Eşle frekans konusu açmıştım

Evleneceğim adamı çok iyi tanıyıp evlendim ben, en başta bunu yapmanız gerekirdi. Hadi diyelim olmadı, sonra evlilik hayatının içine girdiniz, size en başından beri böyle davranıyordu sanırım. Neden dur demediniz? Onun kölesi değilsiniz ki? Hadi onu da geçelim, sanırım birden fazla çocuğunuz var, neden ya neden? Bu muhteşem aile hayatını mı paylaşmak istediniz onlarla? Hadi diyelim o da oldu, sorgulamayalım, eee artık çocuklarına iyi bir örnek olmak zorunda olan, sorumlulukları artmış bir kadınsınız. Eskisinden çok daha dik durmanız gerekiyor. Benim velim, sahibim değilsin, haddini bil. Ben nerede nasıl davranmam gerektiğini, nereye gitmem ya da gitmemem gerektiği bilecek kapasitede bir insanım diyeceksiniz. Oysa eşiniz o kapasiteye sahip değil belli ki. Kendi bu kadar hovarda takılırken, sizi eve hapsetmeye hakkı var mı? Hiçbir türlü yok da, bu türlü çifte standart daha da ağır.

Markete gitseniz ne olacak? Yıllardır her gün gidiyorum, bir çok normal insan darmdşni gidiyor, ne oluyor yani gidince? İnsan haklarına aykırı bu ya, kölelik çünkü. Zincirsiz, tasmasız ama kölelik. Neden bunu kabul ediyorsunuz? Size zerre saygısı olmayan adamın lafına biat etmek zorunda mısınız? Emin olun böyle bir anne baba, böyle bir aile hayatı asıl çocuklarınızı mahvedecek olan şey. Bu yazdıklarımdan yargılama değil, isyan çıkarın lütfen. Böyle ruh hastası adamlarla evlenip, kendinizi kurban etmeniz yetmezmiş gibi bir de çocuk yapıp, onları da kurban ediyorsunuz. Neden ya neden? Sesinizi çıkarın, haddini bildirin şu adama. Sizin aklınız size yetmiyor mu da onun aklına göre hareket edip duracaksınız?
Böyle bişey yaptıgım da çocuklarımı benden alır diye korkuyorum kimse yok destegim yazdıgın herşey de haklısın ama bazen imkan olmayınca çaresiz kalıyorsun..

Önceki konuya yazdığınız şeylerin burada yazdıklarınızla ne ilgisi var?
İnsanlar dalga geçti diyorsunuz ama ben o konunun gerçek olduğunu bile düşünmemiştim. Dalga geçmek için açılmış bir konu gibiydi.
Derdinizi doğru anlatmazsanız kim, nasıl yardımcı olsun?

"Eşim beni eve kapattı, pavyonlardan beri gelmiyor. Boşanmak istiyorum, eğitim düzeyim şu, şartlarım bu. Ne yapabilirim" deseydiniz herkes yardımcı olmaya çalışırdı.
Ama sizin derdiniz bu değil. Siz anlatıp rahatlamak istiyorsunuz, kocanızı gömelim de rahatlayın istiyorsunuz. İlk konunun açılış şekli de bunu gösteriyor.

Adam sizi eve hapsetmiş, pavyon düşkünü, aldatıyor ama çok iyi baba. İnanalım mı şimdi buna?
O çocuklar düzgün bir aile ortamında yetişmiyor ki zaten. Siz onlar için katlanmıyorsunuz, onlar sizin yüzünüzden bu aile ortamına katlanmak zorunda kalıyorlar.
Çocuklarınız sizin seçtiğiniz hayatı yaşıyorlar.

Kızınız "babamla ayrılırsan kim bana yiyecek alacak" demiş de bu yüzden katlanmayı seçmişsiniz...
Niye? Boşanınca aç mı kalıyor çocuklar? Niye "ben alırım kızım, senin dağ gibi annen var" diyemiyorsunuz?
Markete gidememek ve markete gitmek zorunda kalmak, bütün mesele bu değil mi?
Siz "gidememe" seçeneğini seçiyorsunuz. Bu sizin seçiminiz.
Kendi seçimlerinizin sonuçlarını çocuklarınızın omuzlarına yüklemeyin.

İnsanlar dalga geçti diyorsunuz ama ben o konunun gerçek olduğunu bile düşünmemiştim. Dalga geçmek için açılmış bir konu gibiydi.

"Eşim beni eve kapattı, pavyonlardan beri gelmiyor. Boşanmak istiyorum, eğitim düzeyim şu, şartlarım bu. Ne yapabilirim" deseydiniz herkes yardımcı olmaya çalışırdı.
Ama sizin derdiniz bu değil. Siz anlatıp rahatlamak istiyorsunuz, kocanızı gömelim de rahatlayın istiyorsunuz. İlk konunun açılış şekli de bunu gösteriyor.

Adam sizi eve hapsetmiş, pavyon düşkünü, aldatıyor ama çok iyi baba. İnanalım mı şimdi buna?
O çocuklar düzgün bir aile ortamında yetişmiyor ki zaten. Siz onlar için katlanmıyorsunuz, onlar sizin yüzünüzden bu aile ortamına katlanmak zorunda kalıyorlar.

Kızınız "babamla ayrılırsan kim bana yiyecek alacak" demiş de bu yüzden katlanmayı seçmişsiniz...
Niye? Boşanınca aç mı kalıyor çocuklar? Niye "ben alırım kızım, senin dağ gibi annen var" diyemiyorsunuz?
Doğru söze ne denir. Her anne çocuğuna senin dağ gibi annen var demeli, diyebilmeli.

Amma kibirlisin sende 😂
Bir benzerlerini ben söyledim diye kibirli oldum.

Bu arada bazı yazıların alnı olsada öpsem denir ya, senin yazın tamda bu kategoriye giriyor.

Arkasında kimse yoksa sıgınma evine gidip oradaki çaresiz çocukları hasta olan çocukları görmüşse dağ olamıyor o anne..
Hicbirsey denemeden yapmadan kendi kendine çözülmesini bekliyorsunuz. Bende burda, kendi mahallemde boşanmış ama oğluna, kızına aslanlar gibi bakan anneler görüyorum. Benim arkadaşımın babası bebekken vefat etti, bir yengem kocasından ayrıldı hepsi de çalıştı çabaladı,, yeri geldi kuru soğukta kaldılar yeri geldi zeytin ekmek yediler ama bir gün şikayet etmediler. Çok şükür hepsi de gayet iyi bugün. Neden? Anneleri çalıştı çabaladı. Herşeye koştu. Temizlik, hastabakicilik, getir götür işleri yaptılar, evde ahşap sandık süsleyip sattılar. Siz bunları yapabilir misiniz? Hayır. Buraya da rahatlamak için yazmışsiniz çözüm aramak, cesaret aramak için değil. Size hayatta seçtiğiniz yolda mutluluklar dilerim

Niye herkes tepki vermis ki o konuya anlamadim.

Esinin o tür varos takilan insanlardan hoslandigini fark ettigini söylemissin sadece.

Bende hoslanmiyorum. Oyun havasi oynayan sak sak sakiz cigneyen veya dügünlerde milletin ortasinda sigara icen kadinlar gözüme bir garip bi uyumsuz geliyor niyeyse.

Ha her oyun havasi oynayan varos da degil.
Sigara icen de degil. Durusa ve ortama göre degisiyor.
Ama anlatmak istediginiz kisiligi anladim yani.

Ben de öyle birini es yapmazdim kendime.
Sigara iciyorum bu arada :D
Ama bir dügünde oyun havasi oynarken asenaya baglayip cingene tarzinda oynamam vsvs..
Veya uygunsuz, aile, dügün ortamlarinda sigara icmeyi sevmem.

Her sigara icen ve oyun havasi oynayan kadin sizin dediklerinizi cimbizlayip üstüne alinmis olmali herhalde o yüzden o tepki..

Oysa sizin bahsettiginiz bir bütün olarak algilanmali.

Bence sizin tek hataniz esinizin böyle durum veya kadinlardan hoslanmasini daha önce farketmemeniz.

Öyle adami bende istemem kendime yakistirmam.

Evet
Hicbirsey denemeden yapmadan kendi kendine çözülmesini bekliyorsunuz. Bende burda, kendi mahallemde boşanmış ama oğluna, kızına aslanlar gibi bakan anneler görüyorum. Benim arkadaşımın babası bebekken vefat etti, bir yengem kocasından ayrıldı hepsi de çalıştı çabaladı,, yeri geldi kuru soğukta kaldılar yeri geldi zeytin ekmek yediler ama bir gün şikayet etmediler. Çok şükür hepsi de gayet iyi bugün. Neden? Anneleri çalıştı çabaladı. Herşeye koştu. Temizlik, hastabakicilik, getir götür işleri yaptılar, evde ahşap sandık süsleyip sattılar. Siz bunları yapabilir misiniz? Hayır. Buraya da rahatlamak için yazmışsiniz çözüm aramak, cesaret aramak için değil. Size hayatta seçtiğiniz yolda mutluluklar dilerim
Çocuklarımı iki dakika bırakacağım kimsem yok ne kadar kolay yazabiliyorsunuz boşanıcam desem deli gibi hareketler yapa bir insan

Teşekkür
Niye herkes tepki vermis ki o konuya anlamadim.

Esinin o tür varos takilan insanlardan hoslandigini fark ettigini söylemissin sadece.

Bende hoslanmiyorum. Oyun havasi oynayan sak sak sakiz cigneyen veya dügünlerde milletin ortasinda sigara icen kadinlar gözüme bir garip bi uyumsuz geliyor niyeyse.

Ha her oyun havasi oynayan varos da degil.
Sigara icen de degil. Durusa ve ortama göre degisiyor.
Ama anlatmak istediginiz kisiligi anladim yani.

Ben de öyle birini es yapmazdim kendime.
Sigara iciyorum bu arada :KK70:
Ama bir dügünde oyun havasi oynarken asenaya baglayip cingene tarzinda oynamam vsvs..
Veya uygunsuz, aile, dügün ortamlarinda sigara icmeyi sevmem.

Her sigara icen ve oyun havasi oynayan kadin sizin dediklerinizi cimbizlayip üstüne alinmis olmali herhalde o yüzden o tepki..

Oysa sizin bahsettiginiz bir bütün olarak algilanmali.

Bence sizin tek hataniz esinizin böyle durum veya kadinlardan hoslanmasini daha önce farketmemeniz.

Öyle adami bende istemem kendime yakistirmam.
Teşekkürler ❤️

Evet

Çocuklarımı iki dakika bırakacağım kimsem yok ne kadar kolay yazabiliyorsunuz boşanıcam desem deli gibi hareketler yapa bir insan
Siz bahane arıyorsunuz bence yazdıklarınizda sürekli yapamam yapamam yapamam diyorsunuz. Herşeyin istediğiniz gibi olmasını beklerseniz o gün asla gelmez. Siz cesaret edeceksiniz. Kolay yazıyorsunuz size göre be var diyorsunuz ama yazmıyorum diye benim sorunlarım olmadığını nereden biliyorsunuz? Yakin zamanda çok büyük sıkıntı atlattım, kardeşime sorsanız ablam gene olsa gene uğraşır halleder der. Neden kardeşim bana bunu diyor da sizin çocuklarınız size bunu diyemiyor? Herşeye bahane bulmadan ya sıkıntıya gelemem diyin doğrusunu söyleyin yada gercekten oturun bir düşünün. Eğer Hicbirsey yapmayacaksiniz şikayet te edip kendinizi üzmeyin

Siz bahane arıyorsunuz bence yazdıklarınizda sürekli yapamam yapamam yapamam diyorsunuz. Herşeyin istediğiniz gibi olmasını beklerseniz o gün asla gelmez. Siz cesaret edeceksiniz. Kolay yazıyorsunuz size göre be var diyorsunuz ama yazmıyorum diye benim sorunlarım olmadığını nereden biliyorsunuz? Yakin zamanda çok büyük sıkıntı atlattım, kardeşime sorsanız ablam gene olsa gene uğraşır halleder der. Neden kardeşim bana bunu diyor da sizin çocuklarınız size bunu diyemiyor? Herşeye bahane bulmadan ya sıkıntıya gelemem diyin doğrusunu söyleyin yada gercekten oturun bir düşünün. Eğer Hicbirsey yapmayacaksiniz şikayet te edip kendinizi üzmeyin
Çocuklarımın yanında büyük tartışmalar olsun travma geçirsinler istemiyorum yoksa hep sıkıntıdayım zaten..

Hanımlar sakin sakin yazalım lütfenHoppa

M Mabelizm ,
diğer konunuzda yazdıklarınız o kadar yüzeyseldi ki eşine üstten bakan bir profil oluşturmuştunuz.

Bu konunuzdaysa anlatmak istediklerinizi daha net anlatmışsınız, bu biraz sizin kendinizi ifade etmekten kaçınmanız nedeniyle oldu bence.

Anne babası boşanan her kadın çözümü evlenmekte bulmuyor, okuyor, meslek ediniyor, çalışıyor, sizde hata olduğunu kabul etmişsiniz, geçmişi artık değiştiremeyiz olan olmuş evlenmişsiniz, iki tane çocuğunuz varmış, Allah bağışlasın lakin geleceği daha farklı inşa edebilirsiniz, dışarıda çalışabilirsiniz, biri okul çağında diğeri yuvaya gidebilir, o da olmuyorsa evde kendinize iş imkanı yaratabilirsiniz.

Kadın mutsuzsa eşinden soğumuşsa o evlilik yürümüyor, çocuklar için dahi olsa mutsuzluğunuzu bir yere kadar baskılayabilirsiniz ama sonra belki 5 yıl 10 yıl sonra patlak verecektir mutlaka.

Hanımlar sakin sakin yazalım lütfenHoppa

M Mabelizm ,
diğer konunuzda yazdıklarınız o kadar yüzeyseldi ki eşine üstten bakan bir profil oluşturmuştunuz.

Bu konunuzdaysa anlatmak istediklerinizi daha net anlatmışsınız, bu biraz sizin kendinizi ifade etmekten kaçınmanız nedeniyle oldu bence.

Anne babası boşanan her kadın çözümü evlenmekte bulmuyor, okuyor, meslek ediniyor, çalışıyor, sizde hata olduğunu kabul etmişsiniz, geçmişi artık değiştiremeyiz olan olmuş evlenmişsiniz, iki tane çocuğunuz varmış, Allah bağışlasın lakin geleceği daha farklı inşa edebilirsiniz, dışarıda çalışabilirsiniz, biri okul çağında diğeri yuvaya gidebilir, o da olmuyorsa evde kendinize iş imkanı yaratabilirsiniz.

Kadın mutsuzsa eşinden soğumuşsa o evlilik yürümüyor, çocuklar için dahi olsa mutsuzluğunuzu bir yere kadar baskılayabilirsiniz ama sonra belki 5 yıl 10 yıl sonra patlak verecektir mutlaka.
Teşekkür ederim tercüman oldunuz asla evlilik meraklısı değilim ama oldu evlendim maalesef umarım Allah bana doğru yolu gösterir.

Back
X