Eşlerin sosyal hayatı.

Ama buna rağmen gidecek değil mi?
Bilmiyorum ki sormadım gider herhalde planlamıştır onlar ben gelmiyorum diyemez adamlara erkek ya. Yemeğimide yememişti dün noldu onlar çok güzeldi akşam yeriz diyor. Sence ben sana o yemeği yedirir miyim daha da yemek yaparmıyım emeğe saygın yok dedim kıyamazsın diyor. İzle bakalaım ben sana nasıl kıyıcam.

Bu kadar tantanaya adamı göndermemeliydin. Kavga ediyorsunuz bari bir sonucu olduğunu anlasın. Bu alışmış çene ile üste çıkıp ertesi gün özür dileyip bildiğini okumaya.

Sen de konuşma aksiyon al. Dok o yemeği akşam yemek bulamasın. Ben sana yedirir miyim ben sana izin verir miyim deyip veriyorsun bir anlamı yok yapmadiktan sonra

Yemeği ben yicem akşama yok yani. Ben pazar gününe plan yaptım gidebilir hiç umrumda değil.

Adam normal olanı yapıyor. Anormal olan sizin bu tarz şeyler yapmamanız,7/24 çocuk bakmanız. Siz de sosyalleşebilirsiniz,arkadaşlarınızla bağımsız plan yapabilirsiniz,neden yapmıyorsunuz ben esas onu anlamadım. Adamın çöp atmaya çıkıp biriyle laflaması neden bu kadar özenilecek şey haline gelmeli ki? Siz de yapın. Verin çocuğuna babası baksın o esnada,siz çıkın yürüyün,alışveriş yapın,çarşı pazar gezin mesela. Her şeyi eşinizle yapmak zorunda değilsiniz. Valla bir defa kız kıza tatile gitseniz öyle bir kafanız yerine gelir ki,neden daha önce yapmadım dersiniz bence

Evet yapıcam hata benim mesela aslında yapması değil bana danışmadan karar vermesi. Belki ben bu pazar çocuk bakabilecek kafada değilim.

Bunlar normal mi? Her gece 22-1 arasi eve gelen adam nasil ev ici sorumlulugu alip bi de eşini sosyalleştiriyor olabilir?
3 saatlik uykuyla ayakta durmaya calismak ses etmemek filan bi defa bu şartlar insani değil. Eşim ses etmese ben üzülürdüm ya bi insan senelerce bu sekilde calisir mi hic mi ben napiyorum diye sorgulamaz.
Saat 3 bucuk ya da 4 gibi işten cikiyorum eve gelmem de yarim saat filan anca dinleniyorum yoksa kafayi yerim. Ha diyeceksiniz zaten tembelsin hayatinda ilk defa calismissin hadi ben tembelim de yani şu calişma sartlarinin insani bi yani yok, kimse normal demez ses cikartmadan yillarca şu sartlarda calismak icin insanin kendinden vaz gecmesi lazim dusunmeyi birakmasi lazim. Eve gelemeyen, geldiginde de gece yarisi gelen birinin varkigi yoklugu belli olmaz ki ne ev ici sorumlulugu alcak.

Benim kocam evde olsa sorumluluk alacak da gebeliğimin ilk aylarında iş yerinde konumu değişti,doğum sonrası ünvanı değişti.

Benimki en azından çalışıyorum diye ağlamıyor,orada çalışmak istiyorsa o şartlarda çalışacak. Eve de destek olamayacağına göre ben de tek başıma idare edemeyeceğime göre dışarıdan yardım alıyorum başka çare yok.

Valla çok yakın arkadaşım aynı sitedeyiz. Çocuklarımız kanka, arkadaşımla da ortak arkadaş grubumuz var. Mesela biz akşam dışarı çıkacaksak eşi sahnedeyse çocuklar benim eşimde kalıyor. Yok eğer çalışmıyorsa çocuklar onun kocasında kalıyor. Temizlikte mesela arkadaşım sil süpür düzendedir, ama ütü sevmediğinden adam akşam sahneye gidecekse kendi ütüsünü yapar. Yemek yapmayı sevdiği için yemekler ondandır. Akşam sahneye çıkacağı akşamlarda bile ya ne olacak bize yemeğe gelin diyip yemek hazırlayan bir insandır.
Direkt aileyle dip dibeyiz ama hep böyle bir adam yani.
Hatta arkadaşım çalışmadığı halde çocuğu baba alır iş çıkışı ters istikamet olduğu halde. Arkadaşım çekiniyor trafikte diye.
Her açıdan maşallah ağzına bakan bir eş ya.
Benim eşim kış dönemi çok aktif ev işlerine karışmaz. Ama genel temizliğe mutlaka haftasonu boşluğu varsa o yapar. Makine boşaltma işleri ondadır.
hepimiz 40 artı yaştayız ama durum bu

Haftasonları siz de çocugu eşinize bırakıp çıkın. Bunalmak normal

Bir de konu sahibesinin duygularını bilmiyorum da ben gerçekten anaç bir kadın olmadığımı biliyorum.

Ev işi yapmak benim için çok zor. Küçücük bebekle iş yapmayı tahmin bile edemiyorum.

Bebek küçükken mutlaka evi toparlayan bir insan gerek. Maddi durum yeterliyse sorun yok. Yetersizse eş evde iş yapacak,erkek erkeğe denize gitmeyecek,çöp atmak 1 saat sürmeyecek mesela. Çocuk bakımı beklemez,ertelenmez.

Ben calismiyorken haftada bir kac gun yemek yapar bi kac gun yapmazdim artik yemek bile yapmiyorum hafta ici calisiyorum diye ee esim de yapmiyor disardan hallediyoruz mikrodalga yemekleri, ev yemekleri filan.

Gelcem bi de işe gitmeden yemek yapip ütü yapcam, ya da ise gitmis baskasinin cocuguna bakcam yokkk artik. Bu nasil bi enerjidir nasil bi aktifliktir benim kafam yorulur

Evet yapıcam hata benim mesela aslında yapması değil bana danışmadan karar vermesi. Belki ben bu pazar çocuk bakabilecek kafada değilim.
Size danışmıyor çünkü siz öyle alıştırdınız. Onca konuşma geçiyor aranızda ama sonuç olarak adam yine istediğini yapıyor. Siz yine hiçbirşey yapmıyorsunuz.Bu arada iş hayatı konusunda succulentaski arkadaşa katılıyorum.Öyle kolay değil hemde hiç değil.Çok uzun yıllardır çalışıyorum haftanın 6 günü sabah 5 te uyanıp işe gidiyorum hava karanlık daha düşünün, akşam çıkış 18:00 eve gelmem 19:00.. Üstüne yemeğimi de yaptım ütümü de yaptım şimdi tek isteğim Allahın izniyle bebeğimi kucağıma alıp ona bakmak. İş yerinde dinlenildiğini ilk kez sizden duyuyorum. Bence siz hayatınızdan bıkmışsınız. Biraz da pasif ve asosyal kalmışsınız.

Çocuklarımız tekken daha zor çünkü
Tek olduklarında oyun oyun oyun diye geziyorlar, darlıyorlar. Ama beraberlerse odaya kapanırlar saatlerce oynarlar.
Hatta geçen hafta biz kızlarla kocasını dinlemeye gittik benim kocam da çocukları yatılı aldı. İyi geceler demiş çıkmış on dakika içinde uyumuşlar. Tek olsa uyumamak için elli bahaneyle gelirdi.

Benim esimin yegenleri bozuk demek ki aile toplanmasinda fila. Cocuklar bir araya gelince 10 kati kuduryolardi ve kaynanamin ev havaya ucuyordu.

Ay büyüseler de hâla kendi kendine oynamıyorlar mı?

Benim esimin yegenleri bozuk demek ki aile toplanmasinda fila. Cocuklar bir araya gelince 10 kati kuduryolardi ve kaynanamin ev havaya ucuyordu.
Yok ya ikisi de benim minnoşum. Birbirlerine aşırı benziyorlar, bayılıyorum. Kuduruklar falan ama öyle zararları ziyanları yoktur. Odaya kapanırlar savaş oyunları, minecraft, Lego. Bazen bahçede su tabancası fıskiye koşarlar.
Yorulur gelirler canım şunu çekti yapsana bundan var mı diye buzdolabını talan ederler.
Tek halinden daha kolay geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…