- 7 Nisan 2021
- 403
- 658
- 23
- Konu Sahibi eftalya0732
-
Babaları var başta ve bütün çalışanların izni olur bu iki çocuğun olmaz izin vermiyormuş adam sorun çıkarıyormuş. Bunlar da gık diyemiyorlar. Öyle alışmışlar. Patron oğlu= amele sanırımişte nasıl mümkün değil
cidden merak ettim bu işi
atıyorum Haziran 15 -25 eşin yok Temmuz 15-25 kardeşi yok
mesela bir yakınımızın mahalle bakkalı vardı
onlara izin vs yok zaten aile işletmesi çalışan yok
ama şimdi iki kardeş var
yani biri duracak işin başında, gerekirse o 10 gün az kazanılır hatta yevmiyeli işçi alınır vs
bence biraz da o tarz bir tatil kültürleri yok yani eş alınıp bir yere gidilir gibi bir görgüleri yok, hep bir arada zaman geçirmeye alışmışlar
Ya sorun yok ama bizim çocuğumuz yok genciz ilk kez ve muhtemelen son kez 1 hafta tatilimiz var. Birlikte gidersek O yeğeniyle 1 hafta tatil yapcak ben de eltimleHalbuki ben de severim kalabalık tatili ama kafa dengiyle güzel tabi. Bence eltinizle sorun yoksa gidin ya hiç gitmemekten iyidir.
Babaları var başta ve bütün çalışanların izni olur bu iki çocuğun olmaz izin vermiyormuş adam sorun çıkarıyormuş. Bunlar da gık diyemiyorlar. Öyle alışmışlar. Patron oğlu= amele sanırım
ben de sadece ikisi var sandım
birlikte gitmeyince izin vermiyor galiba :)))
Bazıları koloni severValla tüm yorumları okudum ve kendimin uzaylı olduğuna karar verdimHer yıl 3 kez tatil yaparız birine mutlaka eltim ve k.braderle gideriz, birine 8-10 kişi arkadaş gurubuyla gideriz (yine elti ve k.brader de içindedir gurubun), birine de yalnız gideriz -ki en kısası olduğu halde en sıkıldığım tatil genelde o olur. 5 gün bana 1 ay gibi falan gelir Hatta bi tatilimizde o kadar sıkılmışım ki çok belli etmiş olsam gerek, eşim beni bir gece yarısı hadi kalk bavulları topla gidiyoruz diye taa Çanakkale'den Kaş'a eltimlerin yanına götürmüşlüğü var :) son günleriyken tatillerinin onların da bizim için 2 gün tatili uzatıp beraber dönmüşlüğümüz var. Ama tabi şöyle bir ayrıntı da var ki; benim 3 tane eltim var bir tanesiyle çok iyi anlaşıyorum kardeş gibiyiz falan, altlı üstlü oturuyoruz (aile apartmanı değil bizim kendi evimiz, onlar da üstümüzdeki daire boşlır boşalmaz kirada oturdukları evi terkedip orayı kiraladılar). Valla biz çok içli dışlıyız çok da mutluyuz. 8 yıllık evlilik-sevgililik serüvenimizde hep bu şekilde oldu Allah bozmasın. Şimdi bebeğim oldu onların çocuğu yok henüz. Kızcağız resmen elim ayağım yaa her akşam iş çıkışı gelir bebeğimle ilgilenir ya da bi işimde yardımcı olur falan sağolsun. Akşam bebeği uyutunca eşimle sırayla üst kata kahveye gideriz. Pazarları onlar bize gelir birlikte kahvaltı yaparız.Meğer biz koloninin kralıymışız da haberimiz yokmuş Yani bana bu başbaşa muhabbeti çok anlamlı gelmiyo. Zaten evde adamla başbaşasın. Dizimizi filmimizi izliyoruz. Yemeğimizi yerken muhabbetimizi ediyoruz. Gece 1-2 lere kadar muhabbetimizi ediyoruz. Gündüz sürekli telefonlaşıyorz. Yatakta zaten beraber başbaşayız. Daha ne başbaşa olucaz ayol yeter yani bu kadar bana göre kafi. O yüzden bu sürekli başbaşa bişeyler yapmaya çalışma mantığını ben çok anlayamıyorum. Kalabalık iyidir, neşedir, kahkadır, fikir alışverişidir
Bi mesele yok çok şükür gayet mutluyuz, belki de hiç kavga etmediğimiz için sıkılıyorumdurBazıları koloni sever
Mesele koloni sevmeniz değil de, eşinizle tatilde başbaşa sıkılmanız bence.
İzin yok bayram zaten dükkan kapalı yani o izin sayılmaz arefe yarım gün onu da bi zahmet eksinlerben de sadece ikisi var sandım
birlikte gitmeyince izin vermiyor galiba :)))
Belki biz de 8 yıllık evli olsak bizim de çoluğumuz çocuğumuz böyle olcak ama 40 yaş kayınbirader ben 28im çocuk yok 1.5 senelik evliyiz e napayımBi mesele yok çok şükür gayet mutluyuz, belki de hiç kavga etmediğimiz için sıkılıyorumdurŞaka bi yana hafif sıkılgan bi yapım vardır, biraz atraksiyon insanıyım, e yaş 40 olunca da atraksiyon da çok g.kulübü-bar olamıyor haliyle kafa 1 geceden fazlasını kaldırmıyor.Denize gir,kitap oku,sahilde turla, balıkçıya git, yok bu gece şurda yiyelim, ay dur bi foto çekelim falan,şuraları buraları gezelim işte bitiyor yani,daha ne yapabilir ki insan başbaşa 5 gün bunlar için fazla bence 3-4 gün yeterli. Muhabbetini zaten heryerde ediyosun muhabbeti ben atraksiyon saymıyorum. Ne olacak 8 yıllık evlilikte birbirine romantik cümleler kurarak 1 hafta geçirecek halimiz yok. Zaten romantizmden de pek hoşlanan biri değilimdir Ama bunu bir sorun olarak görmüyoruz biz açıkçası tarzımız bu yani
Nasıl öğreticem inanın en çok istediğim şey kavga hır gür olmadan anlaması lazım ya
Bi de böyle eğitimli kadını eğitimli adam bunaltıyo kadın tanıyamamış mı oluyp. öldürüyo kadın tanıyamamış mı oluyo. Adam dövüyo kadın tanıyamamış mı oluyo. Biraz saçma değil mi artıkKullanıcı bilgilerinizdeki meslek dogruysa çok şaşırırım. Ben iyi egitimli bir kadının, böyle gelişmemiş bir adamı 5 senede taniyamayacagini düşünmem.
Kafa dengi arkadaşlarla eşli tatiller bence de keyifli. Ama bu konuda dayatma var ve belli ki konu sahibi hoşlanmıyor siyam ikizi gibi olmaktan.Bi mesele yok çok şükür gayet mutluyuz, belki de hiç kavga etmediğimiz için sıkılıyorumdurŞaka bi yana hafif sıkılgan bi yapım vardır, biraz atraksiyon insanıyım, e yaş 40 olunca da atraksiyon da çok g.kulübü-bar olamıyor haliyle kafa 1 geceden fazlasını kaldırmıyor.Denize gir,kitap oku,sahilde turla, balıkçıya git, yok bu gece şurda yiyelim, ay dur bi foto çekelim falan,şuraları buraları gezelim işte bitiyor yani,daha ne yapabilir ki insan başbaşa 5 gün bunlar için fazla bence 3-4 gün yeterli. Muhabbetini zaten heryerde ediyosun muhabbeti ben atraksiyon saymıyorum. Ne olacak 8 yıllık evlilikte birbirine romantik cümleler kurarak 1 hafta geçirecek halimiz yok. Zaten romantizmden de pek hoşlanan biri değilimdir Ama bunu bir sorun olarak görmüyoruz biz açıkçası tarzımız bu yani
Nasil da çarpıtıyorsunuz? Biri kadin cinayeti, biri kadinin evliliginde beklentilerinin karsilanmamasi.Bi de böyle eğitimli kadını eğitimli adam bunaltıyo kadın tanıyamamış mı oluyp. öldürüyo kadın tanıyamamış mı oluyo. Adam dövüyo kadın tanıyamamış mı oluyo. Biraz saçma değil mi artık
Ay Allahım ya okurken sinir oldum. Ama suç eşiniz de hep. Peki abisi bir yere giderken hep sizi çağırıyor mu ?Akıl verinYa okuyup duruyorum sürekli. Bu sefer de ben derdimi yazayım dedim. Eşim ve ailesi birlikte çalışıyorlar. Yıllık izinleri yok. Dini bayramlar hariç tatilleri yok. Bir pazar günü tatil. Dolayısıyla hiç bir zaman tatile gidemiyoruz. Malumunuz kurban bayramı uzun olacak. Biz de dedik ki bir karadeniz turu iyi gelir. 1 aydır planlıyoruz otel bakıyoruz vs yani çok heveslendik. Bugün ayaküstü dedi ki abimler de gelse sorun olmaz heralde. Çok eğlenmeyiz yani biz evliyiz birlikte plan yaptık birlikte gitsek dedim. Yok gizleyemezmiş, söylediğinde abisi biz de gelelim dermiş ya onlarla yada gitmicekmişiz. Çözüm sunuyorum hani başbaşa giden çiftleri örnek göstererek söyle bari çok ballandırmadan anlat dedim. Yok sinirlendi iptal bu tatil onlar gelse sen huzursuz edeceksin, onlara gelme de diyemem tatil iptal dedi çıktı işin içinden. Güzel de kavga ettik tabi. 1.5-2 senelik evliyiz 5 senedir de tanışığız. ömür boyu bütün tatillerimize 4 kişi evliymişiz gibi gidemeyiz bizim aile olduğumuzu önce sen kabul et sonra da kabul ettir dedim. Tabi bu ilk vaka olmadığı için. Daha önce de bir pazar denize gidelim deriz onlar da gelmek ister kahvaltıya gitmek isteriz onlar da gelmek ister. Daha önce de bundan dolayı abisi trip atmış da, o alınırmış da, o hep arada kalıyormuş da. Var mı böyle bir olay yaşayan? Ben mi başbaşa kalalım delisiyim ya bilmiyorum 40 yılda bir 1 hafta tatil denk gelir ona da oley kayınbirader eltim ve çocukları da geliyo mu demeliydim ne yapmalıydım
Ya çarpıtmak değil daha 1 2 ay önce bir diyetisyen arkadaşımızı doktor kocası silahla öldürdü yaniinsanlar değişiyor eğitime bakmadan. Anne ve babası ile sınırını koruyan bir eşim var burda kıstas budur sevgili iken. abisinin evliliğinin bizim evliliğe ortak olacağı sevgili iken gezilerimize katılmadıkları için belli olmuyordu malesefNasil da çarpıtıyorsunuz? Biri kadin cinayeti, biri kadinin evliliginde beklentilerinin karsilanmamasi.
Siz ozel bir seyler yasamak, başbaşa olmak istiyorsunuz. Esiniz bunu yapmiyor diye mutsuzsunuz. Beklentisi bu olmayan kadin icin evliliğiniz ideal bir evlilik belki de.
Madem beklentiniz buydu, madem bir de egitimlisiniz, evlilik oncesinde seneler boyunca anlayabilirdiniz aileci bir adam olduğunu.
Okumamiş olsanız, -herkes icin konuşmuyorum- kendi ayaklari uzerinde durmamiş, vizyon kazanmamis, insan tanımamış, o sebeple olmuş diyebilirdim. Ama siz egitimlisiniz. Evlenince duzelir dediler belki de size. Buna inandırdılar belki bilemiyorum.
Onlar hiç bir yere gitmiyorlar ki ama eltim birlikte gidelim dersek kocam kabul eder derdi hep önceden ben bi bahane bulup reddedetmeye çalıştım çoğunda mesafeyi korumak için. 3-4 plan varsa 1ini birlikte yaptım yaniAy Allahım ya okurken sinir oldum. Ama suç eşiniz de hep. Peki abisi bir yere giderken hep sizi çağırıyor mu ?
Valla çocuk varsa o iş değişir tabi :/ mesela biz bu sene ilk kez çocukla tatile gidecegiz annemlerle gidiyoruz o yüzden, eltimin başına çorap ormeyecegim yaniBelki biz de 8 yıllık evli olsak bizim de çoluğumuz çocuğumuz böyle olcak ama 40 yaş kayınbirader ben 28im çocuk yok 1.5 senelik evliyiz e napayımbiz akşam içerken yeğenin uyku saati yüzünden kalkmak istemem yani 28 yaşında
Seni çok iyi anlıyorum o zaman kavga çıkar sizin yüzünüzden tatile gidemiyoruz diye. Bir şekilde aktif ol. Ya öyle ya böyle. Susarsan daha kötü olurYa sorun yok ama bizim çocuğumuz yok genciz ilk kez ve muhtemelen son kez 1 hafta tatilimiz var. Birlikte gidersek O yeğeniyle 1 hafta tatil yapcak ben de eltimle
Saçmalayın bunun kavga çıkarsa eş karşı tarafla birleşir konu sahibine bilenirler bunu daha mantıklı yollar ile çözmek gerekiyorSeni çok iyi anlıyorum o zaman kavga çıkar sizin yüzünüzden tatile gidemiyoruz diye. Bir şekilde aktif ol. Ya öyle ya böyle. Susarsan daha kötü olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?