- 24 Haziran 2023
- 271
- 142
- 33
Bilmiyorum ki sormadım gider herhalde planlamıştır onlar ben gelmiyorum diyemez adamlara erkek ya. Yemeğimide yememişti dün noldu onlar çok güzeldi akşam yeriz diyor. Sence ben sana o yemeği yedirir miyim daha da yemek yaparmıyım emeğe saygın yok dedim kıyamazsın diyor. İzle bakalaım ben sana nasıl kıyıcam.Ama buna rağmen gidecek değil mi?
Bu kadar tantanaya adamı göndermemeliydin. Kavga ediyorsunuz bari bir sonucu olduğunu anlasın. Bu alışmış çene ile üste çıkıp ertesi gün özür dileyip bildiğini okumaya.Bilmiyorum ki sormadım gider herhalde planlamıştır onlar ben gelmiyorum diyemez adamlara erkek ya. Yemeğimide yememişti dün noldu onlar çok güzeldi akşam yeriz diyor. Sence ben sana o yemeği yedirir miyim daha da yemek yaparmıyım emeğe saygın yok dedim kıyamazsın diyor. İzle bakalaım ben sana nasıl kıyıcam.
Bu kadar tantanaya adamı göndermemeliydin. Kavga ediyorsunuz bari bir sonucu olduğunu anlasın. Bu alışmış çene ile üste çıkıp ertesi gün özür dileyip bildiğini okumaya.
Sen de konuşma aksiyon al. Dok o yemeği akşam yemek bulamasın. Ben sana yedirir miyim ben sana izin verir miyim deyip veriyorsun bir anlamı yok yapmadiktan sonra
Evet yapıcam hata benim mesela aslında yapması değil bana danışmadan karar vermesi. Belki ben bu pazar çocuk bakabilecek kafada değilim.Adam normal olanı yapıyor. Anormal olan sizin bu tarz şeyler yapmamanız,7/24 çocuk bakmanız. Siz de sosyalleşebilirsiniz,arkadaşlarınızla bağımsız plan yapabilirsiniz,neden yapmıyorsunuz ben esas onu anlamadım. Adamın çöp atmaya çıkıp biriyle laflaması neden bu kadar özenilecek şey haline gelmeli ki? Siz de yapın. Verin çocuğuna babası baksın o esnada,siz çıkın yürüyün,alışveriş yapın,çarşı pazar gezin mesela. Her şeyi eşinizle yapmak zorunda değilsiniz. Valla bir defa kız kıza tatile gitseniz öyle bir kafanız yerine gelir ki,neden daha önce yapmadım dersiniz bence
Bana da eşin fazla prenses geliyor her konuda dikkat ediyorum.
Haftanın 6 günü çalışan hiç mi görmediniz? Hep aynı konu.
Açık söylüyorum benim kocam haftada 3,4 gün evde olmuyor. 2,3 saatlik uykuyla ayakta kalmaya çalışıyor.
Sosyalleşme kısmı da öyle.
Minicik bebek,evde yalnız anne,yanlış anlama da bütçe belli…
Sosyalleşmek istiyor.
Çocuğu denize sokayım da anne nefes alsın,bebeğe değişiklik olsun demiyor.
Aklı fikri arkadaşta,kardeşte…
Sorumluluk duygusu zayıf bence.
Eşim yedi sene boyunca nöbetli çalıştı. Pazar pazartesi yurtta kaldı. Haftanın 4 günü 70 km ilçeye gitti. Çoğunda da arabasız servisle gitti. Kalan 3 günde de özel dersleri olduğu için gece 22-23te geldi.
Tek bir izin günüyle çalıştı. İki gece nöbetli çalıştığı halde altı gün çalıştı. Akşam 22den önce geldiği sayılıdır kış döneminde. Bir gün olsun da bunun lafını etmemiştir mesela.
Yakın arkadaşımın eşi de müzik öğretmeni, aynı zamanda tutulan bir grupta solist. Hem beş gün derse girip haftada 2-3 gece 22-1 arasında sahnede hoplaya zıplaya şarkı söylüyor. Bir gün de gece birde döndüm aman yorgunum demedi.
Ev içi sorumluluğunu aldıkları gibi eşlerinin sosyalleşmesini sağlıyorlar.
Yani çevremde böyle erkekler olduğu için ben bu kocaya pabuç bırakmasına kızıyorum
Benim kocam evde olsa sorumluluk alacak da gebeliğimin ilk aylarında iş yerinde konumu değişti,doğum sonrası ünvanı değişti.Bunlar normal mi? Her gece 22-1 arasi eve gelen adam nasil ev ici sorumlulugu alip bi de eşini sosyalleştiriyor olabilir?
3 saatlik uykuyla ayakta durmaya calismak ses etmemek filan bi defa bu şartlar insani değil. Eşim ses etmese ben üzülürdüm ya bi insan senelerce bu sekilde calisir mi hic mi ben napiyorum diye sorgulamaz.
Saat 3 bucuk ya da 4 gibi işten cikiyorum eve gelmem de yarim saat filan anca dinleniyorum yoksa kafayi yerim. Ha diyeceksiniz zaten tembelsin hayatinda ilk defa calismissinhadi ben tembelim de yani şu calişma sartlarinin insani bi yani yok, kimse normal demez ses cikartmadan yillarca şu sartlarda calismak icin insanin kendinden vaz gecmesi lazim dusunmeyi birakmasi lazim. Eve gelemeyen, geldiginde de gece yarisi gelen birinin varkigi yoklugu belli olmaz ki ne ev ici sorumlulugu alcak.
Valla çok yakın arkadaşım aynı sitedeyiz. Çocuklarımız kanka, arkadaşımla da ortak arkadaş grubumuz var. Mesela biz akşam dışarı çıkacaksak eşi sahnedeyse çocuklar benim eşimde kalıyor. Yok eğer çalışmıyorsa çocuklar onun kocasında kalıyor. Temizlikte mesela arkadaşım sil süpür düzendedir, ama ütü sevmediğinden adam akşam sahneye gidecekse kendi ütüsünü yapar. Yemek yapmayı sevdiği için yemekler ondandır. Akşam sahneye çıkacağı akşamlarda bile ya ne olacak bize yemeğe gelin diyip yemek hazırlayan bir insandır.Bunlar normal mi? Her gece 22-1 arasi eve gelen adam nasil ev ici sorumlulugu alip bi de eşini sosyalleştiriyor olabilir?
3 saatlik uykuyla ayakta durmaya calismak ses etmemek filan bi defa bu şartlar insani değil. Eşim ses etmese ben üzülürdüm ya bi insan senelerce bu sekilde calisir mi hic mi ben napiyorum diye sorgulamaz.
Saat 3 bucuk ya da 4 gibi işten cikiyorum eve gelmem de yarim saat filan anca dinleniyorum yoksa kafayi yerim. Ha diyeceksiniz zaten tembelsin hayatinda ilk defa calismissinhadi ben tembelim de yani şu calişma sartlarinin insani bi yani yok, kimse normal demez ses cikartmadan yillarca şu sartlarda calismak icin insanin kendinden vaz gecmesi lazim dusunmeyi birakmasi lazim. Eve gelemeyen, geldiginde de gece yarisi gelen birinin varkigi yoklugu belli olmaz ki ne ev ici sorumlulugu alcak.
Haftasonları siz de çocugu eşinize bırakıp çıkın. Bunalmak normalMerhaba kızlar nasılsınız? 10 aylık kızım var canım kızım çok seviyorum onu. Bu aralar beni çok yoruyor sabah 6 da uyanıyor tüm gün ben bakıyorum annem hasta eşimde 8 e doğru geliyor o ara yemek mutfak toplama 5 dakka dinlenmiyorum. Bu aralar patlamaya hazır bomba gibiyim çocuğumu yatırınca kalkmazdı gece de uyanıyor sıcaktan mıdır nedir gündüz de uyanıyor diş midir atak mıdır çözemedim.
Objektif bakamamaya başladım. Eşimle öyle maddiyat hariç ciddi sorunumuz yok ama bu aralar herşeyi batıyor bana size sormak istiyorum. Haftasonu bana yardım eder evin temizliği vs vs alışveriştir eksiktir dışarı çıkmadır yaparız her akşam evine gelir ama gel görün ki dışarda kaldığı 1 saat bana batmaya başladı.
Bu mahallede büyümüş çöp atmaya gidiyor birini görüyor haydaa 1 saat sonra geliyor. Çocuktan önce aman derdim film izlerdim şimdi nerde bu zaten tüm gün bunalıyorum nalet olasııığğ kafasına girdim. 1 oldu ee gecende bakkala gitti bilmem ne abiyi görmüş 1 saat sonra. Çok sinirlendim yani yemek ortada işini hallet gel seninle mi uğraşıcam ben çocuğu yatırıcam mutfağı toplicam ye yemeğini nereye gidiyorsan git dedim.
Bunalıyormu anlamıyorum 6 gün çalışıyormuş ne varmışşmışş. E ben her gün 7 24 annelik yapıyorum onun öyle rahat takılması benim zoruma gidiyor.
dün mesela markete gidicekti bende çocukla uyumuşum beyfendi kardeşine uğramış 1 saat geçti aradım ee sen uyuyordunda bende uğrayım dedim. Şimdi laf etsem beni kafese almak istiyorsun dicek neyse dedim çocukla yemek yapmaya çalışıyorum.
Gelelim sinirlendiğim konuya. Arkadaşlarıyla denize gittiler 3 5 erkek 3 saat mesafe. Neyse dedim anneme geçtim ailemle pikniğe gittik bizde.
Laf arası birdaha gidebiliriz dedi yok dedim hayır 2. Ne münasebet gidersek beraber gideriz. Çocukla da çekilmez ama dedim işte.
Dün kamera açıktı çocuğa bakarken üstten mahalledeki çocuk mesaj attı “ x abi yengeden izin alabilirse tekrar deniz yapalım diyor “ tarzında. Bi süre sonra telefonuna baktım çoğu kişi doğru bulmasada arkamdan iş çevirmiş gibi hissettirdi. Olur pazar gideriz tarzı bi mesaj yazmış. Ee benim haberim yok ne demek gideriz ?
Yemekten sonra çöp atmaya çıkarken telide almış mesaj atan çocukla muhabbet ettiler geldi 1 saat sonra.
Şimdi soruyorum arkadaşlar ben normalde kısıtlayan biri değilimdir aksine çık gez derim kendimde keza sosyalim ama şuan bu durumlara sinirlendim açıkçası. Ben tüm gün nefes alamıyorum çocuktan bi zahmette 1 saat mahallede takılcaksa benim uygunluğumda takılsın ya da vaktimden çalmasın. Denize gidicekse bana sorsun çünkü izin gününde bende biraz çocuğa baksında iş yapayım dinleneyim istiyorum.
Şimdi ben biliyorum bi kaç gün sonra bana iyi davranıp gardımı düşürüp söyleyecektir nasıl tepki vermeliyim ? Hayır diye diretmeli miyim yoksa ters psikoloji ben sana söylemiştim git bende kızımla şuraya gidip umursamayayım mı ?
Valla ne yapayım bilemedim. Üstüne gidince de benim koca da bir çene var düşman başına. Yok ben işten eve evden işe hiç dinlenmiyorum ne var bi kere gittiysem sana yardım ediiyorum nalet olsun gitmiyorumndiye savunmaya geçer. Mahallede takılmasına kızınca da camdan baksan görüyorsun abartma dedi bana. Sizi dinlicem beynim karman çorman. Bana kalsa çoktan x mesaj attı ne planlıyorsun diyip saydırmıştım. Annelik değiştiriyor insanı.
Ee bi de işin ekonomi tarafı var tabi. Kalabalık gidiyorlarmış 4 kişiye bölmüşler 500 tl tutmuş ondanmış biz ailecek gidersek çok tutarmışşşş. Borçlarımız var konumuzu bilen bilir. Neyse işte sormak istedim modum çok düşük çok yorgun hissediyorum kendimi.
Valla çok yakın arkadaşım aynı sitedeyiz. Çocuklarımız kanka, arkadaşımla da ortak arkadaş grubumuz var. Mesela biz akşam dışarı çıkacaksak eşi sahnedeyse çocuklar benim eşimde kalıyor. Yok eğer çalışmıyorsa çocuklar onun kocasında kalıyor. Temizlikte mesela arkadaşım sil süpür düzendedir, ama ütü sevmediğinden adam akşam sahneye gidecekse kendi ütüsünü yapar. Yemek yapmayı sevdiği için yemekler ondandır. Akşam sahneye çıkacağı akşamlarda bile ya ne olacak bize yemeğe gelin diyip yemek hazırlayan bir insandır.
Direkt aileyle dip dibeyiz ama hep böyle bir adam yani.
Hatta arkadaşım çalışmadığı halde çocuğu baba alır iş çıkışı ters istikamet olduğu halde. Arkadaşım çekiniyor trafikte diye.
Her açıdan maşallah ağzına bakan bir eş ya.
Benim eşim kış dönemi çok aktif ev işlerine karışmaz. Ama genel temizliğe mutlaka haftasonu boşluğu varsa o yapar. Makine boşaltma işleri ondadır.
hepimiz 40 artı yaştayız ama durum bu
Size danışmıyor çünkü siz öyle alıştırdınız. Onca konuşma geçiyor aranızda ama sonuç olarak adam yine istediğini yapıyor. Siz yine hiçbirşey yapmıyorsunuz.Bu arada iş hayatı konusundaEvet yapıcam hata benim mesela aslında yapması değil bana danışmadan karar vermesi. Belki ben bu pazar çocuk bakabilecek kafada değilim.
Çocuklarımız tekken daha zor çünküBen calismiyorken haftada bir kac gun yemek yapar bi kac gun yapmazdim artik yemek bile yapmiyorum hafta ici calisiyorum diye ee esim de yapmiyordisardan hallediyoruz mikrodalga yemekleri, ev yemekleri filan.
Gelcem bi de işe gitmeden yemek yapip ütü yapcam, ya da ise gitmis baskasinin cocuguna bakcam yokkk artik. Bu nasil bi enerjidir nasil bi aktifliktir benim kafam yorulur
Benim esimin yegenleri bozuk demek ki aile toplanmasinda fila. Cocuklar bir araya gelince 10 kati kuduryolardi ve kaynanamin ev havaya ucuyordu.Çocuklarımız tekken daha zor çünkü
Tek olduklarında oyun oyun oyun diye geziyorlar, darlıyorlar. Ama beraberlerse odaya kapanırlar saatlerce oynarlar.
Hatta geçen hafta biz kızlarla kocasını dinlemeye gittik benim kocam da çocukları yatılı aldı. İyi geceler demiş çıkmış on dakika içinde uyumuşlar. Tek olsa uyumamak için elli bahaneyle gelirdi.
Ay büyüseler de hâla kendi kendine oynamıyorlar mı?Çocuklarımız tekken daha zor çünkü
Tek olduklarında oyun oyun oyun diye geziyorlar, darlıyorlar. Ama beraberlerse odaya kapanırlar saatlerce oynarlar.
Hatta geçen hafta biz kızlarla kocasını dinlemeye gittik benim kocam da çocukları yatılı aldı. İyi geceler demiş çıkmış on dakika içinde uyumuşlar. Tek olsa uyumamak için elli bahaneyle gelirdi.
8 yaşında hala peşimdeAy büyüseler de hâla kendi kendine oynamıyorlar mı?
Şu köşede ağlayayım bari…8 yaşında hala peşimde
Ya akranı olacak yada ben olacağım. Lego oynamaktan bıktım.
Allahtan site bahçesi varda 16dan sonra salıyoruz
Yok ya ikisi de benim minnoşum. Birbirlerine aşırı benziyorlar, bayılıyorum. Kuduruklar falan ama öyle zararları ziyanları yoktur. Odaya kapanırlar savaş oyunları, minecraft, Lego. Bazen bahçede su tabancası fıskiye koşarlar.Benim esimin yegenleri bozuk demek ki aile toplanmasinda fila. Cocuklar bir araya gelince 10 kati kuduryolardi ve kaynanamin ev havaya ucuyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?