- 23 Ocak 2019
- 1.988
- 4.061
- 133
Hanımefendi,ben de sorunlu bir ailede yaşadım. Tabi ki bunun travmaları oldu. Ama ben bu travmalarımla yüzleştim. Nedenlerini buldum. Ben bunları aile evimde yaşadım,kuracağım hayatıma dair dersler çıkardım. Ona uygun yaşamaya çalışıyorum. Ama etrafımda sürekli "babasız kız kanadı kırık kızdır" edebiyatını duymaktan sıkıldım. Ne yani,ailem parçalanmışsa bu benim güçsüz olduğum manasına mı gelir?Edebiyat diyorsunuz yani, peki.
İster istemez yaraları,izleri kalıyor. Ama bu izlerden ders almak gerek. Ben bunu yaşadım,o yüzden evlendim demek değil. Evlilik bir çözüm değil zaten. Benim ailemde daha başka sorunlar vardı. Bu bende öfke kontrol problemine ve güvensizliğe yol açmıştı. Yardım aldım. Okuluma,sağlığıma ve hayalim olan spora 4 elle sarıldım. Erkek arkadaşım ise beyefendi bir insan. Demem o ki,insan kaçmadan savaşarak çok güzel işler yapabilirYa biz ve bizden daha önceki jenerasyonda doğan insanların çoğu bunları yaşamış. Ama çok mutlu olan, ideallerinin peşinden giden çok iyi yerlere gelen mutlu evlilik yapan insanlar var. Evet baba eksikliği gerçekten bir bağlanma sebebi ama sadece bu kadar yani. Ötesi yok. Ben de mutluluğu kocada arayabilirdim, bahanelerin arkasına sığınabilirdim ama sığınmadım. Kimse sığınmadım yani. Sığınanlar bahane bulmasın, rahat aradım desin bitsin.
Sonuna kadar haklısınız. Güçlü kadınların sayısının artması dileğiyleİster istemez yaraları,izleri kalıyor. Ama bu izlerden ders almak gerek. Ben bunu yaşadım,o yüzden evlendim demek değil. Evlilik bir çözüm değil zaten. Benim ailemde daha başka sorunlar vardı. Bu bende öfke kontrol problemine ve güvensizliğe yol açmıştı. Yardım aldım. Okuluma,sağlığıma ve hayalim olan spora 4 elle sarıldım. Erkek arkadaşım ise beyefendi bir insan. Demem o ki,insan kaçmadan savaşarak çok güzel işler yapabilir
Teşekkür ederim ne kadar iyimsersiniz tebessüm ettimBurdakilere takılmayın, beğeni almak popüler kalmak için üstten üstten yorum yapıp insanları üzüyorlar.
Valla babamın eksikliğini hiç hissetmedim ben aklım fikrim okumaktaydı bu hayatta herkes kendi çabasıyla bir yerlere gelir babaydı anneydi bahane edenlere ben de hak veremiyorum babam vefat ettiğinde ağlamadım bile nefret yoktu sevgi yoktu sanki bir yabancının cenazesindeydim çok şükür aslan gibi annelerimiz var belkide biz onlar sayesinde bu kadar güçlüyüzYa biz ve bizden daha önceki jenerasyonda doğan insanların çoğu bunları yaşamış. Ama çok mutlu olan, ideallerinin peşinden giden çok iyi yerlere gelen mutlu evlilik yapan insanlar var. Evet baba eksikliği gerçekten bir bağlanma sebebi ama sadece bu kadar yani. Ötesi yok. Ben de mutluluğu kocada arayabilirdim, bahanelerin arkasına sığınabilirdim ama sığınmadım. Kimse sığınmadım yani. Sığınanlar bahane bulmasın, rahat aradım desin bitsin.
Anne baba vefat mı etti ?Arkadaşa izin yok zaten olsada iyi olmaz. Ailemin kendine hayrı yok abim dayım var görüşmüyorum hiçbirisiyle
Evet maalesefAnne baba vefat mı etti ?
Eşim taksici zaman zaman tanık oldugum şeyler var telde olsun eşimin anlattıkları olsun okadar da cahil değilim çevremde iyi kötü insan var idrak edebilme kabiliyetimde var şüküro konuyu hatırlıyorum. gayet tüm kadın ve erkekleri kapsayan, son derece genel ve suçlayıcı yazılarınız vardı. kendinizi doğru ifade etmeyip sonra bana üstten baktılar demek ne kadar doğru ?
anlıyorum psikolojiniz bitik, burada iyi şeyler duymak ve hak verildiğini görmek istediniz ama önce siz kendinizi net anlatmazsanız herkes o anlattığınıza göre tepki verir doğal olarak.
çözüm arıyorsanız, hem de bu kadar herkese açık bir platformda o zaman herşeyi detayıyla anlatmanız lazım ki insanlar yardımcı olabilsin.
mesela diyorsunuzki eşim beni ekmek almaya bile çıkartmıyor, sonra dediniz ki dışarıdaki kadınlar hemen erkekleri avlıyor. bu kadar kısıtlı bir hayat yaşarken nasıl gördünüz onca kadını da bu fikre vardınız ?
tavsiyem, önce sakince içinizi dinleyin sonra da çözüm arıyorsanız konuyu detaylı şekilde ve kendinizi de tarafsızca eleştirerek anlatın.
Başın sağolsun kardeşlerde hayırsız sanırım zor durum anlıyorum benim annemle babam boşandığında ben 16 kızkardeşim 15 yaşındaydı boşanmalarını istiyorduk zaten sonra hem okuduk hem çalıştık annemize destek olmasak belki oda boşanamazdı annemin babası boşanırsan çocukları bırak öyle gel demişti tabi annem bizi bırakmadı Allah yardımcınız olsun inşallah çocuklarınından yüzün gülerEvet maalesef
İnşallah tek temennim çocuklarımın mutlu olması..Başın sağolsun kardeşlerde hayırsız sanırım zor durum anlıyorum benim annemle babam boşandığında ben 16 kızkardeşim 15 yaşındaydı boşanmalarını istiyorduk zaten sonra hem okuduk hem çalıştık annemize destek olmasak belki oda boşanamazdı annemin babası boşanırsan çocukları bırak öyle gel demişti tabi annem bizi bırakmadı Allah yardımcınız olsun inşallah çocuklarınından yüzün güler
Eşim taksici zaman zaman tanık oldugum şeyler var telde olsun eşimin anlattıkları olsun okadar da cahil değilim çevremde iyi kötü insan var idrak edebilme kabiliyetimde var şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?