eşle tartışırken sakin kalmayı başarabilmek

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Merhabalar arkadaşlar, eşimle özellikle ailesi hakkında konuşurken sakin kalamıyorum çünkü ailesi sürekli beni eleştiren, küsen, beklentileri fazla olan insanlar. Ben istiyorum ki işi tartışmaya dökmeden sakin sakin eşime kendimi anlatayım, kendimi savunurken sinirlenmeyeyim....

Bunu başarabilen varsa yardımcı olur mu?

Bence onlar yüzünden aranıza daha çok soğukluk sokmayın. Tartışmak yada kendinizi anlatmaniz ise yaramaz zaten görecek anlayacak adam olsa anlar,anlatmaniza gerek kalmazdı.
Direkt ailesi ile çözün olayı. Verin cevabınızı rahatlayın. Eşiniz size hak verirse ne ala vermezse kulaklarınızı tıkayın bildiğinizi okuyun

yok eşim benle konuşmaya çalışıyor ailesi ile ilgili sorunlar hakkında, ben kendimi anlatmaya debelenirken sinirleniyorum. eşimin ailesi benle muhatap olmuyor.

benim isteğim de bu ama eşimin ailesi benle görüşmüyor.telefonlarımı açmıyor. mesajlarıma cevap vermiyorlar. konuşsak bile eşime farklı aktarıyorlar, ben her şeye eşim de şahit olsun istiyorum. o yüzden birebir konuşmak da istemiyorum.

Sadece o konuda mı sakin kalamıyosun?
Yoksa diğer konularda sakin misin?
Şayet öyleyse diğer meselelerde Nasıl frenliyorsan kendini, o yolu dene.
Değilse, sen de ben gibi umutsuz vakasın.
Çünkü ben 4 yıldır sakin tartışmayı beceremedim.
İtinayla pavkırır, istisnasız haksız çıkarım.
Eşim tilki gibi pısmayı başarır.
Sonunda haklıyken özür dileyen ve yine tükürdüğünü yalayan da ben olurum.
Aferim ben.

genel olarak haksızlığa gelemeyen biriyim ve eşimin ailesi de sürekli bana haksızlık yaptığından sinirleniyorum eşim bile diyor %100 haklı olduğun konuda gene sinirinle haksız çıkmayı başardın diye. çünkü ailesi aaa bak bu gelin saygısız bilmem ne diyerek asıl meseleyi unutturup okları bana çeviriyorlar...

yok eşim benle konuşmaya çalışıyor ailesi ile ilgili sorunlar hakkında, ben kendimi anlatmaya debelenirken sinirleniyorum. eşimin ailesi benle muhatap olmuyor.
Susarak dişlerini sıkarak dinle. Sonrada senle degil benle muhattap olsunlar. Boşver bi kahve içelimmi de. 2.3.5.10. Cu şahıslar için huzurunu kaçırma. Gül geç. Gerçekten deymiyo

Çok sakin bir insan sayılmam ama evlendikten sonra bir sakinlik geldi bana yüzgöz olmuyorum hiçbir şekilde umursamamayı dene

Bu durumda ailesine karşı eşin seni destekliyor öylemi?
Yoksa ben mi yanlış anladım?

Bizde de durum tam tersi kotuledigimde sinirlenir o yuzden ailesini kotuleniyorum kendim hallediyorum

Susarak dişlerini sıkarak dinle. Sonrada senle degil benle muhattap olsunlar. Boşver bi kahve içelimmi de. 2.3.5.10. Cu şahıslar için huzurunu kaçırma. Gül geç. Gerçekten deymiyo

ah ah zaten değmeyecek insanlar sırf eşimin ailesi diye...eşim için...

Bu durumda ailesine karşı eşin seni destekliyor öylemi?
Yoksa ben mi yanlış anladım?

yok aslında iki tarafı da desteklemiyor, arada kalıyor genelde. kv inadım inat biridir, onu ikna edemiyor, bana geliyor ben haklıyım kendimi savunuyorum, arada kalıyor bunalıyor.

Bizde de durum tam tersi kotuledigimde sinirlenir o yuzden ailesini kotuleniyorum kendim hallediyorum

mesela nasıl hallediyorsunuz? eşimin ailesi hep tavır alarak, arkamdan eşime, anneme, aileme vs şikayet ederek iş çözmeye çalıştılar, ben konuşmaya çalıştığımda kendimi anlatamadım anlamak istemediler.

yok aslında iki tarafı da desteklemiyor, arada kalıyor genelde. kv inadım inat biridir, onu ikna edemiyor, bana geliyor ben haklıyım kendimi savunuyorum, arada kalıyor bunalıyor.

Keşke şu erkekler hakemliğe soyunmasa,
İki tane kazık kadar insan kendi çözse sorununu.
Bence direk ailesiyle çözün sorununuzu.
Çözülmüyosa ben bu işin içinden çıkamıyorum deyip uzak durursunuz.
Yani bi de arada eşinizi ikna için çabalamayın.
O 3. Şahıs bu durumda.
Gerçi erkekler seviyo bu işlere maydonoz olmayı, ama dersin "hayatım biz iki olgun insanız, yardımın olmadan da konuşarak anlaşabiliriz."
Ha eğer siz eşinizin dahil olması ve sizi tutması için çabalıyorsanız orasını bilemem

Uc yildir boyle sacma bir konudan tartisma yasiyorduk bende sizin gibi sinirlerime hakim olamiyordum. Bu konuda konusmayi biraktim artik cok sakinim. Bosuna huzursuz olmusum onu farkettim.. oluruna birakin yorum yapmayin artik cok mutluyum :)

Onlarla ilgili konuşmak istemiyorum de. Zor bişey değil ki. Sinirimi bozuyolar isimlerini duymak istemiyorum de. Hayatından çıkar. Adam kendi kendine konuşsun dursun. Sen duymadıkça o da susacaktır elbet.

ah ah karşımdakiler insan olsa halledecez de, düşünün ki benle sorunu varmışmış ama benim haberim yok birden benle küsülüyor vs sonra eşime şikayet ediliyorum sağdan soldan duyuyorum vs vs.aslında eşim de istemiyor bu durumu ama annesi benle yüz göz olmak istemiyormuş.

Senin teli açmıyorlarsa al eşinin telini ara kayınvalideni kısa ve net arkamdan olmayan şeylerle eşimi doldurmayın bir sıkıntınız varsa benimle halledin de kapat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…