Tabiki ben kadınların çalışması taraftarıyım.iyi kazanmasa da adam madem eşinin çalışmasını istemiyor asgari ihtiyaçlarını mecbur karşılayacak.ha çalışıyorsa zaten en iyisi.ama kadın hem çalışacak hem de bir gömlek alırken adama muhtaç olacak yok yaaa derim bennn.araba alırlar ortak ama kadın kullanamaz neymiş kaza yaparmış neymiş ne gerek varmış.valla kendi paramla kullanamadığım arabayı benzin döker yakarım ben
Biz esimle ortak hesaptan oduyoruz evle ilgili herseyi ve tum buyuk alisverisleri. ikimizin de kazandiginin %70'i ortak hesaba gidiyor.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
aynen katılıyorum.tek arabamız vardı modeli eskidi sıfır alalım dedi eşim iyi dedim.gitti çok pahalı bir sıfır beğendi bana da araba lazım dedim şaştı önce.seni mi bekleyeceğim işten dönmeni evde sen arabayla rahat ederken ben toplu taşımaya mı bineceğim çocukla dedim.adam düşündü haklısın dedi.kendine daha uygun sıfır bana da 2 el ama şirin bir araba aldı.ikimiz de rahatız .ayak bağı değiliz birbirimize.bencil erkekse kendine alır en iyisini peşinatı kadının altınıyla taksitlerini de maaşıyla ödetir bir de vermez kaza yaparsın diyeTabiki ben kadınların çalışması taraftarıyım.
Ama çalışmayabilir, evi ve çocuklarıyla ilgilenmek isteyebilir, çocuğu yoksa bile çalışmak istemeyebilir. Ozamanda adam durumuna göre evi geçindirir. Kadın çalışmayıp adamın durumu yoksa ağlanmayacak. Ama çalıştığı haldede beğendi birşeyi alamayacaksa ben anlayamam.
Eşimin durumu iyi olmaz, benim maaşım aile katkısına şart olur ozaman tabiki bende ona göre davranırım. Ama durumu iyi, kendimi asla yıpratmam. Hata son zamanlarda sürekli benzin noldu öyle yaaa, şukadar aldım şukadar ödedim diyorum, oda arabanı sat elektrikli al madem dedi, Elinden öper, pamuk eller cebe ha elektrik ha benzin ben bilmem beyim bilir dedim dedim adama kısa süreli kal geldi
evet bunu nezaman yazsam linç yiyorum zaten. Çokta fifi
Böyle evlilik olmazmış falan filan.
Vallah biz 17 senedir yapiyoruz, denedik, oldu
Çalışıp çalışıp, parasız gezeceğime yada her harcamamın hesabını vereceğime ben böyle daha iyiyim
aynen katılıyorum.tek arabamız vardı modeli eskidi sıfır alalım dedi eşim iyi dedim.gitti çok pahalı bir sıfır beğendi bana da araba lazım dedim şaştı önce.seni mi bekleyeceğim işten dönmeni evde sen arabayla rahat ederken ben toplu taşımaya mı bineceğim çocukla dedim.adam düşündü haklısın dedi.kendine daha uygun sıfır bana da 2 el ama şirin bir araba aldı.ikimiz de rahatız .ayak bağı değiliz birbirimize.bencil erkekse kendine alır en iyisini peşinatı kadının altınıyla taksitlerini de maaşıyla ödetir bir de vermez kaza yaparsın diye
o tip adamlar allah korusun bir ağır hastalığa yakalansan ya da engelli olsan seni anında ayak bağı görüp kurtulmak isterler.gerçek hayat arkadaşı değillerdir.Bu işin parayla alakası yok bence insansan insansındır, karşıdaki insanı da adam yerine koyar ihtiyaçlarını anlamaya çalışırsın ... empati bile yapamayan bir insan!larla neden hep çalışan kadınlar evleniyorDaha doğrusu bu tip çıkarcı tiplere çalışan kadınlar neden kanıyor? gerçekten acaip bir durum.
Zaten burda gelip kocam arabayı bana vermiyor, altınlarımla aldığımız evin kirasını bana vermiyor diye ağlanan hemcinslerime üzülmüyorum bile. Uyanık olacan. Kendini ezdirmicen. Babaevinde az öteye kay dendiği zaman kıyamet koparan kadınlar koca evinde süt dökmüş kediye dönüyor.aynen katılıyorum.tek arabamız vardı modeli eskidi sıfır alalım dedi eşim iyi dedim.gitti çok pahalı bir sıfır beğendi bana da araba lazım dedim şaştı önce.seni mi bekleyeceğim işten dönmeni evde sen arabayla rahat ederken ben toplu taşımaya mı bineceğim çocukla dedim.adam düşündü haklısın dedi.kendine daha uygun sıfır bana da 2 el ama şirin bir araba aldı.ikimiz de rahatız .ayak bağı değiliz birbirimize.bencil erkekse kendine alır en iyisini peşinatı kadının altınıyla taksitlerini de maaşıyla ödetir bir de vermez kaza yaparsın diye
Kesinlikle katılıyorum calisiyoruz diye mecbur değiliz hanımlar evi erkek gecindirmek zorunda biz destek oluruz sadece ben fatura mutfak bende maaşım hesabımda kalır bunları ödedikten sonra istediğimi alırım yada biriktiririmHayretler ve şoklar içerisinde okuyorum kk daki bu tarz konuları ne denir bilmiyorum.
Kendi işimizi yapıyoruz işyeri sahibiyiz ben çocuklarla evle ilgilendiğim için işyerinde çalışamıyorum kendi işimi de bıraktım yapamıyorum. Ama canımın istediği gibi harcıyorum. Harcamalardan artanlar birikiyor. Eşim benim bağkur umu da yatırıyor kendi sgk sını da. Mecbur yatıracak ve bana bu parayı mecbur sağlayacak çocuklar ve ev için yoruluyorum ben de. Siz hangi akla hizmet maaşınızı götürüp adamın eline veriyorsunuz kendinize ihtiyaçlarınızı alamıyorsunuz. Afedersiniz de kocam diyorsunuz bu adama da. Sizi insan yerine koymuyor çalıştırıp paranızı yiyor.
Zaten burda gelip kocam arabayı bana vermiyor, altınlarımla aldığımız evin kirasını bana vermiyor diye ağlanan hemcinslerime üzülmüyorum bile. Uyanık olacan. Kendini ezdirmicen. Babaevinde az öteye kay dendiği zaman kıyamet koparan kadınlar koca evinde süt dökmüş kediye dönüyor.
Herkes aynı değil. Çevremde maaşını eşinin eline sayan kadın yok. Herkesin aile bütçesi farklı tabii, kime eve katkıda bulunuyor kimi bulunmuyor. Ama çalıştığı halde maaşını kocasına verip sonrada kocasından çocuk gibi harçlık isteyen kimseyi tanımıyorum. Bana çok ters.Bence de Türkiyede kadınlar çalışmamalı, sırf bu yüzden. Çalışıyorlar da ne için ya erkekler çalışan kadın istiyor diyip ortalama altı bir herife kendilerini beğendirmek için ya da adam eve para getirmiyorsun diye homurdanmasın diye... Kadınların çalışması kendi kariyerleri, kendi hayatlarıi kendi hayalleri için olsa öper başıma koyarım. Ama kadınlarımız için çalışma = eve para getirme = kredi cektiren erkeğin kredisini ödeme. Bu kadar yani çalışan kadınlar çalıştıklarını yedirip üstüne değer görmüyor, rezil kepaze oluyorlar maalesefÇalışan kadınlar neden hepçıkarcı, maddiyatçı berbat adamlarla evleniyorlar anlayamıyorum.
Kadınlarımızın acilen özgüven kazanmaları ve bireysellik fikrine alışmaları gerek
hayat pahalı elbette çalışan kadın istesinler haklarıdır çalışan erkeklerin ama maaşlarına da kuruş kuruş karışmasınlar .kadın akılsız mı o yatırım yapamaz mı o bilmiyor mu bankaya para yatırmayı ya da altın döviz almayı ev almayı?Herkes aynı değil. Çevremde maaşını eşinin eline sayan kadın yok. Herkesin aile bütçesi farklı tabii, kime eve katkıda bulunuyor kimi bulunmuyor. Ama çalıştığı halde maaşını kocasına verip sonrada kocasından çocuk gibi harçlık isteyen kimseyi tanımıyorum. Bana çok ters.
Ama erkekler çalışan kadın istiyor kısmı çok doğru. Mevlütlerde, günlerde bile kadınlar oğullarına çalışan kız, en iyisi öğretmen arıyorlar. Hem para kazancak, hem tatillerde çocuklarla ilgilencek. Marketden elma siparişi verir gibi gelin siparişi veriyorlar birbirlerine.
Çalışsaydım ikimizin parasını da birleştirir Herşeyi öder biraz biraz içinde harçlık alır kalanını eşimle birikim yapardıkMerhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Vallah bilmiyorlar herhalde ceyceyciğim burda bile onlarca kadından okudum maaş kartım eşimde diye. Benim annem 63 yaşında o bile maaşının hesabını kendi yapar, yerine göre harcar yerine göre yatırım yapar babama hesap vermez. Yeni nesil kadınları niye böyle ben bilmiyorum.hayat pahalı elbette çalışan kadın istesinler haklarıdır çalışan erkeklerin ama maaşlarına da kuruş kuruş karışmasınlar .kadın akılsız mı o yatırım yapamaz mı o bilmiyor mu bankaya para yatırmayı ya da altın döviz almayı ev almayı?
aslında en az yarısı mutsuz ama dışarı belli etmiyorlar dışarıdan gören bak 2 maaşlar evleri var arabaları var ne güzel diyor.içine girince de o evde ekonomik şiddet gören elinden maaşı alınan en ucuz kıyafet krem vs ye mahkum edilen arabayı kapıdan alıp gezemeyen gönlünce kadınlar yaşıyor.yani buzdağının altı farklıVallah bilmiyorlar herhalde ceyceyciğim burda bile onlarca kadından okudum maaş kartım eşimde diye. Benim annem 63 yaşında o bile maaşının hesabını kendi yapar, yerine göre harcar yerine göre yatırım yapar babama hesap vermez. Yeni nesil kadınları niye böyle ben bilmiyorum.
bizde para ortak hesaba yatar, herkes istedigini kullanir. arada fazla acilmissak dikkat edelim diye konusuruz. kiyafet vs genelde ben alirim, esim sormaz.Merhaba Hanımlar... Evli olan ve çalışan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Evdeki para paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Mesela kirayı, faturaları,mutfak giderini vs kim,neyi üstleniyor? Eşimle anlaşamıyoruz bu konuda... Ona kalsa kendime hiç para ayırmiyim yani... Yahu çarşıya vs gidince artık beğendiğim bişeyi almak istiyorum,gözüm kalsın istemiyorum artık, diyorum bıktım. Her ay alışveriş manyağı gibi olayım demiyorum ama bir yerde bişey görüp beğendiğimde,fiyatı da bana uygunsa alabilmek istiyorum artık. Vallahi senelerdir bıktım artık. Buna hakkım yok mu? Senelerdir,ben çalışmadan önce yani, al şu parayı git de ihtiyaçlarını al dediğini hatırlamam mesela. İhtiyaçlarımı söylersem kısmen alırdı ama bu hiçbir zaman tam olmadı. Maddiyatı buna yetiyordu diyeceksiniz ama değil. Kendine,ailesine,arkadaşlarına hep vardı ancak konu ben olunca idare et Blackgray derdi. Şimdi çalışıyorum e şimdi de borç var,bilmem ne var. Bıktım yahu...Bu arada normalde tutumlu,hesaplı bir insanımdır. Boşa para harcamam.
Herkes aynı değil. Çevremde maaşını eşinin eline sayan kadın yok. Herkesin aile bütçesi farklı tabii, kime eve katkıda bulunuyor kimi bulunmuyor. Ama çalıştığı halde maaşını kocasına verip sonrada kocasından çocuk gibi harçlık isteyen kimseyi tanımıyorum. Bana çok ters.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?