Eşle frekans konusu açmıştım

Mabelizm

Sorma neden.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
302
378
18
39
Merhaba bir konumda bana sürekli eleştiriler yagdırdınız yok salon hanımefendisiymişim eşimi küçümsüyormuşum yok niye evlenmişim. Anne babam ayrı oldugu için ve kopuk bir aile iletişimi oldugu için gelen giden küçümseyip ötelediği için bir yere tutunayım dedim evet hata ama sizin kadar akıllı zekalı bir insan değildim. Herzaman hareketlerime yaptıklarıma dikkat eden insanca yaşamayı hedefleyen bir insandım. Eşim bana aşıktı ve her kadın gibi aşık bana mutlu eder en azından sahip çıkar diye düşündüm. Ama ben nekadar edepli namuslu kaldımsa eşim okadar sapıttı bu noktada hayata karşı verdiğimiz bir sınavdır diye düşünüp senelerce sabır ettim. Kendisini asla sevmedim aşk ile bunu dediğim zaman küçümsüyor oluyorum ama bu böyle siz bunu değiştirebilir misiniz ? Hayır. Ailesi benden herzaman memnun kaldı hakkını helal et dediler herzaman bize bir kız oldun dediler. Şimdi ben bazen çok bunalıyorum ve oturup düşünüyorum neden bunu yaptım diye beni asla başka bir yere yalnız göndermez asla ekmek olmasa evde bakkala gidemem onu beklemek zorundayım yine gelip diyeceksiniz ki eee ozaman niye ayrılmıyorsun ? Çünkü çocuklarına sahip çıkıyor ilgileniyor sırf bunun için herşeye katlanıyorum kendisi pavyon kadınlarından hoşlanır sapkın şeylerden vs ama ben bunları yazarken karşıdaki insanları rencide etme noktasında değil eşimin nasıl bir yaşam tarzı hayal ettiğini anlatıyorum. Sigara bana kötü kokar o yüzden leş diyorum kusuyorum çünkü eşim çok içtiği zaman. Sakızdan bahsederken ise herşeyin bir edebi vardır burda nedemek istedigimi anlamış olmanız gerekiyordu. Eşim laf olsun insanlara karizma gözükeyim şekil olsun diye sigara içen hiç ayırt etmeden her kadınla oturup sigara bahanesiyle sohbet eden bir insan o yüzden sigara içen yazdım. Annem babamdan ben küçükken ayrıldı şimdi biz hep savrulduk çocuklarım öyle olsun istemiyorum belkide gücüm yok çocuklarıma bir hayat sunmaya imkanımda yok.. Bir tartışmamız da kızım anne babamdan ayrılırsak bana kim yiyecekler alacak dedi sırf bu kelime için bile katlanırım ama tükendiğimi hissediyorum. Bunu anlatmak istedim hayat bu herşeyi yaşayabiliriz çok üstten bakıyorsunuz oysa ben eşimle aramdaki farklılıkları anlatmaya çalıştım. Aldatıldın mı yazmışsınız her haltı yemiş olabilir ama zerre umrumda değil çünkü kaybetmekten korkmuyorum çocuklarımın ortada mahfolmasından korkuyorum..

Eleştiri almanız normal konunuza baktım çok yüzeyel yazmışsınız orda. Böyle açmamışsınız ki insanlar anlayabilsin..
Çünkü ilk defa anlatıyorum böyle bir konuyu derine indikçe boğuluyorum.

Yahu şu bozuk aile yapınızın arkasına sığınmayın Allah rızası için komik oluyorsunuz.
Bende kötü bir aile yapısına sahiptir, sürekli annemi aldatan bir babam vardı, evimizde huzur yoktu ama mutluluğu kocada aramadım.
Oradaki eleştirilerin hepsi haklı eleştirileri madem frekansınız tutmuyordu, neden çocuk yaptınız? E yatak odasında gayet frekansınız tutuyormuş ama.. Hayır doğruyu söyleyince kabahat oluyor bir de burada laf yiyoruz. Eleştiri kaldıramayacak kadar naif ruhluysanız konu açmayın. Burası özgür bir platform isteyen herkes saygı çerçevesinde görüş belirtir. Böyle anlatmadığınız için tepki aldınız ve aldığınız tepki gayet normal. Bende nefret ediyorum kendi ayaklarının üzerinde duramayan insanların çoluk çocuğunun anne babasının ailesinin arkasına sığınmasından. Anne babam ayrı büyüdüm hiç bir yerim eksilmedi, içkici ayyaş bir babayla büyüseydim psikolojim daha bozuk olurdu eminim. Başkalarının ya da bahanelerin arkasına sığınmayın, bu gururlu kadınlara hakaret niteliğinde. Ne yani boşanan kadınlar çocuklarını aile saadetini düşünmemiş mi oluyorlar?

eşiniz şuh kadınları seviyor demekki
Katlanmalıyım diyorsanız sizde kötü kokan şuh bir kadını taklit edin kocanızın gözü dışarda olmasın

Çocuklarım öyle olsun istemiyorum derken, sanki çocuklarınıza, ailenizin size verdiğinden çok daha iyi bir hayat vermişsiniz gibi düşünüyorsunuz sanırım. Oysa çocuklarınız, babaları izin vermezse evden dışarı kafasını çıkaramayan, markete gitmek gibi basit bir eylemi bile gerçekleştiremeyen, kendine ait bir hayatı olmayan bir anneye sahipler. Bir anne olarak onlara böyle mi rol model oluyorsunuz? Babaları daha da beter. Çocuklarınız böyle bir ailenin içinde sağlıklı birer yetişkin olarak mı büyüyecekler sizce? Umarım o çocuklar kız değildir ya, ne diyeyim.

Siz çok kibirli bir insansınız umarım karşı
eşiniz şuh kadınları seviyor demekki
Katlanmalıyım diyorsanız sizde kötü kokan şuh bir kadını taklit edin kocanızın gözü dışarda olmasın
Bunu yapamam ki değişemem ben
Peki siz ne yapardınız? Belki biraz aydınlanmam gerekiyor bu konuda

O zaman açtığınız konuda eşim varoş bense daha derin duygulara sahip bir insanım demek yerine eşinizin sizi mutsuz ettiğini, aldattığını, onu sevmediğinizi söyleyebilirdiniz. Ha bir de bu adama çocuk yapmayabilirdiniz. Çocuğu da kopuk bir ailede büyüdüm diye yapmamışsınızdır herhalde.

Varoş demedim onun zevklerinden bahsettim evlendiğimde herşeyin en azından huzurlu olacagı na inanıyordum ama

Asıl önemli nokta bu önce tüm duyguları bir kenara bırakıp rasyonel bir şekilde çözüm odaklı düşünüp planınızı yapmalısınız yoksa gerçekten dımdızlak kalırsınız ortada her zaman bir planınız olsun hatta planınızın planı bile olsun üç günlük dünyada ne duruma düşeceğimizi kimse bilemiyor maalesef.

Siz çok kibirli bir insansınız umarım karşı

Bunu yapamam ki değişemem ben

Tam olarak neresi kibir hanımefendi?
Sizin bir değeriniz bile yok kocanızın gözünde, adam sizi ekmek almaya bile göndermiyor. Siz kendiniz bozuk aile yapınızın, çocuklarınızın arkasına sığınınca bir problem olmuyor da ben doğruları söyleyince mi kibirli oluyorum. Evlatlarınıza bencillik yapıyorsunuz, onları içkici bir adama mahkum ederek gerçekten büyük bencillik yapıyorsunuz. Biraz güçlü olun, benim için değil kendiniz için çocuklarınız için. Kibir yapacağım birşey yok ayrıca, hayat sizin hayatınız siz yaşıyorsunuz. Ben İnternet sekmesinde çarpıya tıklayınca sizde dahil bu platform benim hayatımdan çıkıyor. Bunları yaşayan sizsiniz. Ben size yardım etmek için, bir şeyleri görmeniz için bahanelerin arkasına sığınmamanız için uğraşıyorum. Ama görüyorum ki bomboş bir uğraştım var, sizin değişmeye de ayaklarınızın üzerinde durmaya da niyetiniz yok. Ama şunu unutmayın o çocuklarınıza iyilik yapıyorum derken aslında en büyük kötülüğü yapıyor ve onların gözünde olan saygınlığınızı kaybediyorsunuz. Burada kaç tane insan tanıyorum annesi babası küçükken ayrılmış ama kendileri ayaklarının üzerinde sapasağlam duran, bir sorun bakalım kaç tanesi hayatını kocasına teslim etmiş, kocayı çıkış yolu olarak görmüş. Lütfen siz kendi hatalarınız yüzünden çocuklarınızı bahane etmeyin. İyi günler.

Emin olamadığım için bu durumdayım maalesef..

Maalesef olamıyorum yapamıyorum kendime yakıştıramıyorum
Peki bu adam daha sizi tek bakkala bile göndermezken
Diğer taraftan nasıl böyle aşırılıkları sevebiliyor
Ki inanıyorum böyle bir adam karısınada sadık değildir
Çocuklarınızı nası böyle bir ortamda büyüteceksiniz
Kızınız nasıl kendine güvenen bir kadın olacak
Yazık değil mi
Bir adam çocuklarına değer veriyorsa çocuklarının annelerine daha çok değer vermelidir
Bu adam ne size nede çocuklarına değer veriyor
Zaten sevgi yok ortada
Hiç cesur değilsiniz sadece atıp tutuyorsunuz ben böyleyim şöyleyim diye

Bende derin düşüncelerdeyim çıkış yolu arıyorum ama çıkamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum..

Evleneceğim adamı çok iyi tanıyıp evlendim ben, en başta bunu yapmanız gerekirdi. Hadi diyelim olmadı, sonra evlilik hayatının içine girdiniz, size en başından beri böyle davranıyordu sanırım. Neden dur demediniz? Onun kölesi değilsiniz ki? Hadi onu da geçelim, sanırım birden fazla çocuğunuz var, neden ya neden? Bu muhteşem aile hayatını mı paylaşmak istediniz onlarla? Hadi diyelim o da oldu, sorgulamayalım, eee artık çocuklarına iyi bir örnek olmak zorunda olan, sorumlulukları artmış bir kadınsınız. Eskisinden çok daha dik durmanız gerekiyor. Benim velim, sahibim değilsin, haddini bil. Ben nerede nasıl davranmam gerektiğini, nereye gitmem ya da gitmemem gerektiği bilecek kapasitede bir insanım diyeceksiniz. Oysa eşiniz o kapasiteye sahip değil belli ki. Kendi bu kadar hovarda takılırken, sizi eve hapsetmeye hakkı var mı? Hiçbir türlü yok da, bu türlü çifte standart daha da ağır.

Markete gitseniz ne olacak? Yıllardır her gün gidiyorum, bir çok normal insan da gidiyor, ne oluyor yani gidince? İnsan haklarına aykırı bu ya, kölelik çünkü. Zincirsiz, tasmasız ama kölelik. Neden bunu kabul ediyorsunuz? Size zerre saygısı olmayan adamın lafına biat etmek zorunda mısınız? Emin olun böyle bir anne baba, böyle bir aile hayatı asıl çocuklarınızı mahvedecek olan şey. Bu yazdıklarımdan yargılama değil, isyan çıkarın lütfen. Böyle ruh hastası adamlarla evlenip, kendinizi kurban etmeniz yetmezmiş gibi bir de çocuk yapıp, onları da kurban ediyorsunuz. Neden ya neden? Sesinizi çıkarın, haddini bildirin şu adama. Sizin aklınız size yetmiyor mu da onun aklına göre hareket edip duracaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…