Eşlerinizi kıskanıyor musunuz?

Ben asla aldatılmam ya da terk edilmem demedim. Büyük de konuşmadım. Ancak aldatma olasılığı var diye de eski ilişkilerimden kazandığım güvensizlikleri şimdi görüştüğüm insana yansıtmadım. Zamanında aldatıldım da. Hem de şort giydiğim için bacaklarımı kollarımı mıncıklayıp canımı acıtan, kızların olduğu yöne bakıyor diye çenesinden tutup önüne baktırttığım eski erkek arkadaşım tarafından. Kısıtlasak da, kıskançlık da yapsak içinde olan aldatır. Bunu önleyemeyecekken neden kıskançlık yapıp can sıkalım ki? Bir insanın iyiliğini düşünmek ayrıdır, giyimine karışmak, özgürlüğünü kısıtlamak, kıskanmak, “sahiplenmek” çok sevmek değildir.

Bana seçmek kelimesi üzerinden kadınlar mal değil seçilmez dediniz. Ben de bunun karşılıklı bir tercih olduğundan bahsettim. Birisiyle görüşmek ya da bir süre görüştükten sonra o kişiyle görüşmeye devam etmek ya da ayrılmak seçenekler arasındadır. O anlamda benimle görüşmeyi seçti dedim. Ancak sahiplenmek kelimesi ben de dahil birçok insanı rahatsız eden bir kelimedir. Zira ben evimi, hayatımı paylaştığım kedim için bile sahiplenmek kelimesini kullanmaktan çekinirim, kullanmamaya çalışırım.

Diğer yorumlarınızı da okumadım, sadece beni alıntıladıklarınızı okudum.

Ha ayrıca kimse biz ayrılsak diye bekleyip kapımızda kuyruk olmuyor, evet ama yıllardır geri dönmeye çalışan exleri de ilgi gösteren yeni tanıştığımız insanları da kibarca geri çevirişimize şahit olduk birbirimizin.

Tercih edilmediği için sizinle birlikte dediniz sevgilim için. Çok çirkin bir düşünce bu, beğenen birileri olsaydı giderdi demiş oldunuz. Ben öyle bir insanla birlikte olmadığımı biliyorum. Onu beğenen, benimle olmasaydı onun da beğeneceği çok kişi ilgi gösterdi. Benim içim rahat. Bir gün aldatırsa da kapıyı göstereceğimden emin. Aldatırsa diye de onu darlamayacağımı bilir.

Yine aynı noktaya dönüyorum, dozunda hafif kıskançlıklar flörte renk katar ancak uzun süreli, güvenin bulunduğu, oturmuş ilişkilerde yeri yoktur.

Evlilik sevgilik gibi değil helede çocuk olunca sorumluluklardan hangi koltukta uyuduğunu bilemiyorsun hiç merak etme kafanda kuracak zamanın olmayacak

kıskanmam
takip etmem telefonunu işim olmasi dışında elime almam.
kişi kendinden sorumludur.
aldatan adam her türlü aldatır bir yerde de muhakkak patlak verir.
Senin ufaklık babasinda başka şeyle uğraşacak hâl bırakmıyordur zaten

Evet kıskanırım çok kıskancım ama eşim başka kadınlarla beni rahatsız edecek konuşmalara hiç girmedi şimdiye kadar . Hiç doğru değil ama mesajlarını telefonunu kontrol ederim kimle ne konuşmuş diye hiç bi şey yok şimdiye kadar . Ama olmayacağı anlamına gelmez güvenim sonsuz değil .

Evet çoğu kadın tercih etmez dedim tabi beğenenler vardır
Sen etrafta bir sürü kız var manken gibi istese onlara giderdi dedin o kızlar ister mi dedim bende
Hiçbir kadın tercih etmez demek değil bu kimsenin tercih etmediği demek de değil
Ama o etraftaki manken gibi fiziği düzgün kadınlar peşinde değil ki sevgilinin onlara giderdi beni seçti falan komik geldi
Birini sahiplenmek onu kısıtlamak görüştüğü arkadaslarına karışmak kıyafetine karışmak değil
Sahiplenme çok yanlış anlaşılıyor !Benim demek istediğim belli
Herkes kendine bakmalı bence
Bir erkek için yapmam kendim için yaparım

Ya ben kendiniz için diyorum ya
Alla alla
İyi sal ne yapayım
Ne desem saçma evet
Beslenmene dikkat etme spor yapma ye iç uyu o zaman
Kilo almayın kocanız aldatmasın demiyoeum
Bakımlı olmak önemli diyorum
Adam dışarda güzel kadınları görünce bakıyor haliyle
Ben her haliyle seviyorum diyenlere inanmıyorum öyle bir dünya yok
Kadın da erkekte kendine bakmalı sağlıklı beslenmeli
Benim dediklerimin nesi saçma
Herkes doğum yapıyor tabiki kilo alınır bu doğal
Ama kendine bakar spor yaparsan kilo da veriliyor çok zor birşey değil
Adam evlendiğinde kilolu bir kadındır sonradan kilolusun diye eleştiremez çünkü o halini bepenmiş
Ama 50 kiloyken doğum yaptım diye 80 kilo gezmek bakımsız olmak adamı dışarı iter
Hayallerde yaşamıyoruz

Senin ufaklık babasinda başka şeyle uğraşacak hâl bırakmıyordur zaten
ahahaha
sorma akşam çocugu uyutmaya götüruyo bazen,kendi horlama sesi çocugun uykusundan önce geliyor içeri nasıl pert ediyorsa
uzun bir sure boyle bir sey olabilecegini sanmiyorum

Son düzenleme:

Ama hep kadın üzerinden konuşuluyor.

Biz tanıştığımızda ben manken gibi bir kızdım. Sonrasında sağlık sorunları, ailevi durumlardan kaynaklı psikolojik sorunlarımla fazlaca kilo aldım. Manken gibi kızlar ona bakar büyük bir ihtimalle çünkü sporunu yapan, kendine bakan, hiç de çirkin olmayan bir erkektir. Ben manken gibiyken baktım, benden önce de yine manken gibi kızlarla da görüştü. Öyle kızlar ona bakar mı bakmaz mı, konu bu değil.

Konu sahibi güzel kadınları görünce eşinizin aklı çelinir diye korkmuyor musunuz demiş. Ben de korkmuyorum çünkü öyle birisiyle olmak isterse gider öylesini arar. Bulur bulamaz, öylesi ona bakar bakmaz, bu beni ilgilendiren bir şey değil. Yıllarca karşılıklı emek verilen fedakarlıklar yapılan bir ilişkiden de “ama Delfino’dan daha güzelleri var” diye vazgeçecekse kendi bileceği iş. Ben bizden bu yüzden vazgeçerse diye kendimi yiyemem.

Sahiplenmeyi de hepimizin yanlış anladığını sanmıyorum. Bu kelimeye tavır alan birçok insan var, hepsi yanılıyor olamaz. Benimsemek gibi bir kelime daha doğru bir tercih olabilir.

Sevgilinle mutluluklar diliyorum
Kötü birşey demek istemedim
Allah tamanına erdirsin tatlım

Baskasina asik olup giderse bu onun kaybi diye bakiyorum. Ama buna gercekten inaniyorum. Ben kendimi cok ozel ve essiz buluyorum cunku.

Bal gibi de saliyor kendini pekcok kadin. Ne o dogum yapmis tonla yemek yiyor. Yeme kardesim kendine saygin olsun. Her zaman fit olmali herkes ve ekomonik ozgurlugu olmali her kadinin. Bir gun ansizin kocis bir kadinin kolesi oluveriyor. Kanser olunca bile terkeden pislikler var bu dunyada. En iyisi en guzeli olmali herkes kendisi icin. Adamin kolesi degil hayatimizin kralicesi olmaliyizm. Kemdimizi kandirmayalim kimse evde tosuncuk pijamali sismancik istemiyor.

Doğum lohusalık ve emzirme konusunu bilmeden, o süreci bilmeden salmak kelimesini kullanmanız terbiyesizlik.
Eşim o süreçte sana olan sevgim arttı, çok zor bir durumdaydın ve sabırla devam ettin derdi. Çok zor günlerdi. Yaşamadan anlayamayacağınız için çocukluğunuza veriyorum.
Zaten o süreçte uykusuzluk yorgunluktan eşler de nasibini aldığı için karı koca sizin deyiminizle saldık. Birincil amacımız hayatta kalmaktı zira fitlik değildi. Biraz düzene girince de verdik. Kilo bu alınır verilir, önemli olan ruhen fikren anlaşmak. Ama siz bunları anlayamayacak kadar çiğ bir insansınız yazık ki.

Sizinle dünyaya bakışımız zaten apayrı.
Bir konuda acıların kadını bir konuda kocişinin minnoşusunuz. Bazen kocişçi insanlara dümdüz eleştirirken iki gün sonra minnoş kocanızı översiniz.
Ki aldatılan bir insandınız sizin en iyi bilmeniz gereken şey şu, aldatmanın salmayla, adamın tipiyle, karısının tipiyle alakası yoktur. Aldatan insanın karaktersizliğidir.

Salmak dediğiniz şey kendimi hayatta tutma çabamdı. Zira ben saat başı emzirmek için iki sene uyanırken kalori hesabı yapamazdım. Sürekli emzirirken zaten ömrümde ilk kez karnımın gurultusuna uyanırdım. Sırtım ağrırdı durmadan. Ben normal standart bir insan olarak önceliğimi fiziğime değil kendi ruh sağlığıma adadım o dönemde. O zor süreç bitince de kilo verdim zaten.

Ben şu hayatta kimsenin garantisi olmadığını düşünenlerdenim. Zemin olunca bazen en olmaz dediklerin bile neler yapıyor. Eşim dikkat eder sağolsun. Ben de pek kıskanç değilim. İkimiz de işimiz gereği sürekli karşı cinsle çalışıyoruz.
Biz de eşim biraz daha kıskanç. 90 kiloluk, sürekli spor ayakkabısı-eşofman altı takılan beni kıskanıyor. Kesinlikle anlam veremiyorum.

ahahaha
sorma akşam çocugu uyutmaya götüruyo bazen,kendi horlama sesi çocugun uykusundan önce geliyor içeri nasıl pert ediyorsa
uzun bir sure boyle bir sey olabilecegini sanmiyorum
Allah esirgesin zaten kiskanalim ama olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…