Eşlerinizin sizlerden maddi destek beklentileri var mı???

evlenmeden önce ben kasiyerlik yapıyordum evlendim bıraktım bi dönem eşim işsiz kaldı ve tekrardan kasiyerlik yapabilirdim eşim istemedi erkeğin varken ne işin var aşkım bu soğkta işte sabahn körnde gdeceksn demşti :)

Eşim çalış yada çalışma demedi. ben onunla tanıştığında çalışıyordum. evlendim halen çalışıyorum.... ben çalışmak istemiyorum desem birşey demez. ama eğer maddi sıkıntımız varsa şimdi işten çıkma diyebilirdi... (gerçi o ne desede ben çalışmaya devam edeceğim o başka)

Eşimizin bizden maddi destek beklentisi var mı ???

Benim eşimin aleni bir beklentisi yok . Ama olmasını tuhaf karşılamam .

Şartlardan bu kadar sitem içindeyken , beraber sırtlanmanın yükü hafifletmesi bence gayet normal.

Burada asıl mevzu kişilerin tercihlerine saygı ile ortak noktada buluşma dengesini iyi korumak .

Çalışmayı asla düşünmeyen , hayatında bir parça olarak görmeyen bir kadına illa çalışacaksın baskısı kadar ürkütücüdür çalışmak isteyen , iş hayatı olmadan soluk alamayacağını düşünen bir kadına '' hayır ,çalışamazsın '' demek .

Baskısız fikir paylaşımdan yanayım ben . Kim değil ki ?

Tabii bu yazdıklarım işin keyfi tercih kısmı . Mecbur çalışma durumlarında (başka türlü iki yaka bir araya gelmiyor ise ) kişisel tercihlerden feragat edilmeli bence.

.

Son düzenleme:
bu devırde tek maas cok zor bende calısmayı dusunuorum esıme yardımcı olmak ıcın calısmasam bısıde demezde ama artık devır cok pahalı

Bu çok yönlü bir durum bence.. bir arkadaşım var çalışırken ayrıldı çocuğu ilk okula gidiyor. Ben sıkıldığımı falan söyleyince dedi ki : benim kızım diyor ki “anne sen neden çalışmıyorsun herkesin annesi çalışıyor.” Yani çocuk aktif bir anne istiyor bunu duyduğum yegane kişi değil.
Erkek de böyle sanırım yanında çalışan aktif bir bayan istiyor bazen bir psikolojiyle belki. Bazı ortamlarda “acaba” diyorum. İş çevresinde olan yemeklerde genelde yanında başarılı bir kadın taşımak istiyor olabilir erkekler.
İkinci olarak maddi katkısı… kaçınılmaz bir gerçek…istediği arabayı bilmem kaç yıl sonra alacağına bilmem kaç yıl önce alabiliyor. Ya da harcama yaparken daha rahat oluyorlar. Bunlar sadece birkaç neden…

Bu devirde helede çocuk okutuyorsan tek maaşla çok zor.
Birkaç senedir çalışamıyorum, eşim çok seyahat ediyor oğlumu ben büyütmek istedim bu güne geldik.
Maddi sıkıntı olursa eşimin beklentisine gerek yok ben çalışırım zaten.
Şimdi eşim bir iş kuralım saatlerini sen belirlersin kimsyle uğraşmazsın modunda.
Benimde aklıma yattı ama en büyük etken potansiyelin harcanmamaı ve verimli olabilmek.
Mesele söyleyiş tarzı sanırım.

Almanyada ev hanimligi (hausfrau) oldgu gibi ayni zamanda en erkegi (hausmann) olmak var
ilk duyunca sok olmustum
ben calismiyorum ev hanimiiym
esime söyledim bunu tv de görmüstüm
adamin biriyle konusuyorlar
adinin altinda er erkegi yaziyor
esim dediki normal
karisinin isi cok iyidir oda evde oturuyor iste ev islerini alisveris vs yapiyor
bana dediki
seninde güzel bir meslegin olsaydi bende evde otururdum dedi
gözlerimin bulanik baktigi an..

benim esim calismami istemiyor cunku buraya gelin geldim yeterince süper dilim yok
eger digerleri gibi islere girsem en fazla aylik 500 eu falan alacagim evden ciktigina degmez der
zaten evdeki isler sana yetiyor vs

Tek maaşla çok zor hayat çok zor gerçekten.. gittikçe de zorlaşıyor.. eskiden babalarımız tek maaşla neler yaparmış hiç de sorun olmazmış. Şimdi 2 maaş yetmez oldu evlerimize..
Ben kendimden örnek vereyim… hiç aralıksız çalıştım.. son birkaç yıldır adam gibi izin yapıyorum ondan önce hep çalıştım… evlendim 1 hafta sonra çalıştım, doğumun son gününe kadar, doğurdum 2 hafta sonra başladım.. süt veremedim çocuğuma ve çok yoruldum… bazı şeyler de basma kalıp haline geldi aslında yıllardan beri rutine döndü belki. Zincirimi kırmam lazım yoksa emekli olana kadar böyle devam ederim diyorum. Yani bunalıyorum biraz ayrılayım diyorum kafamı dinleyeyim sonra yaparım bir şeyler… eşim devreye giriyor “pişman olursun, rahatsın şimdi falan filan” kalıyorum öylece. Mesela emekli olduktan sonra başa saramayacağız hayatı.. ben hayatı maksimumda yaşamak istiyorum ama iş hayatı buna izin vermiyor… her çalışan kadının ortak noktası bu olsa gerek.

bigün annemle babam tartışırken babam durdu dediki: annemler geliyosa benim evime geliyo benim yemeğimi yiyo ne katkın var
eşim bana böyle bişey dese ben kaldıramam sindiremem aynı yatağa giremem öpemem tarz meselesi, bu lafı duyma ihtimaline bile dayanamam

bende evlenmeden önce çalışıyordum...
lise mezunuyum..
eczanede,kreşde çalıştım..
4 yıl oldu evleneli... eşimle tanıştığımız da, bana aynen şunları dedi...
benim şu an ki kazancım, evimizi geçindirebilecek durumda..
ama hayat bu, ne olacağı beli olmaz, durumumuz kötüleşirse, yuvamızı beraber ayakta tutmaya çalışırız...
ben eve para getiriyosam, sende evimizle, yemeğimizle, çocuklarımızla ilgileniyosun....
senin şu an çalışmak gibi bi zorunluluğun yokken, çocuklarımızı anneleri büyütsün isterim dedi..
zaten evlendik, hemen oğlum oldu, 1,5 yıl sonra da kızım...
halen onlarla uğraşıyorum...
ama eşimin dediği gibi, bir gün eşim, zorlanıyorum dediği zaman, elim ayağım tutuyo çok şükür, neden çalışmayayım ki...

Konuda duzenleme yapilmis ama soruyu aynen sordum esime
verdigi cevabi aynen yaziyorum
" Su an icin boyle bir sey olmaz, cunku hem ev hem araba kredisi oduyoruz, 2 de cocugumuz var ama bunlar olmasaydi elbette tercih hakkin sakli kalirdi .
Ben istemez miyim zengin olup da seni bir elin yagda bir elin bal da yasatmayi ,
cok sukur kazancimiz da yerinde kimseye muhtac da degiliz, Allah olmayana da versin " dedi ...

Ben de "bir elim yagda bir elim balda olsa da calisirdim dedim ...

Bizde sorduğun sorunun cevabı şu ;

Nötr, böyle bir konuda hiç fikir beyan etmez. Çalışan bensem çalışmama kararı da verecek olan ben olurum. Eşim sadece kararıma saygı gösterir.

Okulu bitirdiğim günden çocuk sahibi olana kadar çalıştım, eşim de hep destekledi beni, maddi olarak benim gelirimin eve hiçbir katkısı yoktu üstelik, çok şükür eşimin aylık kazancı benimkinin 4-5 katını buluyordu ve geçinmemiz için gayet yeterliydi, zaten maaşımın büyük bölümü bizim eve girmiyordu...

yani bir erkek eşinin çalışmasını ille de maddi nedenlerle istemez, daha sosyal, daha aktif, daha bakımlı, gündemi daha takip eden bir kadınla birlikte olmak istiyordur....
hayatının kısa bir döneminde bile olsa çalışmış, kendi parasını kazanmış kadın, paranın kıymetini daha iyi bilir, çalışma hayatı konusunda daha empatik olur.

özetle eşim çalışmamı istiyordu ama işten ayrılsam buna saygı duyardı, velhasıl ortak kararla çocuk sahibi olunca işten ayrılmama karar verdik, yine ortak kararımızla sonbaharda iş hayatıma döneceğim.

Bizde sorduğun sorunun cevabı şu ;

Nötr, böyle bir konuda hiç fikir beyan etmez. Çalışan bensem çalışmama kararı da verecek olan ben olurum. Eşim sadece kararıma saygı gösterir.

Ya hep ben ben diyerek yazıyorumda benim adam uzaktan kılıbık gibi mi duruyor acaba diye de düşünmeden edemiyorum. Aman ha eyyy KK ahalisi yok öyle birşey. Kendilerine saygım ve sevgim sonsuzdur. Sadece az biraz cadıyım o kadar.

kendi isteğimle çalışıyorum,eşime bugun ben calısmak istemiyorum dediğimde anlayısla karsılayacagından adım gibi eminim ama ben calısmadan duramam o ayrı

Ben ogretmenim ve uzak bir yere tayinimin cikma ihtimali vardi. Esim o zaman istifa edersin gitmezsin demisti. Ben de ona bosuna mi okudum demistim.
Yani benden maddi bir beklentisi yok. Zaten insallah bebegim dogunca 2 yil calismiycam.

eşinizin beklentisi olmadığı gibi sizide çok önemsiyor size değer veriyor yok ne olursa olsun çalışaksın diyen erkekleri ben anlayamıyorum önemli olan kadının psikolojik durumu..

Kadınlara sen de çalışacaksın eve para getireceksin diye bir dayatma yapılamaz. Ev hanımı bir bayan ile erkek eşittir. Erkek işinde kadın evinde çalışır. çalışan kadın olduğu zaman kadının sırtına iki yük biner hem ev işleri, hem para getirme bu durumda çalışan kadın nasıl erkekle eşit olabilir ki. Kardeşinizin kocası resmem saçmalamış bunun neresi eşitlik. Erkeklerin büyük kısmı eve gelir kanepeye uzanır ama çalışan kadının öyle bir lüksü yok. Maddiyatı bahane eden erkekler ise bence biraz tutumlu olmayı öğrensinler. Analarımız, babalarımız bizleri nasıl yetiştirmez. Para para diye değer yargılarımızı kaybettik.

Kendimi bildim bileli calisiyorum ama artik cok yoruldum. Oglum esim evim isim resmen parcalaniyorum. Su siralar calismak istemiyorum luksum yok ev borcu oduyoruz bu borca benim maasima guvenerek girdik. Isim rahat gibi aslinda tek sorun ev isleri. Esimle konusmustuk bir ara ben calismak istemiyorum demistim daha evin borcu ve oglum yoktu dediki bu standartlarla yasayamayiz kazandigim kadar yasariz demisti konu kapanmisti. Bir sene sonra ciddi bir problem yasamistim cozulmezse istafa edecegim demistim mudure neyse cozuldu ama o arada esim aile dostlarimiza annekusunun isi cozulsun yemek ismarlayacam demis ve oylede yapti.ister calismami bilirim ama takilmam buna calismayi cokkk seviyorum ev adami yutuyor bence. Var mi kendi parani kazanmak gibisi

arkadaşlar konuyla alakalı değil ama bişi sormak istiyoum ben yeni üyeyim ve konu açıp paylaşım yapmak istiyorum fakat yapamıyorum nerden konu paylaşıldığını hala bulamadım yardımcı olurmusunus bir sıkıntım var ve artık birileriyle paylaşmam lasım

madem eşitiz o zaman sen de çalışacaksın diyen koca acaba ev işlerini ve varsa çocuk bakımını yarı yarıya yapıyor mu?hiiiiç sanmıyorum.çalışan ve evin sorumluluğunu alan bir kadınla çalışıp eve gelince de 2.80 yayılan koca (ya da en fazla salata yapıp ,sofrayı toplayan koca) eşit midir sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…