleri kafamda büyüttüğümü sonra fakediyorum.zaman geçirmek için birşeylerle ilgilenmeye çalış,hobiler falan olabilir manotonluktan uzaklaşmak lazım bunun faydası olacaktır.

ben doğru olduğunu düşünmüyorum
sorunlar araya mesefe konularak çözülemez
dediğiniz gibi sorun her ne ise bence konuşarak iyi niyetle halletmeye çalışın
yoksa araya konan o mesafe sizi birbirinizden uzaklaştırır

Canım 5 yllık evliyim.
Ben de çalışmıyoRUM.
İki bebeğim var.Devamlı onlarla ilgileniyorum.
Bilmiyorum nasıl aşıcaz bu sorunu.
Aramızda sevginin bitmesinden korkuyorum

Haklısın canım.
Akşamları aynı oda da oturmaz oldum.
Uzaklaşıyorum zaten.
Ama konuşunca da işe yaramıyor..

bence mesafe koymak doğru değil,konuyu konuşmaya anlaşmaya çalışmak yada birşey yok gibi davranıp bişeyleri unutmamız lazım...mesafeler araya soğukluk sokar,kolay kolay düzelmez sonra..arkadaşlık iş-lişkisi olsa ör duvarı önüne anlasın derim ama evliliklerde bazı şeylleri görüp duymamak gerekiyo,yoksa bir ömür geçmez tartışmakla..alttan alarak,yaşanmamış gibi davranıp mahcup etmek de iyi sonuç verebilir, olaya göre değişir tabi

Canım 5 yllık evliyim.
Ben de çalışmıyoRUM.
İki bebeğim var.Devamlı onlarla ilgileniyorum.
Bilmiyorum nasıl aşıcaz bu sorunu.
Aramızda sevginin bitmesinden korkuyorum

korktuğun şey her zaman seni kovalar ve sen onun üzerine gidersen o korku kaybolur.eşinde seni seviyo önceki mesajlarından anladığıma göre sende eşinle herşeyi paylaş planlar yap hem kendini hem eşini mutlu et hep karşıdan bekleme tabi eşdende gelmesi lazım ama bunu tepkiyle değilde güzellikle anlat bilmiyorsa sen öğret sen ne yaparsan hayatında kendin için yapmış olacaksın kendini mutsuzluğun içine sürükleme,kötü düşüncelerin içine girme.
çocukları arada bırakabileceğin birileri varmı arkadaşlarınla biraz takıl kendine biraz uğraşılar bul.bende evde çok sıkıldığım için 32 yaşında birden kitap okumaya başladım tvden daha iyi geliyor

Erkek ilgisini ve sevgisini göstermemeye başlamışsa bilinki başka sulara yelken açmaya başlamıştır. Tecrübeyle sabit. Eşini karşına al açık açık konuş. Şu şu hareketlerin beni çok üzüyor. Ben senden ilgi, sevgi şevkat bekliyorum. Bunları uzun süredir bana vermiyorsun, sebebi nedir diye açık açık sor.
Ben bunları sorduğumda "sana karşı soğudum" cevabıyla karşılaşmıştım. Umarım sende böyle bir cevap almazsın!!

İnanın kaç kere kendi kendime söz verdim.
Bundan sonra takmayacağım, o ilgilenmezse ben ilgileneceğim dedim kendime.
Ama eşimden öyle bir davranış görüyorum ki herşey yarım kalıyor, buz gibi oluyorum.
Bir ara elini tuttum koltukta otururkrn.
Saçma sapan bişey söyledi bahaneyle bıraktı elimi.
Çok utanıyor benden.
Düşünün sokakta yürürken kendiliğinden elimi bile tutmaz.
Açmam lazım eşimi.
Ama nasıl?

Tatlım bana karşı hiç açık değil ki eşim.
Sorsam sana öyle geliyor der kestirir atar.

Soğukluk, mesafe bir kere girdi mi araya toparlaması zor olur. Sonra ipin ucu kaçar hangi noktaya geldiğinizi anlayamazsınız. Ben eşime gıcık olarak 3-5 dakika geçirsem çok rhaatsız oluyorum. Belki yapımdan kaynaklanıyor bilemiyorum ama eşin bu hayatta sana en yakın olması gereken insan. Onunla mesafen olursa güven ve sevgi ihtiyacın yarım kalır, hayatının güzelliği bozulur.

Ben de çok rahatsız oluyorum canım.
Geçen gün kaynanamlardan gelirken arabada bana şefkatle bakıp gülümseyince o kadar rahat hissetttim kendimi anlatamam.
Özlemişim eşimle gülüşerek sohbet etmeyi.

Ben de senin gibi triplerdeyim ben de daha önce rahatsızlıklarımı güzelce de konuştum bağırarak da konuştum ama değişen bişey yok.
Şu an mesafeli davranıyorum.Böyle de değişmeyecek belki ama ben rahatsızsam o da rahatsız olsun diye yapıyorum.
Haftalar oldu,kendimi tutuyorum.O da şaşkın ama neyin var demiyo bile,çünkü hatasını biliyo.
Güzellikle olmuyor...

Son düzenleme:
bENDEN DAHA ÇOK BİLGİSAYARLA İLGİLİ.
Akşamları oturur koltuğa, maç seyreder yatana kadar.
Bazen diyorum ki bilgisayarla ilgilendiği kadar benle ilgilense , futbolcuları tanıdığı kadar beni tanısa hiç problemimiz olmazdı

hepsi aynı bunların tek sen değilsin böyle olan canımbenim de aram iyi değil eşimle bazen surat yapıyorum soğuk duruyorum bazen normal davranıyorum ne yapacağımı bilmiyorumsana tavsiyem eğer eşinle çok ciddi problemlerin yoksa bu durumu çok uzatma araya fazla soğukluk girmesine izin verme

aynen benim eşimde öyle canım ya maçlarla futbolcularla daha ilğili ben 2. plandayım hep gece sıkıca sarılmasıda olmasa kesin sevmiyor beni dicemde

bence sen taktiği anlamışsın..ama surat falan yapma sadece o sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran çok konuşma konuşursa cevap ver...ilgi gösterme

eminim herşeyini dört dörtlük yapıyordun bu zamana kadar yemegi çamaşırı ütüsü hoş sohbeti vs...

ne kadar ekmek o kadar köfte

kaçan kovalanır ayrıca...bu zamana kadar sen kovalamışsın şimdi o kovalasın.bence ilişkiniz düzelecek

canım benim eşimde aynen senin eşin gibiydi ama ben ne yaptım tam 1 hafta konuşmadım sonra kendi barıştı ..bende istediyim ve istemediyim şeyleri tek tek sıraladım düzeldi tam anlamıyla düzelmiyo tabi huylu huyundan vazgeçmez .. ama işe yarıyo en azından küsüp konuşmamamdan korkuyo..bence sen sakın ilk adımı atan taraf olma kaybedersin ..tabi bu gibi eşler için geçerli

aslında sadece eş ile değil herkesle arasında birazcık mesafe olmalı insanın.yani kendimize özel bir alanımız olmalı.ben öyle çok vıcık vıcık ilişkileri sevmiyorum.mesafe derken örneğin bazı eşler görüyorum tartışma anında birbilerine etmedikleri hakareti bırakmıyorlar.bu bana garip geliyor.tatışmanında bir üslubu olmalı ve işte burada mesafe ya da sınırlar devreye girmeli.en yakınımız diye ağzımıza her geleni söylemek doğru değil.size gelince eşinizle konuşsanız daha iyi değil mi,araya küslük girince eşlerin birbirinden soğuduğunu düşünüyorum ve toparlamak biraz zaman alabiliyor.birde erkekler bu konuda daha katı ve anlayışsız oluyorlar,bu da canınızı daha çok sıkabilir.üstelik bu küsmeler giderek alışkanlık halinide alabilir.ben genelde küsmek yerine alıp karşıma konuşurum,neden kırıldığımı ifade ederim ya da ondan neler beklediğimi anlatırım.onunda beklentilerini anlatmasını ve bu tartışmaya neyin yol açtığını bulmamızı isterim.zaten bir süre sonrada olay kapanır.bence bu yolu bir deneyin.

biraz koymak lazım,anlasınlar üzülsünler.
bende dünden beri koydum mesafe,dün burda yazışırken,bir taraftanda eşime anlatıyorm burdaki bir olayı
dedimki;şimdi bu kadınlar sitesi ya,sadece kadınlar var ya derkeeeenn,ne yani açık secik sayfalara bakıp sonrada banamı atlıyorsun dediiii...
bir iki saniye anlamaya çalıştım,ama sinirlenmiştim bir kere.şok oldum yahu.lezbiyen mi sandın beni dedim,ne diyorsun sen dedim çarptım kapıyı suratınasalonun kapısını yani.
(bu arada eşim yabancı kadın deyince tersmi anladı anlaşamadık o esnada sanırım anlayamadım)
delii mi ne.

Ben seni çok iyi anlıyorum canım. Tıpkısının aynısı benim eşim. Tek fark benimki bana yaklaştıkça ben ondan kaçıyorum. Çok ama çok geçerli sebeplerim var. Ben yazmaya utanıyorum düşün artık...
Ta eskilerden öyle üzdü ki beni ben de geri çekilmeye karar verdim. Bu sefer de o yaklaştı, hatta ciğerini sökerim gık demez.
Yine de ne olursa olsun kalbim kırık, araya ilk duvarları o ördü, beni hayal kırıklığına o uğrattı, ben de " sen kaçarsan ben coşarım zaten" dedim. Şimdi hep yanımda; yanımda ama heyhaaatttt...
Neyse konu dağılmasın, biraz mesafe her zaman iyidir. Fazla muhabbet tez ayrılık getirirmiş. Ilişkinin suyu çıkmasın diye iki taraf için "hadd" çizgileri olmalı. Haddini aşan da sonucuna katlanmalı. Kendim pek neşeli komik insanımdır ama diğerleriyle aramda hep görünmez duvarlar olmuştur. Çok yakınlaşamam elimde değil. Yani demem o ki eşinle iyi ol, sana gülerse sen de gül. Ama hep bir sınırın olsun; kimsenin sevgini suistimal etmesine izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…