Eşler Arasında Para Meselesi

Eşim kira fatura, kendi kredi kartı vb. sabit ödemeleri yapar. Bu harcamaların ve kredi kartının dökümünü verir ben de bütçe takibi için aylık listeye yazarım. Buraya kendi hesap ve kredi kartı dokumlerimi de yaziyorum ama o takip etmiyor. Sonra eşim kalan nakitinden kendine harçlık kalacak kadar alıyor, gerisini bana gönderiyor ben de biriktiriyorum.

Tabiki ben kadınların çalışması taraftarıyım.
Ama çalışmayabilir, evi ve çocuklarıyla ilgilenmek isteyebilir, çocuğu yoksa bile çalışmak istemeyebilir. Ozamanda adam durumuna göre evi geçindirir. Kadın çalışmayıp adamın durumu yoksa ağlanmayacak. Ama çalıştığı haldede beğendi birşeyi alamayacaksa ben anlayamam.
Eşimin durumu iyi olmasaydı, benim maaşım aile katkısına şart olur ozaman tabiki bende ona göre davranırım. Ama durumu iyi, kendimi asla yıpratmam. Hata son zamanlarda sürekli benzin noldu öyle yaaa, şukadar aldım şukadar ödedim diyorum, oda arabanı sat elektrikli al madem dedi, Elinden öper, pamuk eller cebe ha elektrik ha benzin ben bilmem beyim bilir dedim adama kısa süreli kal geldi

Biz birikimi benim hesabımda yaparız, tüm harcamaları eşim üstlenir(kredi,mutfak , elektrik , ekstra harcamalar,çoçukların harçlığı) hatta ben netten yaptığım bütün alışverişi eşimin kartıyla öderim , para birikimini benim hesabımda yaparız hatta eşimin hesabında fazla kalırsa benim hesabıma gönderir , böyle böyle baya birikim yaptık

Biz esimle ortak hesaptan oduyoruz evle ilgili herseyi ve tum buyuk alisverisleri. ikimizin de kazandiginin %70'i ortak hesaba gidiyor.

Kazandigimizin %30 u da bizim kendi harcligimiz. istedigimiz yaptigimiz para o. Bizim icin bu gayet guzel bir yontem oldu acikcasi

aynen katılıyorum.tek arabamız vardı modeli eskidi sıfır alalım dedi eşim iyi dedim.gitti çok pahalı bir sıfır beğendi bana da araba lazım dedim şaştı önce.seni mi bekleyeceğim işten dönmeni evde sen arabayla rahat ederken ben toplu taşımaya mı bineceğim çocukla dedim.adam düşündü haklısın dedi.kendine daha uygun sıfır bana da 2 el ama şirin bir araba aldı.ikimiz de rahatız .ayak bağı değiliz birbirimize.bencil erkekse kendine alır en iyisini peşinatı kadının altınıyla taksitlerini de maaşıyla ödetir bir de vermez kaza yaparsın diye

Bence de Türkiyede kadınlar çalışmamalı, sırf bu yüzden. Çalışıyorlar da ne için ya erkekler çalışan kadın istiyor diyip ortalama altı bir herife kendilerini beğendirmek için ya da adam eve para getirmiyorsun diye homurdanmasın diye... Kadınların çalışması kendi kariyerleri, kendi hayatlarıi kendi hayalleri için olsa öper başıma koyarım. Ama kadınlarımız için çalışma = eve para getirme = kredi cektiren erkeğin kredisini ödeme. Bu kadar yani çalışan kadınlar çalıştıklarını yedirip üstüne değer görmüyor, rezil kepaze oluyorlar maalesef Çalışan kadınlar neden hepçıkarcı, maddiyatçı berbat adamlarla evleniyorlar anlayamıyorum.
Kadınlarımızın acilen özgüven kazanmaları ve bireysellik fikrine alışmaları gerek

Bu işin parayla alakası yok bence insansan insansındır, karşıdaki insanı da adam yerine koyar ihtiyaçlarını anlamaya çalışırsın ... empati bile yapamayan bir insan!larla neden hep çalışan kadınlar evleniyor Daha doğrusu bu tip çıkarcı tiplere çalışan kadınlar neden kanıyor? gerçekten acaip bir durum.

o tip adamlar allah korusun bir ağır hastalığa yakalansan ya da engelli olsan seni anında ayak bağı görüp kurtulmak isterler.gerçek hayat arkadaşı değillerdir.

Zaten burda gelip kocam arabayı bana vermiyor, altınlarımla aldığımız evin kirasını bana vermiyor diye ağlanan hemcinslerime üzülmüyorum bile. Uyanık olacan. Kendini ezdirmicen. Babaevinde az öteye kay dendiği zaman kıyamet koparan kadınlar koca evinde süt dökmüş kediye dönüyor.

Kesinlikle katılıyorum calisiyoruz diye mecbur değiliz hanımlar evi erkek gecindirmek zorunda biz destek oluruz sadece ben fatura mutfak bende maaşım hesabımda kalır bunları ödedikten sonra istediğimi alırım yada biriktiririm

Herkes aynı değil. Çevremde maaşını eşinin eline sayan kadın yok. Herkesin aile bütçesi farklı tabii, kime eve katkıda bulunuyor kimi bulunmuyor. Ama çalıştığı halde maaşını kocasına verip sonrada kocasından çocuk gibi harçlık isteyen kimseyi tanımıyorum. Bana çok ters.
Ama erkekler çalışan kadın istiyor kısmı çok doğru. Mevlütlerde, günlerde bile kadınlar oğullarına çalışan kız, en iyisi öğretmen arıyorlar. Hem para kazancak, hem tatillerde çocuklarla ilgilencek. Marketden elma siparişi verir gibi gelin siparişi veriyorlar birbirlerine.

hayat pahalı elbette çalışan kadın istesinler haklarıdır çalışan erkeklerin ama maaşlarına da kuruş kuruş karışmasınlar .kadın akılsız mı o yatırım yapamaz mı o bilmiyor mu bankaya para yatırmayı ya da altın döviz almayı ev almayı?

Çalışsaydım ikimizin parasını da birleştirir Herşeyi öder biraz biraz içinde harçlık alır kalanını eşimle birikim yapardık

Vallah bilmiyorlar herhalde ceyceyciğim burda bile onlarca kadından okudum maaş kartım eşimde diye. Benim annem 63 yaşında o bile maaşının hesabını kendi yapar, yerine göre harcar yerine göre yatırım yapar babama hesap vermez. Yeni nesil kadınları niye böyle ben bilmiyorum.

Ben kamudayım, eşim özelde. Onun maaşı Asla Gününde yatmaz.(1-10 arasında diye sözleşme var ama asla bu tarihlerde yatmaz.) Benimki bellidir, 15’inde hesapta. O yüzden riske atmadık, kira, araba kredisi ve tüm faturalar benim hesabımdan gider. Eşimin maaşı yattığı zaman da benim hesaba para gönderir Ama biz tabii -80 binlerde olduğumuz için asla birikim yapamıyoruz. Onun maaşı geç yattığından kira ve faturalardan sonra bende de para kalmadığından doğal olarak kredi kartına giriyoruz, onun için kısır döngü oluyor. Yani gelen para hep borca gidiyor. yine de canım bi şey istediğinde, bi bluz beğendiğimde eşim asla lafını yapmaz. Alma demez. Ben de müsriflik yapmıyorum o da yapmaz. Çok şükür bugünümüze.

aslında en az yarısı mutsuz ama dışarı belli etmiyorlar dışarıdan gören bak 2 maaşlar evleri var arabaları var ne güzel diyor.içine girince de o evde ekonomik şiddet gören elinden maaşı alınan en ucuz kıyafet krem vs ye mahkum edilen arabayı kapıdan alıp gezemeyen gönlünce kadınlar yaşıyor.yani buzdağının altı farklı

bizde para ortak hesaba yatar, herkes istedigini kullanir. arada fazla acilmissak dikkat edelim diye konusuruz. kiyafet vs genelde ben alirim, esim sormaz.

Her ailenin bütçesi farklıdır. Kimi ailede erkeğin kazancı yeter kadın kafasına göre takılır. Ama erkeğin kazancı yetmiyorsa kadın elbette destek olacak. Elbette bütçe doğrultusunda alışveriş yapılır ama 1 gömleğin bile hesabını veriyorsanız durum vahim demektir. Bu arada burada ki kadınların kocaları 30.000 den az kazanmıyor anladığım, maşallah tek erkeğin kazancı yetiyor kadınlar her istediğini alabiliyor

Ben tanıyorum, biri yengem olur amcamın eşi. Şimdi emekli oldu ama öğretmendi, amcamın geliri de çok fazla olan bir işi olmasına rağmen her ay maaşını çekip veriyormuş hepsini hem de. Annem çok şaşkınlıkla bahsederdi bu olaydan, ben de annemden öğrendim. Sonuç olarak ne oldu derseniz amcam metres tuttu, yengem de falcı büyücü gezdi , kahrını çekti. Yani aman adam beni sevsin diye kendini çiğnetmenin hiçbir mantığı olmuyor, hem parandan oluyorsun, hem kendine saygını kaybediyorsunparayla sevecek olan zaten sevmesin daha iyi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…